Jump to content

Recommended Posts

Защо си мислите, че в България е лесно на жените да градят кариера. Обикновено след майчинство ги уволняват и трудно получават назначение. Реших да разбия този стериотип и изградих фирма само от млади майки. Децата боледуват и се налагат отсъствия, но всички си помагаме и нещата вървят и се радваме  на бебета.

На една позната във фирмата й се случи да се заредят куп майчинства и при финансова проверка (от НАП май беше) между другата им работа с голяма прецизност и съмнение я проверяваха и за това каква била тази работа. Щях да падна от коня на какво извратено мислене съм свидетел. Вместо да те поощряват, те проверяват като престъпник.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:28558:  За всичко по-логично е нелогичното. Пък ако ти се случи нещо логично е цяло събитие, чак не можеш да повярваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И след това, за да не са съвсем капо им пуснаха този сериал да запушат пробива в статуковото и възстановят чосонското равновесие  :28558:  :slap: . В такъв случай трябваше с много ситен шрифт под заглавието на сериала да изпишат "надежда всяка тука оставете". Да знаем поне колко вредоносни "Е"-та има в него и да не го дъвчем от грижа към собственото си здраве. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това, че главната не беше докрай коректна, съм съгласна. Попреиграха нещата и в нейния образ. В една връзка и двамата трябва да проявяват уважение и да имат желание за разбирателство. В коментарите на Демончето обаче не съм съгласна основно с тезата, че съвсем цялата вина е нейна. Подкрепям главната заради две неща - защото е по-слабата и по дефолт губеща страна (от всеки ъгъл), и защото беше винаги откровена и директно му каза какво и защо я плаши. Той от своя страна никога не каза от сърце какво мисли и иска, а дори като се случи да се изтърве, го прави намусено и без никакво уважение. От там нататък това обезсмисля каквото и да е признание от негова страна и сложи началото на всичките тези игрички и криеница. Отделно дето оправда всичките ѝ страхове един по един още в първите епизоди. Но това вече го дъвкахме, няма да се повтарям.

 

А иначе явно съм се повредила, почнах да забелязвам безброй неща у всичките герои...

Като например начина, по който и готвача, и баща му плачат - но само, когато са сами - и моментално спират, щом влезе някой. Съвсем ясно става защо, аджеба, Минчо не си казва нищо - така са го учили. Така са учили и баща му. И неговия. Един отвратителен порочен кръг на липса на сърдечност и сбъркани приоритети.

Да му се не види и сериала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:nunchako: Готвача окончателно и безвъзвратно си отряза всички пътища към главната,изкарвайки я национална "уличница"-уникална проява на ревност  и глупост,без да помисли за миг ,че все пак това е майката на детето му и каквото и да направи този факт си остава непроменен.Този сценарии за пореден път внушава,че в корейското общество ,ако и да е 21 век

място за самотни майки няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Минчо живота продължава да му е като на забавачница. Мисли си, че всичко е игра. Направи някоя простотия (филма по канал Корея да се види каква мръсница е главната) и после е много удивен от резултата (вися с колата пред апартамента на главната едновременно да се диви и кефи на резултата от поредната му недомислица). Спомогна за разорението на Главната и после ходи да реве в апартамента й над картината на детето си и снимката на главната със сина му. Това е като пиратките по Нова Година. Дайте да си направим кефа, пък че някой може да остане без някоя телесна част, даже и това да сме ние, няма да му мислим.

Минчо има нужда не от жена и дете, а от сериозно и продължително лечение.

Сигурна съм, че ги прави всичките тези гадости, за да може колкото по-черна изкарва главната, толкова по-бял да изглежда той. Т.е. като я изкара нея виновна и долнопробна, така оправдава себе си, че не е боклук. Така иска да оневини себе си. В чосонска Корея може и да мине номера, но ние не сме кьорави и централният ни мозък функционира нормално. Колкото и да го парфюмират все мирише на боклук.

 

За да съм снизходителна към сценаристите дали пък не са искали да ни предадат философията, че хората могат да бъдат най-големите си врагове и че собствената ти горделивост може да унищожи собственоръчно любимите ти хора и живота ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля, че няма нужда да показват захаросан край, показват нещата , каквито се случват там и един нереален завършек, би обезмислил сериала.Не сте ли си задали въпроса защо рейтингът е до 1,7-1,8 максимум, защото не им е приятно да им "лъснат задниците на светло".

 

За сравнение- другия сериал,  Misaeng - Incomplete Life - изключително умната жена, я правят луда калинка и служи за изтривалка(тая пък де е тръгнала да се бори, вместо да си седи дома :896767: ), но понеже е мъжко царство и видите ли как се борят, колко много работят мъжете,как се връщат изнемощяли и преуморени от работа, как им се полагат жени и разпивки и т.н. мина 5,5 рейтинг, невиждано за кабеларка, въпреки че и там дадоха златотърсачки на слепи срещи, но те това го одобряват.

 

Така, че,най-доброто, което може да и се случи на главната, както са го подкарали е да се ожени за новинаря, да има семейство и доход, да не и забранят да вижда поне детето, или готвачът да се смили и им го даде, защото едва ли може да се пръждоса с детето вече в чужбина, при това стечение на нещата, няма кой да и разреши.

