Jump to content

Recommended Posts

Много исках да прочета всички коментари, ма много сте писали, бе хора :) То това е хубаво де, аз нямам достатъчно време..

Към драмата сега - 

 СТРА-ХОТ-НА!

Грабва от първата до последната минута. Всичко в нея ми хареса, всяко нещо - персонажи, музика, интериор, история, всичко беше 6. 

Ji Sung и Hwang Jung Eum бяха повече от великолепни. Главната не я харесвам много, но тук въобще с нищо не ме подразни, дори с големите крясъци отначало. Много ми хареса семейството й, размечтах се и аз за такова семейство, където всички се подкрепят и правят повече и от всичко един за друг. Ji Sung... ми е един от любимците и виждам за пореден път, че има защо. Неговото е игра на най-високо ниво.
Поздрави и благодарности за преводачите  :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много смешни моменти особенно в началото, но от 15 на татъка като зеха да реват та до 20та , малко в повече ми беше да се изразяват само с рев, аз обаче не съм гледала филм с толкова самоличности и ми беше интересно 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях писала и преди, но не го бях изгледала още. Като го свърших, почувствах някаква празнота и почнаха да ми липсват героите. Наистина много ме докосна. Замисълът беше интересен и историята беше интригуващо разказана, емоциите - добре предадени, което всъщност е най-важното. Като цяло харесвам сериали с такива шантави главни герои, а тази година са в изобилие. Пък и тука самоличностите бяха интересни - имаше и забавни, и по-сериозни, а и Джи Сонг някак си успя да ги направи уникални и запомнящи се. Определено повече ми хареса от "Хайд, Джекил и аз" по всички критерии. Общо взето е от сериалите, за които не знам точно защо така ме е грабнал, но си има специално местенце в сърцето ми. Нямах търпение за всяка следваща серия, а напоследък трудно случвам на такива сериали, които да те държат от начало до край. Имаше си и недостатъци на моменти, но те бяха пренебрежимо малки и предимно бяха в началото. Определено е от драмите, които препоръчвам горещо и смятам, че след години ще е от класиките, които всеки ще е гледал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен проблясъците в различен цвят не демонстрират нищо свръхестествено, а са кино похват, направен за нас зрителите - да не се объркаме кое Алтер его поема контрола над тялото. Струва ми се че има и символика - 7 самоличности, 7 цвята на дъгата - събрани заедно правят бяло или оригиналната личност, която се е разпаднала на части.

Бравос, от тази гледна точка не бях го погледнала. Като насложим всяка една от личностите се получава истината. Бялото е цветът на истината, а бялото се получава от всички основни цветове насложени един върху друг. Невероятно е.

40 страници коментари а аз го прескочих с лека ръка..." бравос " и на мен...няма що.

 

Нооооооооооооо вече си поправих грешката...и съм мноооооооооооого доволна. Уникална игра и уникално превъплащаване. Да откриеш всичките си аз и да ги събереш в едно...У всеки един човек се крият много аз и когато ги събереш се получава голямото АЗ. У всеки един от нас се крие едно гневно Аз готово да наранява, едно уплашено дете, което има нужда да бъде обичано, едно небрежно и бизотговорно АЗ, едно Аз което понякога иска да умрем, едно аз което винаги иска да се забавлява, едно аз , което е обвито в тайни и едно аз Което винаги носи отговорност за действията на другите Аз. Събрани в едно те са всъщност нашата личност, коята се смее , плаче, забавлява, тъгува, готова е да сложи край, но после поема отговорност. Невероятен начин да разкриеш човешката природа. Това всъщност как се възприемаш определя, кое аз ще излезе навън. Но винаги най запомнящо е нашето гневно Аз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса, ама толкова много, колкото скоро никой сериал не беше ме карал да го изгледам ударно за 2 дни и половина. Не ми се почваше преди, защото нещо ми бяха омръзнали еднакви теми във всеки сериал, с тези психични разстройства особено, ще каже човек, че то нормални хора не останаха.

