Jump to content

Recommended Posts

76599l.jpg

 

ЛЮБОВНА СЦЕНА

Жанр: BL, комедия, романс

Епизоди: 10

Период на излъчване: 9 Юли 2014

Студио: J.C.Staff

Режисьор: Кеничи Касай

Опънинг: "LΦVEST" by SCREEN mode

Ендинг: "CLICK YOUR HEART!!" by Kazutomi Yamamoto

Субтитри: български

:essub:

 

Онлайн с български субтитри:  :click:

 

Резюме: Изуми е роден в семейство на известни личности. Баща му е певец, майка му- филмова звезда, а по-големият му брат е водещият вокалист на популярната група Crashers. Самият Изуми, обаче, е само отаку студент. Той обича мангата "Magical Girl Lala Lulu" и мечтае да стане мангака. Един ден той почти насила (с малко подкуп ^-^ ) е накаран да участва в телевизионна реклама, където е облечен в рокля. Друг актьор на снимачната площадка, Рьома Ичиджо, го взема за момиче и се влюбва в него от пръв поглед. И чувствата на Рьома не се променят, когато разбира, че Изуми е момче.

 

Лично мнение: Първият път като прочетох информация за анимето си казах "Ама онова на снимката не е ли момиче?". От чисто любопитство зачетох мангата и още на първата глава не спрях да се смея. Изуми и Рьома са голяма забава. :28558: Друго нещо, което ми хареса е, че акцента (за разлика от други яоита) не падаше на сексуалните отношения (нашите се награбиха чак в 15 глава :D ), а по-скоро на историята и отношенията между двамата. Предполагам, че много от вас няма дори и да го погледнат, но аз нямам търпение да видя анимираните Изуми и Рьома (да не забравя и брата на Изуми и неговия "партньор" :rolleyes: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се сториха забавни първите два епизода и направих грешката да пробвам да чета мангата :28558: Тъй като жанрът хентай-яой не ми допада, ще си се придържам към анимето... Някои моменти са наистина забавни, например онази сцена с розовите слончета :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега май не съм попадала на шоунен-ай тема на аниме из форума, затова ще подкрепя тази с две ръце. Малко се саднах когато спряха превода на трети еп, но иначе анимето за двете серии, които изгледах е сладко и смешно. Понеже е любим жанр, ще поорежа останалите си критерии откъм сюжет и ще сметна, че тези са достатъчни, за да си го изгледам с кеф. Да не говоря, че от толкова време чаках подобно заглавие и такава суша ме беше налегнала, че след първи еп меко казано бях луднала и посред нощите дори се навих да чета манга, стигайки онези висоти от 15-ти чаптър :Д. Някак не обичам манги, но пусто любопитство. Убедих се, че определено е по-добре да се придържам само към анимето. Артът му е невероятно възбуждащ за сетивата. Самият начин, по който изглеждат героите... абе, да кажем, че върху мен има ефекта уау'.

От отдавна укето не се е случвало да не ме дразни, а напротив-да ме радва толкова. Има невероятен цвят на очите и обожавам как всички го тероризират във всяка възможна секунда, лол. Икономът или какъвто е там има много потенциал да радва. Прилича ми на потаен садист, изпитващ чувство на вина. А и след един разговор с Изуми от мангата тотално излезе начело в класацията ми. Братът също не е за подценяване, той си е изпечен садист, но е секси парчето на проекта и се наблюдава отблизо и внимателно  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А четвърти епизод беше божествен. И на мангата съм се хилила като побъркана, но като гледам анимето се смея повече. Рьома горкия беше жив труп, докато се извини на Изуми. :28558:

Виолета и на мен Шого и Рей (той не е иконом, а мениджър) много ми допадат. А техните отношения много ме разсмиват. Мен много ме кефеше в мангата, когато на Шого му излязат заешки уши. :rofl:

Дано в следващия епизод да дадат повече за техните отношения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Junjou Romantica - Sabrina1, благодаря, че обърна внимание и на тази тема. Това аниме бих го препоръчала на всеки, който харесва този жанр. Просто е уникално докосващо във всеки аспект. И ако въобще още има някой, който да не го е изгледал, нека не се колебае повече. За мен е под номер едно в листата ми за вечни времена и съм убедена, че друго заглавие никога няма да го надмине.

