Jump to content

Recommended Posts

Между другото тая дето се появи и налетя на Орионката е тази. Не че има особено значение за мен щях по да се зарадвам на някоя от T-ara или Карамелите ама нейсе.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да кажа ще е малко. Беше истинско удоволствие да следя тази драма през тези два месеца и нещо. През това време, макар че имах доста набелязани, изгледах само още една друга драма, защото просто не исках да губя или смесвам емоцията от тази, като гледам и други неща. Наистина ще ми липсва много, а също ще ми липсват и Джи Сонг и Хуанг Джънг Ъм като двойка. Надявам се да имат още проекти заедно за вбъдеще, макар че като знам колко рядко събират едни и същи двойки, трета тяхна колаборация най- вероятно ще си остане само в сферата на мечтите ми.

 

Драмата беше на ниво от първия до последния епизод. Джи Сонг скри шапката на всички с играта си. Невероятно силно присъствие. Всеки образ си имаше свой глас, свой поглед, свои мимики и жестове. И всичко това поднесено с такава лекота. Наистина заслужава поклон за таланта си и се надявам да обере всички възможни награди. Вече ми е любимец номер две в личната класация. Хуанг също ми стана огромна любимка, наред с Ха Джи Уон.

 

Въпреки претовареността със събития последния епизод се получи много естествено и плавно. 

Всички тайни бяха разкрити, всички самоличности успяха да се сбогуват. Йо На както винаги беше култова. Нана беше затрогваща! Направи кратка поява, но Джи Сонг и този път се справи блестящо. Шин Се Ги получи страхотен прощален подарък, а и ние покрай него :P А за края бях сигурна, че ще е щастлив, а и как иначе при такава прекрасна сценаристка.  :) 

 

 

А за тая девойка от SNSD, направо съм сигурна, че ако И Сънг Ги беше поел главната роля накрая щяха да набутат неговата мила за тая епизодична поява.  <_< Как да е, важното е, че накрая се погрижиха и за Орионката. Хепи енда беше пълен  :D

 

Друга такава драма едва ли ще гледам скоро. Наистина ще ми липсва много . Целия екип заслужава огромни благодарности за това, че ни я поднесоха по този невероятен начин.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен тази драма беше на много високо ниво. Единствената, която следях, чаках с нетърпение и взимах насериозно. Много й се радвах, и въпреки че е възможно да се изреждат дупки в сценария и всякакви такива, беше достатъчно убедително, че да повярвам в основата. 

Основната причина е естествено Джи Сънг - еми не актьор, а звяр :). Ан Йо-на, Пери Парк, Шин-се-ги... Аз обичайно едва запомням името на героя и реферирам само името на артиста, а сега ще запомня цели три за един :). Еми, който си може, го може... О-Ри-Джин също беше много добра, а ще отбележа и фукнявенето на О-Ри-Он като много добро попадение :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен тоя сериал ту набираше пара, ту малко ми спадаше интереса, но трябва да призная, че съм доста доволна. И аз Джи Сонг не го понасях навремето - и в Swallow the Sun, и в Protect the Boss ми беше много неприятен. Мнението си промених със Secret, който ми е любимият сериал с баш същата екранна двойка. Просто тия двамата имат страхотна химия. И двамата играха страхотно, а Джи Сонг направо размаза - това се нарича актьор - толкова много и разнообразни образи пресъздаде. Че и дете изигра страхотно, чак ми идеше да го щипна по бузките. Мен, честно казано, дупките в сюжета ми бъркат в здравето, та затова не мога да кажа, че се влюбих 100-процентово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вдигнаха наистина високо летвата и заедно с  "Healer", поставят трудна задача за следващите след тях.

Доволна съм и аз- не чаках чак със затаен дъх.Не знам точно какво е това малко, дето не стигаше, това, което, да ме накара  да  съм нетърпелива   да дебна да качат някъде серията и да я гледам без превод, но иначе ми беше интересно и забавно..Актьорската игра -прекрасна, музиката също, различен сценарий, добра реализация и като обобщение- добър продукт.

Имахме възможност да видим части от заснемането и бяхме свидетели как актьорите се забавляват и играят, имайки си доверие и самите те правейки нещо, което харесват, как дават всичко от себе си.Главните-страхотна екранна двойка, цялото им обкръжение на съответствуващо ниво.Дълго ги търсиха и избираха, но си е струвало. Дано вземат награда!

