Jump to content

Recommended Posts

Да, нали го реабилитирахме като очовечил се, може вярно да й спести тез тревоги. :D

 

Сега ми дойде на ум. Двамата Главни какво толкова ги учуди в началото на сериала като разбраха, че са направили бебе. Та вдигнаха такава патардия. Нали и двамата знаеха, че не ползват предпазни средства и не се пазят. Най-вече Главната. Оня малоумник може и да си е мислел, че тя се пази някак (ако го беше еня за нея можеше и да попита, но не, както и да е), но Главната е била наясно със ситуацията.

Та въпросът ми е: Кое точно ги завари неподготвени, та се стигна до тук?! Пътната обстановка, времето, световната криза. Кое да му се невиди .... ?! Или са толкоз смотани и двамата, че да не знаят, че в такива случай 1 + 1 = 3 и така в растяща прогресия.

Сценаристите съвсем ни взеха за канарчета. Или искат да покажат, че в Корея дори образованите хора се съешават наред без изобщо да му мислят за последствията. Пресолиха нещата дори за Балканджии като нас. За Европата да не говорим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 2 месеца и нещо може да са го направили над 60 пъти. Може презерватив да се е скъсал... може и някой път да са пропуснали да използват. :)  Но при всички положения нашия подозираше и тя не можа да го излъже.  Разбира се дори и в този нелеп случай, да им се скъса презерватива (аз не познавам човек на който му се е случвало това между другото :)), пак можеха да рейгират преди да стане детето.  Има някакви хапчета, макар и малко скъпички.  

 

В началото се зачудих, дали това нейно поведение е подсъдимо... в смисъл да прикриеш детето и да избягаш някъде без бащата да разбере.  Обаче е факт и че той не проявява никакъв интерес или още не е осъзнал че го иска. За разлика от нея, която със сигурност го иска.  Дали защото и е последен шанс или просто така. Не е хубаво обаче да лишава бащата от каквито и да е права. Като са го правили й е било хубаво, а после изведнъж и щуква че другия за нищо не става. Господ и е дал мозък, да е мислила навреме. Ако иска без баща, начините ги знае. kcekce най-добре го обясни. Тази жена има сериозни проблеми в това да вярва на хората, а аз бих добавил че е съвършен егоист и не изпитва вина каквото и да направи. Да търси някаква опора в лицето на мъж и дума не може да става. Заряза го не защото не беше стабилен (тя дори не му даде шанс), а защото не иска да се омъжва. И най-велият мъж на земята да й беше дошъл, щеше да го отпрати като й направи дете.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То щото се наредила една опашка от свестни мъже пред нея...  :28558:  :28558:  :28558:

 

Ако не греша, имаха един разговор от типа "Искаш ли днес ..." и отговор: "Ами аз днес съм в един особен период, дето не е добра идея, ама айде..." и отидЕ коня у рЯката. Въпросният ден остана в историята като Денят 8-2-5 (демек 25.08.), от там и кодовото име на бебо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И понеже няма никакви качествени мъже покрай нея, гледай сега как ще хване най-качествения - Новинаря подлец :D Интересна подробност си забелязала. Това с никнеймовете на неродените ми е много странно. Явно е широкоразпространено защото съм го виждал в доста сериали вече. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А-а-а ясно, това с кода .... я каква хубава беля e станала. :D

 

Обръщам другата страна на монетата и разсъждавам. Ами, ако това бебе беше мой племенник. Все ми е тая какви емоционални рани носи майка му и дали смята брат ми за малоумник. Да е мислела предварително. Бъркали са в кацата с меда и двамата. Ако мъжът иска бебето, без значение какъв е той. Има право. До каква степен и как е друг въпрос.

