Jump to content

The Snow White Murder Case (2014)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

 

 

0751ad38bba238870bd2ed464b90daf5.jpg

 

The Snow White Murder Case (白ゆき姫殺人事件)

Страна: Япония

Също така известен като: Shirayuki hime satsujin jiken

По новелата на: Kanae Minato (Confessions) - "Shiro Yuki Hime Satsujin Jiken"

Година на излъчване: 29 Март 2014

Времетраене: 126 мин.

Жанр: Драма, Мистерия

Режисьор: Yoshihiro Nakamura

Субтитри: Английски

                   :imdb:                

 

Участват:

Mao Inoue as Miki Shirono

Gō Ayano as Yuji Akahoshi

Nanao as Noriko Miki

Shōta Sometani - Hasegawa

Nobuaki Kaneko as Satoshi Shinoyama

Erena Ono as Eimi Mitsushima

Shunsuke Daito as Shingo Eto (Miki's ex-middle school friend)

Mitsuki Tanimura as Minori Maetani (Miki's friend from university)

Shihori Kanjiya as Yuko Tanimura (Miki's childhood friend)

Yoko Akino as Miki's mother

Dankan as Miki's father

 

Резюме: Във филма се разказва за мистериозното убийство на Noriko Miki (Nanao) красива служителка в козметична компания. Не след дълго, хората започват да подозират, че престъплението е дело на колежката й Miki Shirono (Mao Inoue) изчезнала също в нощта на убийството. Затова Yuji Akahoshi (Gou Ayano) режисьор на телевизионно шоу, започва да се рови в миналото на Shirono, да интервюира колеги и членове на семейството й, както и хора от родния й град, за да разбере истината .

А слуховете около Miki започват да се разпространяват със зашеметяваща скорост с помощта на социалните медии.

Ще успее ли Yuji да разгадае тайната на Miki Shirono?

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах филма без някакви очаквания и ми хареса.

 

 

Актуална тема представя лентата, за ролята на медиите в днешно време и огромното влияние, което имат върху мнението на хората, и най-добре това си пролича при разговорите в Twitter, които следяхме през цялото време. 

Въпреки че знаех кой е убиецът, ми беше интересно до края. Допадна ми как видяхме различните гледни точки и бавничко нареждахме пъзела докато не получихме цялата картина. Добре беше показано колко лесно хората могат да си направят грешни изводи за определен човек и са готови да го съдят, независимо дали го познават или не. Било то от слухове, погрешно разбиране на казаното или направено от него, или защото са водени от определени негативни чувства спрямо него.  

 

 

Актьорският състав получава похвала от мен, всеки един се справи чудесно с поставената му роля.

 

* Във филма популярната група Serizawa Brothers е представена от групата Tsukemen, която се състои от Tairiku(цигулка), Suguru(пиано) и Kenta(цигулка)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам големи очаквания за тази лента, не само заради умело подбрания каст. Четох доста добри отзиви за заглавието. Дори се сдобих с великолепния постер. Надявам се скоро да гледам!

Ето още един торент за сваляне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, неее! Този филм ми напомни, че когато останалите още ходеха по дърветата, Куросава направи "Рашомон", за да покаже как се прави кино! Не случайно споменавам шедьовъра, защото и тук

