Jump to content

Друг поглед към Изтока


Recommended Posts

"НЕ НА КОРЕЙЦИТЕ като цяло, а на ЕДНОТИПНО ОПЕРИРАЩИТЕ СЕ КОРЕЙЦИ." - с други думи стандарта им за красота.

Сметнах, че трябва да кажа всички тези неща, именно заради циничния начин по който говорехте за Корейските стандарти за красота, също за липсата на "индивидуалност" и "различност" у Корейците. Исках да ви покажа, че на света има далеч по-лоши неща от "липсата на различност", които макар и толкова ОЧЕВАДНИ за мен, остават незабелязани за повечето хора.

Затова и заговорих за (огромните) проблеми и недостатъци в Западното общество.

 

После всички се нахвърлихте със зъби и нокти срещу мен и започнахте да защитавате Запада.

Въпреки прекомерната употреба на груб език от ваша страна, аз все пак успях да запазя добрият тон, което считам за лично моя победа. ^-^ И се гордея от този факт.

 

Не съм казала, че сте "долна утайка, затънала в греховност и порок", никъде не съм използвала такива думи. Казах ви, че Бог обича всички наравно- и вярващи и невярващи. Не ми слагай думи в устата. Това, че смятам Западната култура за греховна, порочна и пропаднала е отделен въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда имаш сериозен проблем с общуването и обобщаването. Още от първото си мнение се обръщаш с "вие" към някаква твоя въображаема група опоненти, които си умират по западната култура. "После всички се нахвърлихте със зъби и нокти срещу мен и започнахте да защитавате Запада". КАКВО?! Кои ВСИЧКИ?! Майра ти написа, че се изказваш твърде крайно и че тя самата харесва някои американски звезди. Това ли са ВСИЧКИ? Моите мнения чете ли, или просто видя първото нещо, където е споменат "любимият" ти порочен Запад, за да си вихриш религиозното красноречие и нататък? Според мен не си ги чела, защото не защитавах Запада, ами те помолих НАД ТРИ ПЪТИ да не флудваш темата с офтопик!

 

Влизаш във форум, посветен на източната култура. Тук са се събрали хора, които обичат източната култура. Тези хора са достатъчно отворени към новото и непознатото и достатъчно ТОЛЕРАНТНИ, за да приемат една толкова непривична за тях култура с разбиране и любов. Потребителите тук НЕ ХАРЕСВАТ тесногръдите и натрапващи ограничения "шефчета". Регваш се тук. И първото ти изказване ни в клин ни в ръкав е предълго плюене по Запада, Европата, по музиката, по тена, че и по собствената ни нация! :28558: Какво очакваше, всички да викнат "Урааа!" и да те разцелуват ли? :slap:

 

Твърдиш, че тук се опитваме да принизим нещо, за да излезем по-велики от него. Но това го правиш ТИ. Още от самото начало не намери друг начин да обясниш любовта си към Корея, освен да сравниш със земята, че дори и до пъкъла да стъпчеш всичко, различаващо се от допадналите ти корейски особености.

 

Аз приключих с този диалог. Преливам от пусто в празно, няма кой да обработи информацията отсреща. Но ти разбира се можеш да си продължиш монолога, който и без това водиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kyoeptatokki, хубаво ще е, преди да говориш за християнство и нещата в основата му, да се осведомиш малко за историята му и по-конкретно за кръстоносните походи, инквизицията и други общоизвестни "красиви" проявления нему. Прочитът "Господ е любов" е сравнително модерна трактовка на християнството, между другото.

 

Нека да кажа и аз 2-3 думи за "добрите праведни корейци". Спомням си в едно интервю на Пек Джи Йонг (певица) как тя обясняваше със сълзи на очи как загубила детето си. Тогава мили корейци били писали, че защо не умряла и тя. цък

 

Гледах едно предаване, в което някакви родители бяха изгонили сина си, тъй като бил много дебел и ги позорял. Не знам какви са твоите представи за християнска добродетел, но определено не съвпадат с моите, ако това за теб е ок. Това е практика и при хомосексуални роднини. При всяко положение това е детето ти/роднината ти и не би следвало да го низвергнеш заради проблемите му, ако наистина си християнин.

 

В Корея става въпрос за такъв конформизъм със социалните норми, че ум да ти зайде, ако не попадаш в тях.

 

Освен това, може да живееш със самозаблудата, че приличаш на корейка, но вярвай ми, дори да заживееш там, винаги ще си уегугин. За бога, полу-корейци там ги възприемат като уегугин, та ти не знам въобще за какво се бориш. Прочети за "the big white horse" и какво значи той в корейската култура, ако искаш.

