Jump to content

D.Gray-Man (2006-2016)


air

Recommended Posts

75194l.jpg

 

Заглавие: D.Gray-Man

Тип: Сериал

Жанр: Екшън, фантастика, комедия, драма

Година: 2006

Аудио: Японски

Субтитри: Български и английски

 

Историята се върти около Allen Walker, който е член на The Black Order, тайна организация чиито членове се наричат екзорсисти. Главната цел на The Black Order е да спрат The Millennium Earl, злодей която цел е да ‘изчисти’ света като унищожи хората.

Екзорсистите са специално избрани хора, които са дарени със способността да контролират и използват Innocence, свещена субстанция създадена преди векове с цел борбата с Earl. В края на големия потоп, 109 фрагмента Innocence са разпръснати из света. Когато даден фрагмент намери съвместим човек, фрагмента може да стане оръжие за този човек с което той да се бори срещу Earl.

С развитието на историята са представени и други екзорсисти, като Yu Kanda, Lenalee Lee, Lavi, Miranda Lotto и Alystar Krory. Помагащи на екзорсистите са и група учени водени от Komui Lee, който е и началник на The Black Order и по-голям брат на Lenalee Lee. Учител на Allen е Cross Marian, един от 5те генерали екзорсисти от The Black Order, който изчезва мистериозно в началото на историята.

Към страната на Earl е и рода Ноа, хора директни наследници на самият Ноа. Всеки един от този род има специална сила. Те се отличават с по-тъмна кожа и линия от кръстчета на челото си.

Earl също използва и армия от демони, наречени Akuma. Те са създадени от душите на мъртви хора и могат да еволюират в по-горно ниво, където стават по-интелигентни, силни и садистични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За анимето не знам,но мангата определено си струва да се прочете.Алън и Лави(или Раби както го произнасят Very Happy )са любимите ми герои,остава само да видя как са направени в анимето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно от най-любимите ми анимета; прекрасно анимирано и много близо до мангата/едно от малкото изключения в тази област/; любим герой - Крос Мариан/страхотен е lol! / и разбира се Канда Ю-нихилист/на думи/ от всякъде

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mwaaah ^^ Много яко аниме!!! Арта, историята и героите са много добри ^^. Фейв са ми Маршал Крос, Ю Канда и Лави ест.. :P

Линали ми е любимата героиня от всички анимета, мисля. ^^

 

Малко не ме изкефи като й махнаха яката, дълга коса... лоши, лоши хора! [devil]

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се цепя от колектива - любим герой - Тикииииииии :wub: (добре де и Крос е супер дупер мега якият ама няма само да се повтаряме, я :ph34r: )

 

Определено супер симпатични персонажи (макар че Линали с нейното "Ален-кун" по едно време ме изкарваше от релси), много интересна история, хубавки ъпгрейди на Innocence-a, малко драма + екшън + комедия, awesome badguys ^^ .... и квъцнат край >.< А да и някои от филърите бяха безумно смотани @.@ Ей няма да се научат значи >.> . За съжаление едва и ще видим нов сезон скоро понеже мангата е месечна :(

 

Инак анимето е абсолютен бон-бон и само трябва да имате повечко време да го лапнете ^.~

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е страхотно. Даже го изгледах отново през лятото (пропускайки 20-30 епизода по средата - главно никому ненужни филъри, сред които внимание заслужава само първата среща с Тики). Щеше да е перфектно, ако тази средна част беше сбита в 2-3 епизода, или даже ако изобщо я нямаше. От 60-ти епизод е доста динамично и си върви съвсем добре. Може би е бил започнал да им пада рейтинга (което не е чудно, защото аз го бях спряла откъм 30-ти епизод, въпреки че дотам го следях онгоинг).

 

Мангата също е доста добра. Продължавам да я следя както си излиза - без да чакам да се натрупват глави.

За съжаление май на мангаката й е писнало и не се знае дали няма да я зареже. Тя имаше доста ядове. Специално около края на анимето си беше счупила ръката и си изпусна мястото в седмичното издание. После пък я обвиниха в копиране на нейна колежка, с която са били работили съвместно... Оттърва се от съдебните претенции, но вероятно й се е струпвало доста, защото мангата влизаше в дълги хиатоси. Мога само да й пожелая вдъхновение и успех, защото това, което прави е чудесно. ;)

 

Не знам кой ми е любим персонаж. Почти всички, без Канда, защото е твърде голям ръб. Каресваше ми в някакви редки случаи - само докато се заяждаше с Алън (на ингриш Арен). Особено в последните глави на мангата ме издразни до крайна степен (там предимно около него се въртеше действието и се разбира предисторията му). Т.е. винаги си е бил ръб и историята му не ме грабна твърде.

Мариан Крос пък ми е твърде фенсървиз герой. Е, става за любим, но май най-вече фенствам на Алън и на дъртия Букман. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами анимето го изгледах за седмица някъде и ми беше доста интересно. Имала съм моменти, в които съм се заливала от смях. Любимец ми е Лави <3 Също и следя мангата.