 

Сценаристката преигра със зеленчука в последната серия и това най-ме подразни за целия сериал- поне да беше го оставила лежащ в кревата, а не припкащ и коленичещ.За капак и -след една...Преглътвам го, обаче,  на фона на всичко хубаво.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една дума страхотен сериал, каст, сценарий всичко абсолютно около тази драма беше изпипано до съвършенство!  :up:  Няма нужда да правя комплименти на актьорската игра на Джи Сонг. В някои моменти забравях, че един актьор играе другите 6 самоличности, толкова беше убедителен. Същото важи и за Хан Джон Ъм и Пак Со Джун. Последните епизоди съм ревал, когато си тръгваха другите самоличности :cry:  и едновременно смял с Ан Ю На!

Горкият О Ри Он отново пострада и накрая как избяга от Ю Ри, като попарен като разбра, че се казва Ан Ю На!

  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да напиша е малко за тази драма,много ще ми липсва,забавлявах се,плаках и страдах през цялото време с всички герои.

Незаменим Джи Сонг,той си ми е любимец,изгледала съм почти всичко с него,за мен той няма лоша изиграна роля. :up: Вече в графата с любимци влезнаха  Джон Ъм и Со Джун.

Очаквам с нетърпение бъдещите им проекти.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм! 

 

Обичам такива хепи енд-ове!

 

До средата на сериала чаках всеки нов епизод с голямо нетърпение...После, когато картината взе да става по-ясна, малко изчезна пламъчето, но това не значи, че не си го изгледах с удоволствие! Последните 2 серии бяха като един миг. Искаше ми се малко по-реалистично да ни покажат ситуацията, но явно сценаристката е сложила розовите очила след толкоз мъка и страдание...

Да, и мен ме издразни това с бащата, но...Все пак за какво го държа толкоз време в кома, ако не да го събуди и да го видим коленичил...Жалко, че не се случи една, две серии по-рано...Имаше и други недомислици, но кой ти гледа...

 

 

Незабравими образи на Джи Сонг - Пери Парк, Се Ги, Йо На и братче, Нана, та дори и така изненадващия Мистър Х! Шапки долу за този актьор!

Портокалка беше чудесна, Омега-та също...Мама и татко, бабата, майка му....Лошия зеленчук...Всички играха на ниво.

Особено внимание искам да обърна на Секретаря! Този сякаш незабележим образ, без който обаче драмата нямаше да е същата. Страхотен избор....Отново....

 

И така, КМХМ влезе в топ 5-цата ми!

Насладете му се! Аз ще го направя отново, някой ден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Насладете му се! Аз ще го направя отново, някой ден :)

 

Аз задължително си мисля да го гледам пак скоро ! Не ми се случва често , но просто ми липсват всички герои ! Освен това мисля , че ще е доста забавно да се гледа пак , сега като сме наясно с всички мистерии , защото ще може да хванем всички малки детайли и подсказки , които преди не беше ясно за какво са .... абе , търся си извинение пак да го гледам  :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз съм Шин Се Ги!

Така излиза според ей този тест.

 

Oh my... аз съм Ча До Хьон  :28558:

 

 

You're the sweetheart, Cha Do Hyun! The soft spoken, kind man who takes responsibility for all his other personalities, you're the most reliable of the bunch and strong in your own way, although you seem at times like a coward that can't confront your fears. You take criticism and anger and internalize it, making sure you hurt nobody else in the process because you're considerate of others' feelings and safety. You are also easily driven by guilt, but eager to change and getting stronger by the day.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oh my... аз съм Ча До Хьон  :28558:

 

И аз съм Ча До Хьон !   :beer:

Трябва да пуснат в продажба една тениска с този надпис ! Готино тестче , де ! 

 

Ето и малко фен арт - много хубаво са го нарисували , затова .... 

