Jump to content

Русалката на TVN и моралът в корейските сериали


Recommended Posts

Отдавна не се бях смял така!!!! :282:

 

Но това не е учудващо, защото тази кабеларка TVN има супер ниски стандарти и почти никакъв бюджет. Всичките и продукции са супер евтини и негледаеми. Единственият сериал на TVN, който съм гледала и ми е харесал е Flower Boy Next Door, и то само заради Енрике Гъм (Юн Ши Юн), който е толкова сладък, забавен и харизматичен, че въпреки, че действието се развиваше в 2 стаи и навън по улиците, ниския бюджет за заснемането, ужасните камери и тоталната липса на красиви дрехи, места, кой знае каква история и т.н. все пак се нареди измежду любимите ми филми (макар и някъде по най-последните места). Само заради забавната игра на Юн Ши Юн."

 

Повече обяснения и коментари на това мнение са излишни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но това не е учудващо, защото тази кабеларка TVN има супер ниски стандарти и почти никакъв бюджет. Всичките и продукции са супер евтини и негледаеми. Единственият сериал на TVN, който съм гледала и ми е харесал е Flower Boy Next Door...

 

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Тва пък е най-скучното нещо на tVN, което съм гледала... :D

Мацка, не се излагай така - tvn били долнопробни... Оле, Боже! Я порасни малко и не се излагай така, всички ще ти се смеят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок.. 'мацка' кажи ми ЕДНА голяма продукция на TVN с популярни актьори или айдъли и с перфектно качество на картината! 

Романтиките, King of High School, Queen Inhyun's Man, Nine Times Time Travel, Who Are You, Вещицата, She is WOW, Shut Up Flower Boy Band, Отговорите, Marriage not Dating - не смятам, че някой от тези сериали е долнопробен. А всички са на tVN.

И ако за теб айдълите правят сериала....

Оле, Боже, майчице! Дет се вика "Пресвета Дево от Гуадалупе...".

Намери си сериал за някой манастир и се наслаждавай на морала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери си сериал за някой манастир и се наслаждавай на морала.

 

Значи казваш, че морала е лошо нещо? Морала е това, което ни отличава от животните. Разума, морала и достойнството.

Е, извинявай че искам да гледам нещо чисто, невинно и приятно.

Всички Корейски сериали, които съм гледала до сега са били "манастирски" по твоите думи и богати на смисъл, емоции и поука. Да, ще се придържам към тях, благодаря. ^^

И аз мога да ти кажа- намери си някой американски "филм" от другата категория и се наслаждавай на разврата и липсата на смисъл.  :wacko: Там са в ИЗОБИЛИЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:282: , доживях някой да се жалва от морала в корейски сериал.

 

kyeoptatokki,препоръчвам ти "Наследниците"- бъка от айдъли и те,както и  всички останали морални , даже и целувките морални,да не кажа само маркирани, точно за аудитория , дето смята, че бебетата щъркелите ги носят.Пък и поука има- "всяка жаба, да си знае гьола" ;)И аз харесвам айдъли, но предимно, като не ми се правят на актьори, защото за да се справят, нещата са повечето пъти  елементарни.Има и изключения, разбира се.

Иначе и мен първи епизод не ме плени, но не заради морала :28558:  и чаках  да се посъберат епизоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki знам че просто си убиваш времето в забавни и безмислени спорове и няма голям смисъл човек да ти отговаря. Обаче явно и аз нямам какво да правя и ще се хвана на провокацията ти, търсенето на внимание или там каквото е. Нищо не ти разбрах за тия цветове, камери, добро заснемане и прочие. :) Това да гледаш нещата на определена телевизия не е никак разумно. Всъщност най-тъпият и малоумен корейски сериал който съм гледал някога е точно на tvn - Glass Mask.  Oбаче в повечето други случаи, те опитват различни неща и дори имат видимо по-големи бюджети от останалите програми.  Това за по-неизвестни актьори, пък не знаеш какъв голям плюс е. Така можеш да видиш нещо свежо или да си харесаш нов любимец.  Някой не толкова популярен актьор също може да те изненада с добра игра, като му се даде шанс. 

