Jump to content

Сделка с демона.


Recommended Posts

Звучи обещаващо, мисля че на твоята история и отива да продължи да живее, твърде много обичам Елена и Демонът, те са ми нощните другари, скитаме заедно /безсънието ми е налице все още :D/ Ти ще ги пренесеш в нови измерения, макар че и до тук им се случиха много неща, но пък силата е в тях и красотата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърдо ще си отстоявам  мнението, че книгата има нужда от продължение ! Малко подкрепа от някой друг няма да навреди, че засега сме едва двама :). Много накратко и по-точки ще се обоснова, пък Майра да му мисли.

Off Topic

 

1. Интригата в Морея тепърва започва.

- Баща й се оправи, неговият враг е сразен, но майката на Елена ( макар без спомени) е жива и тя има брат. Имаме царица без спомени и потенциален престолонаследник / конкурент.

- Отношенията Филип - Елена ? - Нищо не е ясно. При новите обстоятелства, които Майра създаде накрая остава чуденката, дали старият крал ще концентрира наново власт в ръцете си и дали ще я насочи срещу Елена. Освен това - преврата организиран от един луд, дали би могъл да се брои за незаконен ( е птицата би трябвало да е узаконила вовеки властта на Елена, но знаели човек).

-Църквата загуби един от патриарсите си, но пък и неговите дела не излезнаха наяве . От друга страна , отклоненията с които се е заобиколила Елена станаха явни за всички, че и Демона не е в тайна вече. Ще се противопостави ли църквата ? Определено е проблем.

-За съседите е излишно да коментирам.

- Ами боговете, нали тя унищожи техен Ангел. Като пренебрегнем този дребен факт в страната има достатъчно вълшебно вещество, което да затрие всички богове !

2.Елена владетелката и Елена жената тепърва трябва да правят тежки избори.

3. Демона е захвърлен в нищото - това неговото не е финал или завършек на историята му.

- Върна си душата, изживя на ново болката от предателството, за да разбере, че не е бил предаден, но приживе, не е приел полубожествената си същност. Баща му си го взе, обаче на кой свят принадлежи Демона, пък и нали ургашите са синове на друг Бог. Има ли място в трите свята за него или той ще създаде някаква аномалия. Край за демона няма - не може така :)

4. Нестор и неговата история виси.

5. Драмата на любимият ми монах я очаквах още като се появи , но Майра я разви по-друг начин.

- Вярно , направи избора си, но спонтанно и притиснат от обстоятелствата. Тепърва душата му ще се разкъсва, пък и се врече на подземно същество, а не е изгубил вярата си.

-За себе си не е изяснил Елена какво значи за него.

-Той като човек и вяра, Морея, Църквата, Елена - в такава каша го остави.......

 

.

Има и още, но това стига за сега :)

 

П.П. Малко мисъл трябва, но навреме. Съжалявам за несъобразителността - скрих ги :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, @Кева. Ама на мен още не ми е останало време да я прочета. Добре, че мога да се сдържам и да не надничам( като видях първите ти точки), за да не се наспойлям:28558:. Метни ги, моля те, в офтопик. Не, че нещо ама някой друг заинтересован може и да не се стърпи.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Кева

Благодаря ти за списъка :). Страшно се накефих :).  Знам си аз, че мислим еднакво за доста неща. Вярно е, че съм отворила доста нишки, но все пак бая и затворих :). Но така е, затваря се една врата и отсреща идва друга... но все пак опитвам да бъда логична :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...