Jump to content

Gomen ne Seishun! (2014)


Rie

Recommended Posts

spacer.png

Име: ごめんね青春! / Gomen ne Seishun! / Sorry Youth!

Страна: Япония spacer.png

Формат: Renzoku

Жанр: училищна комедия
Период на излъчване: 12 октомври - 21 декември 2014 г.
Тв канал: TBS, неделя, 21:00 ч. японско време
Епизоди: 10

Режисьор: Дайске Ямамуро, Фуминори Канеко
Сценарист: Канкуро Кудо

Песен: Kanjani8 - Itta Janai ka
Официална страница
 

В ролите:
Рьо Нишикидо като Хейске Хара
Хикари Мицушима като Риса Хачия
Кенто Нагаяма като Сатоши Цутая
Дайки Шигеока като Юзуру Ебисава
Хару като Юко Хачия (сестра на Риса)
Рейна Триендъл като Кьоко Ямада

Рина Каваей (AKB48) като Ай Джинбо
Джин Ширасу като Цукаса Акишима
Юина Курошима като Такако Накай
Аои Морикава като Амари Абе
Юта Косеки като Мамору Мурай
Такаюки Сузуки като Масару Ханда

Рьо Рюсей като Такаши Ооки
Юма Ямото като Ютака Фуруй

Казуки Енари - Ипей Хара (брат на Хейске)
Шизука Накамура - Елена Хара (съпруга на Ипей)
Айко Моришита - Миюки Хара (майка на Хейске)
Морио Казама - Хейта Хара (баща на Хейске)


Историята: 31-годишният Хейске Хара (Рьо Нишикидо) работи като преподавател в мъжка гимназия, в префектура Шизуока. Преди 14 години злощастен инцидент променя изцяло живота му. Чувствайки се отговорен за случилото се, Хейске решава да остане в родния си град и да постъпи на работа в гимназията, която е завършил. Междувременно, заради намаленият брой на ученици, мъжката гимназия е принудена да се обедини със съседното католическо училище, в което се обучават само момичета. Младият учител ще се изправи пред нови предизвикателства, с които ще трябва да се справи, но не без помощта и на симпатичната млада преподавателка от девическото училище Риса Хачия (Хикари Мацушима).


Личен коментар: Честно казано, направих темата само и единствено заради Джин Ширасу. Хаха, шегувам се, но все пак и името на любимият ми Джин също бе причина. Очаквам дорамата с интерес - комедия, училище, Рьо, Кенто Нагаяма и любимата Хикари + Юта Косеки, Дайки Шигеока и Джин. Не очаквам обаче чудеса, нито нещо невиждано от мен в японските дорами, а просто приятно прекарани моменти пред екран с мои любимци. Една забавна ученическа японска история с много поуки и трогателни моменти, над които да се замислиш, а и Хару е тук, след Border искам да я гледам отново (страхотна е).


Свали:
Епизодите и Английски субтитри spacer.png

Епизодите с английски субтитри и тук spacer.png

Епизодите с руски субтитри spacer.png

 

Гледай онлайн:

Английски субтитри - тук и тук spacer.png

Руски субтитри - тук и тук spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е нещо от японския фронт, което  бих гледала с удоволствие. Рьо Нишикидо го харесах много в Zenkai girl и е чудесно, че ще го видя пак  в  тази дорама.. А другата хубава новина е, че рускините ще го превеждат (уж) дано наистина да са сериозни този път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата ще е интересна и затова, че ще ни покаже сблъсък на две религии, но не в някаква отрицателна светлина, а по-скоро като общите ценности, които те изповядват. В мъжката гимназия са шинтоисти, а момичетата, както съм написала, са от католическо училище.
Ще бъде заложена отново и идеята за японският колективизъм, но представен и по забавен/ комичен начин. Продукцията не е по манга или аниме, което е огромният плюс за мен, а режисьор е Дайске Ямамуро, създал Tonbi (2013).
На Нишикидо-сан му прилягат точно такива роли, с неговото изражение на Душко Добродушков си му идва отвътре, а е доказал отдавна, че е отличен актьор. Джонитата играят, а сега ще видим и повече от Дайки Шигеока. Хикари Мацушима не се нуждае от коментар, страхотна, както и Кенто Нагаяма.

Следващата неделя ще споделя и повече, когато изгледам първи епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да похваля и аз темата, понеже съм в сериозно неведение по отношение на предстоящите заглавия.