Аз бих се борила за детето си без да ме е еня за правата на мъжа, но ако това е племенникът ми хич няма да ми пука за майката, стига и брат ми да получи права над детето си. Егоистично е, но това е положението. За преговори може и да си помисля :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случай не трябва да се стига до съд, защото ще станем свидетели на още по-грозни сцени. Богатото семейство ще купи адвокати. Ще извъртят така нещата, че бащата да предложи по-добри условия, а майката ще я изкарат наркоманка. :)  Някой разбра ли дали е момче или момиче, че на мен ми е убягнал този момент?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно зачеването - двамцата явно бяха фенове на календарния метод, щото нали дори ни ги показаха как обсъждат "Абе днес май е рисковано" - "Ами нищо, нажижай" :28558:

 

Не бях разбрала, че детето е момче, ама то се очакваше. Иначе накъде ще забие сценарият без високопарни драми за "първородния син" и "мъжкия наследник"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смотльо е за понижение.

Семето му не струва. Както всичко друго в него и то е "за брак". Едното му дете умря неродено, а другото се роди вярно май болно. В превюто на 10-ти епизод го даваха в отделно помещение от другите бебета. Или са го сложили отделно, защото е незаконородено. Тя Главната затова ревеше и говореше в превюто (че е отделено от другите бебета без основание). 

 

 

И друго ме обърква. "Пияният от любов" и робинята Изаура сключиха ли законен брак или не. Граждански не ги видяхме да подписват. Църковният също не се състоя. Дори годеж не видяхме да правят. По каква причина тогава тоя Глупандер нарича Ненка "жена ми". Вярно, че в библейския смисъл му е жена, ама то тогава половин Корея сигурно ще са му жени. Голяма мешавица ще настане на тоз принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, ама сте ужасни понякога! :na2: Мъжете си проличаха в дебатите! Каката лоша, че не иска Мухльо за баща.

Ами скъпи съфорумници-мъже, ако каката е ваше дете, как ще реагирате на такъв зет и ще дадете ли дъщеря си за снаха в такава луда рода? :bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък откога съм станала мъж? :P

 

Едно е да признаеш бащинството на някого, друго е да се жениш за него или да ставаш "снаха" в семейството му. Като не го иска за съпруг - хубаво, тя има пълното право да избира с кого да прекара живота си. Но няма правото да решава дали той ще бъде баща на детето си или не. Всички виждаме, че родителите на сульо са стабилен проблем, но тя не се опита дори да го обсъди този проблем с него.Тя първо не му казваше, че е бременна, после го лъга, че е направила аборт, а за капак направи медиен бум, представяйки го като "банка за сперма". Сега изисква от него да се отрече писмено дори и от възможността някога да бъде баща на детето си. А това си е крайно некоректно отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с отказа от бащинство е свързано със страха й да не й отнемат детето в един момент. Не казвам, че е правилно и че оправдавам действията й, но мога да разбера защо тя постъпва по този начин. Няколко пъти пльошко подхвърляше, че не харесва/не иска деца. Освен това директно й каза, че мрази да поема отговорност. Но, като че ли за вземането на това решение най-натежа консултацията с адвокатката, която й каза, че по закон бащинството е с превес и богаташите като нищо могат да й вземат детето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Ненка  също и казаха, че трябва да вземе дето на бившата, за да няма изненади и да и е под контрол.Така, че за да не и вземат детето, Главната, след консултация с адвокат(също вижда и ситуацията с приятелката си и доктора),  се реши на всички стъпки, при положение, че мухльото не гореше от желание за отговорност и тя видя,какво я чака в семейството.И тук за отбелязване е,  как тя се гласеше да му каже новината ,че е бременна, а той я посрещна с банкет, за това ,че не е бременна.Действията и са логични, погледнато отвсякъде, при липсата им на нормална комуникация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това не знам в каква безумна държава може бащата да има превес пред закона.

Колкото до това, че главната се отказа да се жени за главния - той е пионка на родителството си. В Корея веднъж станеш ли снаха на богато семейство се загробваш да не можеш да вършиш нищо, което ти харесва, за да стоиш като украса. Има и реални примери в лицето Ко Хьон Джонг, например. Така че жената разумно се отказа овреме - не стига, че ще трябва да прекъсне работа, ами ще трябва и да живее с тея цербери и майката да й нарежда. Нормално е модерна жена да не иска да се обвърже с дълбоко патриархално семейство. А ония дръвник не може и нъц да каже на родителите си, тъй като не може да си изкара парите сам. 