всеки има своя истина, която е напълно противоположна на останалите. Как ли изглеждаме в очите на хората, които познаваме от години и които считаме за свои приятели? Колко от тях ще останат такива и колко ще продължат да вярват в нас, ако им кажат: "Абе, знаеш ли че той.........?". Май е по-добре да не знаем и да се надяваме, че поне собствените ни родители никога няма да престанат да вярват в нас. В потоците от информация, която ни залива, вече не сме способни да различим истината от лъжата или измислицата. Защото не виждаме със собствените си очи, не чуваме със собствените си уши и не осмисляме със собствения си ум това, което се случва. Получаваме преразказана и изкривена "истина" и се превръщаме в писачи по форуми, които първосигнално реагират с "виновен"-"невинен"-според последните "ъпдейти" и "рефрешвания". И се оказваме като трева, която се огъва според посоката на вятъра. И която всички тъпчат. Заради такива "журналисти", като показаните тук, престанах да гледам български.телевизии. Прави ли ви впечатление, че "журналист" все по-често се заменя с "новинар". Журналистът търси истината, новинарят търси рейтинг. За героя тук всичко беше просто новина-начин да го забележат, за го "лайкнат", да го "следят". Той търсеше истории за шоуто, а не истината. И пускаше това, което вдигаше рейтинга. Но не беше сам и не беше само негова вината. И едно "Много се извиняваме" нищо не оправя и не променя. Щях да гледам филма дори само заради любимката ми Мао, но просто нямам никакви забележки към актьорите. Прекарах прекрасни два часа. И дано за всеки от нас да има по една запалена свещ на някой прозорец.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, това "а, не", не трябва ли да звучи по-скоро като "о, да"?! Помислих, че си дал негативен коментар с подобно възклицание.

Иначе много точен коментар и съвсем на място споменаваш Куросава и Рашомон. Аз откога мечтая някой да филмира и другото подобно произведение на Акутагава ("Благодарност за добрината"), но кой да чуе вътрешния ми глас...

За мое голямо удивление, тук са направили препратка към приказката за Снежанка, и то по най-уникален начин - чрез темата за красотата 

Обърнете внимание на режисьорското име. Това е човекът, който стои зад удивителния Fish story. Логично е да очакваме от него нестандартен поглед и интересни хрумвания. В допълнение, имаме екранизация по новела на Канае Минато, по която Накашима направи своите умопомрачителни "Изповеди" преди време. Изглежда Минато харесва и използва често този похват в историите си - дава различни гледни точки върху дадено събитие и ни кара съвсем правдиво да си мислим, че "совите не са това, което са".

Другата препратка, която открих в продукцията, е тази за огромното влияние на социалните мрежи в съвременното общество. Подобна постройка имаше във "Всичко за Лили Шу Шу на" На Иваи.

Сега за актьроският състав. Започвам от Шота Сометани, който имаше най-малка роля, но отново показва, че е ценен кадър и големи режисьори го привличат в качествени филми дори с минимално участие. Продължавам с Го Аяно, който тази година направо блести с екранно присъствие, макар ние още да не сме видяли всичките му превъплъщения. Прекрасната Шиори Канджия съвсем нямаме възможност да я следваме напоследък, а тя е такава чаровница. Любимият ми персонаж е нейният. Въпреки интровертната си натура, героинята каза много важни истини. Понякога, за да ги осъзнаем, трябва да направим нещо по-различно - например да изиграем една видео игра или да се обърнем с главата надолу, за да видим света от друг ракурс. 

Мисако Ренбуцу - очаквах от нея достойно представяне. Момичето се доказва с всяка нова роля. 

Нанао - забелязвам, че и тя напредва осезаемо.

Мао за пореден път блести с изявите си. Многоликата Мао. Така можем да й казваме вече. Успя да предаде цяла плеяда от характери в едно. Браво!
Филмът може да не е това, което повечето хора очакват от една лента, посветена на Снежанка, но вижте го. Може да останете изненадани на финала.

 

П.П. Леле! Забравих Нобуаки Канеко. Той е странна птица. Обича да е в периферията на прожекторите, но се изявява еднакво добре и в киното, и на музикалната сцена. Тук определено беше полезен. И Дайто, естествено, когото съвсем изгубихме, но се радвам, че успяхме да го зърнем, дори и за малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"А, нееее!"-то го написах, защото си спомних за сегашното българско кино. :cry:И осъзнах, че в скоро време няма да видя такъв български филм.  Нашите "кинотворци" се върнаха по дърветата и отчаяно се опитват да открият топлата вода и колелото, създавайки поредния "хит" и "най-велик български филм на всички времена". За тях времето сякаш е спряло някъде в средата на 90-те години на 20 в.  и единственият им ориентир и пример за подражание е Холивуд. Това Европа, Русия, Китай, Япония, Корея-за тях са тъмна индия, туристически дестинации.

