Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Zankyou no Terror (2014)

 

 

Алтернативно заглавие: 残響のテロル / Terror in Resonance

Българско заглавие: Екот на терор

Страна: Япония

Година: юли 2014 г.

Жанр: трилър

Епизоди: 11

AniDB 

 


Резюме:

В едно алтернативно настояще Токио е разтърсен от терористична атака,

подобна на тази от 11 септември 2001 г.

Единствената следа към извършителя на атентата

е едно необичайно видео, качено в Интернет.

Докато светът търси виновника, две мистериозни деца без самоличност

продължават да изпълняват своя план с хирургическа прецизност.

Познати единствено с имената Девет и Дванайсет,

те се обединяват в тайното звено Сфинкс с намерение да сложат край на познатия ни свят.

 

 

:essub:

 

Онлайн с бг субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, добре, че ме подсети - и на мен първата ми мисъл в главата, като видях постера, беше: Това ми прилича на Coppelion.

Но не знам за добро или за лошо.

 

Coppelion го гледах до 2-ри епизод и още не съм го догледал... Помня, че имаше страхотни пейзажи, грозен керъктър дизайн и страшно скучни герои... А и героите тук не изглеждат особено интересни.

 

Както и да е, аз очаквам да е нещо повече от Копелион... дано да съм прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Екот на терор" ми се струва като по-добър избор на българско заглавие. 

 

Хвърлил съм му очо за превод, ако не се окаже някоя лиготия. Режисьорът не е за подценяване, а анимацията е чук, съдейки по трейлъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод ми хареса, въпреки че не беше нещо адски невиждано или отнемащо дъха. Анимацията е чук, сеютата също са доста добри. Музиката е so-so. Всичко беше пипнато както трябва, не се бяха изхвърляли с излишни подробности и темпото беше равномерно през цялото време. Очаквам доста от това заглавие, но понеже няколко вече ме оставиха само с надеждите и в крайна сметка се оказаха боклук, за момента ще изчакам още поне епизод-два, преди да преценя дали си заслужава да се захващам с превод. Иначе съм си намерил и помощник, който вероятно ще се наеме и солово, ако аз вдигна бялото знаме. Макар че фенсуберите вероятно ще му се нахвърлят като хиени и ще се появи някаква пародия на превод още днес или утре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хиени много има, аз ще си го гледам с ваш релийз с Жорката, чакам да го преведете и ще го погледна още веднъж, но този път с бг суб. Относно първи епизод - страхотен арт, задължително ще се следи, нищо няма да изгубя само 11 епизода ще са, а и си е интересно с тези терористични актове, които вършат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на това викам добро начало! Няма какво да коментирам страхотния ост и арт - бая дълъг ще ми стане поста; пък и ме мързи. Само ще вметна, че оставиха доста загатнати неща:

- В каква точно организация участват главните двама (приемам, че участват, заради числата, които използват вместо имена)
- Защо героинята получава тези съобщения в тоалетната? И защо изобщо ходи там, какви са тези постоянни повръщания от нейна страна?

... and so, and so. Оценка за първи епизод: 9/10. Дано не ми се налага да я променям, а ако се наложи - да е по-висока. icon_razz.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 2:

Мда, също толкова добър, колкото първи. Сега осъзнах, че музичката от опенинга малко ми мяза на тази от Sidonia no Kishi.

Плановете на главните герои са отлично измислени, но наистина не схващам цялата роля на Лиса в тях? В смисъл, за к'во им беше да я викат в миналия еп.?
Колкото до майката, предвид състоянието й, стана ясно защо бяха всичките есемеси, но не и защо ги получаваше само, когато влезе в тоалетната... А и май има някакви проблеми, дали от стреса, или някакви телесни повреди?

Впрочем, в първия момент щом им чух гатанката, ми се стори прекалено глупаво, защото едва ли не всеки втори с добра обща култура знае отговора. Но в крайна сметка не било така просто, както детектив Шибасаки разкри. А той самият е голямо типче и ще е яко да се върне в полицията и да се пробва да ги изхваща... Ех, как ми се гледа двубой на умовете в стил Л/Кира...  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори епизод: "Зов и отзив" - сваляне.

 

Добавен е и нов трейлър на български:

 

 

 

 

Анимацията в този еп беше доста минималистична спрямо предишния. Явна зарибявка, но не ми пука.
Дотук действието е все така праволинейно, предсказуемо и не особено впечатляващо, обаче ми е все така приятно. Хареса ми как бяха обяснили техническото мъмбо-джъмбо за бомбата. Май това ме впечатли най-много в епизода. Останалото беше за фон.

Май ще се окаже, че са използвали сместа от железен оксид и алуминиев прах не толкова, за да стопят суперколоните и да изтрепят сума народ, а за да задействат пожарната аларма и така всички да се евакуират. Реално спринклерите свършиха останалото, но им отне достатъчно време, за да стане така, че сградата да се срути. Затова и нямаше никакви жертви.

А когато гръмнаха участъка, отново го направиха, след като пратиха ченгетата за зелен хайвер и помещението беше опразнено. Явно целта им е по-скоро да създават смут и паника, като разиграват институциите, отколкото да убиват поголовно цивилни. Вероятно ще стане по-ясно от следващите епизоди. Но в определен момент ще им се наложи да убият някого или поне ще ги натопят за това. Just guessing.

Вероятно доста хора са пропуснали и репликата между Девет и Дванайсет, когато коментираха новините, в които ги сравняват с японската версия на Теодор Казински - Юнабомбъра, а Дванайсти казва, че предпочитал да го сравняват със Савада Кенджи от "Човекът, който открадна слънцето". Доста интересен начин за психопортрет е избрал режисьорът. Но не всеки може да направи връзката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно начало. И двата епизода ми харесаха и определено ще си го следя това аниме. Очаквам малко по малко да ни разкрият мистерията и причината на двамата да вършат това. Последният абзац от коментара на Рагнос ме заинтригува и явно ще трябва да се търси информация за това. На мен ми направи впечатление и последното,което каза номер 9 (с черната коса) ,за това че с нетърпение очаква някой да се включи,като най-вероятно,това е Шибасаки. Явно е част от миналото на двамата ни герой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей за такова аниме ми плачеше душицата! Най-накрая някой да се смили и да направи нещо от любимия ми жанр.

Засега анимето страшно много ми харесва как се развива, разгръщащо ни малко по малко от историята около главните герои. Рисунъкът, за който не малко хора се оплакват, също страшно много ми допада.

Музиката, въпреки че я слушах преди още да излезе първи епизод и тогава хич не ми хареса, в анимето е просто брилянтно напасната и дори на моменти настръхвам от това каква страхотна атмосфера придават с нейна подкрепа!

Силно препоръчвам заглавието, защото на фона на всички обичайни аниме бозички, продължения на стари култови и не толкова култови заглавия, това е най-отличаващото се и може би ще си остане едно от най-сериозните за годината.

Както и да не забравяме, че си е оригинална история. До момента на Уатанабе му се получава страхотно, дано и останалите серии да са в същия дух!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 3:

Дъртият Шибадзаки си го бива, не е като да е гений, но им смогва засега.
Пък и загадката не беше особено сложна, този път просто полицаите се окопитиха по-бъзо.
Изглежда двамата главни са имали кофти детство, както ни показаха.
Също така, Лиса ме изненада с бягството си. Сега няма как, ще хукне след нашите, въпросът е дали (надявам се да не) ще я вземат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...