 

Понеже прочетох за Япония и "сладките" концепции, нека се изкажа (това за Корея не важи до такава степен). В Япония децата са сексуални обекти. Затова и има такъв култ към сладкото и детското. Ако не си загледала, групи от типа на АКБ48 (които се водят сладки), имат в клиповете си сексуален привкус. Фенбазата им е до голяма степен съставена от мъже/чичковци и съответно концепцията им се състои в това да са невинни, за да си представят по-горните как са им първите. В Корея нещата са малко по-туширани, но и там идолите са продукти, които печелят въз основа хормоните на морето от азиатски фенки (и по-рядко фенове). Но да кажем, че това е в реда на нещата, тъй като певците/актьорите доста зависят от вида си навсякъде по света.

 

Не знам, ти може да го смяташ за нормално, може би, защото не си работила, но за мен не е нормално да се избират хора в дадена работна сфера въз основа по-скоро на външния им вид, отколкото на качествата и талантите им. Защото това е реалията в трудовата среда на Корея - избират се по красота жените на работните места (може би вече и мъжете), а не по постиженията. За мен лично това не е нещо, което бих толерирала. Доста родители карат децата си да си правят пластична операция само и само, за да си намерят работа. Толкова е драстично положението. 

 

Но нека не звуча анти, тъй като аз харесвам южнокорейците. Харесвам колективния им дух, харесвам и аз стремежът им към съвършенство. Но не и на цената на низвергване на други човешки същества заради това, че са се родили без двойни клепачи или без "малко" лице.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, такъв беше първият ми пост тук, защото дойдох в този форум, за да споделя любовта си към Южна Корея, културата, бита, музиката и филмите им, а в темите навсякъде чета само КРИТИКИ, ЗАБЕЛЕЖКИ и ОПЛАКВАНИЯ.

Критики към актьорите, сценаристите, режисьорите, дори целувките, защо били толкова невинни (smh..) и тук таме някой позитивен коментар за цвят.

Не можете да си представите колко пъти ми се е искало да напиша "Ами хайде седнете вие тогава да напишете по-умна, стойностна и добра драма!". Или "Хайде изиграйте го вие този образ по-добре." Или "Гледайте си Американските сериали - там само целувки да искате.."

Но си мълчах, защото всеки има право на мнение и щом мислите така, това си е ваше право.

 

Но когато обаче попаднах на тази тема, вече не издържах, регистрирах се и ви казах всичко, което мисля.

Толкова.

Не беше само maira, ами и ти kcekce, a_smile, speedy86, kapris, Mina, leslie cheung, debil4e (???) и т.н.

Питаш кои са тези "вие" на които говоря? Забравяш ли че преди да пиша съм прочела всичките ви коментари в тази тема? Обръщам се към вас и ясно посочих, че не съм съгласна с изказаните по-горе мнения.

 

Обичам България наравно с Корея, защото съм родена тук и защото колкото и зле да е положението и тук е хиляди пъти по-добро отколкото в Щатите. Но и ние въобще не сме цвете..

 

И аз се надявам този спор да приключи по-скоро, защото е напълно безсмислен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Океееей, явно дискусията излезе по-ялова, отколкото се надявах, а нямам излишно време да изтъквам очевидното, затова турям точка на участието си с няколко последни реда.

 

Щом избираш да си жаба в кладенец, твоя воля, но спри да приписваш на хората неща, които не са казвали - нито някой величае в захлас Запада, нито някой от нас твърди, че Корея е адът на Земята. Истината е, че без Запада, Корея нямаше да е това, което е днес.

Ако продължаваш да сееш шовинизъм, ще се наложи админите да приложат и по-строги мерки. Надявам се обаче да не се стига дотам.

 

И нещо лично:

 

