Jump to content

The Three Musketeers (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

The Three Musketeers (2014)

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 17.08.2014 - 02.11.2014

Време на излъчване: Неделя 21:00

Жанр: Исторически

Канал: tvN

Епизоди: 12

Режисьор: Kim Byung Soo

Сценарист: Song Jae Jung

 

Участват:

Lee Jin Wook - принц Sohyeon

Seo Hyun Jin - Yoon Seo

Jung Yong Hwa (C.N.Blue) - Park Dal Hyang

Yang Dong Geun - Heo Seung Po

Jung Hae In - An Min Seo

Yu In Young - Jo Mi Ryeong

Kim Myeong Su - King Injo

Kim Sung Min - Yong Gol Dae

Park Young Gyu - Kim Ja Jeom

Jeon No Min - Choi Myung Gil

Lee Kyeon - Pan Shwe

Kim Sun Young - майката на Park Dal Hyang

 

Резюме: Драмата е вдъхновена от знаменитото произведение на Александър Дюма-баща. Младият и амбициозен Пак Дал Хянг от далечнаа провинция се стреми да получи държавна служба и да открие своята любима, а съдбата го среща с тримата мускетари, които не само ще станат негови приятели, а ще споделят с него приключенията и пътешествията си.

 

Лично мнение: Щом е с Йонг Хуа, ще го гледам. И Джин Ук много ми хареса в Nine: Nine times travel. Интересно ще е да ги видя в комбина ^-^
 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал също скоро го чакаме да започне - 17 август. Ако не друго, поне очаквам да е забавно, пък и мускетарите ще са радост за окото. Ще видим сладура Lee Jin Wook от "Nine: 9 Times Time Travel" :wub: .

Общо взето, този сериал, заедно с "The Night Watchman", ще внесат малко разнообразие (може би и "Русалката"). 

 

The_Three_Musketeers_Korean_Drama_p1.jpg

 

И трейлърите:

 

Мускетарите и краля (който като Д'Артанян ли се явява?)

 

 

 

 

 

И мадамите:

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко за сериала и героите:
Разказ за подвизите и прключенията на трима войни от Кралската стража,
защитаващи живота на принц Сохьон, престолонаследник на Корея
по време на династия Чосон.

Пак Дал Хянг (Чонг Йонг Хуа) - беден млад воин, но от благородно семейство,
нетърпеливи да стане един от членовете на Кралската стража.

Юн Со Хьон (Co Хьон Джин) - първата любов на Дал Хянг,
заедно с принц Сохьон претенденти за сърцето й.

Чо Ми Рьонг(Ю Ин Йонг) - първата любов на принц Сохьон, след раздялата им
минава на страната на врага.

С бюджет от $ 10 милиона , драмата ще бъде разгърната в три сезона,
по 12 епизода всеки. Заснемането на втория сезон ще се проведе в Китай.


История на принц Сохьон.

Сохьон е избран за престолонаследника на династия Чосон през 1625, когато баща му крал Инджо се възкачва на трона след въстанието през 1623.

Принц Сохьон (1612-1645). Най-големият син на крал Инджо. След поражението във войната с манджурите е изпратен като заложник в двора на Китай - империя Цин, където прекарва 8 години. По време на престоя си като заложник, неуморно работи като посредник между Чосон - Корея и Китай - Цин.
Връща се от Китай с много западни стоки и много знания. Планира да насърчи реформите и модернизира страната, което предизвика недоволство у консервативно настроения му баща. Скоро е намерен мъртъв. Умира при мистериозни обстоятелства.