 

 

 

 

Perry Park

tumblr_nl3lagz41d1skrdpto1_r1_1280.jpg 

 

Cha Do-hyun

 

tumblr_nl37faixYs1skrdpto1_1280.jpg

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се разпиша и аз. Много съм доволна от сериала, догледах си последните две серии с усмивка. Свърши много хубаво и приятно. През цялото време го следях с интерес. Всички по веригата си бяха свършили работата чудесно, а главните бяха невероятни. Изключително съм доволна от образа на лекарката - прекрасен начин да се покаже един подобен специалист - интелигентна, възпитана, емоционална, изключително внимателна към пациентите си, но също така запазила и детското в себе си. Заболяването беше представено като по учебник. Интрига имаше до края, за което едно голямо браво на сценаристката. Въпреки комедията, представиха на ниво сериозната тема за хората с психически проблеми и до какво може да доведе малтретирането на деца. Хареса ми, че не ни вкараха в излишни драми. "Бившата" не беше противна като образ и не пресолиха манджата с нея. Нямаше и трагизми, заради неодобрението на родителите на главните - адмирации за което. За мен последният епизод разглежда събития в рамките на продължителен период от време. Като цяло към две сцени имам лека забележка към режисьора, но разбирам избора му да ги заснеме така - Се Ги, бабет и кибрита и прекалено разшавалия се зеленчук. Разбира се при последната се преследват други внушения и не е нужна пълна достоверност - особено като я изгледах със субтитри въобще не прави впечатление, даже конфигурацията е съвсем на място, експресивна и резонна. А за кибрита желанието явно е било да ни представят сцената в пълнота, за да видим началото на заболяването. Все пак можеше да отделят 3 секунди и да покажат момченцето само с кутията как се изнизва на някъде. Белите както знаем бързо стават. Тук е моментът да похваля и децата, бяха много сладки и се справиха отлично. Какво друго да кажа... сериалът успя да ме докосне, да ме развълнува, да ме накара да се смея до сълзи. Джи Сонг беше повече от блестящ. Поздравът на края беше уникален. Свалям му шапка и за това, че последните епизоди игра с болно гърло и почти без глас, но с огромен ентусиазъм, който си личеше във всяка една секунда. Човекът заслужава поздравления, че пое един почти провален проект и го превърна в класен продукт. Като зрители определено сме извадили късмет, че Бини и Гумихото са метнали сценария в коша. Какво друго да добавя... Беше ми много приятно да пиша в темата и да гадая какво ще се случи в епизодите с вас, мили хора. Определено гледането с неработещ форум за мен се оказа непълноценно. :D Искам да добавя малко снимки от афтърпартито по повод края на сериала. Ето ги нашите симпатяги зад кадър:

 

kmhmap1.png

 

gofo10.jpg

 

gofo4.jpg

 

gofo3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм... Пери Пак!  :28558:  Очаквах го, хич да не е...  :xaxa:

 

Също мислех да пусна дълъг коментар, но имаше толкова много хубави, прекрасни идеи, сцени, музика и детайли, че е напълно невъзможно да ги опиша адекватно. За мен заглавието казва всичко - всеки от нас може да убива, може и да изцелява, като изцелението далеч не е толкова невъзможно, колкото ни се струва. Само трябва да съберем смелост да отворим куфара.   :)

В онази нация конкретно темите, засегнати тук, са много наболели (годишно по 13-14 000 души биват диагностицирани с някакъв вид личностно разстройство; отделно от това децата им са най-стресирани в световен план, а знаем, че Корея е в първите позиции по процент самоубийци...). Тук видяхме толкова красиви диалози, такава изумителна връзка между главните, главната и брат ѝ, с родителите ѝ, дори връзката Ри Он - До Хьон беше прекрасна. Е, нищо не минава връзката Йо На - Ри Он, но това е една друга тема.  :28558: Толкова много взаимна подкрепа, жертвоготовност и разбиране не съм виждала в никой друг корейски сериал (а и май в световен план) евър! Шапка свалям на сценаристката и разбирам защо останалите кандидати са отказали ролята - никога не биха могли да се справят, не и по този начин. Добре, че ни спестиха досадата, а на себе си резила, за да можем да се насладим на този НЕЧОВЕК, който играе като отвързан, просто защото не може да не го прави -  роден е за това!

Освен сценария и диалозите (плюс перфектната игра от всички в екипа), няма как да не отбележа разкошния OST - от заглавната песен още на първо слушане настръхнах, а всички останали и особено тази на Джи Сонг към края само допълниха и без това прекрасната картина. Другото изключително идейно нещо бяха кадрите на това място: 

 

%E1%84%8B%E1%85%AE%E1%86%AB%E1%84%82%E1%

 

Забавното е, че тази скулптура е пред новата сграда на MBC :) Идеално се върза с всичко останало в тази драма.

