Jump to content

Recommended Posts

 

Явно единственият общ извод от финала е, че не са се срещнали реално - дали в мечти, смърт, блянове...и тра ла ла, но си остават разделени. А не искам да си мисля, че е вероятен и финал, при който Соса зарязва жена си, барабар с трона и се събира пак с Кебонката, чакаща го в некъв чосонски парк...ето това би било ''якото претупване!'' :mad:  :mad:  :mad: . Затова, по - ме устройва да мисля, че тази сцена показва просто несбъдната мечта на принца..вече крал де...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Явно единственият общ извод от финала е, че не са се срещнали реално - дали в мечти, смърт, блянове...и тра ла ла, но си остават разделени. А не искам да си мисля, че е вероятен и финал, при който Соса зарязва жена си, барабар с трона и се събира пак с Кебонката, чакаща го в некъв чосонски парк...ето това би било ''якото претупване!'' :mad:  :mad:  :mad: . Затова, по - ме устройва да мисля, че тази сцена показва просто несбъдната мечта на принца..вече крал де...

 

 

Ma при толкова съпруги и наложници в кралските дворове, а и не само в кралските (любимият ми детектив съдията Ди имаше май само три съпруги), какво му пречи да си живеят заедно

  :na2:

Както и да е, чакам следващия сериал вече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази среща и за мен,

 

си е чист блян в главата на Сосчо, пък може и за след смъртта-все тая, "гладна кокошка, просо сънува".Пеперудата си висеше на стената и показваше действителността.Колкото до наложницата- Кебонгката отказа да е с него, защото беше наясно, че той се нуждае от съюзник ,като жена му и тя няма място там, между тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе тя последната сцена е ясна, че става въпрос

за среща на небето. Не видяхте ли, че си беше млад и с малка брада Сосчо? А преди това го бяха показали състарен и с по-дълга брада.


Това, което не разбрах за кво им беше да се събират и да консумират брака в сватбено облекло, като Кебонгка си е мислела да го зарязва??? Той искаше да си я вземе в двореца, не е говорел за напускане на главната кралица, те нали са имали цели хареми, искаше Кебонгка да си я прибере, ама тя не рачи. Е за кво бяха тогаз 24 серии мъка и клетви във вечна любов и как не можели да живеят един без друг? Явно зле се е представил Сосчо през първата брачна нощ, щом на сутринта Кебонгка го заряза без да й мигне окото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно зле се е представил Сосчо през първата брачна нощ, щом на сутринта Кебонгка го заряза без да й мигне окото!

Е, не, това беше върхът, зарежи  :lol2:

Викаш в представите му беше доволна и щастлива. Той си мисли, че щото тя все пак го обича, а всъщност тя се радва, че той е далеч от леглото й...  :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, Чингу! :282: Пък и по едно и също време отпрашиха по пътищата с полу-братото, да не би, да го дадоха случайно-  Кебонгката  си имаше резервен вариант  ;).Втора цигулка, ай ся! За това и двете части на пИпИрудата са при Сосчо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то какво да си помисли човек - точно така си беше -

голям зор да се съберат, и накрая като се събраха се разделиха без да ги кара някой, а Сосчо дори не се опита да я спре, ами я пусна да си ходи, явно се чувстваше виновен, че се е изложил. И вярно, че красавецът полубрат много подозрително тръгна по същия път като Кебонгка. Само се чудя от кого ли са децата на кралицата - нали любовникът й го убиха, а мъжът й като не го бива...



Окепазиха ми приказката! Някой ако сега започва да гледа - да спре петнайсет минути преди края! Тези последни петнайсет минути бяха манджа с грозде и нищо общо нямат с цялата история!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окепазиха я и още как!  Хубав сценарий, перфектна актьорска игра и за капак двусмислен финал, с вградена идея: довърши си го сам.

Прекаляват вече, не са един и два с такива финали. :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересни моменти, Чанг Хьок беше и странен и смешен, но много добър. Но като че ли ме впечатли най-много фермерката - не очаквах такава желязна лейди и толкова противоположен почти образ от този, който направи в единствения филм, който съм й гледала. В началото дори я гледах с усмивка и очаквайки нещо смешно, но... Много силно, завладяващо присъствие и каква осанка - красота! 


Като влезе драмата, сериите ми дотежаха и много бавно го довърших, но се радвам, че го изгледах. Благодаря много за бгсубтитрите!


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 За мен филма беше много приятен. Този артист ми харесва във всичките му роли до сега и тази не прави изключение. Не мога да отправя критики към сценария, защото за мен беше приемлив. Силно впечатление ми направи красотата в целия филм. Много колорит, красиви актьори и актриси. Даже за разлика от други исторически филми този беше доста разбираем и лесно се възприема. Всичко ми хареса и го изгледах доста на бързо. По-горе много харесах едно изказване и се посмях от сърце. Благодаря за това на Мрън и Чингулинка. Разбира се и големи благодарности на екипа по превода и редакцията  :thanks:  :thanks: Забявлявах се и не съжалявам за отделеното време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

               Много малко пиша във форума въпреки, че доста корейски сериали и игрални филми съм изгледал. Реших да си дам и аз мнението за сериала. Като цало ми хареса, доста динамичен на места и доста забавни моменти имаше в него. Ролите на всички мисля бяха изиграни добре. Една добре разказана като цяло приказка :)  Със сигурност не съжалявам че съм го изгледал.

                Сега за финала....

