Jump to content

Recommended Posts

Един мой съквартирант (баща!) ми изказа веднъж мъжкото "емпатично" отношение към детето - "Докато не стане на 2 годинки, е парче месо, не можеш да си говориш с него":) Въпреки грубия си език, човекът е бил грижовен татко. А пък ПОНЕ като навърши вече 2 години детето, комуникираш с него и си съпричастен на болките му. А на 4?! Кой наистина си въобразява, че хората нямат спомен от тази възраст, поне емоционална сянка, ако не друго? Ако ми бяха казали на 4, че майка ми е мъртва, щях да го запомня! Щото помня примерно как ме е пляскал дядо ми и как са ми давали да близна бира от пръст и съм се мръщила отвратена. Какво остава пък за такива големи сътресения като смърт на единствения родител!

 

Честно, с котките си се държа по-добре, отколкото този татко със сина си:) Поне се замислям как се чувстват, когато ги помъкна на ветеринар :28558: Тоя и толкова съпричастност не може да изцеди от малкото си сърчице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вика Спийди, големо важно, че тя първа е започнала. Кой се държи като гъз накрая, това е по-важно. А гъзът е наличен и си възгъзява като пич.  

 

Главната не е имала въобще мерак ония да се връща при нея, ако се беше пръждосал като хората - перфектно. Не можеш да изнасилиш любовта между двама души - или има, или нЕма. Та, тя не го е карала да се връща "като кученце". Освен това ония толкова тайно й "помагаше", че то и от него остана в тайна как точно е помогнал...

 

Една нормална жена ще държи мъж при себе си като подаяние, само ако липсва мъж, който тя да намира за по-достоен. Повечето жени не са склонни обаче да се занимават с мъже, които смятат, че не са им на нивото.

 

И к'во, не разбирало детето? Глупости. Чувството за липса на майката може да се изпита от новородено бебе - има такива психологически изследвания, пък камо ли от дете, което вече има развито мислене.

 

Истинският тормоз в/у детето е продукт пак на кукавата патриархална корейска култура, която успява още от дете да те кара да се чувстваш нефелен по всеки параграф, по който не влизаш в "нормата". Майката просто беше поставена пред това да избира я живота на самотна майка, което е автоматична стигма в/у нея, я това да си остави детето да расне при шмульо, тъпата му жена и отвратното му семейство без да има възможност да го види дори. Е, всяка майка ще избере първия вариант, ако има възможността.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Мъжът-мечта" освен това е и социопат-садо-мазохист. Той не просто озлобя. Той оскотя. Докато го гледам си мисля, аха да му се покажат вампирските зъбки. Като подуши Главната и изтрещява. Ще се вкопчи в жертвата си и ще смуче докато се уталожи собствената му жажда и после ще я захвърли.

А и от къде у тая куха лейка мозък, че да мисли. Щуря се като хамстер във виенско колело - хиляди безсмислени обороти в минута.

За любовта. Да, изпитва любов ..... към себе си. Но, даже и това е спорно. 

Хората сами избират дали да останат жертва на ситуацията (живота, възпитанието и т.н.) или не.

 

Спиди добър цитат е дала под коментар, как само му лепва на нашичкия: Нямаме заслуга за нищо друго в живота си, освен за изборите, които правим.

Никога не може да се каже, че един човек без изграден характер принадлежи на себе си… 
Той принадлежи на всеки, който успее да го зароби.

 

Той е роб на баща си, който носи веригите си, защото те му осигуряват покрив над главата и храна в стомаха. Дори да мечтае за свобода, само мисълта, че това може да се случи наистина го вцепенява от страх, защото ще трябва да разчита на себе си. Първо трябва да му сменят мозъка и после да му свалят веригите, иначе той пак ще се върне, за да стане куче на господаря си.

Той е като куче, което те лае докато е зад оградата, а като го пуснат се свива от страх пред теб. Позволява си да се спуска на другите и да те захапе само, ако е на каишка и е сигурен, че Господарят му е с него и държи каишката.