 

Бих казала - добре, че не съм го гледала, докато е излъчван, защото такова любопитство ме тресеше как ще свърши, че едва удържах да не чета спойлери, докато гледах.

 

Сигурно ще повторя пак гледането в по-спокойно темпо след време, героите ми харесаха много, историята също беше добра. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И наградата за най-добра екранна двойка отива приии....... Ан Йо На и О Ри Он!!! :D :D :D

 

f1998532-1657-4193-8ebe-443b0d027269.png

 

Kill me, Heal me снощи обра наградите на MBC. Поздравления за Джи Сънг - напълно заслужен Daesang, просто отвя конкуренцията още през януари! Пускам дългия списък с награди:

 

Daesang (Grand Prize): Ji Sung (Kill Me, Heal Me)

Drama of the Year: Kill Me, Heal Me

Top Excellence Actor (Mini-Series): Ji Sung (Kill Me, Heal Me)

Top Excellence Actress (Mini-Series): Hwang Jung Eum (Kill Me, Heal Me)

Excellence Actor (Mini-Series): Park Seo Joon (Kill Me, Heal Me)

Best Couple: Ji Sung & Park Seo Joon (Kill Me, Heal Me)

Popular Actor: Park Seo Joon

Popular Actress: Hwang Jung Eum

PD's Choice Award: Hwang Jung Eum

Teen Star Award: Park Seo Joon

 

Който не е гледал сериала да му хвърли едно око - няма да съжалява! :)

Още веднъж честито на сладурите за страхотната игра и нагърбването с един "отписан" проект!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го оставих на 8 серия и почнах " Лечителя".

Вече три пъти започвам 9-та серия и заспивам някъде в началото й.

Уж ми допадаше, но другият толкова вдигна летвата, че май ще се откажа след още един опит с него.

Твърде ми е фантасмагорично това преминаване от една самоличност в друга, пък и както спомена някой, и дрехите изведнъж се сменят, абе, нещо не е моят сериал май.

Като двойка ги харесвам още от Тайната, имат добър синхрон , но тя ми преиграва на моменти

Ще се опитам да довърша и този, поне да е изгледан в рамките на сааамо две години. :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се накарам да го гледам и аз! Прочетох ви коментарите. Аз да си призня честно, се отказах от Kill me, Heal me, когато излезна първа серия и я изгледах навремето, беше ми скучна и малко пресилена окъм глупави моменти. Стори ми се безинтересна. А и главната хич не ми е симпатична, някак си. Но след като изчетох почти 40 страници коментари ми събудихте интереса. По принцип, не съм човек, който се отказва от нещо започнато, гледам да довършвам, а тази година за първи път не догледах точно три сериала - единия е този /само първа серия изгледах/, другия е Имам любовница - и него не го проумях и го спрях на правата му серия, защото ме обърка, а пък третитя го спрях преди предпоследните серии, че ми стана предвидим и някак банален. На фона на сериали като Лечителя, Кралят на драмата, Помня те, и други подобни този просто изостана. Сега мисля да наваксам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го оставих на 8 серия и почнах " Лечителя".

Вече три пъти започвам 9-та серия и заспивам някъде в началото й.

Уж ми допадаше, но другият толкова вдигна летвата, че май ще се откажа след още един опит с него.

Твърде ми е фантасмагорично това преминаване от една самоличност в друга, пък и както спомена някой, и дрехите изведнъж се сменят, абе, нещо не е моят сериал май.

Като двойка ги харесвам още от Тайната, имат добър синхрон , но тя ми преиграва на моменти

За мен е много точно казано.