 

 

 

Love Stage - Току-що изгледах реакцията на един мъж за първия еп на анимето. Човекът искрено се забавляваше на смешните моменти и само повтаряше: 'Дано не е яой'. Еми, не е. Само шоунен-ай е :Д

 


Като наваксам с анимето и аз ще коментирам, Ками :)

Определено обаче забелязвам, че в мангата нещата се въртят най-вече около Изуми и Рьома. Щеше ми се да развият и образите на Шого и Рей, а защо не и да ги направят една готина двойка, която се драка постоянно. За съжаление те играят в един екип срещу Изуми. Няма интрига. Мениджърът изглежда суров и оправен, но все си мисля, че братът щеше да го надцаква по всички показатели. Понякога ми е по-интересно да наблюдавам второстепенните и третостепенните герои отколкото главните.


Стойностните анимета в този жанр не са много. Или поне тези, които достигат до нас на бг език. Сещам се едва за няколко по-стари сериала и няколко по-новички ОВИ и до там. Определено има доста фенове, но преводачите явно са кът /Радвам се поне, че с игралните филми не е така/. Понеже преводът по анимето секна, това ме подсеща за една молба. Каня се да направя бегъл бг суб за мои дружки. Та ако може някоя добра душа да ми метне линк от къде да си го изтегля с английски суб, ще съм му мн признателна :*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно! Много благодаря. Изтегли се толкова бързо и дори не искаше регистрация :)

 

 

Хах, в трети еп се оказа, че не съм разбрала мангата. И аз до сега си мислех, че е сън, докато не видях цицината. Ех, този Шого, садизмът му расте с всеки изминал еп. Вече взе да упражнява и физически тормоз над героите, освен психологическия, който до сега им нанасяше :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам този тип(BL) анимета, но това го дропих след трети епизод. Не издържам идиотизма на главния, като се замисля и на половинката му също -_- .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля така, харесвам ги. Това е оживялата манга. не могат да вкарат всичко, но и това бива.

Сериалът се движи  по мангата и то доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огромни благодарности на naia за превода. :thanks:

Анимето си следва плътно мангата и това е само огромен плюс. Само и единствено на обръщат много внимание на Шого и Рей, но това да ми е кусура. Дано овата да е за тях. :D По-нататък героят на Изуми започва да се променя, но няма да изпадав в излияния за да не спойлвам. Надявам се само анимето да не свърши на най-интересното и да чакаме сума му и време за втори сезон. -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф, аз го писах Шього, карай. Шого е по-добре.

Но си права, много трудно ще се досетиш, че има "Шого и Рей", ако не си чел мангата.

Толкова "никакво" го намекват, че... Само подмятания и намигвания.

Дано ова-та да е за тях, наистина.

 Не знам, до тук, както върви, няма как да набутат мангата в 12 епизода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излезе и 10- ти епизод, но няма превод от руски. Спряха на 8-ми, от месец.

Както си търсех английски букви, разбрах, че е в нет-а и се превежда доста бързо.

 С български субтитри. Нека. :up:

Аз приключвам с превода до тук.  Ако се появи заветният 9-ти и нататък,  ще преведа до края поредицата.

За честта на пагона, само!

Просто нещата трябва да се довършат... Нали.

Подцених таргет-групата на този сериал. Има си и фенове, и преводачи.

Никой труд не е хвърлен напразно.

А, аз  разбрах, какво е да превеждаш аниме.

Ако на някого  му хрумне идеята, че е лесно!!!

Не е. :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...