Съжалявам. Наистина съжалявам, че няма как да ти спестя огромното разочарование, което ще изпиташ някой ден, когато осъзнаеш в каква жестока заблуда си изпаднала. Съжалявам за хората, които никога няма да опознаеш, защото ще си ги пренебрегнала заради външния им вид. Съжалявам, че генерално се разминаваш със завета на бога, който уж толкова горещо почиташ. Съжалявам, че ще се наложи да изпиташ срам и болка, когато след време проумееш какво се опитваме да ти кажем. Съжалявам, че светът не е приказка - той е много по-широк, отколкото някога си си представяла. А реалността няма нищо общо с това какво ти се иска да е. Затова ти пожелавам наистина да поживееш там и да се увериш лично кое какво е. Не държа да ми отговаряш - приключвам по темата. Желая ти всичко най-хубаво и възможно най-безболезнено порасване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам доста корейски сериали и само от там ми е досегът до корейците. В смисъл не се интересувам нито от актьори, нито от певци, нито от страната им, нравите и т.н. Но пък и това което виждам там, ми е достатъчно. Че са маняци по външния си вид, така е. Разбирам, че всяка жена иска да изглежда добре и по възможност по-млада. Но да не забравяме, че и да не ни се иска остаряваме. А на 50 да изглеждаш на 20 на всяка цена, странно ми е .

Със сигурност има много естествено красиви корейски момичета,  след 10 или 20 те  все още ще са красиви, ама няма да са естествени.Мисля си какво толкова, от една бръчка няма да умрат или да станат по-глупави, но явно външният вид е най-важното там, другото да върви

на майната си

.С извинение за израза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Светът е различен и зависи какви очи го гледат. Вероятно колкото хора има на Земята, толкова различни 'реалности' има.

Вие сте цинични и песимисти, аз съм идеалистка и допускам само позитивното в съзнанието и живота си.

Въпреки, че тук говорих толкова много за негативните страни на Запада, в реалността въобще вече не се занимавам с него. Нито мисля за него, нито говоря, нито гледам техните идиотски филми, нито им слушам музиката.

Старая се да не допускам нищо негативно, фокусирам се върху това, което обичам и което ме прави щастлива!

И така мога да живея добре и да живея в "приказка" както се изрази. Защото просто не се занимавам с глупави, пропаднали и цинични неща.

Всеки вижда това, което иска да види и което избира да види.

 

Смешно е да твърдиш, че ще пропусна много като не опозная определени хора. Човек не може да познава всички хора на света! :D

Познавам достатъчно добри и прекрасни хора и аз също мога да кажа, че ти пропускаш много като не ги познаваш.. :D

 

Аз също съжалявам, че съдиш за мен от няколко поста. И много съжалявам, че мислиш, че ме познаваш вече и можеш дори да съдиш за вярата ми в Бог и за това, че тя се разминава с Неговият завет..

 

Нека наистина да приключваме този спор. Не ми отговаряйте повече, разбра се, че мислим различно и няма да постигнем никакъв консенсус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже нещо много тегава стана тая тема, викам да  взема да я разведря с един струва ми се тематичен виц :)

 

Явяват се две момичета на конкурс за съдии. комисията е от пет съдии, четири възрастни жени и един млад мъж - председател. Първото момиче е дребно, пълно, грозновато и с очила. Каквото го попитат - всичко отговаря правилно. Второто момиче е висока, дългокрака, хубава блондинка; каквото я попитат - нищо не знае. Събира се комисията да реши коя да избере:

- Тая пълничката, тя всички закони знае и много правилно разсъждава - казват съдийките.

- Не, ще изберем втората - казва председателят. Закони се учат, но крака не растат!   :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Южна Корея винаги е била "куче" на запада, и завинаги ще си остане. Там положението е абсолютно същото без никаква разлика както и в България. Нас ни е освободила Русия и до ден днешен сме им длъжни и българите им подръжават, дори учим езика им все едно сме някоя васална държава. (да не споменавам, че в никоя страна българския не се учи, освен ако не си платиш в някой частен център). Южна Корея я спасиха така омразните ви американци през 1950-1953 (The forgotten war). В Америка повечето звезди от киното и от музикалната сцена започнаха да си правят пластични операции, лифтинги и всякакви разпъвания и точно от там Южна Корея видя и започна да роботизира населението си. От една страна съм против всички да са с еднакви пластични операции, но ако ги нямаше? Боооже опази ни... Много грозно население, не знам но явно е имало някаква смеска между монголци и ескимоси. Няма какво да ги обвиняваме, ако не си правят пластични операции и мъжете не се гримират с очни линии, спирали, моливи, лакове, фон дьо тен, руж, боядисване на косите, маникюри, пудри и какви ли не още непонятни за мен неща, които всяка kpop звезда или звезда от киното е задължена да си слага от чисто човешки срам от държавите, в който ще си продават продукта. За Америка няма какво да говорим, те са свикнали да заплашват и да линчуват другите страни с цел да не израсходват собствените си ресурси за да имат за в бъдеще, а крадат ресурсите на другите невинни страни. Американските филмчета, с който ни заливат се опитват да ни втълпят в главата (вече са го сторили), че в Америка всичко е на 6, че те имат най добрите граждани, най милостивия президент, богати реколти, много пари, хубави жени,най добрите престъпници дори - но ни показват още по добри ченгета, който да ги заловят ... И това е напълно вярно, вече всички млади хора се ориентираха към Америка за да спечелят някой $ и да го заделят за да могат да се изхранват.  Общо взето американците са използвачи живееики на гърба на целия свят като паразит, а Южна Корея просто се опитва да копира от тях, както целия свят прави ( с нищо не е по различна, освен че добавя от себе си някой положителни неща и някой отрицателни).

