Jump to content

Recommended Posts

:28558: Потърсих дефиниция на думата „тюрлюгювеч” и открих, че това е най-коректното описание на сериала - и в буквалния и в преносния смисъл на думата.

тюрлю̀гювѐч


Тълковен речник
мн. тюрлюгювечи, (два) тюрлюгювеча, м.
1. Ястие, приготвено с различни зеленчуци.
2. Прен. Разг. Пренебр. Пъстра, неуместна смесица.

Всички са тъпи (малоумни) като зеленчуци, а мешаницата е тотална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мани го тоя, ако и в чинията ги забърква такива, хич и не ща да му ям манджите...

Пък за майка й да не говорим, тя разби тъпомера просто... Вече се състезава по малоумие в отделна категория, сама със себе си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за майката е яко :up:  :282:

То от манджаджията сигурно вече човек не е останало след като и онуй свине (освен всички останали ) замези с него. Бате Су Бин си пропусна шанса, но свинето се уреди подобаващо  :896767: "Горкият" все някой от някъде за нещо му налита. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за обяснението 

meri2003,бях решила,че съм пропуснала някой пост и е някакъв ваш си лаф,а иначе много ми е интересно сценаристите дали не са чели някой учебник по психология и да са решили да наблъскат по колкото се може повече комплекси в един персонаж  :28558: 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, сериозно, дъртата ме срина със земята просто.

 

Дори да пренебрегнем това какво чудовище се иска да си, за да искаш да убиеш или оставиш без майка кое да било дете, камо ли пък собственото си внуче... Самият факт, че тръгна да се отърва от вече родено дете, за което цялата нация знае и шуми, е абсолютно безумен. Какво се очаква после - Ги Йонг как ще оправдае мистериозното изчезване на детето, което толкова искаше? И как, аджеба, това щеше да възстанови "съсипаната" й репутация?

 

 

Шах с пешката, братле!

 

Честно казано, пресолиха манджата. Твърде много ненужна драма проваля иначе интересните теми, които засягат. Ще го догледам насила, но ще ме е яд, ако го сбозят още повече. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Серията с букви ,си е съвсем друго нещо- за това и не коментирах, преди да я изгледам.

 

 

Майката, не толкова черна- искаше да осинови детето, а не да го дава някъде, или затрива(майка ,все пак).

Готвачът, с наченки на мозък, но глиганът бързо ги унищожи.

Водещият- леке, по-леке, най-леке.

Асистентката Ненка- не човек, а желязо.

Нуната на готвача.- жива да я оплачеш.

Приятелката -приземи се с помощта на парашутиста.

Главната- разбра, че професията майка е по-важна от другата.

Колежките в родилното- кухите  лейки, на почит в Корея.

Колегите- две на дясно, една на ляво, равнение по шефа  на хорото.

Накратко- добра серия, приключигме с тюрлюгювеча- не беше много пресолен.В очакване съм на  мезетата(ще има пикантни със сигурност, само дано няма постглиганска амнезия , че не мога я преглътна :28558: )  и десерта( ха дано не е сиропиран).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи истерии, голямо нещо.... Всички реват, пищят, крещят - започва да заприличва на типична корейска мелодрама :)

 

Не можах да разбера каква е тая детегледачка, дето не може да си извика такси :28558: Това вече беше от сферата на научната фантастика. Никоя детегледачка не би допуснала бебе евентуално да умре под нейните грижи заради някаква въображаема невъзможност да си придвижи задника до болницата. Това беше мега измислената ситуация :)

 

На новоизпечената мама току виж й се вдигнал пак рейтингът заради трогателните й ридания на онази ужасна новина :28558:

 

Новинарят ме разочарова, очаквах да изцедят поне малко човещина от него, а не да го обърнат пак на тотален кариеризъм.

 

Готвача дано го отърве от мъките му това прасе, че вече ми е тегаво да го гледам как се гърчи като глист и плаче с глас :28558: Показаха го в превюто де, ама защо да не си помечтая...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е, тегаво е по-точно от тюрлюгювеч, той може и да стане вкусен.10-ти епизод окончателно ме отказа от сериала. Дразнещи са ми всички и пак ме избива на многословие.

