Jump to content

Recommended Posts

Ще се върна на Ненка. Аборта си го причини сама. Направи си незаконно тест за бащинство, после отиде да танцува, че постигна своето и ето изненада...

Алчнотията винаги води до жестоки последици. Грях е да искаш нещо чуждо, а тя искаше всичко и него и парите и родословието му. Та да си дойдем на думата:

сега да си плаща. / Грам не я съжалявам, набърка се в чужди отношения и взе нещо, което не й се полага/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, не съм съгласна за Ненка. В крайна сметка не е луд тоя, който яде от зелника, а тоя, който му го дава... В случая тя искаше и се бореше и си взе. Богаташчето беше тоя, който се поддаваше на всяка една елементарна провокация и то по екстремен начин. Всяка жена (всеки човек) иска да живее възможно по-добре, аз не разбирам защо това е алчност. Защо пък да не го иска и него, и парите, и родословието му? В крайна сметка в Корея това са нещата, която всяка една жена иска. Да не говорим, че ни дадоха ясно да разберем, че Ненка иска да си върне родителите и затова драпа със зъби и нокти да се омъжи.

 

При всяко положение е ужасно да си изгубиш детето. Може и да е било инструмент за постигане на целите й, но тя искаше да го отгледа и да го направи щастливо, като всяка нормална майка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За щастливо, не чух да иска да го направи, чух за наследник на богатството да го гласи :28558: .

Тепърва има да вади коз от ръкава и да изнудва, защото, завистта и е по-голяма от алчността.Такива като нея, нямат спиране, освен ако не ги сгази камион, а абортът беше, само леко блъскане от велосипед,  което ще утрои мераците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма дискусия се е заформила тук, та покрай нея, реших да хвърля поглед на сериала. С изключение поведението на двамата главни, реално погледнато няма кой знае колко нови неща, поне не и такива, които да не са показвани в други корейски сериали. Порядките в патриархалните семейства не са нещо невиждано, както и многобройните задължения на жената на първородния син, а и на него самия. Разните дами, дето се въртят около наследника и са готови на всичко, за да влезнат в семейството (било защото така са възпитани и са подготвяни за това от младенческа възраст, или защото целта им е богатството) също сме ги виждали. И ако двамата главни, обичайки се и подкрепяйки се един друг, бяха тръгнали да правят съответните компромиси и жертви, или да отстояват независимостта си, щеше да си бъде съвсем обикновена корейска драма. Тогава първото бебе щеше бъде заченато случайно след безпаметно напиване (то невинните и добродетелните се съешават само, ако се напият безпаметно, или ако изпият някакви стимулиращи илачи ;) ), за второто – то или ще е измислено, или пак ще е резултат от докарването на главния до иначе безпомощно състояние, за да се възползват от него без негово знание... Останалото го слагам в спойлер, че е ще е дълго.

 