 

 

Надали някой от вас щеше да забележи корейската музика ако всички звезди не си правиха пластични операций - Jaejoong-Plastic-Surgery.jpg

 

а жените изглеждаха така:

 

plastic-150535_copy1.jpg ...........................

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Съфорумци...следя си (досега безмълвно) темата и смятах така да си остане точно ВЪПРЕКИ разразилия се...не бих казала спор, защото случващото се определено не се вписва в дефиницията.
Мога само да ви призова - колкото и несъгласни да сме с дадено мнение (а повярвайте ми, излияния от този тип предизвикват у мен  най-нелицеприятни емоции по ТОЛКОВА много точки) ако не може да се  проведе нормална дискусия, нека се избегне. Смисъл няма - тъжно ми е, когато попадна на толкова мизантропски виждания, ще ми се хората да не са толкова радикални, дори понякога фанатични и да са по-толерантни към околните не само когато им изнася.
  А изказвания от рода на ''хомосексуалността е грях'', ''слушащите рок са лоши хора'', ''еди-си-коя нация е коренът на злото" (защото видиш ли, то се разпределя по географски принцип) наистина не смятам, че трябва да отразявам, защото освен ужасно антихуманни са и необосновани. Знам един много лесен начин, по който да определям добродетелността на един човек и той е прост: един човек е добър, когато е ....добър. :D Нито цвета на косата, нито невинния облик, който лесно може да е фасада, нито музикалните вкусове, нито това дали е решил, че еди-си-кое божество е отговорно за съдбата му, са определящи. А що се отнася до това как ''тази нация въплъщава доброто, онази сее разврат и пошлост'': за мен хората са си хора навсякъде. Културния бекграунд, поведението в определени обществени ситуации - под тях се крият същите инстинкти и индивидуалност. Езикът, поведението в социума и традициите, та даже и външния вид на човек, роден в Австралия и такъв, роден в Африка наистина са различни, но нима това е важното? И няма такова нещо като универсален идеал за красота. Ако шведките са високи, синеоки и руси, а испанките- са с по-матов тен (стереотипен пример, далеч не е меродавен) , това значи ли, че едните са грозни? И русокосите испанки и чернокосите шведки трябва да се подложат на козметична промяна? Нека ви споделя своето виждане - не. 
   Но по същество с корейките: защо на една корейка родена с, да речем,  по-широко лице (което определено си е присъщо на етноса) да ѝ се налага да се подлага на ''корекции'', за да се впише? А и да сме честни, за идеала за хубавица с висок нос и големи очи: всеки, който има поне бегли познания по биология и не си криви душата знае, че не е съвсем ''местно производство''. Ако (и цитирам по памет, макар да не се доверявам на статистическите данни, предложени в поста) ''половината корейки се раждат с единичен клепач'' нима не са сериозен брой все пак? Според мен дори повечето би трябвало да са с единични клепачи, това е белег на етноса. Не е нито грозно, нито срамно, нито крещящо се нуждае от корекция. Все едно някой да ми каже, че макар че българките се раждат с двоен клепач, това е ненормално и неестетично. 

 

Иначе това дали познаваш един, трима, двадесет или сто представителя на една нация не означава, че тези хора са представителна извадка за целия народ. Затова може да се говори за лични впечатления, всичко над това е просто стереотипизация. А що се отнася до драмите - има си причина да изглеждат по начина, по който изглеждат и те далеч не са достоверен източник на иформация. За онлайн игрите - да не говорим. 

 

Но дотук с размислите, надявам се темата да се отклони от това колко черни са ''лошите капиталисти от запада'' и кой колко и в какво вярва (грозно е да се намесва нещо толкова съкровено, особено ако се явява и съвсем несвързано с темата на разговор). Ще ми  се и да се спрат нападките на лична основа, най-малкото защото в един общодостъпен форум щом  страничен наблюдател като мен стана свидетел на цирка, същото важи и за сериозен брой посетители. 