 

Невинността всъщност е начин на мислене. Не толкова характер или поведение. Поне според мен. Възрастен човек може да имитира невинност или подобно поведение, но дали е такъв наистина е друг въпрос. Колко повече се сблъскваш човешката простотия и егоизма на хората в обществото, толкова по-малко невинен ставаш.  Имам предвид реални сблъсъци с други човешки същества и добиване на опит. Не гледане на драми, както при русалката. Затова тя е невинна. Изглежда като на 20, но се държи като 14 че и по-малко годишна. :) Видяла някакви отношения по филмите и ги копира, без да ги разбира. Постоянно задава глупави въпроси. Персонажа и е и доста комедиен, така че не го взимам прекалено реалистично.  За да има възрастен човек който да е "невинен" или трябва да е странял много от хората или да е бил отшелник.  Или пък да идва от друг свят, като русалката.  Теб вероятно те дразни характера й, липсата на срам и глупавата наивност. Не че не е сладка по свой си начин.  Сигурен съм че повечето от мъжката половина я намират за сладка. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че съм гледала Наследниците.  :lol: Дори родителите ми са го гледали и е един от любимите сериали на мама, другият е "Вяра" отново с Мин Хо (или Минчо както е популярен в България  :lol2: ). 

 

kyeoptatokki знам че просто си убиваш времето в забавни и безмислени спорове и няма голям смисъл човек да ти отговаря. Обаче явно и аз нямам какво да правя и ще се хвана на провокацията ти, търсенето на внимание или там каквото е. Нищо не ти разбрах за тия цветове, камери, добро заснемане и прочие. :) Това да гледаш нещата на определена телевизия не е никак разумно. 

 

Не спорим? Просто коментирах сериала, след което някой коментира моя коментар и аз отговорих.  :lol: Всеки да си гледа каквото му харесва. На мен този сериал не ми е по вкуса въобще. Нито като съдържание нито визуално. Как може да не виждате разликата в картината на големите телевизии и на TVN? Аз не гледам нещата на определена телевизия, а на всички, освен на TVN, не заради друго, а просто защото досега не са предложили нещо по моя вкус. Ето, гледала съм Моят Красив Съсед. Не че беше нещо кой знае какво, но се гледаше заради Енрике. ^^

Когато направят драма от по-висок стандарт като другите телевизии, ще гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki:

"А съм гледала МНОГО Корейски сериали."

Хайде да си премерим корейските сериали, за да видим кой с кава база за сравнение работи.

 

"Този сериал има добър замисъл, само да се беше дал на друга телевизия като KBS, KBS2, MBC или SBS и беше пренаписан изцяло"

Права си. Ако беше по големите ефирни телевизии щяха да го цензурират, захаросат, драматизират, орежат и осакатят до нещата, които на теб ти харесват. Хубавото е , че tVN е кабелна телевизия и има по-голяма свобода на действие иу изразяване.

 

"Ок.. 'мацка' кажи ми ЕДНА голяма продукция на TVN с популярни актьори или айдъли и с перфектно качество на картината! Не виждате ли разлика в качеството на продукциите на големите телевизии и тези на TVN? Първите са HD с кристален образ и реалистични цветове, специални ефекти, най-популярните и добри актьори или изпълнители, висок бюджет и стават хит.. Докато тези на TVN - супер скапана картина, всичи нейни драми които съм се опитвала да гледам са били тъмни, цветовете са някакси винаги почти черно-бели, сякаш всичко изглежда някак безцветно само оранжеви, кафяви и охра- тонове..  <_<  :huh: Какви са тези камери с които снимат?! Освен това, актьорите, които участват в тяхни продукции са никому неизвестни."

 

Защо имам чувството, че си гледала предимно анимации на Дисни? От думите ти излиза, че за теб е по-важна опаковката, а не същността. Това за 100%ните суперхитове на ефирните телевизии е невярно-има достатъчно примери за прекратени преждевременно сериали или такива с нисък рейтинг. Не бъркай и публиката за кабелната и ефирната телевизия. Първите правят щамповани по калъп сапунки за  аджумите, вторите разчитат на по-свободомислеща публика.

"Тримата мускетари" е скучен. ":Чосонският стрелец"-още повече. Отгоре на това оборва всичките ти приказки за суперскъпа продукция със суперспециални ефекти. А ако единствената причина да се гледа е И Джун Ки.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още съм впечатлен как тя ги хвана тези реалистични цветове, кафяви и охра тонове и там останалите ефекти. Аз никаква разлика не откривам. kyeoptatokki, мисля че имаш някаква дарба към визуалните изкуства и трябва да се ориентираш натам занапред. 