Ще коментирам основно главната. Представиха я като независима жена, извоювала си сама положението (би трябвало да познава мъжете и да не им се доверява много, отстоява себе си в един мъжки свят) и като такава, дето е водила полов живот (поне с такова впечатление останах). Та мисълта ми е, как една такава жена допусна точно този хубавец да й направи бебе? Не личеше да е кой знае колко емоционално обвързана, нито пък гледаше сериозно на връзката си с него, а и го държеше на разстояние. В такъв случай е недопустимо и безотговорно да не ползва предпазни средства, а просто да се остави на течението без мисъл за последствията :blink:
Да оставим това – бебето вече беше факт, а тя не намери за нужно да осветли нашто момче за положението (той така и не разбра, че след аборт има вероятност да не може вече да забременее) и го отряза прекалено безцеремонно. Можеше поне да му обясни защо иска да задържи детето, както и можеше да го склони на някои компромиси, а не да го озлобява допълнително.
И главният, и колегата й не са цветя за мирисане, но защо тя реши да търси помощ от колегата и него да очовечава, а не главния. Той, колегата, не е по-надежден. Защо трябва да превръщаш този, с когото си спала във враг, а врага си в помощник? Ако колегата е човекът, да беше спала и забременяла от него...
Интересно ще ми е само, ако остане без помощ отникъде, кой ще й гледа детето, освен да убеди колегата, да си вземе отпуск и да го дундурка, докато тя води новините.
И още нещо, сега като се замисля за асистентката Ненка, тя знае какво иска (постижимо е), знае защо го иска, избрала си е от кого да го получи, решила е как да го постигне и полага големи усилия – жал ми е, че загуби бебето. А главната не е наясно какво точно иска (да е майка ли, да е водеща ли, по-скоро да е и двете и да е на върха, спорно е доколко е постижимо)... забременя не от либов и не защото наистина искаше дете, а щот го направи в неподходящ ден и не е съвсем наясно как ще съчетава професията си и майчинството. Да, и тя полага доста усилия, но това не я прави добра жена, добра майка и свестен човек. И като капак на всичко, това че не си хвана такси ме влуди. Защо трябваше да кара с контракции, защото мисли за себе си, за детето и за другите участници в уличното движение, или защото според нея (или според сценаристите) така изглежда по-силна и по-самостоятелна :huh: ...
Сега ще е още по-гадно, ако бебето наистина е болно :( ...
Изобщо и случващото се, и образите са кой от кой по-по-най и всичко е доста пресилено. Трябва усет и при захаросването, и при показването на негативи и несгоди... Малко в повече ми дойде този сериал. Мога да гледам измислици, но се дразня, когато се претендира за реализъм и пак се засилват и чак изнасилват нещата, а и съжденията кой на какво има право също не са ми присърце – ето сега, хем съм раздразнена, хем отегчих и себе си и четящите с това дълго писание :P ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taзи дискусия кой е по-малко лош изобщо не ми омръзва. :D Всеки си защитава този на който недостатъци притежава в повече и напада героите от които повече е страдал или нехаресва. :) Denibo тя щеше да направи така както ти казваш, ако беше добра жена.  Но нали трябва да има някакви недостатъци все пак, че да се впише в сериала.  Иначе най-логичното нещо е да се бори за бъдещото си семейство. Не харесвала родителите на бащата на детето си, дай да избяга защото така е по-лесно. Вместо да си отвоюва правото на щастие.  И какво все едно ако го изритат сина за известно време от къщи, после като се роди внучето, старите няма да направят някакви компромиси? Точно на това се надяваше другата. Но нейният проблем пък е в другата граница. Една модерна жена не трябва да разчита на мъжа за всичко. Нали за това се борим, за равенство.  Нейната идея беше просто да стигне до подписа и като съпруга й набара наследството, да се разведе. Прекалено изтрадал и счупен човек ми изглежда. Но пак ми е тъжно че и умря бебето.  Иначе за майката си го обяснявам така. При нея на първо място е важно да намери някой който да я разбира, да я слуша и т.н.  Чак накрая в списъка й е той да и е финансова опора, да се опълчва на родителите си  и прочие неща за които обвинявате готвача.  По същият начин и готвача има нужда някой да го разбира, въпреки лошото му изразяване. Да види че истинските му намерения са да направи това което трябва.  Поне аз така си обяснявам нещата. И двамата търсят еднакви неща и затова не им се получава. Веднага се отказват като не виждат разбиране. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По същият начин и готвача има нужда някой да го разбира, въпреки лошото му изразяване. Да види че истинските му намерения са да направи това което трябва.

 

Това ми звучи като онези жени, дето мъжете им ги млатят при всеки повод, а те ги оправдават с извинението, че видиш ли "Той беше пиян, ама после ми се извини. Аз знам, че ме обича, нищо, че ме ползва наместо боксова круша.".

Ако не може да го изкаже с думи, трябва поне с действия. Не може и на думи, и на действия да го няма хич човек, а да очаква да бъде разбран. Ако някоя жена дойде, забие ти един брутален шамар, каже ти  "Ти си пълен боклук" и отиде да си легне с целия квартал, дали ще ти мине през акъла, че е лудо влюбена в теб?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше някои моменти в който той се опита да направи това което трябва. Но дори тогава, когато човек си вярва в нещо и не търси истината, няма да го разбере. Предложил и брак просто ей така?  Иска да поеме отговорност за детето и се притеснява за нея... айде от него да мине ще се ожени. Мислите ли реално че тя смята така? Да бъдем реалисти, дори не и е минало през главата. Не е негова вината, че тя не се интересува от истината.  Когато правиш така, показва че не ти пука особено за човека поначало. Това са фактите за нея. :)

 