Мисля, че финала беше очакван и на всичкото отгоре с добър край.  Двамата главни предължиха всеки по своя път. Сосо стана крал и започна да се грижи за народа, Шинюл от своя страна започна да търси нови пътища за по-добра търговия, като така помага и на собствената си компания и на краля. Раздялата им е в смисъл че не живеят заедно в двореца и не се виждат всеки ден, но обичта и връзката им си остава непроменена и така помагат на всички около тях. Както каза съветника на краля на децата "съдбата ще те срещне с този с когото трябва да бъдеш, дори да се опитваш да бягаш от него". Срещата накрая между двамата не е в мечтите на Сосо или след смъртта , а реална среща след някое от завръщанията на Шинюл от дълъг път. Те са били заедно винаги когато тя е Корьо. Накрая Сосо остави нейната част от пеперудата на булченския костюм където беше и неговата което значи че Шинюл все пак едва ли се е излекувала напълно и е починала млада поради болестта и. Събирането на медалиона беше според мен беше знак , че това е времето на нейната смърт. Що се отнася до "красавеца" ... разговора между него и сестра му беше повече от доказателство какво е неговото развитие по-нататък ... неговата "звезда" залезе , а тази на Сосо изгря... той няма какво да прави повече там ... замина за да намери призванието си ... а може би и щастието .... няма никакво основание да мислим , че е тръгнал да преследва Шинюл... това , че пътя беше същия даже не е толкова сигурно ... изглеждаше ми повече на грешка на снимачнич екип като го дадаха аз секунди на този път... той нито знаеше , че Шинюл е заминала, нито го дадаха да говори с изпращачите и които останаха там и и махаха.....въобще по-нито едно време на последната серия не се даде податка, че тя заминава за да не е "втора цигулка" и за да има шанс да е с някои ... да речем  "красавеца" и съответно , че той заминава за да е с нея ...  въобще няма никакви основания според мен да мислим в посока на бъдеща тяхна връзка като край...

 

 

          Благодаря на екипа по превода на филма , че ни дадоха възможност да го изгледаме  на български , както и на всички който са коментирали този наистина поне според мен добър сериал :):es:

Редактирано от bealonenomore
Спойлер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммммного хубава приказка, чак ме замая и хвърли в едно друго измерение :) :) :)  Очаквах да е някаква странна фантасмагория, а то излезе сериалче точно по вкуса ми.
За всичко това допринесе на първо място Чанг Хьок, на второ - Чанг Хьок, на трето - Чанг......  :28558:  страшна работа тоя човек, уф, след толкова изгледани сериали признавам, че все още няма друг, който да ми въздейства толкова.
Сега по-сериозно ... историйката си беше хубава, актьорите и актрисите - също, двете главни бяха наистина много красиви - особено с прическите и накитите.. Музиката въздействаше, бойните сцени бяха добри, аз нямам забележки, нищо не ме подразни...е, освен 

 

раздялата накрая

 

Но пък ми идва нещо на ум след прочетените коментари по-горе - 

 

всеки си интерпретира раздялата между Уангсо и Шинюл по своему, но все пак хора, които се обичат и разделят ... ми се струва, че ще бъдат повече човеци.. нещо такова - любовта и копнежа могат да те направят още повече човек, който го е грижа за другите .. ставаш по-чувствителен за мъката и болката .. и ако имаш възможност ги премахваш.. е, поне за един крал е по-възможно, отколкото за обикновен човек...

 

Но дали е така .. кой знае.. абе гледайте, може да почувствате други неща и да ги споделите :) :) :)

И така, моят месец с Чанг Хьок стана по-дълъг от колкото си мислех, но пък беше много хубаво. Изгледах всичко с него, а сега чакам новият сериал  :icon_sunny:  До тогава ще се запозная пак с Чуно:)
Много големи благодарности на преводача и редактора  :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо напоследък ми се гледаше сериал на историческа тематика или някой с Jang Huyk и като го видях този, реших да ударя с един куршум два заека. :) Взех си дозата и се заситих малко, но както често се случва с комбинираните неща в живота и тука имаше какво  още да се желае от качеството. Не е някаква класика сериала и актьорската игра на Чанг Хьок е мешана скара (На моменти е много добър, друг път не му се получава)  Отделно си личи, че продукцията не е от най-високо бюджетните като Chuno например. Няма някакви масовки и големи битки. Накрая имаше нещо, но е много минималистично... Армии от по 30 човека се бият и дори камерата не е поставена така че да изглеждат повече. :)  Все пак това, че изгледах всичките 24 епизода, говори че не е толкова зле. Като няма пари се набляга на дворцовите интриги, романтиката, комедията... Има си някои свои силни моменти , има си и своите дебилни... цялостно е средна работа.  Колкото по-малко очакваш, толкова по-голям шанс да изпиташ повече кеф от гледането. Лошата принцеса с каменното змийско лице, която правеше отрови,  ми направи добро впечатление.  :)

 

Финала между другото беше изсмукан от пръстите. Изобщо не отиваше на сериала, но ми харесаха вашите интерпретации какво се е случило. 

Spoiler

Според мен те се срещат след смъртта и на двамата. Тя е умряла първа, после и той. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обновен плейлист за онлайн гледане: :click:

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох почти всички коментари - подробни и субективни ;).

От "Ммммного хубава приказка "  до " Кебонгка избяга заради лошото представяне на  Сосчо в леглото. "

Толкова много се смях, оправихте ми настроението за 1 седмица напред:28558:.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...