Jump to content

За правописа и липсата му - оффтопик LG


abador

Recommended Posts

За интиресно ли говориш .... да вметна само без нотка на заяждане .... може да съм го написала нарочно така лигаво (което си беше и идеята) дали от клавиатурата на тела (където гласни са на едно ,а съгласни на друго и буквите като И и Е са една до друга ..бля,бля),дали от бързане .... или просто недоглеждане или не знание .... аз не съм тук да гледам кой къде сложил точка и запетая,дали е писал граматически вярно или не вярно ,аз съм тук заради страста ми към азиатците и защото намерих хора с мойте интереси .... така че .... извинете предварително ,но така ще да е ... заредете се с положително ... грешки ще има .....

 

П.С. поправих я ,за да не дразни ... но до тук .... :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логопеда като малка .... явно не си е свършил работата ... не го приемам като заяждане ... споко ...

 

Честно З-то не го чувам .... както и да е .... много време му отделих на този въпрос ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен не ми е идеята да се заяждам, просто ми се ще хората в тоя форум да пишат грамотно. Това в повечето случаи е така, де. Нека и ние като азиатците, които харесваме, да се стремим към перфектност ;). Кайзен му е майката :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми хубаво де, като ви се ''ще" колегите да се изразяват по - грамотно и ви дразнят правописните им грешки, защо не й пишете на "лично"??? Не мислите ли, че е тъпо и гадно пред всички да й обяснявате като на "някаква малоумна...", как се пише "предразсъдъци" (два пъти гледам поста на Киддо, да не се окен...ам и аз тука с правописа :28558: ). Считам, че не сме в училище, за да изкараме "виновника" пред целия клас и дайте да го смъмрим публично...Защо не използвате по зрял подход...Да кажа ли и аз,че не се заяждам, но съм "леко чувствителен питбул" към подобна методика... :bee: Сори Лазе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля ,че съществува перфекност на този свят ,също така не мисля че очарованието и красотат може да се намери само в перфектноста ... за да си стремя към нея ... мойте идоли не са перфектни, и те си имат недостатъци ,и за това ги харесвам ,и не им търся кусурите ..... как да се изразя по мило .. да кажем така ,искали сте да ме поправите с цел да не се излагам ,но за мен мъдрите и интелигентни хора не биха си казали "виж я тая квай проста ,една дума не може да напише правилно", за тях има много по важни и смислени неща, та да обръщат внимание на нещо което може да е направенно несъзнателно и по ред още други причини ... бля ..бля,бля ... прекалено много се разду ... та както каза Ърбан не сме в училище ... и Лазе знаеш ,че съм ти фен ... прощавай ,че така обърках ме темата ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е, че смятах, че абадор знае как се пише "предразсъдъци", затова и не обясних как се пише...Реших, че пише от телефон и затова е объркала и просто исках да й обърна внимание да си чете нещата преди да поства, за да са по-приятни за четене. Сега, че причините за неправилното изписване се оказаха други, съжалявам.

 

Написах го публично, тъй като ми дойде първосигнално и въобще не съм се и сетила да ползвам лични. Не виждам нищо лошо в това човек да си поправя грешките.

 

Абадор, просто става ясно, че имаме различна представа за мъдрите и интелигентните хора. Тук освен това въобще не говорим нито за мъдрост, нито за интелигентност, ами за културност. Културните хора пишат правилно. Има интелигентни хора, които пишат неправилно, има и много различни видове интелигентност. Освен това хора сме, приоритетите ни са различни. Например на мен красотата на изказа ми е важна, защото съм израснала в семейство, където акцентът се поставя върху добрия изказ (филоложко). Затова и много грешки накуп не ми понасят. За теб може да има "много по важни и смислени неща" , но за мен правописът е важен. Най-малкото днешният правопис отразява днешното състояние на държавата и учащите в нея - заради неграмотността и незаинтересоваността, която се шири, България в момента е на тоя хал. Форумът за мен често е като оазис сред цялата простотия, която се лее и затова имам може би свръхочаквания за пишещите в него.

 

Ако си се почувствала засегната, прощавай, не ми е била това целта. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се включа в извън-темата, че и на мен ми е малко болно...

Абадор, не става въпрос за перфектно, а за правилно. Погледни твоето мнение, погледни това на Сиера по-горе - кое според теб е написано според ПРАВИЛАТА за писане на български? :) При теб няма големи букви, няма точки, "бля-бля" също е нещо извън обичайните правила. Това са неща, които тук леко дразнят, защото преводачите и редакторите ги съблюдават с много голяма прецизност и правят впечатление не само когато редактираш субтитри, но и когато четеш каквото и да е друго. Оттам и имаме лек наклон да назидаваме и подтикваме към спазване на правилата.

Обаче... винаги има и друга страна.

Сиера, в днешно време, когато темпото на ежедневието е много по-засилено, отколкото беше преди 10 и дори преди 5 години, правилното писане е един вид "излишно губене на време". Улавям се и аз, че в чат или смс-и карам на малки букви, без никакви знаци. Това нещо за тийнейджърите е вече ежедневие и няма как да не го пренесат и по форумите. Защо да се спазват правила, "след като ме разбират и без запетаи и големи букви". И ще продължи в този дух и следващите години, така че любителите на правилата ще скупят коси и вият до небето, но това са реалностите.

Така че призовавам за някакво разбиране и от двете страни. И ще преместя мненията извън темата по-късно в нова тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мисля, че съм била радикална в изказванията си, приемам, че хората могат да пишат с грешки. Аз самата правя немалко. В чат комуникацията и аз пиша с краката си, но това е лична комуникация между мен и приятелите ми, така че там не ми пука особено. Във форума се стремя нещата да изглеждат другояче. В крайна сметка тук има и тийнейджърчета, които пишат що-годе правилно, смятам, че възрастните трябва да се стремим още повече да пишем добре. Не идеално, просто добре. Нормално е да има някоя и друга грешка в даден текст. Когато обаче текстът е като морзов код и пълен с грешки, е, прави впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...