На мен ми е интересно дали това нещо е характерно за момичета израстнали без баща, а само с майка. Да бъдат толкова безкомпромисни към мъжете и при първите недостатъци, да предпочитат да живеят сами.  От една страна са видяли колко е трудно на майка им, от друга обаче знаят че е възможно.  Или пък такива жени като главната. До толкова са свикнали да се оправят сами, че появи ли се някой в живота им, по-скоро им се пречка и им пречи да си живеят спокойно.  Някой попита по назад, ако някой от мъжете има такава дъщеря, как ще се чувства да я прати в такова семейство. По принцип аз бих се притеснявал за нея поначало, заради безкомпромисният й характер. Не толкова заради семейството на мъжа й, защото поначало ще знам че тя няма изобщо да позволи те да й се бъркат. За това най-малко ще се притеснявам.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, в България това с небъркането е ок, ама в Корея - забрави. Който плаща, той поръчва музиката. Тя, като стане снаха, ще трябва да се превърне в безгласна карта и да върши каквото й казват родителите на мъжа.  

 

Много от жените с професия, които познавам, са по-склонни да живеят сами, отколкото да мъкнат бремето на незрял мъж. С възрастта жените ставаме все по-капризни откъм партньори. Най-малкото трябва да са партньори, а не да казват кое как ще става. А още по-зле звучи това да го правят родителите му, тъй като той не може да си изкара парите сам. Тя така и така беше започнала връзката по-скоро като сексуално запознанство и като видя тъпата му реакция, реши, че няма да се занимава с глупости. Може да е имала известно привързване към него, но той нито веднъж не се прояви като мъж, че тя да реши да му дава шанс. Мисля, че в Корея очакването един мъж да е на място е още по-силно, тъй като те все още са силно патриархална държава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toзи начин на мислене ми изглежда доста логичен. Действително често така стоят нещата. Но не можеш да не признаеш, че по-скоро изглежда като сключване на някаква бизнес сделка, отколкото отношения където има някаква чувства. :) В бъдеще кой знае как ще  се променят нещата. Вече си представям някой фантастичен филм, където отдавна децата се правят по изкуствен път, гледат ги някакви роботи, а мъжете и жените си правят каквото си поискат. :)

 

Също като жените и мъжете могат да живеят/оцеляват безпроблемно и без партньор.  Но практиката показва че по-щастливи са (щастливо)обвързаните, от колкото (щастливо)необвързаните. А ако са достатъчно умни, могат да си направят живота доста по-лесен и интересен.  Двама винаги са повече от едно. Важното е да намериш някой на твоят ъкъл. На мен точно това ми е интересно, какво ще стане между подлия новинар и главната. При другата двойка  мога да си представя какво ще стане, но пък кой знае, могат да ме изненадат. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е, че при главната чувствата не са били достатъчно задълбочени, че да се "жертва" за младежа. Бракът в основата си е и бизнес сделка. Още от време оно жен(ск)ите са си подбирали партньорите според плячката, която могат да донесат на масата. Тук не говоря само за финансовото измерение на нещата - очевидно е, че за главната ресурс е и чувството на независимост, което мъжът може да й предложи. Финансите, разбира се, са също доста ключов момент. Същото е и чувството за сигурност, което младият определено не можа да й донесе. Са, тя, че е no nonsense, и му би шута без много кумене, така е, но очевидно личният й опит до момента й е повлиял силно в тая насока. В крайна сметка всеки си идва с някакъв багаж - било то от семейни отношения, било то от минали връзки. 

 

Пък и добре знаем, че това, че обичаш някого, не е гаранция, че животът заедно ще е безпроблемен. В крайна сметка процентът на неуспешни двойки далеч надвишава този на успешните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Денибо, за асистентка Ненка сме на различни мнения, но мисля, че Ви е убягнало това, че тя не го обича. Братовчедката й го показа на телефона и й обясни, че е един от най-богатите наследници на Корея. Не й прави чест, че знаеше за техните отношения и се набърка най-безцеремонно. Сигурно съм стара вече и не разбирам днешните връзки, но това го намирам за непочтенно, а щом е такова ще има да пати.