Докато гледах поведението на Ненка, изведнъж ми дойде на ум, че то доста прилича на поведението на някои главни героини от други сериали. Търпи и не си тръгва, въпреки лошото отношение, загрижена е за него, демонстрира близост, съобразява се с родителите (роднините) му и раболепничи пред тях... Сега се сетих за един сериал, който преди години започнах и не довърших, за девойче, уговорено от дете за жена на един чебол. То направо заяви, че не иска да ходи в колеж (не че имаше шанс да иде) и не иска да работи, призванието й било да му е жена. Добави още, че няма мечти. Едно толкова младо момиче да няма мечти :blink: – страшно е, но затова пък уговореният брак му дойде като шестица от тотото :28558: . Така погледнато този сериал наистина е по-различен – тук главната е жена, която има мечти и това да стане нечия жена не й е приоритет :i love this: . А Ненка, въпреки приликите с онази героиня, не е простодушна и наивна. Да, Ненка е отвратителен образ и доста хора искат да си получи заслуженото и може би ще си го получи, защото колкото и да му се иска да бъде различен и колкото и да му се получава на моменти, това все пак е корейски сериал. А иначе готвачът на този етап постъпва отговорно с Ненка, поне аз така виждам нещата. Тя сложи картите си на масата (бе принудена, но все пак ги сложи), каза какво иска от него и той й даде думата си. Може да се откаже, само ако самата Ненка го освободи от отговорност. Затова и регистрира брака. Един вид – каза какво може да направи и изпълнява обещаното. Проблемът му с главната е, че няма представа какво да й предложи, нито как да й го предложи и изобщо не е сигурен, че тя ще приеме нещо предложено от него. Затова се чувства безсилен и му е гадно, и реве. Та в този ред на мисли, дори Ненка да отстъпи, някак не ги виждам готвачът и главната като двойка, поне не и на този етап. По-скоро, ако погледнат с други очи един на друг, истинска двойка биха могли да бъдат готвачът и Ненка :P . Повече ще им отива, но това едва ли ще стане – едва ли ще им хрумне да спретнат такъв „скандален“ край. А иначе аз съм най-потресена от бабата, а тъкмо реших, че въпреки неодобрението ще застане до дъщеря си. Та да си се върна на думата – аз съм дотук и с гледането и коментарите. Една стара индианска мъдрост гласи: Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон – слез :28558: . Може да хвърля едно око на последната серия, за да видя как ще го извъртят, но със сигурност ще пропусна възстановяването след нанесените от прасето травми, отглеждането на детето в студиото и разните „мъдри“ решения и действия на родителските тела...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакайте, чакайте, не така, това че коментираме и се дразним е показателно, че сериала е добър и сценаристите са нацелили подправките. Това не е краят, сега семейството на Мин У ще започне да създава проблеми и предстои поне един от двамата мъже да заприлича на човек! / Дано само да не остане в теория на вероятностите/ :bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз съм за това. :) Готвача и Ненка ще бъдат супер двойка при определени обстоятелства.  Ако идеята изобщо е някак да оправят сериала, това е единствения изход.  Трябва да я забрави вече новинарката. Дори  да има желание да оправи нещата, вижда се че не може да се изразява така както на нея и се иска. А от друга страна тя не му дава и никакъв шанс. Продължава ли така, дори да е имал някакви истински чувства към нея, ще се превърнат в обсебване. Трябва вече да разбере, че тя не го заслужава, колко още ще я чака? Време е да постъпи като мъж и да я остави. Направи каквото можа, даже вече прекалява в отчаянието си.  Другата е толкова зле горката, че има нужда точно от някой като него, за да се оправи. А и също имам чувството че не е съвсем безразлична към него, дори да се опитва да се самозалъгва. Това е единственият изход ако идеята на сценаристите е добър финал. Вече ако искат драма, просто трябва да продължават в същия дух. :)

 

Лошото е обаче че не трябваше така да стават нещата в 10ти, а някъде към края. Сега като разтегнат времето след 5 години... Май на зле отива сериала. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лавандулке, чудесно синтезиран последен епизод  :up: .

