Jump to content

На кой литературен или екранен герой се оприличавате?


abador

Recommended Posts

Отдавна искам да го задам този ви въпрос. Аз например съм съвкупност от две екранни героини ... добродушна откачалка - Пак Ке Ин от "Лични предпочитания " и главната мома от "Дошъл от звездите"... друг е въпросът, че и клоня към лудите аджуми от екрана... за литературен герой може би Алиса от страната на чудесата, и аз като нея си бягам, но в корейския свят на чудесата... ;-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, това може да се превърне в новата развихрена тема от типа  :„каква я мислехме, каква стана?“ Ами май само примера за аджумито ти го схванах, та идея нямам с какво се оприличаваш. Аз единствено съм се откривала във филмите на ужасите и то все в героите дето първо дават фира. Тъжно, но факт. Иначе в стандартна история никога не успях да се припозная, не че съм се търсила, но не ми се е случвало да възкликна : тази прилича на мен или също като мене :). В литературата май ме има, малко съм ала Мери Бенет :28558: - изгаврих се със себе си, но дори в книга с толкова много жени не успявам да открия наченки на собственият си характер, стереотип на поведение или нещо подобно. Въпроса е дали бих се харесала и одобрила, ако се видех от страни - едва ли, а истината е , че образ като моя просто ще ми бъде скучен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммммммммммм, Иде ми да отговоря с един виц...

 

 

Майка купува на дъщеря си набор козметика:"Малката фея", а мъжът й се залива от смях.
- Защо се смееш? - питат го.
- Скъпа, а ти какво си купуваш:"Опитна вещица" ли?

----------------------------------------------------------------------

.................. Принципно не купувам комплекти козметика на дъщеря ми, но....

 

И извън вицовете, бих могла да бъда само Рьоко Шинохара от Haken's Dignity. Ама на половин работен ден и през три месеца :)

 

 

Страхотна темичка :)))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kev ,гледала ли си двата сериала ... ако не си ,на бързо .. първата споменатй е човек на изкуството добродушна по своемо ,наивна и забавна ... второта е пълна откачалка ... ;-) , но трябва да гигледаш ,за да схванеш идеята ... забавни са и двата сериала ...

 

Ех да дам и аз една интересна идея за тема .... :-) ;-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм, ей Abadorche интересни персони си избрала - нали стайлинга не ти е като на Пак Ке Ин, че тогава мъж ъпсурд да ти върже :28558: - шегувам се, харесвам я като герой, особено като се накърка ;) За себе си - Джунг Йанг от Worlds within, Kim Seon Hwa  -  Айрис и от части докторката от Faith...или поне така ми се иска  :28558: Най - обективно би го казал трети човек, който ме познава :bee: А за книги - трябва доста да мисля...на първо четене - Изабел ( май така се казваше....тц тц тц за гинко  - билоба съм...)- "Сянката на вътъра", Карлос Руис Сафон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги в крак с модата ... да ти кажа честно, от части ти ме провокира за тази тема(а й като гредам всеки какъв аватар си е избрал ми стана интересно ... аз обичам смеха и Джи ) ... гледах снимката на актрисата която си избрала и до колкото те познавам имате нещо общо .. и двете сте щури и готини (визирам геройнята от БОФ ) ... маймунке ;-) :-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ме е друснала еуфорията и най-безсрамно ще се възползвам от темата ти  :) . Открих се, ама наистина се открих и на всичкото отгоре ми е интересно, нищо, че на моменти ми се иска да тресна девойчето с нещо тежко, просто така без да се обяснявам и за лично удовлетворение. Все още не съм си дочела книгата, но Райна от Пътуване към себе си има един много сходен с моя механизъм на мислене, чувства и поведение, всъщност за сега стряскащо ми действат разни нейни проникновения....... И добре де, трудно ми е да не опищя света колко много ми допада Блага Димитрова, как без да искам, и без да очаквам се сдобих с любима писателка , как нямам търпение книгите й, който поръчах да ми попаднат в ръцете, колко пълен богат на нюанси е текста й, колко различни неща откривам , който ми носят наслада и този твърд анти комунистически дух , иронията и необикновеността на обикновените хора..........Открих себе си в книга и на ново открих вдъхновение в книга  :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хъммм много интересно. Замислих се и да си кажа не съм се оприличавала с никоя героиня от книга, филм или сериал. В повечето случаи съм си мислех нещо от сорта на "Би ми се искало да приличам на...." или "Дано да не приличам на....."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна тема, браво, ще има да пишем тук. Без да се задълбочавам много, ей така на "прима виста" ще кажа, че се оприличавам на Лиза от "Само за мъже" на Богомил Райнов. Но смятам да се задълбоча и току виж ми щукнало нещо друго в допълнение, но Лиза си остава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джак Спароу, Карибски пирати, брои ли се? Усещам се маалко пернат в главата, тамън като него, което пряко се отазява на подбора на думи понякога. На коса почти го докарвам, на физиономии - без да искам. А на две чашки съм готов с небрежното залитане  :896767: Кораб, екипаж и мустак нямам, но пък и безсметни съкровища рядко се срещат  :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Corporal Jennifer 'Pilot' Chase

 

@Кева, ако можехме да се разпознаем в Лидия, мисля, светлината в тунела щеше да е гарантирана. Повече easy-going от това, здраве му кажи :D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Лидия Бенет имаш предвид , в края на тунела се задава товарният влак. Вярно светлина, но ще е последната, която ще видим :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ще го посрещне с песни и танци, а вероятно така и ще го изпрати, неразбрала, че е минал през нея. Същинската светлина е Дарси, той нали свикнал да спасява родата на жена си :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Години не мога да из боледувам, че Дарси  не съществува. То вярно, че и аз не съм Елизабет, ама..........Чудя се сега дали моето влечение към ръбовете ми го е причинил Дарси или Дарси ми е идеал поради изначално влечение към пънове :28558:. Тъжната истина е че побъркващо създание като Райна (от "Пътуване към себе си") няма как да има допирни точки с типаж като Дарси - обречена работа :)

Светлина за която говорехме касаеше малко сбърканата ни държава, а да посрещнеш с песни и танци изчезването си ми се струва още по-зловещо и обречено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя е виновна!

 

27540382_10212197807955305_1376056218415

 

Off Topic

Една такава за рождения ден? 

 

27332710_10212197809315339_2349680132182

 

 

Държавата - сбъркана е, ама има и по-сбъркани. Аз вече съм дала complete shutdown, ама щото ме мързи да джойнна дъ дарк сайд качествено :D

Адът за едни е рай за други, въпрос на възприятие. Ама това вече отива към темата за пространството на варианти и не е за тука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна тема! Да я поизтупам от нафталина малко - литературен герой бих казала, че съм смесица от Пипи дългото чорапче, с щипка Хайди и Катнис Евърдийн за десерт. Филмов герой Саманта от Секса и града среща Франсис от Под небето на Тоскана:28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джей Гетсби - героят от романа и филма. И преди да ме започнете, че се превъзнасям, ще допълня, че за мен това е един от най-трагичните образи в киното и литературата. Та и аз така - трагично го раздавам. Всъщност не се оприличавам с него, тук се пошегувах, но ми е много любим герой. А за прилики не мога да се сетя за нито един образ, защото съм уникално обикновен, а литературните и филмови герои все с нещо се отличават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...