Демоне, това за дъщерята го написах аз, ама май си прав, че момичетата ни не ще позволят такова вмешателство, да му мислят мъжката страна. :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заведи ме ти да ставам булка в пародия на семейство, където дори вече порасналия син се свива и заема защитна позиция при всяко по-рязко движение на баща си, в което въпросният си позволява да замеря жена си с каквото му попадне и където пък майката търпи като безгласна буква изневери и търчи да носи чехличките на льохмана, който има за син, па ме чакай да седя кротко и да се усмихвам...

 

По абсолютно никакъв начин не бих дала право дори да доближи детето ми който и да било от тая сволоч. Дъртите - защото намират гореизложеното за нормално и го подкрепят с поведението си, а таткото - защото доброволно я караше да търпи и тя и въпреки всичко не се опълчи на малоумния тиранин. 

 

За Ненка - би ми било жал за нея, ако беше избрала някое сингъл богаташче и му беше набила канчето или ако поне бях убедена, че си обича детенцето. Но да разделя народа, да плете интриги и да заплашва дете, което дори не е родено още - айде не, мерси. За нея това беше не дете, а банков влог. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал доста прилича на турски сериал, понеже преди малко засякох един такъв по бтв, доста идентични с изкючение на образа на новинаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми хора, човекът си има всичко, и професия и пари,
/разбра се и, че не се страхува да остане без тях/, и изяви
и какво ли не, така че какъв му е кусура?
Да, твърде детински и объркано се държи, но...
Мисля, че й предложи брак, като разбра, че е бременhа
веднага хукна към аптеката, после пък за витамини.
Не искал бил детето, ми човекът се уплаши; ти се стряскаш кат те залае куче,
какво остава новината за дете.
Ще кажете, как няма да е подготвен, като знае какви ги е вършил,
да ама кат ти дойде наистина, усещането е друго.
Не съм мъж, но правя асоциация с други неща,
за които уж бях подготвена, пък кат ми се сгромолясаха,
пак бях кат попарена.

А и в Корея, ако искаше наистина да се отърве от детето, щеше да изпрати някой и друг бияч
да я попребият, белким пометне и въпросът уреден. Те това правят чебол.
с нежеланите претенденти за наследници.
/Няkой беше писал за майката на многодетния татко/свекървата/, че нарочно е натоварила Ненка, за да пометне,
само колко пъти се кланя горката, на мен свят ми се зави, и това е най-вероятната възможност./
А той какво, приготвя й храна с любов и я праща да си хапне.

Не слушайте какво говори, той винаги мисли за нея, а и главната за него,
само че тя по-малко, защото е обсебена от работата си.
Ама да е такава, е виновна най вече оная, майка й, мръсницата, която й насаждаше,
вътрешен неосъзнат страх от брака.
Oстави съдбата да решава, дали детето й да живее или не.
А и нашенкия не е избирал, наблягам, не е избирал родителите си,
но нея я избра, сред толкова други, които сами му се поднасят на тепсия...
Е, като легна с асистентка Ненка сбърка, най-голямата му непоправима грешка, която осъзна. И заплака... 
Искаше и той да я нарани, заради отношението му към него,
но по този начин само взаимно се нараниха и отдалечиха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че Ненка изобщо не я одобрявам като персонаж, неприятна ми е, даже направо е плашеща. Просто, сравнена с главната, действията й са по-логични и по-лесно обясними, нея я разбирам защо забременя. И още нещо - парите, към които така се стреми изобщо няма да са лесно заслужени, аз едната за нищо на света не бих изтърпяла да съм на нейно място, обаче хората са различни... Това му е хубавото на този свят, че сме различни :)  А и нека бъдем честни - не тя развали отношенията им (дето почти ги нямаше), допълнително ги усложни, но отношенията им бяха развалени и без нея.

Обаче изказването за любовта ме развесели. Ако го обичаше без да променя друго в поведението си, щеше да има оправдание, така ли? Ако, докато се опитваше да постигне целта си, го бе обикнала, вече нямаше да е толкова лоша :blink:? Ако го обича, може да върти мръсни номера, да заплашва, да се кланя, да търпи... Амо то, сега като се замислих, и главната не видях да обича нашто момче (той горкият е най-потърпевш, за едната беше само сексуален партньор, за другата е пачка пари), няма ли някоя трета женица да го обикне, да пробуди чувства и у него и да го очовечи малко :28558:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главният има нужда от психоаналитик, да му избистри мисленето, че хич го няма там. Не разбирам мотивите на  Ненка и затова очаквам възмездие. /да се омъжиш и  родиш дете, за пари, ами това си е направо измама/. Надроби си доста девойчето и доста ще си посърба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал доста прилича на турски сериал, понеже преди малко засякох един такъв по бтв, доста идентични с изкючение на образа на новинаря.