 

Да им @"+?%&$* "моралните ценности" на корейците  :slap: . В няколко текущи заглавия в момента се засягат проблемите на самотните родители и картинката е повече от ужасна. И във Фермерите, и в Rosy Lovers, и в The Legendary Witch има по някой такъв родител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо ще отговоря на thedemon1238,като жена/момиче/ което е израсло без баща.

 

 

Омъжена съм с две деца,в живота ми е имало и недоразумения,кавги,но никога и през ум не ми е минавало да се разведа.Ако съм имала такива помисли преди брака,че ако не потръгнат нещата,какво ми коства да се разведа, ще мога да се оправям и сама,например като майка ми,по-добре да не съм се омъжвала.А и на този свят разводите,извънбрачните деца не са само на момичета които са разстели без баща.а напротив.

Сега по повод майката на момичето , като четях тук в темата,че е постъпила много лошо,си помислих,че едва ли не е взела детето, и иска да го затири някъде.А,то какво се оказа,че иска да го вземе и запише като нейно дете.Изплашена е жената,знае на какво ще бъде подложено детето,то и видяхме още като новородено как постъпиха в болницата,а все пак тя е от това гнило общество.Сигурно това е практика в Корея да се записват извънбрачните деца на бабата -My Love By My Side.

 

 

Не зная, но за мен мухльото си е мухльо-първо я покани на сватба,след това да поздрави младото семейство,отказа се от нероденото дете,а пък когато остане сам плаче.Колко жалка картинка беше в асансьора,не иска да види детето си,а иска да бъде с майката, поне един път в седмицата.Говори едно,мисли друго,никога не застана твърдо на земята и да каже какво точно иска, и какво чувства.В очите на главната е един детски задник,нищо друго.

 

Тепърва на майката и престоят тежки моменти, да изживее кошмара с родителите на мухльото и естествено Ненка.

 

Само като видях в превюто,че Ненка се моли да хване рак майката, направо ме отврати това момиче.Бях склонна да я съжаля,въпреки,че се набута там където не и е мястото,  заради семейството ѝ,заради аборта,но за нея няма прошка.Най-интересното е,че на края и на нея ще, и направят живота като приказка,ще се заобичат с маминото синче,ни' лук яли,ни' лук мирисали.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

roslava,

 

това, което си написала за себе си...
Това означава ли, че си готова на всякакви компромиси в името на брака си?
Щото ако е така, кофти...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo,

 

 

И въпреки,че съм дете на разведени родители , и майка ми ми е казвала на времето,че като се омъжа, аз вече съм си изкарала крака от дома си,каквото и да ми се случи няма да ме прибере,защото една разведена е достатъчно в къщата,не иска да има и друга,хората да приказват.

   Но аз не съм мазохистка :28558: няма да търпя побой над мен или децата ми,няма да търпя да ме унижава по-какъвто и да е повод.Няма да простя изневяра,ако е умен ще направи така, че да не разбера.

Писах,че сме имали пререкания и някакви кавги,такива каквито ги има във всяко едно семейство по света.Няма идеални семейства,но не може за една никаква кавга да си вдигна чукалата и да се развеждам.

Много съм против когато има непрекъснати кавги и побой да се търпи заради децата,така както някой жени правят.Децата порастват и всеки поема по своя път,а аз трябва да живея с човека който на млади години ми е направил живота черен,когато остарее да му бърша задника,е няма да стане.

Може би съм попаднала на точния човек, а може би трябва да го попитам, дали пък се живее леко с мен,с жена с толкова много изисквания. :rofl: В интерес на истината сигурно ми е провървяло,но човек не знае какво може да му се случи в бъдеще.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледано със субтитри ...

