Jump to content

Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno & The Legend Ends (2014)


Recommended Posts

gI2xYpJPQOsmFblvowkW2IgEHkC.jpg

 

Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno

るろうに剣心 京都大火編

Държава: Япония

Година на излъчване: 01.08.2014

Директор: Keishi Otomo

Дистрибутор: Warner Bros

Времетраене: 139 мин.

 

Каст

Takeru Sato - Rurouni Kenshin

Emi Takei - Kamiya Kaoru

Munetaka Aoki - Sagara Sanosuke

Kaito Oyagi - Yahiko Myojin

Yu Aoi - Megumi Takani

Yosuke Eguchi - Hajime Saito

Yusuke Iseya - Aoshi Shinomori

Min Tanaka - Nenji Kashiwazaki

Tao Tsuchiya - Misao Makimachi

Ryunosuke Kamiki - Soujiro Seta

Maryjun Takahashi - Yumi Komagata

Tatsuya Fujiwara - Makoto Shishio

 

Kazufumi Miyazawa - Toshimichi Ookubo

Yukiyoshi Ozawa - Ito Hirobumi

Ryosuke Miura - Cho Sawagejo

Kenichi Takito - Hoji Sadojima

Tomomimi Maruyama - Anji Yukyuzan

Mitsu Murata - Usui Uonuma

Hiroko Yashiki - Kamatari Honjo

Kentaro Shimazu - Saizuchi

Kota Yamaguchi - Fuji

 

Плот: Химура Кеншин се изправя срещу чистото зло Шишио Макото, който се опитва да премахне правителството в епохата Мейджи. Съдбата на страната виси на косъм докато Кеншин взема мечът, който се е заклел на не използва отново.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8TaamO3W4As

 

Бележка: За този филм съм говорил достатъчно в темата на предишният затова няма да се хабя. Излъчването му започна в началото на този месец, но до нас кой знае кога ще стигне. Все пак сам по себе си заслужава отделно място тъй като има нови лица в каста и историята е друга. Определено обаче това е най-чакането от мен заглавие изобщо в света на киното оставяйки Азия настрана. Песента в спойлера най долу е част от официалният саундтрак, аз лично не съм фен на OOR ама горе-долу се ядва..

 

 

 

 

:essub: 

 

 

Свали тук: :click:  :click:  :click:

 

 


 

Rurouni Kenshin: The Legend Ends (2014)

 

3Xq7xmYZwNJfSODpec6OzYaxaA3.jpg

 

> Алтернативно заглавие: るろうに剣心 伝説の最期編
> Българско заглавие: Скитникът Кеншин: Краят на легендата
> Страна: Япония
> Година: 2014
> Жанр: екшън
> Времетраене: 134 мин
> Режисьор: Кейши Отомо


> Участват: Такеру Сато, Еми Такей, Мунетака Аоки, Тацуя Фудживара, Йоске Егучи и др.


> Резюме (Razzprmaw|: Тази трета и последна част на историята за странстващия самурай Химура Кеншин,

следва събитията от предишния филм - Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno, в който след сблъсък със злодея Макото Шишио,

Кеншин скача в морето. Събуждайки се, той се озовава лице в лице със своя ментор и учител Сейджуро Хико.

Осъзнавайки, че не е в състояние да победи Шишио, Кеншин се опитва да убеди учителя си

да му предаде последната техника на стила Хитен Мицуруги Рю, за да пребори злото веднъж и завинаги...

:essub: 

 

Свали с български субтитри: :subs: :click:   :click:

 

Онлайн с български субтитри: :subs: :click:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия Кеншин е страхотен филм! По-принцип не се получава много добре на филмите с продължения или няколко части, но дано с този тук да не е така. Стискам палци до края на година да мога да го гледам с бг буквички.

 

А на 13-ти Септември (след месец) пък ще излезе "The Legend Ends", което ще направи филма трилогия. И пак главния актьорския състав ще е същия. Само да посмеят да няма happy ending!  :nunchako:  Ех, развълнувах се. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината ще има и трети филм и при него съществува вероятност да има издънки, но този не...просто историята от анимето е прекалено добра и дори да я следват на 60-70% пак ще е EPIC.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата част я пуснаха на DVD на 25 декември 2012 г., при положение, че премиерата в Япония беше на 25 август. Втората не я чакайте преди декември, предполагам в началото на месеца. Да кажа отсега, за да няма постове в темата от рода на "Кога ще излезе?", "Защо няма линкове?" и пр. Добре е, че все пак продукцията е на Warner Bros., по принцип те пускат поне с месец-два по-рано продукциите си на DVD в Япония, останалите са винаги шест месеца след премиерата.
И аз очаквам с интерес двете нови ленти, макар че нито съм гледала анимето, нито познавам историята, единствено това, което видях в първа част. Гледам на продукцията като приказка, хареса ми това, което видях, а и не мога да пропусна Такеру и Еми, както и останалите любими за мен японски актьори.

Две снимки от официалният сайт.

9700977efca9311e.jpg

Симпатяги, много ги обичам и двамата.