А аз добре, че го почнах преди Лечителя, защото със сигурност щях да го зарежа. Много по-ниска топка! Твърде пресилено ми дойде това с милионите образи и чак пък да ги изиграл великолепно... че то да се правиш на момиче беше най-елементарното и тъпо отиграване, останалите чаркове от неговото аз бяха напълно излишни и като цяло беше ненужно да го разчленяват чак толкова, Напълно достатъчно щеше да си е да е само добър и лош. Това си му стоеше добре и ако бяха наблегнали повече на това да е лош и как после добрият му прикрива свинщините, щеше да ми е по-интересно, отколкото да изтърпявам разни девойки, самоубийци и тн. Със сигурност не е най-добрият сериал за 2015, направо се изумявам колко не ги разбирам тия неща със сценариите, изиграванията, наградите за това и тн, ама карай, то си е за мене. ;)

Гледа се, ако свикнеш с главната, че и нея не харесвам, ама аз жените по принцип не ги харесвам, сигурно всеки път им завиждам, че са до такива актьори, а самите те адски безлични, че и грозновати... :28558: Братчето ми беше най-приятния персонаж.

С по-малко думи - ок, гледах го, но нищо запомнящо се, нищо грабнало ме. Просто един от многото посредствени според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За много години. Здраве и щастие желая ^^

 

 

Има го и обратния вариант. Не знам, защо сравнението е точно с Лечителя, но аз пък не догледах него и не е като да не му дадох шанс. Стигнах до любовната сцена. 

Химия видях, но сюжетът на главните ми бе шаблонен и плосък, като единствената разлика от десетките изгледани неща преди беше, че главният го раздава куриер с разни технични джаджи и футуристични очилца. Така и не разбрах какво му е лечебното в никнейма на момчето. Може и неща на мен да са ми убягнали. Не разбрах или по-точно не усетих кога се влюби в нея. А тогава още гледах с интерес, като проект, на който залагам надежди. Привеждането на Лечителя в журналист-стажант ми беше супер неубедително през цялото време. Вренето на главната при мафиотите да го коментирам ли колко безразсъдно беше, че ми идва и по-остра дума. Да спомена и безсмислено откъм сюжет. Всички герои от жената в инвалидната количка до великия журналист не ме хванаха още от началото. Виж аджумата хакерка можех да я гледам през всичките епове на сериала и нямаше да ми омръзне грам. Сцената с вземането на нокът и държането й спрямо човек, който я напада беше супер 'логична' реакция на жена запозната как да действа благодарение на баща си. И мога още да изброявам, но няма смисъл. Просто не отговаряше на вкуса ми. По принцип, когато негативните ми впечатления надделяват, си запазвам мнението за себе си или ползвам темата 'Какво не харесваме...'. На някой друг може да му хареса. Защо да му убивам кефа от това сам да си прецени. Оставих хората да му се радват, а аз си потърсих нещо ново за гледане. Сега просто реших да се включа в дискусията и да се обоснова за мнението си, затова и си позволявам да изтъкна онова, което ми се е навряло в очите. Не видях прилики между сериалите, освен че са фентъзи. Просто има сериали и сериали. Едни ни харесват, други-не.

 

Мен Kill Me, Heal Me ме спечели. Май ще излезе единственият от излезлите 2015-та изгледан и харесан докрай и то още януари/февруари месец. Дали е бил логичен или перфектен? Едва ли. Просто някой друг е видял белите му конци, така както аз съм ги видяла някъде другаде, хехе.

 

По повод наградите. През повечето време са ми странни критериите за победител, но за избора на екранна двойка истински ме развеселиха. Трябваше да осребрят наградата с някоя сценка от сериала. Не е като да нямат богат избор от сцени :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не правя сравнение с Лечителя, (то няма как и там да няма недомислици, но тях бих ги обсъждала в темата му, ако ми бяха извадили очите, но не ме издразни нищо в него).
Тук се нахъсах да хейтя, щото за мен сериалът издишаше, трудно го преглътнах, с нищо не ме грабна, а напротив - само се нервех на нескопосаните глупости за разни разкъсвания на личността на 7 годишно дете..., айде ся, сигурно има, но тук беше много недоизмислено и недоизкусурено, ( то добре, че беше този актьор, но хич не му стоеше да го карат да прелита без конкретна мисъл от кадър на кадър), както и ужасно многото пробиви, а го изкараха баси и великолепния сериал с милион награди и суперлативи. Като погледнеш има и други, уж незабележими, които те грабват по един мил начин, например този за Призрачето, че дори и тоя за Венера, (ако се запита човек за какво се разказва - няма да си отговори), но грабват с човешкото си зряло и топло отношение между героите, някак успяваш да ги почувстваш... Не му е мястото да давам примери за собствена тазгодишна класация. Сигурно съм повърхностна, но точно тоя сериал не ми грабна сърцето, никак не блести, крайно разбъркан, с прекомерно много сюжетни ангажименти, които са излишни, не добре развити и товарят.