Нормално.В Турция е още по-зле и от Корея, особено, откато Ердоган взе властта.Освен да чистят боб и леща и да са инкубатори,  не признават за друго жените.

Вчера ми попадна статия, как са заклеймени американските целувки с хапане на устна, в някакъв вървящ сериал, което развращавало младежта и отнасят огромни глоби и предупреждания за гилотина..Що ли ми е познато!? :282:

И не мисля,че Су Бин се е изложил с тоя проект, а напротив,  показва по най-добрия начин, който може, като актьор, позицията си по отношение на дискриминацията към самотните майки в Корея,както и към гонитбите за богат жених, които не са лицеприятни за показване,но явно са факт, за разлика от сълзливите драми за  морално извисени девици с панделки.Пък дори, да е за пари- какво лошо!Фактът, че не показа жена си на сватбата , за да бъде защитена и живее и учи нормално, е достатъчно показателен за откаченията там, която, обаче ние не виждаме, както не виждаме и това ,което ни показват в тази драма.

 Показване нелицеприятното (грозното), за което всички знаят и приемат за нормално-  нещото, което прави сериалът различен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам на администраторите да обявят един "почивен ден" за тази тема, за да мога да прочета коментарите, написани досега. :28558::rofl::282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е мъчно за Ненка, че загуби бебето си, защото и аз смятам, че тя не го обичаше. За нея то беше точно това "банков влог", а бъдещето му "проект млад богаташ". Мечтата й да направи сина си наследник на фамилното богатство не беше с цел детето й да е добре, а поради егоистичната причина да се ползва от правата на "императрицата-майка". Ако беше друго, нямаше да си мечтае за син, а просто за дете от Главния. Стремежът й да постигне мечтата си дори като присвои детето на Главната доказва точно това, че иска да запази личното си статуково на "императрица-майка" на всяка цена без значение дали ще контролира властта и парите чрез роденото от нея дете или чрез присвоеното от Главната или всяка друга осеменена от "нейния" Бръмбар-Рогач.

Без значение дали я одобрявам или не, смятам обаче, че заслужава солидна компенсация от семейство Адамс, защото доста се потруди и много изтърпя. В края на краищата, ако всеки ще си плаща за мурафета, да си платят и те, няма само мадамите в тоя сериал да плащат.

Вярно е, че Ненка се намеси в отношение, което вече се беше разпаднало, но пък ако не се беше навряла, можеше и да намерят за какво да се съберат главните. Най-малко да пробват някоя манджа заедно или да не устоят на случайната задушевна обстановка. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално.В Турция е още по-зле и от Корея, особено, откато Ердоган взе властта.Освен да чистят боб и леща и да са инкубатори,  не признават за друго жените.

Вчера ми попадна статия, как са заклеймени американските целувки с хапане на устна, в някакъв вървящ сериал, което развращавало младежта и отнасят огромни глоби и предупреждания за гилотина..Що ли ми е познато!? :282:

И не мисля,че Су Бин се е изложил с тоя проект, а напротив,  показва по най-добрия начин, който може, като актьор, позицията си по отношение на дискриминацията към самотните майки в Корея,както и към гонитбите за богат жених, които не са лицеприятни за показване,но явно са факт, за разлика от сълзливите драми за  морално извисени девици с панделки.Пък дори, да е за пари- какво лошо!Фактът, че не показа жена си на сватбата , за да бъде защитена и живее и учи нормално, е достатъчно показателен за откаченията там, която, обаче ние не виждаме, както не виждаме и това ,което ни показват в тази драма.

 Показване нелицеприятното (грозното), за което всички знаят и приемат за нормално-  нещото, което прави сериалът различен .

Не говорех за това, а за образите. И там имаше един дето уж влюбен в една пък прави дете на братовчедка й, после се срещат, а тя още въздиша по него. Баща й пък ги налага като животни цялото им семейство като са били малки. В турските сериали са дори по-крайни. Иначе и там главната героиня някакъв адвокат и доста независима. Затова казвам, че не го различавам много от турските сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...