Jump to content

Recommended Posts

От спортна злоба го доизгледах. Не мога да определя причината, но не се покри с очакванията ми. Трудно ми е да определя причината и е много възможно вината да е в историята :dunno: .  Не знам дали ще има втори сезон. Мангата свърши(мнооого тъпо при това <_< ), а анимето покри 3/4 от нея и няма материал за още толкова серии. Разбира се винаги могат да набутат филъри, но аз при всички положения няма да рискувам с продължението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо е върха! Нямам думи. Никога не съм гледала по-хубаво аниме!

Гледам го с опнингите и ендингите. Благодаря  за превода. Само малко ме е яд, че сценките след финала в самия край не са преведени. Так и не разбрах за какво го гонеше с тоя папагал в 3-ти еп.. :);) Рисунъкът е изящен, музиката е добра... Да видим по-нататък...

1d0553c25cd20217.jpg

1307e12e81339063.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финалният епизод не ми хареса. Финалът - също. Беше толкова ужасен, че ми премина границата на търпимостта. Толкова кълцане на крайници, кървища, толкова изтезания... Никакви яои намеци. :( Нищо забавно. 

Философски погледнато, част от идеята май беше, че човек поставен в условията на този бездушен лош свят, неминуемо става ужасен. С други думи - винаги силата, а не морала са важни. Като гледам колко се тачат такива неща напоследък, май наистина идва новия морал на хлапетата, на които не им пука какви са вече спрямо каквото и да е. Епохата на бруталния свят, който се е признал за брутален. "Яко"(?) Вагнер? Ницше? Боговете са мъртви и идват новите богове.

Освен всичко това, има и една тъжна и нежна нишка в цялата тема. Постоянно страдащите гулове, неразбрани от никого!

Всъщност грозната истина е, че и ние ядем месото на нещастните животни. Не са виновни за нуждите си.

Но има една светлина за спасение на душата. Поне е открила коя е.

Както и да е - анимето е просто фантастично откъм визия и музика. ("Ling Tosid Sigure" ги слушам от няколко дни.)

Възприемам го и като част от вампирската тема, която много харесвам.

Пънк, диво и красиво аниме.

Поздрав:

https://www.youtube.com/watch?v=jcYol7s1uKc

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тоя ред на мисли , май в близко бъдеще няма да е излишно да се узакони носенето на оръжие. A аз не знам дали ще продължа да гледам такива анимета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сезон започва на 8.01.2015.

Сюжетът няма да е по мангата, а ще следва собствен сценарий. Тийзърът е зловещ и "хоръристичен". Чак се уплаших.:)

032c80fa091c7d47.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно си е страшничък тийзъра. А звука от папкането,направо те кара да настръхнеш. Май забравих да кажа,колко съм щастлив от това,че ще има втори сезон :panda-145:

Едно от любимите ми анимета е това и вече потривам ръчички за още срещи с Канеки и сие. Гулове,стягайте се :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц! Пробвах се да го гледам това, стигнах почти докрая и го дропих....Не ми хареса и грабна замисълът и най вече героите не можаха да ме спечелят. Не знам какво са си мислели мангаките ама да затриеш един от малкото си впечатляващи герои за да тласнеш мижитурката Канеки по пътя му към канибализма и свръх човешките способности е как да кажа по меко...нелепост! Ризе е точно от този тип персонажи, които биха били двигател на всяко действие заради ортодоксалноста си докато Канеки е просто поредното клиширано геройче, което пробутва псевдо морала си на публиката. Голямата му драма да не кълве човешко месце някак си не ме впечатли особено предвид, че в последствие се превърна в лицемерие понеже все пак му се наложи понеже нямаше как...Тоука от друга стана е малко по интересна, но и тя някак си се разми в посредствеността и рутината. Тя и Канеки просто не са интересно комбо за мен докато екранна двойка дори с ревливо пуберче като Канеки, НО с Ризе би била къде къде по добре! Когато убиха и интересен злодей като оня кокорестият от "гълъбите" вече хептен нямаше за какво да се хвана. Да идва втори сезон, може и да върнат Ризе по някакъв измислен начин и да си оправят бакиите, но не благодаря, най малкото не ми се чака нещо, което трябва, но най вероятно няма да го бъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод от продължението излезе.

 

По този повод ще се цитирам от един друг форум:

 

Ако някой не е осъзнал, че това аниме е пълна повърня още от първи сезон, пожелавам му приятно изгубване на още 300 минути от живота му за едното нищо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е сега..те си го харесват хората и си го следят. За тях това си е голямо събитие и едва ли ще са пропилени тези минути. Както казах и в онази тема за годишните номинации, Токио гула е добра идея, но просто не е реализирана/развита както трябва поне според моите критерии, а като гледам май и на тебе са ти направили почти същите неща впечатление най вече относно протагониста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааа,най-после започна и втория сезон. Много съм хепи.

Като за начало на сезона съм предоволен. Страхотни битки имаше. Доста въпросителни излязоха. Дали каква е целта на Аогири,че Канеки реши да се присъедини към тях?!?

Тъжно ми стана при раздялата на Тоука и Канеки и думите му,че напуска Антейку. Предполагам,че тя ще го последва.

Арта отново е на много високо ниво,жалко само,че саундтрака до момента не е от нивото на първия сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След вихрения първи епизод,беше ясно ,че сега ще има леко забавяне на действието.Започна прегрупирането. Дъщерята на Мадо и тя голям чапрашик. Амон направо се видя в чудо с нея.

Последната сцена ми е адски интригуваща. Коя в действително е тази девойка от Аогири с бинтовете. Това загадъчно: Канеки кун,а? и игрива усмивка ме хвърлиха в размисли. Нямам търпение за следващият епизод.

Сезона за сега се очертава много по-интересен отколкото съм и очаквал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не му се връзвай на Рагнос :D   Нали знаеш,че всеки си има вкусове и предпочитания. На него като не му харесва,не означава ,че анимето е зле. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето наистина си е зле, а това, че на мен не ми харесва е просто следствие от факта, че е зле. Обаче думата "зле" не описва точно колко зле е това аниме, защото то е адски много зле. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...