Jump to content

Jo Bo Ah (Чо Бо А)


Recommended Posts

Jo Bo Ah

spacer.png

 

Име: 조보아 / Jo Bo Ah (Jo Boa) / Чо Бо А

Истинско име: 조보윤 / Jo Bo Yeon

Професия: актриса

Рождена дата:  22.08.1991 г.

Рождено мястоDaejeon, Южна Корея

Зодиакален знак: лъв

Ръст: 165 см

Кръвна група: А

Семейство: има по-малка сестра

Агенция: SidusHQ

Instagram

 

Сериали:

* Destined with You (JTBC, 2023)
* Tale of the Nine Tailed 1938 (tvN, 2023)

* Military Prosecutor Do Bae Man (tvN, 2022)

* Tale of the Nine-Tailed Fox (tvN, 2020)

* Forest (KBS2, 2020)

* My Strange Hero (SBS, 2018-2019)

* Parting Left (MBC, 2018)

* Temperature of Love (SBS, 2017)

Sweet Stranger and Me (KBS2, 2016)

Monster (MBC, 2016)

All About My Mom (KBS, 2015-2016)

Missing Noir M (OCN, 2015)

*The Mermaid (tvN, 2014)

*Horse Doctor (MBC, 2012)

*Shut Up Flower Boy Band (tvN, 2012)

*Koisuru Maison Rainbow Rose / Rainbow Rose (Tokyo TV, 2012)

 

ТВ Филми:

Drama Special: Let Us Meet, Joo Oh (KBS2, 2017)

 

Филми:

*Innocent Thing | Thorn (2014)

 

Награди:

2020 KBS Drama Awards: Netizen Award (Forest)

2020 KBS Drama Awards: Best Couple Award (Forest)

2018 MBC Drama Awards: Excellent Actress in weekend special project drama (Goodbye to Goodbye)

2016 MBC Drama Awards: Best New Actress (Monster)

2015 KBS Drama Awards: Popularity Actress Award (All About My Mom)

 

Снимки:

spacer.png

 

 

de410a42bd72ae83.jpg

c9cebc9c7089e7a4.jpg

851a4dbb3d053db1.jpg

16617496078fa11f.jpg

7a3cdfc66a9d3463.jpg

633b3b1cb0b054b3.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя я в русалката и трябва да се отбележи,че по моето скромно мениее много  красива и талантлива,поне доколкото виждам досега .Боа файтинг  :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо четене на сценария се е провело през април,

днес/ вчера излязоха снимките към от него към новата и драма Tale of The Nine-Tailed Fox (2020)~

0815ad25735c2cb4.jpg

Off Topic

07a97835fa72b348.jpg994cbe621202ec3b.jpg

 

[메이킹] 시작부터 갓벽! 이동욱x조보아x김범 구미호뎐 대본리딩 현장! | 구미호뎐 TALE OF THE NINE TAILED EP.0

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С още една фотосесия с Dong Wook този път към DAZED

b28113bf021f5ddc.jpgfb567ce98a849f29.jpg

Off Topic

d15f73399f7fd038.jpg

 

0cc4ad634a3701c5.jpg9647ef40c762cdcb.jpg

 

Нова снимка от фотосесията към 1st Look ~

baaaa3b7c1db8f64.jpg

 

Интервюто:

Има анг суб ~

[ENG SUB] #구미호뎐 비하인드 스토리! 이동욱 190cm 된 사연...? (feat. 조보아 신발) | 1stLook TV

 

 

Зад кадър от 1st Look

[1stLook Vol.204] #구미호뎐 이동욱(LEE DONG WOOK) & 조보아(CHO BO AH) 커플 화보의 정석! 구미호와 사랑에 빠진 인간?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съобщиха, че напуска SidusHQ, след приключване на 10 годишен договор с компанията.

Туитър

 

Допълвам към поста:

Според съобщенията е подписал ексклузивен договор с KeyEast, след като напусна SidusHQ.