 

Сега се сещам, че по филмите съм гледала как вампирите изпитват някаква перверзна наслада, ако ги засмуче друг вампир. Т.е. те по природа са си садо-мазохисти. Затова нашичкият изпитва такива садо-мазо наклонности и не може да се откъсне от Главната - природата го зове. Дивото зове и види се все по-диво ще става. Не знам как ще се оправи Главната срещу тази глутница "семейство" Park.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мери! :D Как можа да го опишеш толкова графично?

 

Чудя ви се тука, много сте ми странни. Сиера естествено че е най-добре като се пръждоса и не се появи повече. Ама за този дето излиза от връзката без чувства, за него е екстра. Сигурно е като приятна въздишка след голям товар. За другия обаче си е малък ад.  Каквото и да ми говорите, м/у тия двамата нямаше уговорка за 2-3 месеца приятелски секс.  Макар и двамата да се правеха на неангажирани, това си беше нормална връзка с евентуално "продължение" (ако се получи) Според вас не се получи за главната. Но пък той защо да няма право да страда. Това е нормално от психологична гледна точка. Ако човек задържа нещата в себе си и се прави че нищо не се е случило може да доведе до по-лоши последствия.  А когато се отнесат толкова студено към него... "Пръждосвай се" и т.н. съвсем нормално  е да се появят и силни негативни чувства.  А аз се чувствам като някаква детска учителка да ви ги обяснявам тия неща. :)  Има една поговорка Каквото посееш, това ще пожънеш. Това имах предвит, като казах тя да се отнесе по-човешки с него и поне да каже едно "съжалявам" Не знам колко щеше да му помогне, но нямаше и да е от вреда. Да не говорим, колко по-добре щеше да е за нея, ако можеше да си говори с него, особено в ситуациите в които са сега. Да поддържат някакво, айде не приятелско, но прилично ниво заради детето дето ги обвързва. Като големи възрастни хора. 

 

В този ред на мисли, аз мисля че той страда не само заради нея, но и заради детето. Това че се опитва да се заблуждава, че не му е син, че няма отговорност към него, го изяжда отвътре.  Прави точно обратното на онова дето описах, че човек не трябва да задържа в себе си такава вина и болка. Айде малко съпричастност и към него. Всички оревахте за това че детето изяло една торта и отишло на лунапарк с дядото.  Ама главният е живял с тия хора цял живот! Никой не го съжали затова. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Демона се съгласявам по два параграфа:

Първо - прекалявате в злобата си, някак странно извъртявате всичко. Изобщо не го защитавам тоя алтавия с черпака, обаче вие го вампирясахте, бре! Разбирам метафората, и все пак...силничка идва.

Човекът си е от плът и кръв в буквалния и преносен смисъл. Безспорно показвания образ носи белези на много сбъркано и тежко детство. За някои хора би била победа дори само  ако успее да се оттърси от семейството си. Да не говорим какъв възход за личността му ще бъде, ако се докара до читав мъж, че и баща.

По втория параграф с Демона ще споделя, че го подкрепям за страданието което изпитва спрямо отношението си към детето. Тук ще кажа, че свалям шапка на този Но Мин У, който въпреки телосложението си, добре носи тоз не лек товар...  Аз поне виждам явна вътрешна борба с това да иска бъде баща и да не си го позволява да бъде, защото се е отказал...сега се замислям...защо толкова държи да спази точно тази уговорка - да се откаже от бащинството?!

 

Демоне, не си прав, че не се е извинила - когато лежеше в болницата, прегазен от свинята, тя беше при него, поиска му прошка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз не слушам хората по това кой е жена или мъж бе Кева. :) Плюс това се съгласявам с доста неща които казват хората тука. Няма "палчета нагоре" в нашия форум да ги отбелязвам. Държа си на чувството за справедливост, макар да се получава понякога мъжка солидарност. Но това е доста трудно да се избегне, както се вижда от мнението на другите. :)

 

EDIT: zenoa, явно съм го забравил този момент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мин У президент! Набора право голяма роля, това го признавам без кандърми :)

Освен това признах, че и при готвача има дребни неща, които показват загриженост, мъка и прочие. Ама ги виждаме само ние, до главната няма как да стигнат от толкова фръцкане и цупене. Но неизясненото си остава...