 

Лавандула е съвсем права, да не говорим мухльото с каква лека ръка я прати на аборт - без да зачита нито чувствата й, нито здравето й. Абе, аз не мисля, че е направила грешен избор при всяко положение. Идеята е да се покаже, че ония мазньо, водещият на новините, ще се превърне в човек покрай нея и бебчето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайният й избор може да е правилен, но някак пропусна етапа с осветляване на другата страна. Човекът имаше право да знае, че ще има дете, имаше право да знае, че тя не е направила аборт и при всички обстоятелства заслужаваше поне един разговор относно бъдещето на детето. Сигурна съм, че не би било трудно тя да го убеди, че родителите му са кофти идея за семейство - че той все пак е израснал с тях :28558: Можеше да постигнат някакво мирно споразумение, а не да се лъжат и надцакват. И този пропуск си е чисто неин, на г-ца безкомпромисна.

 

Да, той организира парти за това, че НЕ Е бременна, защото тя му беше казала, че не е бременна, а беше и споменавала, че това е последното, което иска в момента. Ако не си спомняте вече, тя доста пъти се засилваше да направи аборт. Някак откак стана "майка", взехте много лесно да забравяте фаловете й, пък с нейния характер рискува да стане не по-добра майка от онази с ханбока - контрол фрийк с неизмеримо его...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kcekce, така е, той трябваше да знае, но при разговор, сценарият вероятно щеше да тръгне в друга посока. 

Питам Ви за 3-ти път? Не намирате ли за странно, че не знаем нищо за живота и семейството на колегата-интригант?

Много ми е любопитно, какво мислите за това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kcekce, така е, той трябваше да знае, но при разговор, сценарият вероятно щеше да тръгне в друга посока. 

Питам Ви за 3-ти път? Не намирате ли за странно, че не знаем нищо за живота и семейството на колегата-интригант?

Много ми е любопитно, какво мислите за това?

Мисля, че просто са ни спестили още едни откачелници корейски родители, че много щяха да станат.Там читавите са сигурно 1:10000 или 1:100 000. Но има време, като нищо, ще сервират и тях, "щастливи" от снаха с дете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само един сериал си спомням без намеса на родители "Моята прекрасна лейди". Там нямаше майки, бащи, баби, дядовци, братовчеди, шамари, свирепи напивания и други такива. Просто нещата се развиваха между двамата главни, двете им деца и задължителния пълнеж в случая. Затова ми е любим този сериал. Но, където и да се обърнеш при корейците се намесват гореизброените роднини и после нещата се объркват тотално. Този тук не прави изключение. Това, че някой е забременял, пък скрил, или се опитал да направи нещо различно, да ама не! Няма да излязат от шаблона колкото и да ни се иска. Много ми се иска да греша, но ми се струва, че при тази конфигурация ще имаме стандартни средни и последни серии. Корейската ми почивка свърши, връщам се при японците!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз още се чудя как Bae Soo Bin може да участва в такъв сериал след "Temptation of an Angel" и "Secret"

 

Само един сериал си спомням без намеса на родители "Моята прекрасна лейди". Там нямаше майки, бащи, баби, дядовци, братовчеди, шамари, свирепи напивания и други такива. Просто нещата се развиваха между двамата главни, двете им деца и задължителния пълнеж в случая. Затова ми е любим този сериал. Но, където и да се обърнеш при корейците се намесват гореизброените роднини и после нещата се объркват тотално. Този тук не прави изключение. Това, че някой е забременял, пък скрил, или се опитал да направи нещо различно, да ама не! Няма да излязат от шаблона колкото и да ни се иска. Много ми се иска да греша, но ми се струва, че при тази конфигурация ще имаме стандартни средни и последни серии. Корейската ми почивка свърши, връщам се при японците!

Dream High също :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...