 

А подхващането на тази тема за пошлост, морал и липса на невинност (разбира се, те са сиииилно преувеличени), по-скоро ще направят реклама на сериала, отколкото нещо друго. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

speedy86 - Ами, очевидно, TVN е за хора от друга възрастова група. Това, че на ТЕБ ти допада толкова и намираш "оазис от оригиналност и свежест" там, не означава, че TVN е наистина добра и оригинална телевизия. Всичко е относително.
Да не каже човек нещо против някаква си телевизия..
90% от коментарите на повечето от вас (главно по-възрастните и (предполагаемо) по-"зрелите") по всичките ми любими сериали се състоят само в оплюване на всичко свързано с актьорите, сценаристите и всичко останало, иронични подмятания за "дърва" и "храсти", критики и подигравки. И всичко е наред. А когато някой реши да изкаже искреното си мнение за сериал или телевизия, които одобрявате, тогава изведнъж не в прав и не е наред.. ? Всеки търси различни неща в драмите, затова има драми за всички.
Нека приемаме и уважаваме мненията си, макар и различни.

За мен сериалите на другите телевизии не са монотонни или еднотипни. И много се радвам, когато любимите ми изпълнители участват в такъв сериал. Не смятам ни най-малко, че са некадърни.. Да пееш, танцуваш и да бъдеш актьор едновременно са все неща, които не могат да бъдат изпълнени от някой "некадърник". Съмнявам се ти да изиграеш ролята на Су Джи в Семейната Книга Гу по-добре. Никоя друга актриса, макар и по-"кадърна" и талантлива не би могла да замени Су Джи. Нейното излъчване, красота и харизма са това което остана емблематично за мен и много хора в сериала. Никой друг не би могъл да бъде Дам Йе Ул. Или Гу Хе Ми във Възвишена Мечта. Вторият сезон с онази Джи Йон беше трагичен.. Су Джи Е талантлива актриса.

И Джун Ги ли наричаш "Дръвчо" или И Мин Хо? Защото ако е първият тогава очевидно не знаеш какво означава блестящ актьор.
Джун Ги е един от най-невероятните актьори, които някога съм виждала. А бойните сцени, които изпълнява са нереални..
И Мин Хо може да е "дървен", но невероятната му харизма го прави един от най-популярните актьори в Азия. Може да си блестящ актьор, но ако не умееш да "омагьосваш" зрителите с присъствието си като Мин Хо, какъв е смисъла?
Аз предпочитам Мин Хо пред всичките ти "велики" актьори. Да си актьор включва много неща.. И Мин Хо и И Джун Ги ги имат всичките. ^^
Ким Су Хьон също е много добър актьор. И за него ли ще кажеш, че е дървен? (е в Дошъл От Звездите трябваше да играе "дървено" и да не изразява много емоции, защото играеше извънземен, но играта му беше блестяща както винаги).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki, явно не си улучила форумите. Повечето тук сме минали 15-те преди бая години. На морални сериали съм се нагледала - едно време имаше латиноамерикански сапунки, които разчитаха точно на морала. На Дисни филмчета и сериалчета също са морални. Чувала съм, че и турските са нещо такова. Но пък лично аз не мога да приема двама възрастни, които са правили секс и имат общо дете, да си говорят на "вие" и да се правят на ощипани девойки. Това не е морал, а тотална идиотия на сценаристите /както и на онези, които се захласват по такива взаимоотношения/.

Колкото до известни и неизвестни актьори и айдъли, знай едно - има актьори, които правят даден сериал и сериали, които правят актьорите. Аз лично предпочитам втория вид - предпочитам готин сериал с неизвестни актьори, а не няколко айдъли да ми дефилират на екран и да снимат поредната корейска идиотия.

 

И само да уточня, за да не мислиш, че защитавам точно този сериал - гледала съм само първата серия, така че мнението ми е само за нея. И в никакъв случай не мога да кажа, че това е шедьовър или нещо такова. Не знам дали го харесвам, ще изчакам повече серии, за да изкажа мнение. Но отсега се радвам, че няма айдъли :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито един от филмите с айдъли не е бил "идиотия", както се изрази. Но виж, този сериал с русалката може да бъде описан така. Това, което е простотия си е простотия, независимо дали присъстват айдъли или не.