 

БТВ, Демонче, да не минеш и ти в отбора на белите панделки, ей!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демоне, никой не му забранява да страда :) Да си страда, колкото си иска, ако ще вените да си пререже :) Да вие под луната, да пътува, да прави, каквото ще :) Ама да мъчи детенцето - не! Сакън. Като се чувстваш като детска учителка, втълпи ни и морала, че за личното ти страдание не е нужно да страдат други. В никое училище няма да те научат, че ако случайно (заради нерегламентираните ти сексуални връзки и семейните ти обстоятелства) се почувстваш наранен, имаш правото да тормозиш и мачкаш жени и деца и да се подсмихваш доволно на това.

 

Ако ще главната героиня да е великата "лоша", която "първа е започнала" - не съм я видяла да се наслаждава със злобно изражение на лицето на това, че е запазила детето за себе си. Нито съм я видяла да пердаши наляво и надясно разни мъже, за да докаже на бившия си колко й е пълноценен животът. По-скоро я видях да се грижи за сина си и да трепери от ужас, че въпреки усилията й това дете ще попадне в лапите на маниачетата.

 

P.S.: Вампирските метафори бяха мнооого прекалени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що, аз пък точно тъй го виждам. Не възприемам вампира като крайна степен на зло. Той е поредният измислен анти-герой. Освен това повечето вампири - главни герои са много магнетични. Нашият също. 

По-скоро е обвит със страховито-романтичен ореол и винаги го дават да преследва някаква "преродена" любима.

А и той също има разрушаващо душата му минало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става метафората. :) Вампирите ги виждам като мъдри и опитни създания. Толкова тъп вампир няма. :) Освен ако не е някакъв млад вампир. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това за 'наложницата' е ли е възможно,то ясно те си живеят още във феодализма..ама 21ви век сме все пак :swoon: макар за

по-консервативна страна да не се и сещам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nikе, има душко - Северна Корея, из Африка/Близкия изток матриал колкото си искаш.

 

Между другото "вампир" е добра метафора - той е енергиен вампир - има такава категория хора, които те изсмукват емоционално и всякак, за да си уталожат в случая "любовния" глад. Опитват се да те изцедят до последната емоционална капка.

 

Иначе, Демоне, да, кофти е да те зарежат, много е гадно, а още по-кофти е, когато ти с криворазбраната си гордост си го причинил. Разбирам да има ядове към главната, но да ги прехвърля на детето - това вече е гадно за мен. Няма да разнищвам, защото много се каза по темата. 

 

И в случая, колкото и новинарят да ми беше дразнещ в началото и колкото и да е несъвършен, някак си неговите действия ми бяха много по-насърце.

 

За мен тоя сериал трябва да се казва "Великата любов" - единият маниерен с претенции за голяма любов, упостошава всичко около себе си, а другият, който се държи като шовинистка свиня, в крайна сметка се опита да помогне и разви някаква съвест въпреки себичността си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Мисля си, че главната още отначалото избра по-трудния фронт за бойни действия. Вместо да е сама срещу цялото общество, щеше да е по-лесно да задържи непрокопсания готвач на своя страна и да взриви системата отвътре, от неговото семейство. Това би било по-логично за една бъдеща майка, но пък сценаристите вкараха аферата с Ненка, за да й отрежат този път.