Това аниме, ще ми остане като едно от любимите! ^__^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става ,доста разчупено и забавно .Можеше разбира се да е по кратичко (двойно даже) ,повтаряха се доста често.На мен ми харесаха като образи Роад Камелот,Хилядолетният и Крос ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето си го бива, на мен лично ми хареса най-вече след 50-56 еп., когато Алън разбра, заради какво се бие и какво е важно за него. След това битките станаха много по-интересни и определено беше по-интригуващо. Като персонажи най-много ми допаднаха Алън, Тики (май така беше),Канда, Роад и Лави - голям образ. Но 105 (май) епизода са си доста, не съм си загубила от времето, но признавам, че на скучните разговори съм превъртала, така че щеше да е добре и без тях, но какво пък... заслужава си да ги изтърпиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам това аниме. Съгласна съм, че интересното започва някъде след 50-ти епизод, но и другото се търпи. Особено се изкефих на епизода, където имаше за България :P Любимка ми е Линали, както и Крос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам това аниме. Съгласна съм, че интересното започва някъде след 50-ти епизод, но и другото се търпи. Особено се изкефих на епизода, където имаше за България :P Любимка ми е Линали, както и Крос.

Кой е епизода за България? :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

40 епизод (или следващия, макар че мисля, че там вече са в Турция) минават през българските земи... беше забавно, определено xD

Доколкото разбрах, някак успяха да прекосят Стара планина и да се озоват... къде ли? Казанлък? Интересно хоро друсаха нашите хора :lol: Носиите ни бяха някаква смеска от няколко народности, но поне къщите ни горе-долу ги бяха избарали... Най-готино се оказа сладкото, което Аристър набиваше :lol2:

 

Хубави спомени имам от това аниме... най-вече ме привлича тъмната обстановка през абсолютно цялото време на действието (какво да се прави, нека е нощ!). И повечето са симпатяги^^

Комуй/ Камуй/ Камуи/ Комуи - така и не разбрах как го бяха барнали в българския дублаж тоз' китайски представител - ми е най-най-забавен от всичките, особено пък в серията, в която преобърна Париж наопаки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

40-ти епизод е този с бг следата. Къщите що-годе ги бяха докарали, тук розите и сладкото от рози бяха отличителното, фестивалът на розите също. Попроучили са нещата и се бяха постарали доколкото могат да разберат отстрани какво е да си в България, но си останаха доста на любителско ниво. Все пак беше сладко да ги наблюдаваш как са го реализирали.

 

Това аниме преди го гледах през времето, докато си търсех нови проекти за гледане. Сега си го намерих и с бг аудио и като изключим, че озвучителите звучат през повечето време по-роботизирано и от робокоп, пак си ми харесва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето определено ми хареса. Доста дълго бях зарибена по него и понеже не ми хареса как свършва започнах да следя мангата. Започнах да го гледам когато беше тръгнал по българска телевизия. Преди това бях направила опит да го гледам, но стигнах до 8ми епизод и ми се стори безинтересно, но понеже беше аниме по българска телевизия реших да си го гледам и с напредването на епизодите ми ставаше все по-интересно. А! Като гледах епизода с България ченето ми беше увиснало до земята. Гледах и не вярвах на ушите си :blink: беше доста приятна изненада, но баща ми щом видя този епизод незабавно започна да обяснява как розите не били такива и как танците са анимирани зле...не че можех да споря с него де.

А любим персонаж - определено е Канда. Обикновено не харесвам такива надменни всичко и всички мразещи герои, но имаше нещо специално в него (да не говорим, че бях лудо Флюбена в него около 2 години xD) Имаше едни епизоди където падах да се смея и други на които едва си сдържах сълзите. Определено това аниме за мен е велико :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък да се похваля, че съм едва на 18 епизод и действието тече от мудно - по-мудно. Може би след Блийч и Наруто, не мога да навикна с големите саги, където повечето епизоди са ''луфт''. Насилвам се, защото съм на мнението, че ''щом съм се хванала на хорото, трябва да го играя до край'', но се надявам да отбележа напредък тези дни и да продължа да го гледам, а не да го дропна, като други ечита, които са имали нещастието да попаднат в листата ми... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде още едно аниме, което прецакаха.  Промените определено не се забелязваха в трейлъра, ако бяха видими нямаше да си развалям спомените. Арта на героите е много различен (вероятно е логично, но несполучливо - променили са не само цветове, но и цялостната им визия, а носовете..., всички са станали чипоноси , всъщност дори това не е точно-върховете на носовете им са толкова вирнати нагоре, че не ми се мисли какво става когато завали дъжд) и резултата поне за фен като мен е плачевен. Вярно, има и попадения, като например при Линк и Канда, но останалите....  При сеютата е още по-зле-ми Алънчо, горкия, направо като момиченце звучи. Засега ще стисна зъби и ще видя още епизод-два, или поне докато не видя какво са направили с Ноа-за целта ще изключа звука и няма да си мърдам ръката от мишката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно то малкото анимета с толкова много епизоди, които следя и до ден днешен. На първите серии най-много се кефя, най-вече заради актьорския състав. Гласът на Канда е най-сполучлив сравнение с продължението. Оттам насетне следя мангата с нетърпение и ме е яд, че ъпдейтва само 4 пъти в годината, но и това е нещо. Само да не я спрат. Историята след глава 200 навлиза в големи кулминационни моменти. Изключително много се наслаждавам и на арта и колко видимо Катсура Хошино развива и подобрява стила си на рисуване с всяка една нова глава.

 

e55e185d1386e6c19945aa1a723acf3c2cec3c77v2_hq.jpg

7c01317742e859204c039d62cfab2cc6451a9762v2_hq.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък се надявам да доживея края на мангата:D Всъщност ако не ме лъже паметта, това че излиза четири пъти в годината, май беше компромисно решение точно за да се угоди на феновете и историята да има финал. Основната причина е здравословното състояние на Хошино и наистина заслужава уважение какво успява да направи въпреки всички пречки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...