Новинарят яхна гребена на вълната, а пък свинето готвача :28558:

Поведението на майката (на ГГ-ня) по-човечно, но все така безумно. Ако беше осиновила внука си, дъщеря й щеше да търпи укора освен, че е "безпътна жена" (родила без брак) и че е безотговорна (захвърлила детето си да й го гледа майка й).
На Ненка чумата да я тръшне й е малко. Чумата трябва да доведе и братовчедките си - тогава може и да се справи с това изчадие на ада. Ще бъде битка на Титани.
Ненка е толкова манипулативна - използва емоционалния момент на човека отсреща, предизвика съжаление, показа съпричастност, изтъкна допирните им точки, вкара малко истина и успешно си постигна каквото целеше. Той и дяволът така е увещал Ева в райската градина, а пък туй нашто Недоносче не му трябва много. Добре поне, че не кандиса да й направи друго лапе.
За него...... нямам думи ..... за сега.
Каката добре й чете на Ненка лекции за феминизъм, ама нека да не беше от богато семейство, щях да я питам на кой тъпанар е станала подложка в "съвременна" Корея. То така седнала на трона лесно се раздават съвети.
А-а-а сцената с приятелят и приятелката с детето голяма гнус. На първия прочит съм я пропуснала. Струва ми се разбирам замисъла на сценаристите, но вместо да изглежда трогателно си беше направо перверзно, да не кажа педофилско - целува майката, докосва детето :huh: Сега като казах се замислих - абе тоя да не е вярно някой педофил - то май само това не сме гледали в този сериал (колкото и гадно да звучи). При тоз обзор на социалните теми, с който са се заели ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смешно ми е сега като се сетя за онази сцена, където той и беше сготвил някаква супа.  Може би оттам ми дойде идеята че тя го разбира, нищо че може да е част от манипулативният й план. :) Все пак му чете намеренията и не обръща внимание на думите, което й е в голям плюс в справянето с неговият характер.  Аз все пак тая някаква надежда, че може да се оправи това момиче.  Може би не е лоша идея, той да потърси родителите й. Да я проучи повече, за да разбере с какво си има работа. Ще направи голяма грешка, ако я остави да си прави каквото си поиска. Няма да се учудя дори ако тръгне да наранява детото.  Също много ги мразя тия прескачания във времето, 5 години по-късно. Ама няма как, ще трябва да се примирим с този така любим на корейските сценаристи прийом.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ненка тепърва ще набира скорост на гърба на Главната.

 

А оня ..... Разгадах го това псе.

Името му е ЕГОИЗЪМ. В най-префинената му форма. ЗА СЕБЕ СИ – всичко, по всяко време, по всякакъв начин, с всеки. Всяка мисъл, дума, действие – ЕГОИЗЪМ. Изворът на сърцето му е ЕГОИЗЪМ. Най-скъпоценното на този свят за него е „САМИЯТ ТОЙ”. За това дори при срещата с детето му – плът от плътта му, ГЕНЕРАЛНИЯТ ВЪПРОС беше: „А, аз какво да правя да се убия ли?” И гениалната (този път наистина) му идея не трая дълго – точно 1 мин и 54 сек. му трябваха да реши да се ожени за Ненка (при това с времето за излизане от асансьора, влизане в апартамента, пиене на вода от хладилника и т.н.). Засякох ги по секундарника на серията. Измерено във времевото пространство на серията (ако мога така да се изразя) това си е направо светлинна скорост. ЕГОИЗЪМ, ЕГОЗИЗЪ-Ъ-М. Този няма поправяне хора, тоя трябва да се прероди (не вярвам в тез глупости, ма айде), защото в този живот дори „любимата” и „сина му” не се превърнаха за него в точка на пречупване.


 

Може пък свинето да е било някакъв небесен ангел и сблъсъкът с него да го е пречистил свръхестесвено. 

Имам предвид, че в превюто на 11-ти Главната заплашваше някой, който искаше да й вземе детето – по всяка вероятност родителите на онзи и жена му Ненка или пък новинаря. И сценаристите ще вземат да го качат тоя (гг) на някой бял кон да се прай на рицар на Главната. Демек му дошъл акъла или пък щото му е изчезнал. Ма кой ли му вярва вече.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

roslava,

 

аз пък точно заради това не искам и няма да сключа брак. Така ми е по-добре, а една раздяла няма да е като развод.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...