Ти предпочиташ едно- аз друго- трети трето, защо продължаваме да спорим, вместо всеки да си гледа каквото му харесва и да не си налага мнението като меродавно и факт.

За да може актьор да направи даден сериал, значи е талантлив актьор.  :lol2: Следователно айдълите все пак ги бива за нещо!  :lol:

Аз не съм тук заради хората минали 15-те, а заради филмите, по-голямата част от които са точно като за мен и по вкуса ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Джун Ги ли наричаш "Дръвчо" или И Мин Хо? Защото ако е първият тогава очевидно не знаеш какво означава блестящ актьор.

Джун Ги е един от най-невероятните актьори, които някога съм виждала. А бойните сцени, които изпълнява са нереални..

И Мин Хо може да е "дървен", но невероятната му харизма го прави един от най-популярните актьори в Азия. Може да си блестящ актьор, но ако не умееш да "омагьосваш" зрителите с присъствието си като Мин Хо, какъв е смисъла?

Аз предпочитам Мин Хо пред всичките ти "велики" актьори. Да си актьор включва много неща.. И Мин Хо и И Джун Ги ги имат всичките. ^^

 

Аз наричам "дървета" и двамата. Относно "най-невероятните актьори" и "нереалните бойни сцени"-има два китайски филма: "Тигър и дракон" и "Герой". Случайно да си ги гледала? Там актьорите и актрисите стават ли? "Омагьосват" ли? Имат ли харизма?  Май не, като ги знам какви са неизвестни и петокласни азиатски актьори! Къде ще се мерят с И Мин Хо и И Джун Ки!!!  Ами бойните сцени-могат ли да се сравнят с тези на Божествения И Джун Ки? А режисьорите и операторите? Аз досега ги мислех за велики, но ти ми отвори очите! А Юен Во Пин е егати нещастния некадърник-така се е изложил с постановките на бойните сцени.

Какво стана с бройката на "многото" сериали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кеоптатоки !! Не е необходимо да си налагаш мнението, не разбирам защо дойде да ни разваляш темата, но разбери че дори и да не ти харесва - не е нужно да идавш тук и да се заяждаш с хората на които им харесва. Плюс това - чисто и невинно? Не може всички да са такива. Честно казано, да не си на 3? Какво толкова противно има в тези неща, не разбирам .. това не е детско филмче, така че. Просто не го гледай, щом е чак толкова ужасно, срамно и отвратително и толкова !!!
Предлагам да отидеш и да си налагаш странното мнение - другаде и по възможност много далеч от тук. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че вие се заяждайте с мен, написах коментар като всички останали и всички започнахте да коментирате моя коментар вместо филма. Погледни, моля, в другите теми колко негативни коментари има. Аз не съм тръгнала да се карам във всички тези теми с хората, които обиждат Мин Хо, Джун Ги, Аранг и Магистрата, Наследниците, Чосонският Стрелец или КОЙТО И ДА Е друг от многобройните сериали или актьори/актриси, които харесвам. И аз можех да им кажа "Махайте се надалеч като не ви харесват и си гледайте Китайците и русалките, поне не разваляйте удоволствието на хората, които харесват този сериал/актьор/актриса. "
Но не го направих нито веднъж в нито една тема на СЕРИАЛ, АКТЬОР ИЛИ АКТРИСА. Защото всеки има право на мнение. Колкото и ужасни коментари да ръсите. Аз си гледах филмите със семейството и приятелите си, вълнувах се, радвах се и коментирах прекрасните актьори/актриси/сериали с хора, които ги обичат също толкова, колкото мен. ^^
Въпреки че многократно си мислех "Напишете вие по-добър сценарий, изиграйте вие по-добре ролята". Много е лесно да седиш и да критикуваш. Това всеки го може!

Но тъпотията на този сериал удари тавана и не се сдържах да напиша какво мисля този път.
Рядко нещо може да ме накара да пиша негативни коментари.
Не се превръщай в диктатор, който може да решава кой може да пише, че не харесва нещо и кой не може.
Почти всички тук (поради възрастта си вероятно) постоянно обиждат и се подиграват на сериали, актьори и актриси, айдъли и Корейски нрави. И аз също съм се чудила защо въобще ги гледат като са толкова "детински", "дървени" и не знам какви. Да си гледат американските филми, новините и политическите предавания подходящи за възрастта им. Или каквото там гледат..
Защо въобще хора на средна възраст се занимават с Корейски сериали, които на всичкото отгоре не им харесват?
Родителите ми също гледат Корейски сериали и ги харесват, даже обичат, всички (които аз избирам).