Много хора, включително и съпругата му Минхое, се опитат да разследват обстоятелствата около смъртта му, но кралят заповяда да го погребат и приключат разследването. Скоро съпругата му е обвинена в държавна измяна и осъдена на смърт, както и тримата му синове. Изпратени в изгнание на остров Чеджу двамата по-големи умират. Оцелява само принц Кьонган.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събитията и героите, показани в сериала можете да видите в "Cruel Palace - War of Flowers"- за мен най-добрият исторически сериал за 2013 г.. Там нещата са представени по традиционния начин, но изключително добре и интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах да е забавно, ама те наистина са го направили много добре. Хем сериозно, без лигавщини, хем един тънък хумор са вкарали... Хареса ми, че внимават много в детайлите, включително музиката. Много леко и приятно се гледа. Малко ми напомня за Sungkyunkwan Scandal, и аз не знам защо точно. Поне вече стана ясно кой е Д'Артанян :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми любопитно да видя как ще представят познатата ни история за Тримата Мускетари в Корейски вариант ! :) 

Като цяло , обаче ,  нагласата ми беше , че ще е нещо много по-различно от оригиналната история и че само идеята е подобна на 3М , че иначе ще почна да търся прекалено много прилики и разлики , а това не води до добро .  

 

Та гледах първи епизод и макар че в началото ми тръгна леко бавно , после ми стана по-интересно и забавно . Yong-hwa играе малко по-разчупено от обикновенно , също и другите от отбора изглеждат на място , та до тук добре . Някои неизбежни формули от вече познати корейски сериали са все така налице , но няма нищо . Засега впечатленията ми са по-скоро позитивни , та ще продължа да го гледам ! Продукциите на tvN и мен много ми допадат ( поне каквото съм видяла ) та имам вяра в тях ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално и аз бях доста скептично настроена, но понеже много харесвам исторически сериали, а и Йонг Хуа, реших да го пробвам - и ми хареса! Няма типичните фантасмагории, изглеждаше си доста реално. Първи епизод беше интересен, хем забавен, хем не прекалено комедиен. Интересно ми е и ще продължа да го гледам, въпреки че по един епизод на седмица си е цяло мъчение :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Издържах 2 серия до средата и до тук. Просто не ми е интересно-прекалено използвана история за основа, а и знам какво ще се случи. Нещо историческите сериали тази година никакви ги няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз взех , че си пуснах 2ри и 3ти епизод на телевизора и много повече почна да ми харесва филма така ! ;) Друго е като можеш по-добре да се порадваш на хубавите картинки ! :)   Обаче това как Dal-Hyang 

 избяга ( спаси се ) от облака стрели стана любим мой момент ... смях се 2-3 минути ! :896767: Просто беше така епично , хаха ! Тамън като изкочи армийката насреща му и си викам - загази я здраво , мой човек . Ама като гледам няма какво да се притеснявам за него в бъдеще ! Беше като един Чък Норис , който нищо не може да го спре ! Горкия кон само де .... пак доста пробяга с тия множество срели забити в себе си  

. Да спомена и че много ме кефи армията ( т.е. ескорта ) на Yong Gol-Dae ( и той самия ) . Като цяло се радвам на костюмите , цветовете и атмосферата на сериалчето . На мен ми идва неангажиращо и приятно .  Мисля да си го догледам този първи сезон поне . 

 

ПС Не очаквах обаче 

 толкоз бързо Принцът да се срещне с предишната си мома . Мислех , че поне 5-6 серий ще се разминават . Та да видим какво ще става ...  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах до трета серия и за сега е много интересен. Интересното е, как започва като оригиналната история и после извъртат нещата по един много як начин. Ще се следи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става :28558:  Въпреки щампата, направили са го прилично, чак приятно ме изненада. До 7 епизод върви добре, явно ще се гледа. По-кадърен е от други "новаторски" сюжети напоследък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал си беше 12 часа удоволствие и наслада за окото и душата. Много се забавлявах с четиримата мускетари, а принцесата ме спечели отвсякъде - абсолютна сладурана. Отношенията между 5-мата бяха страхотни, много лек и приятен хумор, доста забавни ситуации, без излишни драми. Дори лошите не бяха крайно лоши.

