Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Smuggler (2011)/ Sumagurâ: Omae no mirai o hakobe

 

Контрабандистът

 

スマグラー おまえの未来を運べ


IMBD, Asianwiki

 

Режисьор: Katsuhito Ishii

Държава: Япония

Година: 2011

Жанр: екшън - трилър

Времетраене 115 минути

Сценарист: Shohei Manabe (Manga), Katsuhito Ishii, Masatoshi Yamaguchi, Kensuke Yamamoto

Оператор: Hiroshi Machida

 

Актьорски състав:

Satoshi Tsumabuki като Kinuta Ryôsuke
Hikari Mitsushima  като Tanuma Chiharu
Masanobu Andô   като Spine/Vertebrae
Masatoshi Nagase  като Joe
Yasuko Matsuyuki  като Yuki Yamaoka
 

Резюме - Адаптация по мангата на Шохей Манабе (Shohei Manabe): Контрабандистът (Smuggler/ Sumagurâ).

Кинута (Ryosuke Kinuta) е неуспял актьор с големи дългове. За да ги изплати е включен в екип "чистачи", пренасящи и унищожаващи труповете на убити престъпници. При поредната си доставка той се замесва в гангстерска война...

spacer.png

:essub:

 

Свали с бг субтитри:  :click:  :click:

Онлайн с български субтитри: :click:  :click:  :click: 

Свали:  :click: 

 

 

 Лично мнение: Много кръв.

 

Много насилие, леко преиграно с бавните сцени, не всички битки са ок, някои излишно слаби женски роли.

 

Ако не ми беше харесал и запомнящ се, въпреки това, нямаше да му правя тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу! Преди няколко дни го гледах и отчетох липсата му тук, но добре че си му направила тема! Аз щях да се забавя повече.

Съгласна съм, че имаше много кръв, но успоредно с това - безсмъртният Андо радваше до финала. Изобщо не очаквах толкова екранно време от него. 

Тръгнах да гледам този филм с идеята, че наподобява The magic hour на Коки Митани. За съжаление, нямаше осезаеми допирни точки, а актьорската работа, която трябваше да направи главния герой, остана почни незабелязана, с изключение на последния му коз, който излезе успешен. При участието на такава експресивна личност като Андо, Сатоши остана някак незабележим. Много повече ми хареса героят на Масатоши Нагасе. Джо се оказа най-стабилната фигура във филма. Хикари също беше на висота, въпреки кратката й поява. За мен най-хубавото нещо си остана финала. При подобен кървав сценарий, наличието на сцена с човешка постъпка е абсолютно приятна изненада.

 

П.П. Превод ли му готвиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охоо, радвам се, че и ти си го одобрила, филмът за мен си струва. Тя, Keva, има един лаф, че което няма тема тук най-вероятно не си и струва да има тема :) и в 95% от случаите е права, често се пресещам за този лаф докато си ловувам нещо за гледане...  та имах определени съмнения дали няма да съм единствения фен :)

 

Андо наистина има брутално присъствие, бууу, скри ми шапката... абсолютно. Въпреки че Сатоши е бледдд, контрастът между него и Андо дори е едно от хубавите неща във филма, при мен той засилва и крайните стойности на постъпките им... и развитието, през което преминават. И пак с 2 ръце за Джо, той наистина беше другото хубаво нещо. Хикари ме изкефи накрая, а банкерката ме издразни мега през цялото време, но какво да се прави...

 

Всеки случай заслужава си превода, за мен има потенциал... само че имам още 2,5 епизода Бем и филм Бем. Т.е. най-рано след 3 седмици... ако и дали. (Ако някой иска сега, да заповяда.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без съмнение заслужава превод, най-малкото заради прекрасния актьорски състав и добрият режисьор (имам позитивни впечатления от него, след като гледах Cha no aji). Наличието на един Цуйоши Абе, например, който не се появява толкова често на екрана. Друго любопитно е връщането на Андо към старите му роли от времето на Кралската битка, въпреки че тук забелязах много интересни и изненадващи действия от страна на неговия герой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, аз отдавна съм си го харесала за превод, и ако няма други мераклии, ще го наредя първи на опашката, след като вече има тема.

 

Абсолютно съм съгласна с горните коментари на ukio и maira. Сигурно половин час след като свърши съм се чудила хареса ли ми това, което видях или не. Отговорът е и да, и не. Малко е разпилян, женските образи наистина с нищо не помогнаха на историята. Започнах го заради Сатоши, но го догледах и после повторих заради Андо. Лично за мен режисьорът просто не беше успях да осъществи идеите си. Нещо съществено липсваше в сюжета на филма. В общи линии не съжалявам, но можеше и по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Андо и само Андо :).