 

За финал искам да споделя следния диалог, просто защото е съвършен:

 

 

 

- Ще го отвориш ли?

- Да.

- Какво мислиш? Сега, когато го отвори, всъщност не е нищо особено,нали?

- Така е.

- Дали в куфара има бомба или златно кюлче - няма да разбереш, ако не го отвориш. Страхът расте колкото въображението му позволи. Сам създаваш страха си, той е плод на собственото ти въображение. Е, сега какво ще направиш?

- Трябва лично да се уверя.

- Бинго! Изправи се срещу миналото си. Недей да пилееш въображението си за миналото, което вече е приключило. Трябва да го пазиш за бъдещето, за да определиш какво да бъде то.

 

 

 

Хм, пак си стана дългичък пост, но тук си заслужава всяка буква  :emote_kiss3:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

여러분, 감사합니다! :emote_kiss3:

Благодаря за споделеното коментиране! Досега не ми се беше случвало толкова да се вълнувам от сериал и то по време на излъчване. Да го следя с такова внимание и нетърпение, че чак и да повтарям. (А като си довършим вкъщи гледането един започнат сериал, ще го изгледам отново.) Определено и вие допринесохте много за приятните емоции :).

Не знам какво още бих могла да напиша, което вече да не е казано…

Сценарият беше на ниво, а актьорите – уникални. Не само главните, а второстепенните бяха добре подбрани. Джи Сонг е едно бижу, което просто не знам как не съм открила досега :wub: . Радвам се, че не се са осъществили първоначалните идеи за актьорите. (Май само аз не съм гледала тоя Бини все още. Не знам защо, ама все го подминавам... :)).

За финал искам да споделя следния диалог, просто защото е съвършен:

 

 

 

- Ще го отвориш ли?

- Да.

- Какво мислиш? Сега, когато го отвори, всъщност не е нищо особено,нали?

- Така е.

- Дали в куфара има бомба или златно кюлче - няма да разбереш, ако не го отвориш. Страхът расте колкото въображението му позволи. Сам създаваш страха си, той е плод на собственото ти въображение. Е, сега какво ще направиш?

- Трябва лично да се уверя.

- Бинго! Изправи се срещу миналото си. Недей да пилееш въображението си за миналото, което вече е приключило. Трябва да го пазиш за бъдещето, за да определиш какво да бъде то.

 

 

Наистина е съвършен. От толкова много взиране в миналото хората забравят да живеят…

 

OST-то си го слушам и вкъщи, и в работата. Всички около мен вече го научиха :rolleyes:. Това е второто OST на сериал, коeто така ми е влязло под кожата, че не мога да спра да го слушам. А "Manchurian Violet" е първата песен, която мисля, че ще мога да пея на караоке :) (Достатъчно бавна за да чета текста на корейски :))

 

Завършвам с финалния поздрав на актьорите, който казва всичко :) :

11017558_869878716405263_671713309_n.jpg

Ох, отплеснах се, но хич не ми се излиза от тази магия "킬미 힐미" :)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, надявах се, че ще има да си чета коментарите ви поне до 50-та страница, а то се оказа, че сериалът е свършил, а ние сме още на 37-ма. Аз съм на 17-ти еп, защото до там са преведените. Принудих се чрез всичко написано да влизам в темата поне по два пъти на ден, тотално вманиачена да видя новото. И вместо да гледам доказани сериали отпреди няколко години както обик процедирам, да погледна този. Това е от малкото пъти, в които имах възможност да коментирам сериал текущо, докато все още върви, благодарение и на експресния превод и много благодаря за което, на когото и да е той. Това помага тръпката да е още по-голяма, защото е споделено гледане с всички вас. Във форума има не по-малко колоритни личности, които по нищо не отстъпват на герой от сериал и за пореден път се убедих, че е така. 