Редактирано от skofiild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав спешъл с нейно участие. Сватосване по време на Японската окупация. И накрая любовта обърка добре подготвените  планове. Имаше и комични моменти. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получила е оферта за главна роля в драмата Military Prosecutor Do Bae Man.  Ролята е на военен прокурор желаещ отмъщение. Ще си партнира с  Ahn Bo Hyun.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра статия  за нейното развитие като актриса, и представянето и в Military Prosecutor Do Bae Man. Преведена по долу.

Клик 

Off Topic

"Трудно е за актриса, която е по-красива от средното, да бъде призната за актьорската си игра.
Без значение колко добро е представянето на някого, повечето хора се фокусират върху външната красота, а не върху актьорските умения, ако един актьор/актриса е по-привлекателен от средното. Красотата, като тема, привлича повече внимание от израженията на лицето, линиите и емоциите, които съдържат детайли, които са агонизирали през цялата нощ.

Ето защо, ако някой иска да стане добър актьор, а не просто хубава звезда, той трябва да практикува и опитва повече от всеки друг. Веднага щом звезда само с красив външен вид осъзнае, че е станал истински актьор, който улавя радостите и мъките на живота, публиката също изпитва огромна радост.

Актрисата Джо Бо-а е в тази ситуация. Първоначално тя направи страхотен дебют с главна роля от филма „Млъкни! Flower Boy Band” с нейния красив външен вид и прекрасна кукла, но израстването й като актриса беше бавно. Тя пленява публиката със своята искреност, като слиза от главни роли до поддържащи роли и се изкачва до третата, под-героиня и героиня стъпка по стъпка. С драмата "Военен прокурор Доберман" на tvN от понеделник до вторник, която приключи миналата пролет, тя е призната за актьорските си умения и е натрупала тежест като актриса. Дори сред запознати с актьорската индустрия, техните мисли за Джо Бо-а са се променили от „красиво момиче“ в „страхотен герой, който може да води драма“. Като такъв „Военният прокурор Доберман“ се превърна в повратна точка в актьорския живот на Джо Боа, издигайки я, за да бъде призната за „актриса“.

Ако погледнете „Военният прокурор Доберман“, можете да видите колко силно Джо Бо-а стисна юмрук и действа с цялата си сила. Всъщност ролята на Джо Бо-а като Ча У-ин е по-скоро виртуален герой, отколкото реален. Ча У-ин, която става военен прокурор, за да отмъсти за баща си и нарисува голяма картина на отмъщението, е супержена, която директно побеждава няколко мъже, когато решаващият момент изисква нейния юмрук. Различните лица на Ча У-ин, като превъплъщението и в отмъстител, харизматичен военен прокурор и кралица на действието, бяха атрактивно изобразени без никаква неловкост, потвърждавайки истинската й стойност за зрителите. Джо доказва на всички колко сериозно се занимава с актьорството и колко много иска да бъде добър актьор.


Всъщност дори репортерите не могат да отрекат, че са имали предразсъдъци към Джо Бо-а. Те я видяха като прекрасно момиче, което израства в богато и хармонично семейство и сякаш няма за какво да се притеснява. На всичкото отгоре тя има красиво лице, което означава, че е родена със съдбата да получава вниманието на всички, така че изглежда няма от какво да се разочарова. Тя е светла и прави всички около себе си щастливи. Повечето от служителите, които са работили заедно с Джо Бо-а, я ценят и обичат като член на семейството, а не просто като актриса. Затова не е лесно да се видят някакви сложни и тъмни емоции от нея.


 Вярно е, че когато Джо Боа беше избран във „Военен прокурор Доберман“, хората имаха повече притеснения, отколкото очаквания. Въпреки че Джо Бо-а получи положителни отзиви за подобрените си актьорски умения в „Приказка за деветте опашки“, харизматичният персонаж Ча У-ин във „Военен прокурор Доберман“, която става военен прокурор само с едно желание за отмъщение,  изглежда че изобщо не й подхожда.  Ча У-ин се появява в драмата с грандиозен проект за отмъщение и привлича добермана До Бе-ман (Ahn Bo-hyun). Освен това тя е буквално „Жената-чудо“, която може да се бие добре и да показва страхотни способности в съда. Джо Бо-а, актриса,  прелестна от главата до петите, накара феновете на драмата да се чудят дали може да изобрази толкова силен характер.


