Jump to content

I Just Wanna Hug You | Dakishimetai (2014)


lazeto

Recommended Posts

dakishimetai_wallpaper_by_mikurumikichan

 

 

 

wanna_hold_you.jpg

 

 

Dakishimetai (抱きしめたい ―真実の物語)

 

Страна: Япония

Също така известен като: I Just Wanna Hug You

Премиера: 1 февруари 2014

Времетраене: 122 мин.

Жанр: Романс

Режисьор: Akihiko Shiota

Субтитри: Английски

IMDB

                 

Участват:

Keiko Kitagawa - Tsukasa

Ryo Nishikido - Masaki

Kamiji Yusuke

Saito Takumi

Hirayama Aya

Sato Megumi

Sato Eriko

Terakado Jimon

Kubota Masataka

Fubuki Jun

Tsunogae Kazue

Kunimura Jun

 

Резюме: Филмът е базиран на истинската история на двойка влюбени...

Tsukasa (Keiko Kitagawa), която след тежка автомобилна катастрофа страда от частична парализа и мозъчна травма, е принудена да бъде в инвалидна количка, но въпреки това тя смело продължава да живее с положителна нагласа. По-късно среща Masaki (Ryo Nishikido), шофьор на такси, и се влюбва в него. Заедно, те се борят с предизвикателствата на живота и се стремят към щастието...

 

:click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки историята, филмът ме зареди положително. И мисля, че и целта на хората, които са го направили е била точно такава. Липсваха супер драматичните моменти с крещяши и ревящи актьори, което може би е по-характерно за корейските драмички. Не ме разбирайте погрешно, обичам корейски драмички, но в този филм няма да видите много сърцераздирателни сцени. И главните актьори играха почти през цялото време с усмивки на лицата си. Кеико Китагауа я помня от Paradise Kiss и още от там ми хареса много. За жалост това беше втори филм, който гледам с нея, а ми се иска да изгледам повечко филми с нея.

 

Много приятен филм за гледане, на някои от вас може и да се стори тежък, но аз го разбрах по друг, мой си начин и чак имах усмивка на лицето си след финалните напдиси (което ми напомня да спомена да изгледате филма до самия край, защото има какво да се види след финалните надписи). Страхотни главни и второстепенни актьори. Много добра история. Препоръчвам го!

 

Видях, че в българския тракер, където е качен филма, явно видеото е с вградени японски или английски субтитри, което може би пречило на някои от зрителите. Аз понеже много му разбирам на интернета, си изтеглих ето това видео, за което българските субтитри пасват идеално. Не е HD, но пък е напълно достатъчно качество. И няма вградени субтитри. Така че от бг тракера може да си изтеглите само субтитрите, а видеото от другия тракер.

 

Благодаря за субтитрите и на lazeto, която е направила всяка втора тема в раздел "филми"! Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми липсват сетива за тази поредна   жизнеутвърждаваща история. Впечатленията ми могат най - лесно да се обобщят с една дума : скука . И нищо не успя да я заличи, нито кривата усмивка на Нишкадо, нито характера, който беше заложен във женските образи........... нищо  дори за миг не ми грабна интереса или ме трогна ( може би сцената след финалните надписи,  която благодарение на d3Mn  видях ) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актьорите го направиха филма. И съм съгласна с по - горното мнение. И мен ме зареди положително. Ако не друго, то поне  Китагава Кейко си отживя да бъде разнасяна от Нишикидо Рьо, за който съм сигурна, че се е благодарил, че е такава деликатна дама. :D Двамата имаха много хубава химия. Хареса ми много сцената на въртележката, където се целунаха. Беше много красива. Силно впечатление ми направи актьора, който играеше човек с увреждания. Положението на тялото му, начина, по който говореше, положението на ръцете, всичко беше много реалистично предадено. Китагава се справи също с ролята си и дори за един момент не ме накара да се усъмня.. Докосна ме видеото, в което беше заснето възстановяването на героинята й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ударя едно рамо и тук на това заглавие. Добър филм. Почти нямам забележки и то са в частта заснемане - двамата режисьори и сие са имали още малко работа за доизпипване- ама съвсем малко, тъй че не е голям проблем. ;)

Чудесни и "живи" образи. Няколко пъти се смях със сцените , където имаше намесени родители.

Чудесен каст.

Като цяло много доволна от филма.

Сега виждам че имало и български превод на филма. Дано е добър , че филма заслужава. Аз го изгледах с английски превод и имам забележки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...