 

Офтопик - kcekce, speedy, Sierra и компания - преди дискусията да се опорочи и отклони ужасно много от първоначалното си предназначение следих с огромен интерес, защото темата е сериозна сама по себе си. Надявам се и занапред да има конструктивни ​и предизвикващи размисъл мнения. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е станало страшно :slap:, почетох малко и реших да се включа и аз.

И понеже темата се казва „Корейската мания по външния вид“ само ще спомена, че според мен те, много повече от всеки друг народ, имат доста масово изразен стремеж към уеднаквяване и напасване към някакви шаблони. И това определено прави впечатление – има го и в Северна, и в Южна Корея (по различен начин, разбира се). Това е просто моя констатация - не искам да отричам ничии идеали.

Та, имайки предвид името на темата се чудя защо в нея е пълно с объркани проповеди и с изказвания как целият западен свят е затънал в пошлост, разврат и насилие и колко ужасни са американците. Чудя се и защо тези изказвания са толкова „злобни, груби, неуважителни и изпълнени с омраза” след като човекът, който ги е писал твърди, че избира да е мил, невинен и чист като утринна роса...

И още нещо, което ме подразни:

 

 

kyeoptatokki, съгласна съм, на всеки му се случва неволно да греши, но в предишните си постове повтаряш една и съща грешка (азиятска, азиятци...) дори и след като ти бе обърнато внимание как е правилно да се изписва. Този форум носи името „Eastern Spirit“ и е посветен на азиатското кино, на културата на страните от Източна Азия и хората, създали го и посещаващи го ги харесват, затова няма как да не им направи впечатление, ако пишеш азиятци. Нали ги уважаваш и им се възхищаваш, прави си проверка, когато пишеш за тях на български.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ТЕМАТА трябва да има две подтеми, а именно:

 

- пластичната хирургия при звездите.

- и пластичната хирургия при обикновените хора.

 

Това са две различни неща.

Звездите изкарват парите си със своя талант и външен вид. Трябва да си изключително талантлив, за да имаш успех, ако не си достатъчно приятен на публиката. Хората възприемаме с очите си. Но и също трябва да си изключително привлекателен, за да се задържиш на сцената без да имаш талант, а това се случва най - трудно защото винаги излиза някой по - красив от теб.  

Така че, според мен, най - важното, което трябва да имаш е таланта и уникалността. Ако имаш уникалност няма как да има още двадесетина като теб.  Въпреки това разбирам защо звездите се подлагат на подобни операции. Това е част от тяхната работа. Все едно да престанеш да опресняваш паметта си, когато си адвокат и да не възприемаш новите закони. Каквато и да е професията - тя изисква  от нас да бъдем в крак с новото, което идва. И която и да е професията - тя изисква от нас дадени жертви. Затова и не упреквам звездите заради това, че прибягват до подобен тип намеси. Предполагам, че и за тях стреса е голям и е трудно да се задържиш на нестабилния трон на шоубизнеса. Те са длъжни да изглеждат добре, но и да останат уникални. Тоест, популярността, която истинските звезди имат идва от техния талант и харизма, а не защото са перфектни външно. И въпреки това е нормално и човешко да започнат да страдат от определени комплекси и нужди на определена възраст. Не е лесно да бъдеш идол на толкова много хора. Нито е лесно да те снимат на всяка крачка. 

 

Колкото до обикновените хора. Приемам пластичната хирургия, ако имат някакви недъзи, белези или нещо, което ги смущава истински през целия им живот. Ако наистина се чувстват грозни те трябва да осъзнаят първо, че дори да са с най - красивото лице, ако не променят представата за себе си - колкото и операции да си направят - изгледа ще е един и същ. Не съм против човек да се подложи на подобна промяна, но най - важното е да осъзнае, че често проблема идва отвътре, а не отвън. Важно е да се обичаш, да разбереш че си личност. Не съм съгласна тогава, когато пластичната хирургия е въпрос на мода. Това е глупаво. Глупаво е да промениш външността си защото е модерно. Ако имаш истински комплекси е добре първо да посетиш психолог, а после хирург, за да си сигурен, че наистина не можеш да живееш с лицето си. Но, ако се водиш по онова, което ти се казва, значи е добре да намалиш телевизията и добре да обмислиш дали си струва да убиеш уникалността на своето аз, за да я замениш с блудкавата представа на целия свят. 