Честно, не мислех, че след като се смениха толкова актьори от каста, ще излезе нещо свястно накрая, но ето, че чудото стана. Сюжетът си беше интересен и щях да го погледна, ако ще и метла да бяха сложили да играе, но не се надявах на мн. Радвам се, че попаднаха на хора, които да играят с голямо старание и удоволствие. Няколко думи от впечатленията ми до сега:

Малките фъстъци играят нечовешки. Винаги съм се чудила как може едно дете да се обучи да изиграе всички тези травмиращи събития. Най-тежките сцени се паднаха на тях. Направо ми сринаха сърдечния ритъм и получих разрив. Няма нищо по-брутално от това да нараниш някой, който е беззащитен. Бащата печели моето презрение безапелационно. Имаше лъч надежда за него когато спомена Фери Парк и яхтата, но после той се постара да ме разубеди мн убедително.

Сега разбрах и защо Ча До Хьон се е представил като Фери пред семейството на Ри Джин. За да стане после врътката с името на главната. Добро попадение. Още веднъж ще кажа, че сюжетът ми е мн по сърце и е здраво пипнат. Имаше какво още да се доизпипа, но и така е предоволно. Тъкмо ще имат материал за нещо в бъдеще, хехе. Щеше ми се малко по-плавно да преминават от драма в комедия. Комедийните моменти изглеждаха пародийно нелепи на места. Особ репликите от 'Покемон'/ако помня правилно/. Е, те там вече гледах в недоумение. Сега сиг ще избия рибата, но ще изтърся и това, че на мен Джи Сънг ми е леко криипи като черти. Замислих се къде съм го мяркала и се сетих за My PS Partner. Има нещо в лицето му, което ме хвърля в тъча и още не мога да си обясня какво точно е то. Актрисата преиграваше и беше особ изкуствена когато плачеше, но пък усмивката и формата на очите й докато се смееше супер сладурски, та прощавах всичко останало. Другото, което ме залепи на екрана бяха репликите на Ри Джин от 15-ти еп. Депресиите и липсата на смисъл. Всеки познава поне един човек склонен към депресии, а мнозина самите те го изпитват на свой гръб. Винаги съм се чудила какво да кажа на подобен човек, който не вижда смисъла да продължава. Тя го каза просто един път:

 

- ''Ако искаш да умреш, тогава умри! Но умри утре! Ако усетиш, че утре ти е тежко отново, тогава умри вдругиден! Ако усещаш отново и отново същата болка и тежест, никога няма да е късно да се откажеш от живота си на др ден! Ако вс ден живееш с мисълта за утрешния, ще дойде и по-добър ден за теб. Ще дойде ден, когато ще си доволен, че не се самоуби''.

Останалите перфектно си изпълниха ролите, с изключение на злодеите/чичото, братчеда и Че Йон/, които бяха олекотена версия и с роли без особ развитие. Щеше ми се да бяха вложили повече злобичка в тях, но пък щеше да им дойде прекалено нанагорно на главните с толкова злост навсякъде. Близнаците-близнаци, които не са близнаци и ни го поднесоха сякаш е най-нормалното нещо на света, без никой да се впечатли особ. На мен пък ми направи огромно впечатление. Евала обаче за връзката, която изградиха между тях. Толкова сладост отдавна не бях скивала. Също държа да отбележа сълзите, мисля пак в 15-та серия. Е, аз развалих малко мъжката идилия, щото ревах заедно с До Хьон и Ри Он, но това бе една от най-красивите сцени с мъжки сълзи, която съм гледала.



Това по-горе от снимката с оранжевите гуминетки е секретарчето? Брейй, как са скрили тази хубост под цайсите така заблуждаващо. В сериите мязаше на 48 год чиче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всички на които им е скучно без сериала пускам две кратки клипчета от прожекцията на последния епизод и афтърпартито. :P

 

https://www.youtube.com/watch?v=w26OWfMAe3Y&feature=player_detailpage

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=M9I470Ma2NE

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хуанг Джънг Ъм има странно чувство за хумор  :28558:  Искала да се снима отново с Джи Сонг, но след като и тя се омъжи, което щяло да е след около четири години, но кой точно ще е жениха още не била сигурна  :P Иначе нека и аз се отчета с две клипчета... всъщност три  :P

 

 

Това е с батко, малко за оплакване на очите  :896767:

 

 

 

Сладка реклама, която двамата са снимали още преди Secret

 

 

 

И супер забавен епизод на Happy Together, с основния каст на Secret  :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...