Кастът е много интригуващ. Джонита виждам, но те са кансайски, което е добре. И амюзчета съзирам (премина ми нещо през очите с участието на Косеки-кун, но не мога да кажа, че е била тази дорама - май по-главна роля мярнах?!), и Тенимю-представител (Джин Ширасу определено исках да го видя в по-запомняща се роля, след последната му изява). Хикари обаче блести над всички и съм сигурна, че тя ще се представи най-стабилно. Чакам с интерес и превъплъщението на Кенто. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за темата и аз очаквам с интерес тази дорама. Кастът наистина е много добър. Освен главните роли, ми е интересно и как ще се представи сладурката от AKB48. Очаквам нещо лежерно и забавно, малко остана :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как ми липсваше само Gokigenyou-поздрава, хаха. Като го чуя и винаги се сещам за госпожиците от AKB48. Ай, ай, ай, хаха..
Много добър първи епизод днес, а дорамата напълно оправдава очакванията ми. Хикари много ми хареса, както и Рьо, който е в типичната за него светлина, същински Душко. Има доста комични ситуации, особено с момчетата (много се забавлявах с Джин Ширасу и Юта Косеки), докато героят на Дайки Шигеока е по-сериозен и около него се завъртя интересна история. Много добре играе кансайското Джони. Браво, отново съм доволна от представянето му.
Основната песен към дорамата е на Kanjani8 и излезе няколко дни по-рано. Добавих в първи пост линк за теглене, ако някой иска да я чуе. Типичното за тях звучене, песен, която носи настроение, а и от всички Джони-групи единствено тяхните парчета мога да слушам с удоволствие.
Да се надяваме, че бързо ще започнат превод на английски, а когато се появят и линкове, ще ги добавя веднага в първи пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаяку! И аз искам час по-скоро да видя комбото Ширасу-Косеки!
К8 пуснаха видео към паралелната песен от новия си сингъл - Clover. Надявам се и на тази да направят!

Сега видях, че Кудо Канкуро е сценарист!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнаха най-после превод на английски. Добавих линкове в първи пост, ако има желаещи. Предполагам, че и рускините ще започнат да го превеждат днес или утре, след като има вече английски превод. Ще добавя и линкове от тях, само да се появят.

 

Момичетата ще им разкажат играта на 15-те момчета, които преместиха в католическото училище, хаха. Да видим как ще приключи този експеримент, след тези 6 месеца до края на учебната година.

Забелязах, че на места преводачката има малки пропуски в имената на героите. Преводът е добър, а и все пак тя е обяснила, че нито японският й е майчин език, нито английският, превеждала е от китайските субтитри.

Постарала съм се да напиша правилно имената на героите, гледах ги от японският сайт, сравнявах и канджи, защото и на английски има неточности. Ако има още нещо, ще добавям.

Обясних, че момчетата са шинтоисти, поне така бяха описани, но виждам, че са будисти, а разбирам и още веднъж от видяното, че и героят на Рьо, т.е семейството му са будисти. Снахата е голям образ, а братът на Рьо е ... нямам думи, хахаха. Невероятни шемети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм особено доволна от началото. Не успя да ме грабне, въпреки сериозния каст, който са направили. Не видях нищо оригинално, което да ми задържи интереса. Сякаш се движат по добре позната, клиширана схема, но хаотично, без ясна идея за героите. Към края се завърза нещо, но какво ще излезе от него, не е сигурно.

Жалко за Хикари, която винаги дава всичко от себе си. Видях характер у нейната героиня, но една птичка пролет не прави, особено когат сценарият куца.

При създалото се положение, очаквам учениците да поемат инициативата, доколкото им позволят.

Рие е права за будистите. Повествованието се води от Канон Босацу - статуята на богинята на милосърдието. И това е познат похват. Не че е лош, но скоро го гледах в една от дорамите на Каме. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за линковете.

Много добре започна, много се забавлявах, интересни персонажи има. Главната актриса особенно много ми хареса. Аз от ученическа комедия, не бих очаквала нещо оригинално и невиждано, стига да е забавно и сносно изиграно от актьорите, съм доволна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, за нищо, Deyja.

На същото мнение съм и аз за продукцията. И на мен много ми хареса, приятна, забавна, а и поучителна японска ученическа дорама, която ще изгледам с голямо удоволствие до финала й през декември. Може да не е оригинална, но е поднесена много забавно, а и сега, когато се разбра за Юко и Риса, т.е каква е връзката помежду им (да не спойлвам повече)...  Горкият Хейске, явно е обречен, хаха.

Историята на героите на Дайки Шигеока и Аои Морикава също ми харесва. Много са симпатични двамата като двойка. Сладури.

Ще се радвам да споделяш мнения в темата, аз ще го правя редовно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ООО обещаващо сериалче :) Въпреки зловещия превод...

Който е очаквал студенокръвните милички девойчета от бакалейките и косплей, тип икономите на икономите на принцесите, може и да не се изкефи, но Нишикидо е много над това, според мен... Инак лично мен ме дразни Хикари, понеже знам че актьорите много обичат това прекъсване и крещене, и вероятно е труден тайминг и изпълнение... ама ми е в повече. При нея цялата роля стои сухо като по учебник, твърде схематично го чувствам. Но преполагам и тя ще си влезе в кожата нататък.

