Jump to content

Recommended Posts

photo456920.jpg

 

Hancinema

 

Пирати

 

Жанр: Екшън, Приключенски, Исторически

Времетраене: 130 мин.

Режисьор: И Сокхун (이석훈)

 

В главните роли:

Ким Намгил като Чанг Саджонг

Сон Йеджин като Йоуол

Ю Хеджин като Чолбонг

И Кьонгьонг като Сома

О Талсу като Хан Сангджил

Ким Теу като Мо Хънгап

Сули f (x)

 И Игьонг

Пак Хесу

Ан Несанг

 

Сюжет: В навечерието на създаването на Чосон, кит поглъща Имперския печат, който е транспортиран от пратеници на Китай. С разчуването на новината е обявена огромна награда за този, който върне печата невредим. Едни от тези, които се включват в преследването на кита, са планинският бандит Чанг Саджонг и неговата шайка. Но скоро те се сблъскват с пиратския главатар Йоуол и приключението поема в неочаквана посока...

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ И ОЗВУЧАВАНЕ

Link to comment
Share on other sites

Интересното е, че всички отзиви по специализираните сайтове, които прочетох определят филма като много слаб в трите основни части-сценарий, режисура и актьори (примерно HanCinema). А определението "Корейският "Карибски пирати"" не ми вдъхва много доверие, но пък досега са го гледали 8,3 милиона зрители и е спечелил $61 милиона. Да изчакаме да се появи в мрежата, да видим за какво става въпрос.

Link to comment
Share on other sites

Като гледам, статията в HanCinema е от William Schwartz (предполагам, че е някакъв псевдоним). А този човек, до колкото съм попадала на неговите писания, критикува наред всички корейски драми и филми. Така че, лично за мен не е критерий. Въпреки, че не изключвам възможността филмът да е поредното разочарование изпълнено с популярни имена.

Link to comment
Share on other sites

Така ще е докато не видим с очите си за какво става въпрос. Ето още едно мнение от soompi. William Schwartz по мое мнение пише сериозни коментари и предпочитам  да прочета негов и след това да видя , че е недооценил филма, отколкото някой сладко-розов "анализ" (веднъж спорих с един такъв критик) и последвало пълно разочарование.

Link to comment
Share on other sites

Ххаха благодарско за темичката ...гледах наскорореклама му в друг сайт е много му се зарадвах ... струвами се ,че доста ще се забавлявам докато го гледам ..

Link to comment
Share on other sites

Тук е със субтитри, но онлайн само. Филмът става, за един път, но не бива да имате големи очаквания. Далеч е от "Карибски пирати", поне според мен.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Дам, по корейски, има си от всичко.
Ако бяха разгърнали още малко на някои места, щеше да се получи
по емоционално и романтично.

Малко попретупаха и края.

Имаше и преигравaнe с тая каручка и  гранатите.
Но имаше  доста забавни моменти, смях се с глас. Когато щяхa да хвърлят
мрежата и пиратът в бандата на лудия Тигър преряза въжето, Тигърчето
увисна, а после съвзел се от изненадата си плю на петите. 
И... хората му ,  щот живееха в гората, сигурно затова  и простееха на макс.
И... моментите на Тигъра и Дъщерята на Дракона /ухапаната от Дракон/  в пeщерата,
когато се облекчаваха в морето, беше доста забавно.
Общо взето симпатично е филмчето.
Е, всичко това на фона на сериозната тема за глътнатия от кита печата,
божествената намеса в името на народа на ЧОСОН и ЧОСОН.
И... кралят си получи поуката.

 

Може би точно тук, да не прекалят с романтиkaта, сбъркаха.
Любовта е красива и много въздействаща.

Link to comment
Share on other sites

Филмът много ми хареса - сюжет, динамика, декори, грим, стилистика, персонажите. Поддържащите роли също бяха интересни и като характери и като актьори. Може би трябваше да му направят по-запомняща се музика, но хайде сега няма да им търсим недостатъци. 

 

Добре са се справили с този филм. Не намирам никакви прилики с Карибски пирати нито като персонажи, нито в която и да било фаза на сюжета. Ким Нам Гил интерпретира персонажа си самостоятелно и по никакъв начин не напомня онзи на Джони Деп, а и не е търсена прилика при създаването му.  

 

На няколко места се търкалях от смях. Все пак, филмът няма за цел да бъде комедия, защото ако го бяха напълнили с още комични ситуации щеше да изглежда като пародия на пиратски филм.

 

Иска ми се да гледам Ким Нам Гил в още филми играещ по-фриволен персонаж, защото той определено има комедиен талант.

Стига с тия отмъстителни, умиращи персонажи, разкъсвани от вътрешни противоречия, които толкова добре му прилягат   :ph34r:

 

По корейската скала 9/10 :)

Link to comment
Share on other sites

Филмът е микс по корейски, който започва с "Робин худ" и продължава с "Карибски пирати". Междувременно отскача и до "Моби Дик". Но в никакъв случай не търсете copy-past. Всичко е пресъздадено и изиграно типично по корейски, с тяхното чувство за хумор и с техните задължителни поуки. В жанрово отножение до колко е исторически не знам. Не съм запозната с историята им. Екшън и приключенски - 100 %. Аз бих добавила и комедия. Смях се с глас на много моменти. :rofl:  Дори след като свърши филма беше достатъчно само да си ги спомня и отново прихвах в смях. Изключително разтоварващи два часа. Препоръчвам ви го.  :yes:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Тази година беше доста добра за мен. Двете ми любимки, Сон Йе Джин и Ха Джи Уон размахваха яко мечове. За втората нямах съмнения, че ги владее тези неща, защото й се е налагало да го прави и в други роли и й се получаваше доста добре. Особенно с нейната сравнително къса коса ... ох ох.

 

Много доволен останах и от Сон Йе Джин. Е да, все пак не съм безстрастен. Не случайно й викам "Богинята". Аз не я обичам, аз я обожавам и боготворя.

 

А за самата лента колкото и да ми се иска, ще спестя суперлативите и просто ще кажа, че е добър, интересен и определено си заслужава гледането. Посмях се наистина. Но ... не мога да му дам по висока оценка от .... да речем 8/10.

 

Пожелавам си догодина да успея да гледам и следващия й филм с български буквички. Много се радвам, че сравнително бързо този филм се сдоби с български превод.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Свеж, забавен, лек... На много места съм се смяла с глас. Ако искате да прекарате два разтоварващи часа, това е филмът! :up: Ще подкрепя мнението на Aurora, за това че Ким Нам Гил има потенциал и в по-комедиен аспект, но понеже съм напълно заслепена от играта му, очаквам всяка негова нова изява. :wub: А със Со Йе Джин са добър тандем :emote_kiss3:

 

Малко бяха попрекалили с ефектите на моменти, но това поне за мен не беше проблем

 

Link to comment
Share on other sites

Филмчето си ок. Има за всекиго, и на моменти наподобява доста приличен микс от известни мотиви във филми, както @vikra по-горе е написал(а). Йе Джин, смятам, се е забавлявала доста с Нам Гил и другите :es:. Смятам, че силните моменти на филма са в пъти повече от слабите.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...