Както казах и горе, става за гледане, няма лошо, оплюх го прекалено, но хайде без да ме убеждават, че е уникалният сериал и квото още се съчинява там...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах конкретно нечие мнение предвид, когато писах коментара си. Просто забелязах няколко пъти заглавието на Лечителя' в темата и се зачудих, на какво се дължи споменаването. По време на излъчването на 'Kill Me...' аналогии вървяха между него и 'Hide, Jekil and Me'. Изчетох целите теми и за двата сериала. Следях мненията, но не съм коментирала, защото нямах преки наблюдения върху и двата проекта. Там горе-долу разбрах причините. Неминуемо фактът, че вървяха по едно и също време и засягаха личностното разстройство като основна сюжетна линия допринесе за сравненията. 

 

Мисля, че няма фен/не знам дали точно това е думата/, който да не може да разбере друг фен тръгнал с идеята нещо да му хареса и приключил крайно разочарован. Усещането винаги е доста кофти.

 

Недоизкусурено, защото когато започват да пишат сценарии, сценаристите си мислят, че пасем синя трева от луната и само жадно и в захлас ще попиваме всички нелепости, които ни поднасят. Не знам как е в Корея, но често си мисля, че там хората отговарящи за достоверността на детайлите са трайно съкратени от щат, а всякаква липса на достоверност се решава с едно фентъзи' вписано в жанра на проекта.

 

Дано не съм прозвучала остро в изказванията си, просто понякога разочаванието взема връх и човек трябва да си излее някъде мъката, хехе. И понеже не обичам черногледството, нека завърша с нещо положително. Пожелавам на всички съфорумци през новата година повече проекти, които положително да ни вълнуват, разсмиват, карат  да се замислим и дори да си поплачем. Много чисти и неподправени емоции занапред :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа, че сериалът се нарежда сред  любимите ми, но мисля, че наградата на  Джи Сънг -  Daesang, е заслужена.Без да е от изявените красавци, дето всички припадат по тях ( за мен даже не е и красавец), прави запомнящи се, изиграни страхотно роли.И играта му точно, даде предимство на този сериал, пред другия с красавеца Бини.Да му е честита наградата, а както четох, много и се радва, тъй като съвпада с раждането на дъщеря му Благодари много на партньорката си, като казва, че всяко от седемте превъплащения му се е отдало ,благодарение на добрия синхрон с нея и играта и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ми плюйте по KMHMчето, ей... какво като е взело награда. Ей сега и вас шъ ви наградя, да видите вие добре ли е... И шъ ви попея с наградата...

 

Майтапа настрана, аз по принцип съм крайно подозрителна някой филм като вземе награда. Има едно 40 % форумни теми в японската част с първо и единствено мнение съобщаващо, че изделието е взело награда... ама никой не ще и не ще да го гледа, ей на. Понякой път добавят и второ мнение - взе още една награда, брей... И пак никой. Пък това KMHMче си го гледах горкото, така, от сърце - ненаградено беше и си гледах. И толкова смях и лиготия и енергия откраднах от него, че не давам да ми го плюнкате. Аз за Хилъра мълча ли си? Мълча си. Откачих се културно, без обобщения ... Не, не е мойта бира ама виждам и защо има фенове и няма сега да излея кофата с несъответствията и тъпизмите върху му... И даже, че не е награден е много хубаво, показва че е бил добра и силна конкуренция... Ето, дори и на сравнението с Венера си мълча, сега, две серии за превод остават, не е хубаво да се изказва човек повторно категорично... ако и да му се иска...

