Jump to content

Orange Caramel


Razzormaw

Recommended Posts

Orange Caramel

Orange-Caramel-1.jpg

Orange Caramel (오렌지 캬라멜) е подгрупа на After School и се състои от 3 членове: Raina, Nana и Lizzy.

Дебют: 16.06.2010

Агенция: LOEN entertainment

 

Orange Caramel Fandom Name: Candies
Orange Caramel Fandom Color: Yellow & Pink

 

Orange Caramel Official Accounts:
Facebook: Pledis AS/OC
Twitter: @pledisnews

 

Членове:

Raina

raina.jpg

Oh Hye-rin

Дата на раждане: 07.05.1989

Официален дебют: 18.06.2010

Окупация: главен вокал, Лидер

Twitter: @raina57
Instagram: @raina_57

 

Nana

nana.jpg

Im Jin-ah

Дата на раждане: 14.09.1991

Официален дебют: 18.06.2010

Окупация: основен танцьор, водещ рапър, вокалист, визуал, лице на групата,

актриса, модел

Twitter: @ I_nanaaaa
Instagram: @jin_a_nana

 

Lizzy

7df87e2e396dcf1747757cf61f5cc95f.jpg

Park Soo-young

Дата на раждане: 31.07.1992

Официален дебют: 25.03.2010

Окупация: основен рапър, водещ вокал, водещ танцьор, Макне, актриса

Twitter: @p_Lizzy
Instagram: @luvlyzzy

 

Повече информация за момичетата и групата: 

Кпоп профил :click: Уикипедия: :click:

 

Инфо:

Orange Caramel е първата групна единица, сформирана от южнокорейската поп група After School. Съставът е формация от трето поколение членове: Нана, Рейна и Лизи. Концепцията на момичетата е така наречената Candy Culture (която включва симпатични и цветни стилове).
Дебютирайки на 16 юни със сингъла Magic Girl, на 21 юни 2010 пускат и дебютния мини албум, озаглавен The First Mini Album. Албумът има комерсиален успех и достига номер 2 в Gaon Chart, а водещата песен Magic Girl достига 18-то място.
18-ти ноември 2010 издават The Second Mini Album с водеща песен "A~ing♡." Албумът достига 10-то място в Гаон чарта, а "A~ing♡" се позиционира на #5.
30.03.2011 момичетата издават "Bangkok City" като част от проекта "One Asia". Сингълът достига #3 и така става най-успешната им песен и до днес. Оранжевият карамел продължава гореспоменатия проект с издаването на "Shanghai Romance" през 13 октомври същата година, който стига #8.
Септември 2012 следва дебют в Япония с кавър от далечната 1970-та на корейската поп група Candies, озаглавен "My sweet devil". Pledis Entertainment разкрива, че след дебюта в Япония групата ще се завърне в Корея и ще издаде първия си цялостен албум "Lipstick".
Третият им сингъл "Catellena" вижда бял свят на 12 март 2014, а четвъртото парче "My copycat" идва на 18-ти август.

 

Видеография

2010:

Off Topic

 

Orange Caramel - Magic Girl MV

 

[MV] Orange Caramel - 아잉♡ Full Ver.

 

[MV] Orange Caramel - 아잉♡ Dance Ver.

 

 

2011:

Off Topic

 

[MV] Orange Caramel - 방콕시티

 

[MV] Orange Caramel - 샹하이 로맨스

 

Orange Caramel(오렌지캬라멜) _ Funny Hunny(퍼니허니) MV

 

[MV] Orange Caramel (오렌지캬라멜) - Funny Hunny (Studio Ver.) 

 

 

2012:
 

Off Topic

 

My Sweet Devil

 

[MV] ORANGE CARAMEL - 립스틱(LIPSTICK)

 

Lipstick (Japanese ver.)