 

При това след като Сатоши е някакъв номер 1, ако правилно си спомням по актьорските класации, начинът, по който беше във фона на Андо, заслужава уважение. :)

 

И за мене режисьорът е проблема, някак си не е оразмерил нещата правилно: докрай нанякъде и недовършено другаде. 

 

От една страна, може би твърде много беше фиксиран върху мъченията на Сатоши, за да го развие докрай и да го направи равностоен по сила на Андо, който таранеше екрана. Може би твърде много държеше на поуката за влагането докрай и човещината, да я разкаже подробно... може би твърде много настояваше Андо да се де-митологизира в последната битка със странните подскоци. Не знам.

 

Обаче филма го запомних и определено ме задържа за гледане, макар че хубавото е както винаги най-трудно за формулиране. :)

 

ПП. Превеждайте, ще се радвам, не се бутам в никакъв случай,  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Превеждайте, а тя Кева много ще е доволна :D . Не стига че сума ти глупости изричам, а почнахте и да ме издавате, но си заставам за думите щом няма тема най-вероятно не струва и щом е преведено, но не от :essubs: то най-вероятно филма е ужасен, а буквите дори и да са кофти, кой го е грижа като така или иначе продукцията е зле :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Андо опашки да има! И филми. Много се притеснявах, че тази година съвсем щеше да се изгуби от хоризонта. Актьор като него не бива да се оставя да скучае. 

Майра много добре е уловила контраста между героите.

И за режисьора съм съгласна. Според мен, той просто не е работил в този жанр преди, но се беше опитал да комбинира разнообразни елементи в интерпретацията си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това нещо плаче за силен отрицателен коментар, обаче няма да е от мен  . Не го спрях поради две причини : първо щом Майра му е направила тема, значи си заслужава да му дам шанс и второ щом Ошина го е превела би трябвало да се осмисли безсмисленото начало. Имаше едни такива бавни идиотски кадри, пресилени абсурдни сцени, но постепенно или те се намалиха или просто си свикнах с тях, не знам. Общо взето като много зле преписано гепи ми беше, пародия но без смях и все пак ми хареса или по-точно не съжалявам, че го гледах и ми беше приятно докато го правех. Едва ли обаче ще ми остане траен спомен от него. Обаче ще си го използвам за пример и доказателство на моята теза : че колкото и да е слаба една продукция от към сценарии и режисьор силни ли са актьорите вътре се получава гледаемо А тука определено не липсваха силни актьори ( дори за сцени от по две минути).

Сатоши - милия за пореден път не ми хареса, чак почвам да си мисля, че развивам някакво лично отношение към него. Банкерката заради една мъдра мисъл и още една две реплики ще си я защитавам със зъби и нокти, Джо си беше стандартният като от калъп изваден герой - не че не ми хареса, напротив, но и с нищо не ме изненада .Хикари, започва все повече да ми харесва, пък и мацката, която изигра си е освежаващ образ на японка.

Цуйоши Абе и Мацуда Шота, като чели вървят ръка за ръка почти не се сещам място в което единият да играе и другия да не се появи дори за една минута в кадър..... както и да е.

Тук се появи и един от любимите ми поддържащи , актьори но не му знам името и някой ако ми го каже ще съм му вечно благодарна . Даде пушката на Джо, иначе играеше главният готвач в плаващата клиника, куцият брат от MOON CHILD и беше шеф на Юкихира в UNFAIR

 

П.П. Ех, много ти благодаря :). Само да вметна за Сатоши, че като цяло харесвам филмите с него - умее да си подбира ролите- но май винаги някак леко ми бледнее. В това отношение съм ужасна мога да харесам филм без да съм харесала главният актьор и обратното има много актьори, който харесвам без да изпитвам ласкави чувства към филмите с тях :). Още веднъж благодаря, Сусуму Тераджима заслужава да му се знае името

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сусуму Тераджима. Май всички сме изпитали подобни чувства с този филм. 

П.П. Продължавай със Сатоши! Все ще попаднеш на нещо интересно с него. Той има богата филмография. Тук и мен не ме впечатли, но героят му беше такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама Keva, ти за най-важното не каза, за Андо :) Да или не за него?

 

Иначе наистина творбата е пълна с кусури... ама какво, аз изгледах и Люси вчера и на, жива съм, дори сравнително положително настроена :))))) Не ме бий за темата, т.е... Все пак хубава екшън проба са си направили японците :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...