 

Колкото до бебето, може и да е на нуната,помислих си го и аз, но защо го дундуркат главната(с дрехи за годишнина детето)  и готвача по снимките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази разлика в рейтинга ме разби. Тези хора са потресаващо неспасяеми. Не че нашият сериал е образец за сценаристка мисъл, ама чак пък толкоз.  :28558: В такъв случай 13-та и 14-та серия трябва доста добре да се котират. Корейците сигурно много им са се изкефили, щом главната я размазаха по паважа, а готвачът е Конън варваринът - Велик отмъстител за унизеното им от главната "достойнство".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Позна :28558: , 14 все още не го намирам

Episode Ratings

Date Episode Nationwide

2014-09-27 1 1.141

2014-09-28 2 0.738

2014-10-04 3 0.525

2014-10-05 4 0.375

2014-10-11 5 0.807

2014-10-18 6 0.753

2014-10-25 7 1.260

2014-11-01 8 1.556

2014-11-08 9 1.151

2014-11-15 10 1.345

2014-11-22 11 1.464

2014-11-29 12 1.306

2014-12-06 13 1.754

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен рейтингът е толкова нисък и заради "неудобрението" на главната актирса, която беше замесена в скандал с взимане на няк'ви лекарства, които в количествата, в които са били взимани, са си били общо взето като наркотици. Тя и затова има бан да работи с националните телевизии. Та в известен смисъл тя в сериала направо изживява инсепшън. :)

 

Колкото до Мисенг - рейтингът му е висок, защото е правен по известен уеб тун, адресира работническата класа - нещо, което не се вижда често при всичките тея чеболи и бедни момичета в сериалите, от които човек може да помисли, че само такива обитават Корея, освен това разнищва интересни въпроси и такам...

 

На мен Сватбата ми е по-насърце, но това е, 'щото драматичната ми душа си търси аутлет и последното нещо, което ми трябва е да се замислям за скучното работно ежедневие. И все пак Мисенг наистина е доста по-интелигентен и замислящ те от стандартния корейски сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай да се надяваме, че след като й разгонят фамилията на Главната и я изтезават достатъчно, за да удовлетворят сбърканите си потребности, най-накрая ще я оставят да си живее живота спокойно със сина й. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hpurcell, едва ли преди понеделник вечер, вторник, ще има превод.На 13-ти има.

 

Между другото, по форумите се пише, че  в драмата е по-меко показано, отколкото всъщност е.Децата на самотните майки,след като са принудени да ги оставят в повечето случаи, понеже за майките настъва ад, никой в Корея не ги осиновява, понеже носят нещастие  и се продават на богати семейства в САЩ(по тая причина и САЩ нямат далавера да раздухват нещата) или, което е по-лошо, ги дават на религиозни общности, където е ясно какво им се случва.

 

 

Сиера, те че главната не я долюбват, след оня скандал е ясно, а в тая и роля пък, съвсем сигурно ги предизвика още.

Колкото до Мисенг, ако не беше този  тук сериал, нямаше да се замисля за нещата, които писах, за девойката, защото те много пъти ни го показват, между другото, в много сериали ,но покрай романсите и другите неща, не му отдаваме значение.

 

И така- колкото повече драми гледам, толкова повече ми се рушат представите за духовните им ценности и лустросания напредък..И като шопа, с пълна убеденост ще кажа(не, че не си го знаех и преди)- От Европа по-убаво нема. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до бебето, може и да е на нуната,помислих си го и аз, но защо го дундуркат главната(с дрехи за годишнина детето)  и готвача по снимките?

Може хорицата просто да са се снимали зад кадър, а ние ентусиастки да търсим под вола теле. :28558: Представяте ли си да е някакъв трик, с който да ни мотат, за да устоим до края. Или пък е някаква ревизирана, пишман сцена. Шоу на колела  :28558: А-а-а Велико зомбиране е тоя сериал - грешка няма. Да ни докарат до там, че от куп време да гадаем и по снимките, вместо да следваме линията на сериала, дето пък я няма.  :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да съм снизходителна към сценаристите дали пък не са искали да ни предадат философията, че хората могат да бъдат най-големите си врагове и че собствената ти горделивост може да унищожи собственоръчно любимите ти хора и живота ти.

 

 

 

Да, Мери така е никой не може да ти бъде по-голям враг от теб самия, а Егото унищожава и теб и другите около теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нетърпение чакам субтитрите, за да разбера дали Минчо инициира съдебния процес за настойничество над детето, за да вземе сина си или да го върне устойчиво на майка му. От там пък да си направя извода, филмът с новинарите добре дошъл ли му беше в битката за детето му и затова го пусна в ефир или отново просто му избиха бушоните и без да помисли за последиците го изпляска в националната телевизия.

Такъв противоречив и самовглъбен персонаж не бях гледала. Той е като морските вълни - на приливи и отливи. Колкото и лирично да е сравнението не вещае нищо хубаво, защото това е цикличност, която не може да бъде променена. За нищо на света не бих искала такъв мъж до себе си. Възприела съм версията за край "след 1-2 години" и ако на Минчо не му префасонират вътрешната персона, хич да не ми се вяска. Да ми покажат само Ненка. Нея в настоящия момент по я "харесвам" от него. Даже баща му по го възприемам. Той поне е целенасочен и действа методично по отношение на внука си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейтинга за сериал който се излъчва от 23.00 часа,не е толкова лош,а другия  се излъчва от 20.30 часа.

 

Другото което ме вкарва в тъч линията е,че корейците не осиновяват деца.Как са семействата които не могат да имат деца, ми е много чудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...