Честно казано повечето филми, които са на почит между потребителите на този форум за мен представляват необяснима въпросителна, защо изобщо съществуват? Но явно старите поколения са такива- странни. Не харесват невинни, сладки и красиви неща. Не харесват нищо модерно сред Корейците. Само се оплаквате, че не се целували "както трябва" или че не показвали "по-такива сцени" <_< Извинете, но някои хора гледат Корейските филми ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА. Защото показват истинска, красива и чиста любов, която кара сърцето ти да се вълнува и те трогва до сълзи.
Защото в тези филми се показва достойнство, чест, лоялност и красота. Вместо безсмислено насилие и долнопробни сексуални сцени.. Защото Корейските филми носят хармония и мир, докато другите предизвикват хаос и смут.
Какво правите тук- не знам. И аз мога да кажа това. Но знам, че всеки намира това, което търси.

А хубавите сериали - биват оплювани и линчувани.

Така че, всеки има право на глас. Както всички останали изказват негативните си мнения (за 90% от Корейските сериали) така и аз имам правото да го правя. Това е първият Корейски сериал, който искрено не харесвам.
Така както аз игнорирам вашите негативни мнения без да им опонирам, така и вие трябваше да игнорирате моето и да си гледате сериала. Ако не ти харесва, че коментирах - теб също никой не те задържа тук.

 

Преодолейте, че 1 човек не ви харесва кабеларката и сериала с простотиите и си продължете живота сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично бъкел не ми пука, че не ти харесва сериалът. Твн е пускало качествени продукции, сред които "Marriage Not Dating", "Reply 1997", "Nine", "Queen Inhyun's Man" и други. Просто таргет групата на тези сериали е хора, които са по-големи от теб, така че нормално е да не разбираш какво им харесва. 

 

Иначе трогателно е, че не харесваме "модерното" в Корея. Ако ти харесваш "модерното" в драмите, би харесвало да гледаш предимно семейни драми или исторически драми, тъй като те най-много се гледат там. Не ти говоря за нискорейтингови сериалчета с И Мин Хо, ами тея с по 40+ рейтинг и минимум 50 епизода от съботно-неделния блок.

 

Просто, като не ти харесва нещо, не ти харесва. Пускаш си трола и отминаваш. Иначе ще се наложи да уважиш и правото на мнение на другите по отношение на твоето мнение. Нали всеки имал право на такова?

 

Като му дойде времето, ще установиш, че истинската любов не се състои в това да си допреш устните с някой, но за това ще ти дойде времето. Не знам колко си годишна, ама предполагам, че все 12 имаш. Те днешните деца са акселератчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki,  имаш правото свободно да изказваш своето мнение. Но не стигай до обидни определения за хората, които не са съгласни с теб. Аз не искам да пренебрегвам мнението ти-напротив, иаскам да обменим мисли за това, което гледаме, въпреки че не си правиш труда да отговаряш на пряко зададени въпроси. Уважавам мнението ти, но не приемам обвинението, че сме слепи, безчуствени, безсърдечни, похотливи и изкуфели старци, неспособни да схванат възвишеното и непорочно съдържание на някои корейски сериали. Разбира се ние сме скептични и критични. Сигурно това се дължи на едно нещо, което някога ще дойде и при теб. То се нарича житейски опит. И не сме слепи и безчувствени-просто вече по-лесно разпознаваме хубавото от лошото, истинското от фалшивото. Загубили сме си розовите очила. Но, повярвай ми, от това хубавите неща се виждат още по-ясно и по-разбираемо. Когато ги срещнем те ни носят истинско удоволствие и радост. Но не се подлъгваме по лъскавата опаковка, а искаме да видим под нея нещо наистина стойностно. Знаем, че не всичко трябва да се взима прекалено насериозно-както правиш ти в момента. Не се впрягай толкова, просто се забавлявай.

Наистина ли не даваш на родителите си да гледат други сериали, освен тези, които ти си им избрала? Може пък тайно от теб да гледат, например Т.Е.N: или God's Quiz? :mellow:

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...