 

Не знам, на мен ми е минала източната магия, нямам време и се дразня и от малките неща, какво остава като нещо генерално се опляка :) ... И какво все се заканвам на разни сериали и все излизат тегави накрая :). Много се надявам този да го догледам :) пупупупу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах първи еп., честно казано чак последните десетина минути все да става интересно, плюс историята на героя на Рьо от преди 14 год. Предполагам от следващия епизод вече като се запознаят по-добре момчетата и момичетата, по-точно като почнат да се опознават, ще стане още по-интересно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчерашният втори епизод беше огън, ох, хаха, а Мадона-сенсей вече ми се издига в очите, хаха. Тези момиченца тук не са като онези възпитани мамини гугутки от Бакалея, имат си и друга страна на монетата, ако мога така да се изразя, хаха. АКВ48 хвърли вече око на Джонито, но бързо разбра, че то е заето. Много съм доволна, а и отново имаше сцени, моменти, които може би най-добре би усетил човек свързан с тази система (дали като ученик, дали като преподавател), моменти, над които да се замислиш. Затова и са ми толкова свидни японските училищни дорами, като изключа категорично заглавията по манги и анимета, защото те са в повечето случаи абсурдни за мен, пък дори и да носят своите поуки и трогателни моменти.
Кенто вече се появи и стана интересно. Все така доволна съм и от Дайки Шигеока. Браво, Дайки.

Джин ще го нацелувам. Душицата ми той. Във втори епизод вече имаше повече екранно време и сцени с него в класната стая. Голям шемет.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих казала, че е геният на класа. С това трето място на Куиз шоуто само може да се гордее. Хаха! Все още ми е малко екранното му време. Косеки пък почти никакъв го няма. За 2 серии двамата ги видях колкото да им сравня височината. Пораснали са, няма спор, но от тях искам истински сблъсък ала Сейгаку- Хьотей. Ох, защо просто не филмират Принцът на тениса?!

Моментните проблясъци в сценария съвсем не са достатъчни. Липсва някаква важна подправка и дано сега, с появата на Кенто, нещата да се променят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължава да ми е все така забавна дорамата и актьорите все повече ме радват и ми влизат под кожата, с разгръщането на персонажите им.. Мадоната и на мен ми се издигна в очите :D. Хейске дано да започне да тропва повече с крак, че безхарактерните мъже са ми малко дразнещи. Очаквам черната тигрица да омекне малко, а той пък да е по-мъж на място. Учениците са сладури, всеки си има индивидулност и са добре избрани за ролите си. Добре е изграден, сцените или са откровенно забавни или те карат да се замислиш за човешките отношения, различията и т.н. Хайде, да идва по-бързо неделя :)    

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал с всеки изминал епизод става все по-добър.

Deyja, ще останеш много доволна, сигурна съм. Струвало си е чакането ни цяла седмица, за новия трети епизод. Не е безхарактерен героят на Рьо Нишикидо. градира към все по-добро, а така и трябва. Образът му израства и се променя, всички се променят. Това е най-хубавото, ставаш свидетел на това, през което преминават и оценяваш героите им (опознавайки ги).
Горкият герой на Дайки Шигеока, не му завиждам, започнаха да събличат Такаюки Сузуки (радост за очите ми, онемях и аз) и той започна да губи, хаха. Юта Косеки, милият ми той, явно ще "бяга" в левия коридор, хаха.
Толкова са забавни всички, лудата снаха, Мадона-сенсей, хаха. Отново на финал и трогателен момент в класната стая. Доволна съм. Смях, забавление и японски поуки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм още на втори еп. и много се кефя. Оправиха английските субтитри, руските не са лоши ... изобщо подсигуриха го технически нещото, а самият сериал за мен все повече си струва отвътре. Забавлявам се много с девойките, и дори Хикари като че ли малко по-малко се намества в образа си и става все по-убедителна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трета серия преобърна нещата. И Кенто много помогна. Хаха! Разясни някои важни неяснотии за миналото.

Вече гледам с дурги очи на дорамата. Залових се - смея се с героите, значи има промяна към по-добро! Като се замисля, първите 2 епизода можеха спокойно да се обединят и да предадат историята много по-стегнато. Най-вероятно това ми е попречило да открия чар в нея.

Почеркът на Канкуро също започва да личи. 

П.П. Според мен героят на Косеки-кун е аутист.

Изглежда ще си гледаме дорамата, без субтитри. Много са бавни, а и почти всичко японско, което се събва този сезон, е с разминаващ се превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...