 

Тук не говоря само за азиатците. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

И аз предпочитам азиатски продукции и от 4 години не гледам западни горе-долу по същите причини. Толерантна съм към всяко смело собствено мнение. Бих казала - браво за идеализма!

В Корея и Япония, обаче покрай манги, анимета и мангаки май има много повече хора със зелени коси на глава от населението отколкото тук, сега като се замисля. :)

Катето добре е направила, че е разделила темите, защото едната - за пластичната хирургия, няма нищо общо с другата - за културните особености на двете цивилизации. Помня че с Пресиан си говорехме същите неща. Да живее свободата и всеки да си гледа и вярва в каквото пожелае! Хм, и да емигрира където пожелае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О ужас-с ръка на сърцето си признавам, че обожавам Usher, точно толкова, колкото и Hwanhee..Грешна ли съм?? За пластиките на втория няма да говоря-мен си ме радваше и без тях.По принцип рядко пиша във форума, но цялата тази "война"да я нарека, която се е разразила тук не ме остави безучастна.Не ни ли обединява всички тук интереса и любовта към изтока? Смятам, че трябва да е така и наистина не мога да разбера kyeoptatokki за какво всъщност се бори вместо да се наслаждава на този прекрасен форум.И нека бъда грешна-Hwanhee, Usher, Hwanhee, Usher :-P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасни съфорумници,

 

Позволявам се скромно да се намеся в така завихрилата се дискусия поради причините, че се спомена Австралия в първия пост, че аз също съм минала по този път, както и да изразя личното си мнение по всичките тези неразрешими въпроси (доколкото мога).

 

Първо, смятам че всички изречени мнения сами по себе си заслужават интерес да се изучават - помислете си само, не е ли невероятно, че е възможно да се сподели първото мнение в темата, и кога друг път това изобщо би се било случило?! И второ, тука определено говорим за две много различни неща - първото е физическите пласрични хирургии и другото е морала.

 

Първо, Австралия не е точно като Содом и Гомор, въпреки че се намират хора от цял свят и от всякакви пътища на живота. Поне се опитвам и да вярвам, че не е като Щатите в много отношения, спрямо културата, и здравословните проблеми със теглото. Ако изобщо има такъв проблем - то е по-скоро с обсебване по здравословния живот и спорта. Четете скоро в темата "Aussie Life" какво точно имам предвид.

 

От гледна точка на пластичните хирургии, като жена и като човек, който вярва в човешката божествена природа и като човек, практикуващ йога не мога да изкажа нищо друго освен неприязъм, при което ме побиват студени тръпки. Това, скъпи съфорумници е снимка от кабинета на пластичен хирург в КангНам и включва костите от скулите на пациенти от последните 3 месеца.

 

(след малко)

 

От гледна точка на моралните ценности, мисля, че всички ще се съгласят с факта, че Корея е страната с най-запазени Конфуциански ценности, като в същото време е една от най-индустиализираните държави в света, с най-високо потребление на интернет, При такава невероятна смецица от факти е нормано да има раздвоение на мненията. Но не мога да споря с това, че Корея като цяло е конфуцианска държава, тоест уважава семейните ценности и йерархия, много повече, отколкото християнска (съжалявам). Аз лично съм живяла със семейството на свещенник в Корея за няколко дни- да, прекрасно, добро и изключително гостоприемно семейство, бащата ми беше като мой собствен.  Но също съм била и в съм била и в тяхната църква с оглушителен рок в неделя вечер и електически китари- да, съвсем парадоксално е, че е същия този рок, който уж символизира запада тука. Ако това е църква, то тя няма нищо общо с нашите разбирания (също така дълбоко препоръчвам Парк Чан Ук и "Жажда" със свещеника - вампир, за да се добие представа до какви криворазбрани и трагични идеи може да доведе новата религия и търканията със старите вярвания). 

 

 

Последно, като човек изчел навремето повечето книги в България по източни религии, си спомням много ясно това вярване:

 

"Дори и на върха на планината, човек ще намери само това, което сам е занесъл със себе си."

 

 

Като цяло, не ми е много ясна целта на тази дискусия, може би трябва да започнем от там преди да продължим.

 

За финал, мисля, че видеото олицетворява вярванията на човека, започнал тази дискусия, изобразени най-добре човек без нито пластична операция и моя абсолютна слабост:

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bi Rain е уникален талант, като актьор, танцьор, певец, дизайнер, продуцент. Чудя се, какви са критериите им за красота в Корея, щом са го отхвърляли 17 пъти на кастинги за танцьор?  За мен е естествено красив и има чаровна усмивка, на която не може да устоиш.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...