 

Orange Caramel (オレンジキャラメル) - Lamu No Love Song (ラムのラブソング) 

 

[MV] ORANGE CARAMEL - 흰눈 사이로 하이힐 타고 (feat.NU'EST)

 

 

 

2013-2014:

Off Topic

 

Cookie Cream & Mint

 

[MV] Orange Caramel(오렌지캬라멜) _ Catallena(까탈레나)

 

[MV] ORANGE CARAMEL(오렌지캬라멜) _ Abing abing(아빙아빙)

 

[MV] ORANGE CARAMEL(오렌지캬

 

[MV] ORANGE CARAMEL(오렌지캬라멜) _ The Gangnam Avenue(강남거리)

 

 

 

Лично мнение: К-попът по принцип не е точно моя територия и не мислех, че ще си харесам изцяло друга група, освен T-ara, но ето че мацките от Оранжевия карамел ме опровергаха. :) Групата е сравнително нова, но затова пък ми харесват доста като звучене и хореография. Песните им ми харесват много, понеже лъха настроение от тях, а клиповете са режисирани мисля доста прилично. Особено Catallena ми е най-любимата песен, понеже концепцията й е доста интересна, но Lipstick и останалите също радват доста. Дано да продължат все така и поне аз ще си ги следя. <3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен допълнителното инфо, може и да намериш снимка на Нана, понеже това е Лизи на нейният профил.....

 

А и на 1 стр. на темата на After School, има повечето им Дискография и Видеография, въпреки че не е обновявана скоро....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fixed! Просто на тая снимка така пишеше, а и ги подбирах набързо, но сега си е ок. На After School не ми трябва дискография понеже въпреки, че тази е производна на тях все пак са си две отделни групи. Преди бях намерил някакъв сайт дето доста подробно даваше инфо за j-rock и j-pop изпълнителите, би трябвало да има нещо такова и за к-поп-а ама довечера ще ровя.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не говоря за Дискографията на After School. Orange Caramel са юнит на групата и има и тяхното инфо в големият пост в темата на АС..... Темата беше оправяна преди повече от година сигурно и сега вероятно много линкове не работят, от тези за тегленето, но виж поне Видеографията на Карамелките я има подредена цялата (без тазгодишните песни)...... :) Както и снимки и Дискографията им с обложки и т.н........

 

За к-поп има сайтове много, като почнеш от Уикипедия, вече ги има почти всички групи и там....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То затова не ми изкара нищо за тях нито в тъсачката нито присъстваха в каталога. Както и да е ако сметнат модовете, че е излишно да си имат отделна тема да трият тази w/e. :) Но според мен е трябвало да ги изкарат самостоятелно, примерно мен не ме интересуват AS ами тази конкретна формация.

Уикито обикновенно е достатъчно изчерпателно дори дават родно място, ръст, тегло, зодиии и всякви такива бумащини, но има случаи, когато и това липсва както беше за тея трите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де, аз за това ги споменах, там и майчиното мляко им пише на някои, обикновено на тези със супер фенмасите обаче хахахаха

 

Ами принципно, не се правят отделни теми за юнити, защото няма кой да пише в темите.... Ако обърнеш внимание в този подфорум редовно пишат по-малко от 10 човека(даже се престаравам с бройката) Тролове колкото искаш иначе хахахаха Ако мислиш да пишеш и обновяваш темата, няма лошо да я има, бройката на прегледите ти ще се върти, но едва ли ще получаваш много отговори..... За това обикновено за тях тричките се пишеше и в голямата тема, а и цялата им група отдавна не е имала завръщане, така или иначе и да не прашасва съвсем и онази.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говориш с човек, който пише в тукашният аниме раздел..свикнал съм на монолози и пренебрежение! :D :D Просто наистина ми харесва тази групичка, те и Т-ара са единствените от к-попа дето мe кефят и си ги слушам. Обновяването не е проблем стига да изкарват още сингли и албуми! ^^ Тука може и да сте 10 човека ама всеки ден гледам се добавят нови и нови неща и може да се каже, че вършите доста добра работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е значи спокойно може да се каже, че споделяме една съдба хахахаха Само дето преувеличих с 10-те хахаха И някои вече сме на издихания, понякога се чудим защо си клопаме ченетата сами.