 

Нека просто приемем, че мислим различно за дадени жанрове. И за дадени образи. Предистория, текуща ситуация... характер... Просто сме различни и не е нужно да наплюнкваме нещото само и само, че не е нашето градже спечилило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, аз като точих туй чудо лиги и по двата сериала какво, да си посипя главата с пепел ли?  :28558:

 

За едно всички сме съгласни - Джи Сонг смаза всеки опит за конкуренция още в зародиш. Ако не заради хубавото послание и забавните моменти, поне това може да му се признае на сериала. Напълно заслужена, дори доста закъсняла награда за талант като него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не го плюя, щом съм го докарала до 8-ма, значи ми е бил интересен.

А с Лечителя единственото общо е едновременното излъчване/или превод/.

Образно казано- все едно съм много гладна и си ям наличната леща, но съвсем случайно се връща някой домашен и ми носи торта - е, познайте дали ще доям лещата..

Много харесвам Джи Сънг, обаче на оназ кака лиготиите малко ме спират и ми е леко антипатична с нейната широка, изкуствена усмивка, в Тайната я биваше да го раздава драма и рев. Сега си давам сметка, че тя е " препъни- камъка" и май ще се подготвям още психически за среща с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепен сериал! Много, ама много добър! Джи Сонг - уникален е! Малко са му наградите, трябва още да му дадат. Какво преобразяване, какво нещо. Много талант, много добра игра от негова страна. Шапка му свалям на човека, страхотен актьор, как само направи тези 7 различни роли, остави ме без думи. Сериалът е много интересен, динамичен, имаше си и забавните моменти и драмата, въобще всичко в точните количества + невероятна игра от Джи Сонг и резултата е един наистина страхотен сериал. В началото го започнах с резерви, заради разочарованието си от Hyde, Jekyll and Mе, се опасявах и тук да не е нещо подобно, а то в каква грешка съм била! Въобще не могат да се сравняват, Kill Me, Heal Me е на светлинни години напред. Невероятен сериал! Главната е красавица и сладурана и с Джи Сонг бяха много хубава двойка. Но на моменти ми идваше много писклива. Братчето О Ри Он също беше много интересен и забавен образ. Да не забравя да спомена и страхотния OST! Постоянно си въртя заглавната песен. Думите наистина не стигат да опиша колко много ми хареса сериалчето и колко много ме впечатли. Разкошно е! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам. Може би не съм единствен, но не можах да го догледам. Към 8-9 серия просто ми се загуби желанието. Не че съм естет по природа, но главната героиня можеха при желание да я направят по-женствена и добре изглеждаща - маратонките, с които постянно пърпори, просто са отврат и загрозяват така или иначе непривлекателната й външност. И без това персонажът й е странен - тези нейни истерични смехове, крясъци... Примесени с налудничави погледи... Не знам просто от началото не я харесах и почти никаква химия не долових между тях. Сюжетът също не помага много - няма почти никакви запомнящи се моменти. Може би след 10-а серия нещата се променят, но за мен лично сериалът е една идея по-странен от нормалното и това го прави по-скоро отблъскващ и неприятен за гледане. В заключение - свят голям, хора много... На някои както виждам им е харесал, мен лично ме отврати и не бих го препоръчал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завладяващ. За мен. Отначало докрай. Въпреки, че в моите очи и на двамата главни не им достига зрънце, за да са ми от най красавците, но играта им компенсира всякакви субективни забележки. Във всичките им продукции. Зверове са, зверове, нищо не им се опира. И знам, че каквото и да гледам с тях, сигурно ще ми хареса. Джи Сънг беше перфектен във всичките превъплъщения, изключително удоволствие е да гледаш как се преобразява светкавично и достоверно в коренно различни персонажи. Да си кажа фаворитите и аз - Фери /няма такъв акцент, "ъй"/ и Ю На /"оппааа!"/. Невероятно беше! Благодаря много за бгсубтитрите! Силно препоръчителен за гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...