Jump to content

На какво се зарадвахте последно?


Recommended Posts

С удоволствие ще се похваля, че на 13-ти юни/петък/ се запознах с едно корейско семейство. Те пазаруваха в Лидл - жк.Тракия, гр.Пловдив. Изглеждаха като от корейски сериал. Децата бяха с бронзов тен, но много сладки, а родителите по-бели, много слаби и красиви. Поздравих ги и попитах дали са от Корея и се заговорихме/силно казано :28558: /, а изненадата ми беше още по-голяма, когато жената ми отговори на български. Начина по-който те отвърнаха на емоцията ми, ме развълнува невероятно. :panda-145:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко нощи се беше облещила една луна, красива и безсънна. Та излизам си аз на терасата да я погледам, да поснимам и а, дано ми дойде сънят. И  изведнъж какво да видя, светулки, точно пред мен, летят и блещукат. Онемях, не бях виждала светулки от няколко години и тогава едно такова приятно ми стана, наблюдавах ги дълго и се почувствах щастлива. Нямаше с кого да споделя, защото вече беше превалило полунощ, но беше някак приказно, като в детството ми, когато седяхме през ваканциите и наблюдавахме блещукането на светулките. Още по-радостно е, че следващата вечер ги видях пак. Дано да ги виждам по-често, прекрасни са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Липите нацъфтяха. Все си мисля за стройни, гиздави болярки с везани дрехи от преди хиляда години като ги гледам. Аромата им се носи и сякаш позлатява слънчевите лъчи. Минах по улица с липи, дишах с пълни гърди и усмивката още не слиза от лицето ми.
Лятото е тук. :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ароматът на липите е нещо дългоочаквано от мен всяка година. Не знам каква е причината, но този аромат е опияняващ, не мога да му се наситя. Свързвам го с безгрижие по детски, щастие по детски, сякаш е нещо вълшебно. Но толкова крактко. На село улицата на която живея се казва "Липите" :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, липите ме зарадваха и мен много. За мен са директен шорткът до спомените за гостуване у баба. Винаги по това време съм мазно-доволно ухилена :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завиждам на sonihrisi за светулките. Аз никога не съм виждала светулки на живо. Сигурно са красиви. А за липите сте прави, друго си е да си легнеш вечер и стаята ти да ухае на липа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това , че снощи успях да изгледам няколко серии от любим корейски сериал на лаптопа без да ми прави проблем ... повърхностно .... но това е нещото което ме радва и с него мога да избягам .... и все пак , най-голямата ми радост е усмихнатото личице на моят патиланец сутрин ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди месец бях за седмица на Санторини.

Половината от туристите бяха азиатци, имаше няколко техни сватби там, въоръжени с последна мода фотоапарати щракаха ли , щракаха де що видят.

Имаше май някакъв обичай булката да е с джапанки, едната двойка ,която се снима до нас беше много стилно облечена, а момичето- в огромни смешни джапанки.Понеже една мацка от групата ни се подразни от това стилово несъответствие, се сетих ,че май имаше нещо такова.

Китайците са обявени като най- платежоспособните туристи на острова.Около час прекарахме нагъчкани в една корейска група в чакалнята на ферибота- привидно семпло облечени момичета и жени, с едни роклета от на майка ми времето с кръгли якички и буфан ръкавки, но..... чантите маркови,обувките маркови,телефони ,таблети , абе.. богата работа..Смешно ми стана мацката до мен като взе с ръкав да си лъска логото на чантата.

Успях да се снимам с няколко дръпнатоочковци, голям мерак ми беше.