 

 

Измъчи ме тази история, превъртам, за да не получа гърчове, и разчитам на скъпите съфорумци да разказват какво се случва нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Borean,ако главната беше влязла в това мега консервативно семейство,то още на 1та седмица щяха да и

стопят лагерите и пак щеше да е сама срещу цялото общество.Тогава щеше даже да е още по трудно да отстоява

каквито и да е права,зад семейството стоят много пари,власт .А и целта е да се извадят на показ кирливите ризи и неписаните феодални закони и привички на съвременното корейско общество,дето уж е много морално и бляскаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не гледам сериала, но четейки ви имам чувството, че го гледам :D , искам да попитам за чий ще крадеш чуждо дете? Тяхната сна'а ялова ли е? Значи, ако сина ти има извънбрачно дете е скандално, но ако си доведеш чуждото в къщи не е скандално.  

 

Това ми напомня ония виц "жена, това дете не е от тебе!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Borean,ако главната беше влязла в това мега консервативно семейство,то още на 1та седмица щяха да и

стопят лагерите и пак щеше да е сама срещу цялото общество.Тогава щеше даже да е още по трудно да отстоява

каквито и да е права,зад семейството стоят много пари,власт .А и целта е да се извадят на показ кирливите ризи и неписаните феодални закони и привички на съвременното корейско общество,дето уж е много морално и бляскаво.

 

Съгласна съм, всъщност няма никакъв избор - сама или в семейството, все ще я смачкат. Имах предвид, че ако тя се мисли за силна и независима личност, способна да се изправи срещу цялото общество, как не й хрумна, че може да се противопостави на едно семейство. Старците са влиятелни, но не са вечни. Както и да е, историята и образът на главният герой на някои места много издишат, скалъпени са криво-ляво, за да се докара героинята до пълна безизходица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, са представени всички прослойки на корейското патриархално общество

-чебола и жена му- той властимащ деспот, тя слугиня, но понеже, нея  са я мачкали и тя се държи с Ненка по същия начин, това е призванието на свекървата

-малкото чеболче-типичният наследник, глезльото на мама, ненавиждащ всичко това, но възползуващ се максимално от системата, уж неприемайки я, но използувайки я, когато му е угодно- с какво е по-различен!!!

- сестра му, също смачкана, защото е жена и никой не я брои за нищо- на 40 години, отвратена и нехаресваща живота си.Нея, явно  специално са я оставили сценаристите така, нормалното е да са я харизали на някой подходящ от съответно семейство.

-средната класа- докторът, същият дол дренки ( изказванията му за главната и отношението към жена му, любовницата- все задължителни)

-шефовете на канала- малко над средната класа, но защитаващи мъжкото и смятащи жената за боклук.Не биха я държали на работа ,ако нямаха полза.В момента в който стана неудобна се взеха в ръце.

- новинарят и целият антураж, под средната класа, драпащи да идат по-горе, но и те със същото мъжко мислене( хорът на лизачите- задължителен просто)

-Ненка, представителка на златотърсачките, примирена с порядките, само и само да достигне целитеПриятелката и ,като допълнение на картинката

-майката на главната- старото поколение бедняци, приели това за даденост, мисленето им е забранено

- главната(тръгнала от най-долу и сама,постигнала всичко) и приятелката и-  работещи, нехаресващи системата,  но признаващи нея и нейната сила.

{За това и главната се скри, защото знае ,че шансовете да ги пребори ,ако се разбере, са 0.За това разчита и само на себе си(всичко е постигнала сама), страхува се от обвързване(черпи опит от семейството си), достатъчно е умна и достатъчно е видяла, за да се заблуждава.Правилно или не- друг въпрос}.

-самодейните женски организации- глас в пустиня

-мъжът на повикване- задължителната играчка на богатите женски онеправдани

-и т.н..., но стана дълго...

Това е тя прекрасната Корея, представена в тоя сериал, без маска и без грим, на пръв поглед в частен случай, но на втори, много по-мащабно- жената е нищожество, създадено да обслужва мъжа на всички нива и във всички случаи, независимо от класа, ранг, образование ...

И мнението ми не е от супер емоция или от някакъв отявлен феминизъм,  далеч съм от него, уважавам традициите, но всяко нещо има лимит.Там явно лимити няма и да се родиш жена, не е щастие.

За това, преди писах, че е без значение, какъв ще е краят, сериалът си е свършил работата- който искал да види -видял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...