П.П. Как можа да забравиш Нобуаки Канеко? Ц-ц-ц-ц-ц-ц! :rofl: Шутка! :28558:  Направо се изненадах, че съм те изпреварил с коментара си и с удоволствие прочетох твоя.

П.П.П. Освен това "А, нееее!"-то привлича вниманието, за да прочетеш и останалото.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, българското кино. Все лоши неща му се случват напоследък, но този месец имаме филм в конкурсната програма на Токийския кинофестивал. И това е нещо. 

Връщам се пак на въпросния похват, който използват в тази лента. Въпреки че тук сякаш истината излезе на бял свят, целта му в повечето други случаи е била да представи всички гледни точки, без да ни даде еднозначен отговор по даден въпрос. Затова около филми като Рашомон и Кокухаку могат да се разразят дълги полемики. В новия филм на Накашима също ще видим нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласявам се с казаното от Дидо за "потоците от информация, която ни залива" и ако трябва да перифразирам на кратко:

Туитър, туитър, кажи ми.../Огледалце, огледалце.../, не е най-доброто решение, но защо стана толкова модерно напоследък и защо толкова много хора му се предоверяват не зная. Всъщност

филмът за Снежанка даде съвсем точен отговор на този въпрос. За феноменът "Някой каза" и последствията от него.
Лавината от негативна информация така ескалира, че вече нямаше никакво значение кой и защо е пострадал, а се търсеше някаква изкупителна жертва и в нашите "медии" се случва абсолютно същата картинка, затова и не си правя труда да ги следя.
Чак ми стана тъжно за Го Аяно, който беше много достоверен между другото, че стана жертва на себе си и на хората, които имаха нужда от зрелища.
Каква ирония в края, не можа да познае момичето, което набеди и за което вземаше интервюта в продължение на седмици, но това е положението, истината не е никак интересна, нито важна в случая, трябваше му някаква сензация и до там.
Хареса ми, че се прокрадна и топлата и човешка нотка с присъствието на Даяна във филма, която затворена в къщи, самата тя жертва още от най-ранна детска възраст се изправи срещу лавината, но и нейните думи бяха извадени от контекста в последствие, доколкото се сещам.
Мао Иное се справи чудесно и с това си превъплъщение, хареса ми. Думата, която използваха за нея във филма беше полезно изкопаемо. <_<  Явно всички скромни, добрички и човечни създания влизат в тази графа. Още в началото усетих големия контраст между нея и  "Снежанка", но това беше и търсен ефект /който "има очи" може сам да прецени- скритото послание на филма/. До края само си повтарях дано не се предаде, дано да си остане такава каквато е и се радвам, че удържа. :)  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа, че този филм си заслужи хубавите коментари, а защо не и преводач, ако някой го хареса. Имайте предвид, че слуховете за качествата му вече витаят из мрежата и много хора са навити да го видят на роден език, дори само заради асоциацията със Снежанка. Хаха! Идея си нямат, какво да очакват. Вероятно похватът с интервюирането, който почти напомня за нещата на Коре-еда и безспорно прибавя необходимият реализъм в сюжета, съвсем няма да е по вкуса на всеки. Но се надявам наистина повече зрители да погледнат историята в очите и да открият своите истини в нея. 

