Jump to content

Recommended Posts

photo456920.jpg

 

Hancinema

 

Пирати

 

Жанр: Екшън, Приключенски, Исторически

Времетраене: 130 мин.

Режисьор: И Сокхун (이석훈)

 

В главните роли:

Ким Намгил като Чанг Саджонг

Сон Йеджин като Йоуол

Ю Хеджин като Чолбонг

И Кьонгьонг като Сома

О Талсу като Хан Сангджил

Ким Теу като Мо Хънгап

Сули f (x)

 И Игьонг

Пак Хесу

Ан Несанг

 

Сюжет: В навечерието на създаването на Чосон, кит поглъща Имперския печат, който е транспортиран от пратеници на Китай. С разчуването на новината е обявена огромна награда за този, който върне печата невредим. Едни от тези, които се включват в преследването на кита, са планинският бандит Чанг Саджонг и неговата шайка. Но скоро те се сблъскват с пиратския главатар Йоуол и приключението поема в неочаквана посока...

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ И ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересното е, че всички отзиви по специализираните сайтове, които прочетох определят филма като много слаб в трите основни части-сценарий, режисура и актьори (примерно HanCinema). А определението "Корейският "Карибски пирати"" не ми вдъхва много доверие, но пък досега са го гледали 8,3 милиона зрители и е спечелил $61 милиона. Да изчакаме да се появи в мрежата, да видим за какво става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам, статията в HanCinema е от William Schwartz (предполагам, че е някакъв псевдоним). А този човек, до колкото съм попадала на неговите писания, критикува наред всички корейски драми и филми. Така че, лично за мен не е критерий. Въпреки, че не изключвам възможността филмът да е поредното разочарование изпълнено с популярни имена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ще е докато не видим с очите си за какво става въпрос. Ето още едно мнение от soompi. William Schwartz по мое мнение пише сериозни коментари и предпочитам  да прочета негов и след това да видя , че е недооценил филма, отколкото някой сладко-розов "анализ" (веднъж спорих с един такъв критик) и последвало пълно разочарование.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ххаха благодарско за темичката ...гледах наскорореклама му в друг сайт е много му се зарадвах ... струвами се ,че доста ще се забавлявам докато го гледам ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е със субтитри, но онлайн само. Филмът става, за един път, но не бива да имате големи очаквания. Далеч е от "Карибски пирати", поне според мен.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, по корейски, има си от всичко.
Ако бяха разгърнали още малко на някои места, щеше да се получи
по емоционално и романтично.

Малко попретупаха и края.

Имаше и преигравaнe с тая каручка и  гранатите.
Но имаше  доста забавни моменти, смях се с глас. Когато щяхa да хвърлят
мрежата и пиратът в бандата на лудия Тигър преряза въжето, Тигърчето
увисна, а после съвзел се от изненадата си плю на петите. 
И... хората му ,  щот живееха в гората, сигурно затова  и простееха на макс.
И... моментите на Тигъра и Дъщерята на Дракона /ухапаната от Дракон/  в пeщерата,
когато се облекчаваха в морето, беше доста забавно.
Общо взето симпатично е филмчето.
Е, всичко това на фона на сериозната тема за глътнатия от кита печата,
божествената намеса в името на народа на ЧОСОН и ЧОСОН.
И... кралят си получи поуката.

 

Може би точно тук, да не прекалят с романтиkaта, сбъркаха.
Любовта е красива и много въздействаща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът много ми хареса - сюжет, динамика, декори, грим, стилистика, персонажите. Поддържащите роли също бяха интересни и като характери и като актьори. Може би трябваше да му направят по-запомняща се музика, но хайде сега няма да им търсим недостатъци. 

 

Добре са се справили с този филм. Не намирам никакви прилики с Карибски пирати нито като персонажи, нито в която и да било фаза на сюжета. Ким Нам Гил интерпретира персонажа си самостоятелно и по никакъв начин не напомня онзи на Джони Деп, а и не е търсена прилика при създаването му.  

 

На няколко места се търкалях от смях. Все пак, филмът няма за цел да бъде комедия, защото ако го бяха напълнили с още комични ситуации щеше да изглежда като пародия на пиратски филм.

 

Иска ми се да гледам Ким Нам Гил в още филми играещ по-фриволен персонаж, защото той определено има комедиен талант.

Стига с тия отмъстителни, умиращи персонажи, разкъсвани от вътрешни противоречия, които толкова добре му прилягат   :ph34r:

 

По корейската скала 9/10 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е микс по корейски, който започва с "Робин худ" и продължава с "Карибски пирати". Междувременно отскача и до "Моби Дик". Но в никакъв случай не търсете copy-past. Всичко е пресъздадено и изиграно типично по корейски, с тяхното чувство за хумор и с техните задължителни поуки. В жанрово отножение до колко е исторически не знам. Не съм запозната с историята им. Екшън и приключенски - 100 %. Аз бих добавила и комедия. Смях се с глас на много моменти. :rofl:  Дори след като свърши филма беше достатъчно само да си ги спомня и отново прихвах в смях. Изключително разтоварващи два часа. Препоръчвам ви го.  :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази година беше доста добра за мен. Двете ми любимки, Сон Йе Джин и Ха Джи Уон размахваха яко мечове. За втората нямах съмнения, че ги владее тези неща, защото й се е налагало да го прави и в други роли и й се получаваше доста добре. Особенно с нейната сравнително къса коса ... ох ох.

 

Много доволен останах и от Сон Йе Джин. Е да, все пак не съм безстрастен. Не случайно й викам "Богинята". Аз не я обичам, аз я обожавам и боготворя.

 

А за самата лента колкото и да ми се иска, ще спестя суперлативите и просто ще кажа, че е добър, интересен и определено си заслужава гледането. Посмях се наистина. Но ... не мога да му дам по висока оценка от .... да речем 8/10.

 

Пожелавам си догодина да успея да гледам и следващия й филм с български буквички. Много се радвам, че сравнително бързо този филм се сдоби с български превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свеж, забавен, лек... На много места съм се смяла с глас. Ако искате да прекарате два разтоварващи часа, това е филмът! :up: Ще подкрепя мнението на Aurora, за това че Ким Нам Гил има потенциал и в по-комедиен аспект, но понеже съм напълно заслепена от играта му, очаквам всяка негова нова изява. :wub: А със Со Йе Джин са добър тандем :emote_kiss3:

 

Малко бяха попрекалили с ефектите на моменти, но това поне за мен не беше проблем

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето си ок. Има за всекиго, и на моменти наподобява доста приличен микс от известни мотиви във филми, както @vikra по-горе е написал(а). Йе Джин, смятам, се е забавлявала доста с Нам Гил и другите :es:. Смятам, че силните моменти на филма са в пъти повече от слабите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...