Не можем обаче да съдим за един актьор само по външния му вид. Jo Bo-ah напълно изтри стария си образ и се трансформира в Cha Woo-in перфектно. Усмивката й, която винаги озарява атмосферата около нея, беше изпълнена с отчайващо зло и арогантно настроение. Естественият й сладък начин на говорене изведнъж изчезна и тя се прероди като харизматичен прокурор, който доминира в съда. Струваше  си да вземе пауза от 1,5 години след „Приказка за деветте опашки“ и да подобри актьорската си игра, докато чакаше добра драма, която може да повиши нивото й като актриса. Подобно на поговорката „Възможност се дава на тези, които са добре подготвени“, Джо Бо-а беше готова и веднага се възползва от добрата възможност, която й се отдаде.


Джо Боа вече е на 10-та година от актьорската си кариера. Това, което може да се види от „Военния прокурор Доберман“ е, че обществеността все още не знае истинското лице на Джо Боа. Образът на прекрасно момиче, което сякаш притежава всичко, е просто предразсъдък или концепция. Въпреки че Джо Бо-а изглежда винаги щастлива заради ярката си усмивка, тя определено имаше някои недостатъци вътре. Чиста страст към актьорството, нетърпеливо желание да бъдеш признат като актьор и жажда, която не може лесно да бъде задоволена  колкото и да се стараеш. За разлика от някои хора, които ревнуват от другите, ако не постигнат признание и се възмущават от света, че не ги разпознава, Джо Бо-а се опита да разсъждава честно върху първоначалното си намерение. Ако другите разгледаха сценария веднъж, тя го прочете още десет пъти и не спря да тренира. Такива усилия най-накрая дадоха резултат. Изглежда, че актьорският спектър на Джо Боа, който преди беше доста тесен, се е разраснал неимоверно.


Много хора може да се запитат дали е точно да се съди всичко за Джо Бо-а само с една драма „Военният прокурор Доберман“. Всъщност тези, които са следвали израстването на Джо Бо-а от дебюта й досега, вярват в актрисата. Тъй като Джо Бо-а винаги е давала всичко от себе си във всяка работа и е надхвърляла границите си, няма съмнение, че тя ще намери по-добри начини за решаване на по-трудни мисии. Много фенове с нетърпение очакват да видят как тя ще изненада публиката с бъдещите си изпълнения.

Това е само началото на актрисата Джо Бо-а, която навърши 10-та година от дебюта си. В бъдеще нейната актьорска кариера определено ще бъде вълнуващо пътешествие не само с един цвят, но и с разнообразни трансформации. За публиката ще бъде голямо удоволствие да продължи да гледа как Джо Бо-а запълва това, което й липсва с преливащата си страст."

 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса сериала с нейно участие All About My Mom.  Обикновено ако се споменава майка в заглавието на сапунката, тя умира.  Иначе историята беше хубава, Jo Bo Ah беше сладка откачалка. 3 семейства сериозно си оплетоха родословното дърво.  Множеството романтични връзки са главният плюс на такива сериали.  Гледаш няколко фронта едновременно. Накрая имаше бебета на килограм. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получила е оферта за главна роля в историческата романтична драма Tangeum.  За партньор се очаква Lee Jae Wook. Драмата е адаптирана по  новела. 

Клик

 

kAyDyk_2f.png

 

jQqomd_3f.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така тя е потвърдена за ролята си в драмата Destined with You. Където ще и си партнира с Rowoon. Драмата ще се излъчи юни месец според някои източници.  

Rowoon ще играе красивия, интелигентен и популярен адвокат Jang Shin Yu, който е пометен от поредица от неочаквани събития поради ужасяващо проклятие, което се предава от ерата на Joseon. Междувременно Джо Бо А ще играе ролята на Ли Хонг Джо, отзивчив държавен служител, която е изненадващо непопулярна сред мъжете въпреки добрия си външен вид, характер и работа.

Jang Shin Yu си намира работа в град Онджу като адвокат, за да остане близо до Ли Хонг Джо, след като открива дървена кутия в храм в планината Онджу със забранени документи вътре, надявайки се, че магиите в документа могат да го освободят от проклятие.

Клик

destined-with-you.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...