С голямо нетърпение ще следя и номинациите на Японската академия. Снежанка достойно може да застане сред почетните заглавия в тях. Знаем, че Мао вече има една награда за водеща женска роля преди няколко години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше някаква комедийна нотка в този филм, която много ми допадна. :) Не може лесно да се определи главната тема при този многопластов и заплетен филм. Има толкова много неща за които да се захване човек. Определено един от интересните японски филми, които съм гледал излезли последните 2 години. От една страна беше доста забавно как историята се разказва различно от всеки герой. Но това беше само началото. Второто пречупване на информацията стана при монтирането на репортажа, а накрая като коментираха в студиото на базата на видяното, вече беше толкова далече от истината, че нямаше накъде повече. :) Харесаха ми и посланията за истинското приятелство и "хубавите неща които предстоят да се случат". Изобщо някакво много положително и свежо е усещането докато гледаш. Което хич не се вписва с главната тема за брутално убийсвото. Аз признавам че не разбрах кой е убиеца. Нямаше никакви индикации, поне според мен. Героите обаче са толкова симпатични, особено главната, че с удоволствие бих го изгледал още веднъж.


Тази тема за "търсенето на истината" е доста актуална в днешно време. Или по-скоро това че хората не се интересуват от нея. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, комедийна определено, но мен на места тръпки ме побиха. Как може хората да възприеманет реалността толкова различно?!

Непременно виж и други филми на режисьора! Много е интересен. Особено любопитна е способността му за прилага тези нетипични похвати с отделните гледни точки и объркването в най-разнообразни сюжети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С толкова хубави коментари не смея да се обадя. Ще бъда кратък ( ако това го кажа на жена,никога няма да иска да ме види повече) :D

Заглавието е грабващо и като се има предвид,че съвсем изпуснах да видя резюмето,останах изненадан от това,което видях. Демона е прав,има една лека комедийна нотка насред цялата тази модерна човешка драма.Всъщност защо пък да е модерна. Модерен бе само начина на предаване на информацията и клюката,която може да те погуби от нищото. Гледайки филма се сетих за един вече сравнително старичък филм с Рийз Уидърспуун - "Клюки" .

Вчера ,като ,че ли знаех ,че така ще се случи днес и ще гледам този филм си говорихме точно по тази тема с един френд. Как лесно слагаме етикети на хора,които дори не познаваме,само защото някой ни е казал така или така ни изглеждал самият човек,съдейки по вида му. А финала веднага го свързвам и с една друга идиотия,която ми е забавна дори. В фейсбук сме приятели,пишем си,хвалим си снимките и т.н ,а като се засечем нейде на живо не се познаваме,дори не се поздравяваме.

Доста поучителен филм,направен с майсторлък :)

Актьорската игра  беше на много високо ниво,а песента на братята си я слушам сега докато пиша този коментар.

 

Моите извинения на Мики Широно,аз нали съм глупавичък,също я взех за ......

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щеше ми се да мога да гледам този филм, но не ми се получава. Не мога да го сваля от тук, а на други места не го откривам. Ако някой има възможност би ли ми помогнал? Дори и да няма български превод с руски такъв се справям :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дала съм линкове към английски сайт с английски субтитри както и към rutracker има го с руски в три варианта...както и линкове за онлайн гледане с английски и руски субтитри...виж дали нещо ще ти свърши работа...:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, lazeto написа:

Дала съм линкове към английски сайт с английски субтитри както и към rutracker има го с руски в три варианта...както и линкове за онлайн гледане с английски и руски субтитри...виж дали нещо ще ти свърши работа...:D

 

 

Благодаря! Ще пробвам пак :-D

Благодаря, успях :-) :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съзирам голямо желание за гледане. Дано да ти хареса! Има какво да се види в този филм. Няма да е зле лентата да се качи в бг тракер, макар и без превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Преди 14 часа, ukio написа:

Съзирам голямо желание за гледане. Дано да ти хареса! Има какво да се види в този филм. Няма да е зле лентата да се качи в бг тракер, макар и без превод.

  

 

Така е, имам желание. Но... току що изгледах Fish story, който споменавате по-горе. И страшно ми хареса. Сега съм още по ентусиазирана да изгледам и този филм. Вече си го свалих и ме очаква :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...