Понеже тук има хора, които на всичко ще намерят кусури, включително и фактологичните грешки, с чисто сърце си казвам, че историческите факти хич не ме интересуват. Историята си беше много леко и приятно представена и си заслужаваше всяка секунда от тези 12 часа.

И сега нямам търпение за втория сезон, за да видя приключенията на 4-мата мускетари :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1,Kiddo

Започнах го, заради  Lee Jin-Wook, но си го догледах с кеф, заради самата история, без да ме вълнува грам, историческата истина.Мисля,че им се получи добре мускетарската вариация .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса. Следваше си познатия сюжет, но с корейски привкус и без да се опитват да следват дословно оригинала. Принцеската беше радост за окото и за душата. Голяма забава беше да се наблюдават взаимоотношенията им с принца, особено когато се опитваше да го съблазнява :emote_kiss3: . Хем една такава невинна, хем любопитна и очакваща някаква реакция от принца, хем леко обидена и наранена от неговата липса на внимание.

Бих го определила точно като сериал за разтоварка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lawandula, и аз го започнах по същата причина :) А предвид, че е исторически, съвсем си беше жертва от моя страна. Но след 2-рата серия си го следях наистина с интерес.

 

А не смеех да пусна последната серия. В края на предната даваха някакво погребение и бях крайно възмутена - мислих, че убиха сладурката. Бях направо потресена. Тя е толкова невинно-сладка бонбонка, че направо ми се скъса сърцето за нея. А като се оказа, че е жива, се ухилих като зелка :D Така се израдвах :)

 

 

Тара, отношенията на сладурката с принца бяха просто страхотни. А прилъстяването и пиянстването й ме разсмяха с глас. Както и в началото, когато той уж я подозираше, а тя си гризеше ноктенцата от притеснение... Беше просто чудесна. Както каза ти - радост за окото и душата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала сега го започвам и не мога да дам все още мнение, но не мога да подмина да си кажа мнението за заглавието. Всъщност го започнах заради добрите отзиви, а го подминавах, защото си мислех, че е някаква пародия. Извинете, но не ми се връзва по никакъв начин съществуването на мускетари в Чосон. Създаването и съществуването на мускетарите е било по абсолютно същото време на управлението на Сохьон и едва ли в далекоизточната страна са знаели кои са мускетарите. Всъщност може и заради това да са избрали това заглавие, но ако бяха писали "Тримата войни на краля" или нещо подобно, щеше да е много по-добре. Представете си например бълг. исторически сериал "Черните нинджи на цар Симеон". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...... това заглавие, но ако бяха писали "Тримата войни на краля" или нещо подобно, щеше да е много по-добре. Представете си например бълг. исторически сериал "Черните нинджи на цар Симеон". 

:rofl:  аз абсолютно същото си мислех относно заглавието, но явно авторите не ги притеснява никак очебийното, да не кажа смешно плагиатство. Чудя се какво изобщо ги е накарало да търсят аналог с френската история - повдигане на интереса или просто - признаваме си без бой, копирахме, от тук, от там... :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече казах - не ме интересуват историческите несъответствия или плагиатстването. Хората са взели малко история, малко от книгата, малко сценарий и са направили нещо изключително симпатично и приятно за окото и душата. Оттам нататък кой от кого взел и кой не спазвал историческите факти - това е абсолютно без значение.

Отделно - тази телевизия не претендира да е върхът на седмото изкуство. Но по-голям процент от продукциите им са готини и различни. А това е най-важното. На всичко може да се намери кусур, това е много лесно. Аз обаче не търся кусурите, а плюсовете в дадена продукцията. Когато те са повече от кусурите, значи си заслужава гледането. А тук плюсовете са доста повече от минусите. А това за мен е нещо невероятно, защото никак, ама изобщо не обичам исторически сериали и филми, било то и с доста комедийни моменти.

 

п.с. А "Черните нинджи на цар Симеон" бих гледала с удоволствие :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...