 


Ами щом толкова ги харесваш, подкрепям те за темата, бих и писала ако не изпитвах лееека нетърпимост към Нана хахахха За съжаление засилена от участието и в Roommate. Виж може да се включвам покрай Лизи, понеже тя ми е от любимките от АС.


А и някои от песните им ми харесват де.....


tumblr_n6i436yOkd1rirvheo1_500.gif


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, аз от скоро слушам КРОР за съжаление, защото това нещо е като вирус почваш с една песен и после няма спиране.В конкретния случай пиша тук,защото попаднах на две страхотни изпълнения на ОС.

 

 

 

 

Да се чуди човек, защо не дават повече поле за изява в AS на Lizzy при положение, че се справя доста добре.Даже "любимката" на форума се справя повече от прилично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накратко какво става с този юнит... Най-вероятно всички са разбрали, че вече се е разпаднал, макар и не официално.

 

Но ето за какво иде реч.
-През 2015 г. момичетата се съсредоточават повече върху солови дейности.

-Това, което става финална концертна изява на Orange Caramel е на 15 април 2016 г. на SBS Cultwo Show Legend Concert, който се проведе в Олимпийската зала; интервюта по време на концерта разкриха, че са работили върху нова музика /на такава обща явно така и не се появява/.  

-Raina вече е започнала соло музикална кариера година по-рано, докато Lizzy и Nana се фокусират повече върху актьорството.

-На 1 май 2018 г. Pledis Entertainment обяви, че Lizzy е напуснала After School, поради изтичането на договора й. По-късно обаче изясниха, че тя не е напуснала Orange Caramel и че ако се появи възможност в бъдеще, подразделението все пак ще пусне песни като трима членове.

-На 27 декември 2019 г. Raina също напуска After School и Pledis, без никакво изявление относно членството си в Orange Caramel. 

-Така, Orange Caramel официално не са разпуснати, но пък реално засега юнита не съществува.

 

Сега, какво става и около всяко едно момиче отделно...

Почвам с Raina. 

-На 12 юни 2014 г. тя и рапърът San E издадоха R&B дует, наречен „ A Midsummer Night's Sweetness“. Сътрудничеството оглави всички основни музикални класации в Южна Корея скоро след излизането й и беше №4 в цифровата класация на Gaon в края на годината.

Off Topic

 

 

 

 

-През октомври 2014 г. Raina стана първият член на After School, който направи солов дебют с издаването на самостоятелния си сингъл, озаглавен Reset, който беше издаден на 8 октомври.  Сингълът се състои от заглавна песен You End и Me и b-side track Repertoire.

Off Topic

 

 

 

-Райна издаде втория си дигитален сингъл със заглавие I Don't Know на 24 ноември 2015 г.

Off Topic

 

 

 

На 16 юни 2016 г. Raina и рапърът San Е издават втория си дует, наречен Sugar and Me.

Off Topic

 

 

 

-На 5 юни 2017 г. Raina пусна третия си OST със заглавие Когато вали дъжд за драмата на MBC „Lookout“;  E-young от After School участва в текста, композиция и аранжимент за парчето.

 

-Raina издаде първия си самостоятелен албум, Loop на 31 юли. Сингълът съдържа три песни, като заглавната песен Loop включва  и Aron от NU'EST.

 

Off Topic

 

 

 

 

-През август 2018 г. Raina пусна сингъла It's Okay като част от сингъл проекта с продуцента Bumzu.

 

-Впоследствие, на 5 септември 2018 г., саундтрак сингъль на Raina, озаглавен „Home“, беше пуснат като петата OST за драмата на SBS "Your Honor".

Off Topic

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...