Иначе имам щастието да живея на място, от чиято тераса редовно виждам светулките - кацат ми вечер по прозорците, денем усещам мириса на близката липа.А и градината отдолу не е за подценяване - с храстчета рози, декоративни фигурки и соларни лампи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На приятен разговор просто на бензиностанцията под открито небе - за вселената = енергия + материя, човека = обвивка + съзнание, световния ред = цели + идеали ... и какво ли още не. Гарнирано със сокче портокал :) От много време покрай забързаното, скучно, сиво ежедневие бях загубил способността да се отпусна да пофилософствам с подходящ човек на разнообразни теми. Пък си трябва, инче човек се губи между любимите телефон, комютър и хладлник и се превръща в консуматор. И него го консумират. Но светулки не видях. Пък искам  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотна тема - поздравления, че се сети да я пуснеш :)

 

Аз искам да споделя колко се зарадвах на начина, по който мнозина се отзоваха в подкрепа на Варна и останалите пострадали райони. Малко по малко започнахме да осъзнаваме, че няма кой да ни свърши нашата работа и с чакане и вайкане нищо няма да се оправи. Радвам се, че българинът се взе в ръце и запретна ръкави. Крайно време беше :)

 

Отделно от това напоследък различни неща ми дават повод да се зарадвам на разкошните хора, които познавам. Немалка част от тези хора сте вие, Спиритци, независимо дали се познаваме лично с всички или просто усещам че сме на едни вълни с някой от вас, чийто пост съм харесала. Та, изводът е, че в България има наистина страхотни хора. Има надежда за тая държава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато снаха ми се обади по телефона и каза "Измъкнахме се, здрави сме! Това сигурно ще остане най-щастливото обаждане в живота ми. Тя и внукът ми на 1 год и 1 месец, преживяха наводнението в Аспарухово. Бяха сами, защото синът ми бе в командировка по това време. Цяла нощ без ток, без телефон, защото в резултат на непрекъснато звънене от нас, приятели и познати, батерията просто се изтощи. Жилището им се намира в може би, най-пострадалата ниска част на квартала. Колата също беше отнесена от водата, голяма работа, обаче притеснението за тях беше ужасно. Синът ми и други доброволци вече два дни работят по улиците на квартала и сигурно ще продължат през другия уикенд. Хората са съпричастни и помагат, но когато разбереш, че всичко е наред, може би, това е най-голямото щастие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц, тц, лоша работа с тези наводнения, имам фобия от големи количества вода- като дете почти се удавих, оттогава морето го гледам само от брега или от корабче, а като гледам снимките на хора с отнесени от водата дрехи, унищожени сгради, давещи се животни, цялата пустош след това- тръпки ме побиват от тази неовладяема кална стихия.

Последно се зарадвах, когато видях преди малко преведени цели три !!! епизода от " Краля" . Ама много се зарадвах, снощи от нямане какво да гледам , се залъгвах с " Бел Ами" - не знам как го изтраях целия, при условие, че от две години насам не съм довършвала до края филм,различен от корейски/ японски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

vesi_2323 cool.gif каза:
преди 1 ден 23 ч.
Не съм сигурна дали това е точното място, но искам да благодаря на хората, които превеждат, редактират и качват сериалите. ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Не знам какво щях да правя без вас. (bow) (flower) (yes) (flower)


Горният цитат е копи-пейст, но това са едни искрени поздрави и нека Ви зарадват!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котето ми се прибра самичко. Той е домашен и няма кой знае какъв опит, но не бях у дома и баща ми го изпуснал. Понеже е първото животно за което се грижа изцяло, бях ужасно потисната и като се появи на прозореца ми към 4 през ноща наистина се зарадвах адски. 


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще стана досадна, но не мога да устискам:

Две нови песни на Чонг Донг Ха в един ден... След първата бях мазно и доволно нахилена, но след втората буквално цвиля от кеф:

https://www.youtube.com/watch?v=H1WaF6zb2ok

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз на  Цар Плъх :) . Доживях и аз да попадна на свястна книга (от една година на сам не ми се беше случвало). Лошото е, че пак ми е харесало нещо брутално много и една смислена и свястна дума не мога да кажа. Но тази книга беше извор на добро настроение последните два дни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...