Jump to content

Recommended Posts

fullsizephoto389401.jpg

Hancinema

Спомените на меча

Жанр: Екшън, Драма, Исторически

Времетраене: 

Режисьор: Пак Хънгшик (박흥식)

В главните роли:

И Бьонг Хон (이병헌) като Токи/Юбек
Чон До Йон (전도연) като Соланг/Уалсо
Ким Го Ън (김고은) като Хонги/Сорхи
Ким Те У (
김태우) като Чонбок

И Джун Хо (이준호) (2PM) като Юл

И Гьонг Йонг (이경영) като учителя

Пе Су Бин (배수빈) като Пунгчон

Сюжет: Родени в ера на бунтове, които никога не спират, трима воини - Пунгчон, Соланг и Докги, водят борба за свобода и справедливост. Но тъкмо когато изглежда, че целта им е на път да се осъществи, един от тях, Токи, ги предава, а предателството му води до смъртта на Пунгчон и изчезването на Соланг заедно с меча на Пунгчон и новородената му дъщеря. След като Соланг изчезва, Докги предрича, че не само тя, а двамата ще умрат от ръката на Хонги, дъщерята на Пунгчон. Осемнадесет години по-късно съдбата решава да изправи лице в лице всички, свързани с тези отминали събития...:essub:

Свали с :subs: :click: :click: 

Онлайн с :subs: :click:  

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

• Like 1

Само аз ли го гледах? Може би дългото очакване е завишило очакванията към този филм, затова го изгледайте спокойно, Добър филм с великолепни И Бьон Хон и Чон До Йон, Ким Го Ън също добре се справя, но не е нещо изключително.

След толкова гледано, не знам какво трябва да изплюят братята корейци, та да го наречем ''изключителен филм'', но аз като върл фен на Lee Byung Hun - супер ме накефи, както той, така и мувито!  Очаквах да го изгледам само заради фенщината си, но филма си струва определено! Има нещо ''различно'' в него, независимо добре познатия мотив за ''отмъщението''. Радвам се, че тече превод, та да мога да му се накефя на макс :nunchako: А края е...****** си джаза! 

БГ буквите са почти готови, но и аз като върл Бьонг Хон фен, изгледах първо целия филм на английски.Може би най-слабият в кариерата на този за мен велик актьор. Сценарият както и режисурата една идея "куцат" и можеше много по-добре, но пък актьорската игра( визирам не само БХ, той е просто великолепен, както винаги, а и чудесният дамски състав на филма) компенсира всички недостатъци. Заслуважа гледането, особено ако сте фен на летящи мечове :)))

На мен ми беше малко като опера - добре, че четох преди това преразказ на либретото ;)

Летенето е наистина в много, леко муден, но пък е вярно, че и актьорите са безгрешни, та не дразни.

Благодаря за българските субтитри на frozen flower, линкове за теглене с тях ще намерите в първи пост.

Отдавна не бях виждала авиацията в действие, та и се зарадвах искрено! :28558:  Актьорите са добри. Сюжетът е малко повече патетичен и с губеща се на моменти конкретика, отколкото ми е поносимата доза, но актьорската игра компенсира. Струва си гледането.

Снегът,боят с мечове,финалът много ми напомнят на  един друг филм "Дуелист".Иначе "авиацията " си я биваше.Хареса  ми обаче използването на -забавен каданс-така по добре се вижда кой какви ги върши и добре ли се справя с ролята :28558:

А на мен много ми хареса. Наистина ми напомни култовия „Герой” (2002), но ако китайският филм бих определила като кинолегенда, то „Спомени на меча” е красива и тъжна балада за приятелство, предателство и отмъщение, за любов, омраза и смърт. А както е казал апостол Павел: „Любовта е всичко”. Романтика в рафиниран вид, без сълзливи сантименти, с приказни свръхгерои и изпепеляващите ги страсти. Обичам летящите двубои, заради волния порив и красотата, които запращат сърцето ми в гърлото.

И да, този филм беше за мен глътка въздух: след смазващото тесногръдие, псевдоморал и демагогия на неоконфуцинския Чосон, с неговите сухо-пуритански еднообразни интериори и несмаслените мъжки костюми, отново пищното великолепие на развратната разпадаща се династия Корьо. :)

Прекалена заигравка с киноефектите? Не мисля. Точно колкото трябва.

• Like 2

Хубав филм !

Премерено зрелищен по холивудски, емоционален по корейски..... направо си е като визитка на И Бьонг Хон !!!

А той с много запленяваща визия...... 

Като приказка !

Благодаря на екипа по субтитри за възможността този филм да стигне до нас !

• Like 1

Първо-благодарности на frozen flower за превода и на  mrnkaloto също, за помощта! :kissy:

Заинатих,че ще го дочакам  бг-превода, но си струваше!Още веднъж-браво на вас :yes:  :bow: (чакам следващия-Inside Men) ;) !

Няма да съм аз, дето ще напише нещо кофти за филма и това не е от пристрастие.

Гледането беше удоволствие.Може да не е най-великият филм на Бьонг Хонг, но много чувствен и красив,приятен за гледане.Няма да хваля Големеца, то е ясно, другите актьори -все подбрани-също, но Ким Коън не мога да не отбележа, като игра.Филмът ме накара да гледам и първия сериал на момичето- Cheese in the Trap, в съвсем друго  амплоа- пак прекрасна.

Гледайте!

• Like 1

Благодаря за хубавите субтитри.

Такаааа....значи, филмът е направен, за да е красив, но определено няма да ме "държи" няколко дни. Красива сценография, а бе пълни ти душата. Летенето не е дразнещо за мен, но е много остарял похват вече. Актьорите компенсират слабостите на сюжета.

Ей, на тази Чон Дойон миналата година й е вървяло да се гушка с красиви актьори.

Bitch! :mad2: 

Ей, на тази Чон Дойон миналата година й е вървяло да се гушка с красиви актьори.

Bitch! :mad2: 

И на тях им е вървяло да си партнират с много талантлива актриса.

Хареса ми филмът. Всичко си му е наред: история, актьори, режисура, сценографията също, а "авиацията" засилва чувството за времето, в което се развива действието и прави атмосферата по-епична. Не знам какво му липсваше, за да ме докосне емоционално повече, може би химията между героите, не знам... Усещаше се повече тревога, омраза, устрем за наказание и отмъщение. Но актьорската игра си беше възхитителна!

Красив филм!  Препоръчвам за любителите на жанра. :) 

• Like 2

Оле не ми напомняй, че се припотих няколко пъти като си връщах сцената да я гледам отново и отново. 

Решено е! Утре ще ходя да си купувам килим! Той ще ме топли зимата. :D 

• Haha 1