1181278e491fc9ce.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям подробности около новината, която се появи миналия месец, по повод третия филм от поредицата. Фукуяма Масахару поема ролята на Сейджуру Хико, ментор на Кеншин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм това означава, че Киото арката ще бъде обхваната от тея два филма, а аз си мислех, че ще е последващи събития. Това разбира се може само да ме радва понеже означава, че ще разгледат детайлно събитията без да претупват. Сигурно този филм ще е за пътуването на Кеншин и останалите към Киото, а вече този третият същинският сблъсък с Шишио и главорезите му. В предната тема бях писал за липсата на Хико и това колко значим за действието герой е. Може да се мине и без него, но това би ни лишило от доста важни и интересни събития. Обаче не ми харесва актьора дето са избрали..прекалено кльощав и безобиден изглежда, а Хико би трябвало да е внушителна фигура. :|

 

Ето как изглежда в анимето, то ясно, че няма как да намерят такава бабанка с големи бицепси, но все пак не вярвам да няма някой по едричък от Такеру актьор...някак си ще се убие впечатлението от самият персонаж с този избор.

 

cqs1408354546b.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно са се спрели на Фукуяма, поради по-старото му сътрудничество с Такеру и режисьора. Двамата с Рьо-чан изиграха образа на Рьома Сакамото преди 4г.

Иначе на мен героят от рисунката ми прилича повече на Исея - актьорът, който тук ще играе ролята на Аоши.

Ето части от сцените с Фукуяма, както и промо на новата песен на OOK:

https://www.youtube.com/watch?v=mmjMsVwMTUo&feature=youtu.be

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коментар: Може би е време да направим тема и на третия филм, който вече тръгна по кината и чупи рекорди по гледаемост в Япония. Утре е премиерата му във Филипините. 

Ето една статия, според която Рурони Кеншин възобновява самурайския жанр на големия екран. Казват, че в третия филм имало епична бойна сцена.

Вече и фотокнига е излязла по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех Такеру се е поизпотил бая покрай тази роля ама така трябва Кеншин не е просто кой да е самурай и хореографията трябва да е на изключително ниво тъй като в самото аниме имаше доста впечатляващи сцени. Като стана дума за това нищо чудно, че това им е направило впечатление на хората, но епичните сблъсъци са доста повече от един. Оставяйки Шишио настрана, който иначе би трябвало да е най-добрата битка очаквам съспенс и шоудаун при Аоши и може би най специфичната битка със Сета Соджиро, чиито умения ще погълнат доста от бюджета за ефекти поне ако искат да го направят така както трябва да е де. Хаджиме Сайто (тоя на аватара ми) и Сагара Саносуке предоставят също доста интересни двубои с главорезите на Шишио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата последни филма от трилогията Рурони Кеншин, са номинирани в 7 категории за наградите Hochi: Най-добър филм, режисьор, най-добра мъжка роля за Сато Такеру, който има двойна номинация и за участието си в Каноусо, поддържащ актьор (Тецуя Фудживара), поддържащи актриси (Ю Аои и Тао Цучия), новак на годината (Марюджун).

Призовете ще бъдат раздадени на церемония през декември. Успех!

http://www.youtube.com/watch?v=Eu8ZnbrbLSE

 

Сдобих се с мини версия на постер към филма. Разказваха ми, какво става, когато излязат истинските постери по кината - битка за сдобиването с повече такива. А когато свършат, ги продавали по интернет, въпреки че тези брошури са правени с рекламна цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа, Рюноске Камики е уникален! Какъв поглед, какви очи... Аааааххх! Това момче всеки път ме радва все повече и повече, каквито и превъплащения да има на екран.
Такеру няма нужда от думи.... Той е роден за тази роля и отново го доказа. Невероятни и двамата. Amuse–качество.
Много съм доволна и от продължението, дори да не познавам анимето или историята в детайли, но и двете части на филма са страхотни за мен. Пак ще изгледам лентата, само да пуснат и английски субтитри.

Нищо му няма на филма, с отлично качество си е. Пуснаха лентата по-рано с няколко дни, защото го пуснаха и предварително в продажба. Навсякъде е качен от вчера - при китайците, в японските сайтове, при корейците, навсякъде.

Чакам и третата част - Rurouni Kenshin: The Legend Ends! Тя излиза на DVD и Blu-ray на 21 януари 2015 г. Това е датата, а може да излезе отново малко по-рано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще се гледа

 

Добре че го сподели, аз се бях притеснил, че няма да го гледаш.

 

То и аз ще го гледам, даже още утре, мисля дори и статус във фейса да ударя по случая! И как иначе като Рурокен е ФИЛМЪТ дето го чакам повече от сомалийче - торба с франзели!? Връщайки се назад. когато излезе новината за това продължение и чувството на въодушевение, което изпитах тогава нямаше как просто да го дръпна сега като видях, че са излезли субтитрите. За такъв филм, трябва цял ритуал включващ подходящи храни, напитки и пакет от любимите цигари в най-подходящият часови интервал за гледане на филми (тва ми трябваше доста време да го установя). От сега тренирам кликове на мишката с показалеца, че да го цъкна по най-добрият възможен начин и дори обмислям да ида до местната църква да го топна в светена вода за да не се урочаса работата понеже ми е грешна душицата и плаче за възмездие свише...Но на Рурокен не би посегнал и дядо Боже по скоро и той би си го пуснал...един вид като награда за целия труд покрай онея неблагодарници с ябълката! :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, напиши към заглавието Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno и The Legend Ends. Няма смисъл и от тема за третата част, то и без това не се пише тук. Все пак частите са свързани, третата част се явява продължение на втората, а и ги пуснаха в разстояние на месец в Япония.
Ще чакаме сега и 21 януари.

Филмът е страхотен, да не се повтарям, но го изгледах още веднъж и със субтитрите. Битките бяха огромно удоволствие, особено сцената между Кеншин и Соджиро Сета.

Хитокири Батосай е уникален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...