Jump to content

Друг поглед към Изтока


Recommended Posts

Speedy86, ако още не си се хванала да работиш като детски психолог или педагог, направи го, удава ти се определено;)

 

Впрочем, ако изобщо ми дремеше, можеше да се броя за една от "засегнатите", тъй като съм с пиърсинг, а косата ми е била и синя, и зелена, и червена, че и в рок-група съм пяла :28558: Сигурно това ме прави толкова покварена, че Господ да ме накаже със "смърт на 50" от алкохолизъм? :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам естествените по-възрастни актьори като  Seong Dong Il.Затова и гледам криминални, там няма толкова оперирани и са по-естествени.Изобщо харесвам естествените  жени и мъже.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(вероятно) познат ти цитат: "Смърт и живот има в силата на езика[/size] и които го обичат, ще ядат плодовете му." [/size]

Това е напълно вярно. Този стих го подкрепя също-

"А езикът е огън, цял свят от нечестие. Между нашите телесни части, езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота ни, а сам той се запалва от пъкъла. Яков 3:6"

 

Искрено се извинявам още веднъж, на всички, които са се почувствали засегнати от думите ми..

Най-вече на kcekce.. Бог не носи смърт и не отнема животи, Той е Живот и дава живот.. Грехът е това, което отнема живота и носи смърт, разруха и страдание. Това имах в предвид, когато казах това за умирането на 50 от алкохолно натравяне..

 

Колкото и "готина" да е рок музиката, в 95% от случаите в нея се пее за сатанински и тъмни неща, които не водят до нищо хубаво. Дори символа за "рок&рол", който всички правят с ръце, символизира "рогата на дявола"..

Как бих могла тогава да одобрявам този стил музика възпяващ ада и смъртта, само за да не нараяня нечий чувства?

Ето тук става трудно. Защото Бог казва "бъдете в света, но не бъдете от света".. И "обичайте ближните си като себе си" ..

Но на мен ми е трудно да балансирам между това да върша Божията воля и да говоря неща, които да са приемливи за светските хора и атеистите.. Положението е стигнало до там, че ако ти говориш това, което Бог е заповядал, света те напада и те обвинява в омраза и нетолерантност. Например ако се изкажеш против хомосексуалистите става СТРАШНО. Всички са готови да те разкъсат на парчета и следват обвинения в хомофобия, хейтърство и не знам какво още. Невъзможно е да се угоди и на Бог и на света едновременно. Или ще предадеш Бог или света.

При ВСИЧКИ случаи обаче, по-добре е да предадеш света, и да страдаш тук, отколкото да предадеш Бог! (/w\)

Света е сбъркано място. И въпреки че в Библията е предупредено за всички тези неща, за това че на Християните никак няма да им е лесно.. понякога не знам какво да правя и как да постъпя. Затова понякога хората приемат думите ми погрешно..

 

Независимо колко се стараем да не грешим, всички допускаме грешки и се учим от тях.. Аз понякога забравям това, което Бог казва за тези неща - "Мрази греха, но обичай грешника." Трудно е да разграничаваш двете неща. Трудно е да запомниш, че "грешниците", тези които мразят Бог или не вярват в Него, са също толкова скъпи и ценни за Бог и Той ги обича наравно с всички, които Го обичат и вярват в Него. В крайна сметка всички грешим, просто в различни неща..

 

Ще се старая да подбирам думите си по-внимателно за в бъдеще. Извинявам се и съжалявам ако съм наранила някого..

 

П.П. kapris Красивите и млади корейци и корейки с малки лица, големи очи и бяла кожа също са естествени. ^-^ Има много корейци, които просто са родени красиви, без никакви хирургически намеси. Все едно казваш, че несъвършенствата и недостатъците са 'естествени', а ако си красив, 100% имаш пластични операции и си 'неестествен'. ㅋㅋㅋ ^-^ просто исках да вметна това..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натвърдих го на няколко пъти и пак ще се повторя - тази тема НЕ Е за религия, нито за "сатанинската същност на Запада". Моля те, спри вече с тези радикални проповеди, с които ненужно започна още от първото си мнение. Ако желаеш да изразиш своите разбирания за света и религиозните си убеждения като част от представянето ти като ЛИЧНОСТ в този форум, направи го в тема "Представяне".

 

Личното - в спойлера:

 

 

Няма за какво да ми се извиняваш, мен лично толкова необосновани изказвания не могат да ме засегнат :) Във всички случаи ми е присъща християнската добродетел да ПРОЩАВАМ и да ПРИЕМАМ, вместо да смятам 60 % от цялото човечество, 95 % от почитателите на някакъв тип музика или 100 % от звездите на някоя държава за "неверници", "поклонници на дявола" и "сатанисти". С толкова крайно мислене мястото ти е не в християнската църква, а сред радикалните ислямисти, които се взривяват заедно със стотици невинни в градския транспорт. Ще ме прощаваш, ама вместо да обичаш ближния си си избрала да обичаш само възможно най-далечния от теб идеализиран образ, aca кумир.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

присъща християнската добродетел да ПРОЩАВАМ и да ПРИЕМАМ, вместо да смятам 60 % от цялото човечество, 95 % от почитателите на някакъв тип музика или 100 % от звездите на някоя държава за "неверници", "поклонници на дявола" и "сатанисти". С толкова крайно мислене мястото ти е не в християнската църква, а сред радикалните ислямисти, които се взривяват заедно със стотици невинни в градския транспорт.

 

Между Християните и радикалните ислямисти няма нищо общо. Подобни сравнения са обида за мен. С какво тогава ти си по-различна от мен, която се изказвам против определени мейнстрийм течения, музика и звезди. Ето за това говоря..

Може да ти изглежда радикално и фанатизирано, но аз не казвам нищо повече от това, което Бог е заповядал.

 

Ако аз одобрявам рок музиката, гей-браковете, Лейди Гага с песента и Юда или Мадона, която е пяла разпъната на кръст и казвам "Оо, всичко това е супер нормално и добро и похвално и в него няма нищо лошо или неправилно",

тогава всички Християни ще кажат "Каква Християнка си ти? Не би трябвало да се наричаш така. Как може да одобряваш тези бесовски артисти? Толкова ли е важно да си 'нормална' в очите на хората от света, че предаваш Бог? Лейди Гага и Бейонсе ли трябва да слушаш или Този, Който ти е дал живот? " и ще отстъпя от вярата си в Бог, ще Го предам, само за да ти се харесам на теб и всички останали.

Съжалявам, но това никога няма да стане. Наричай ме както желаеш- фанатичка, хейтърка, etc.. Аз не мразя нито Гага, нито Бейонсе, нито феновете на рока.. Не одобрявам това, което правят и толкова. Защото обичам Христос много повече от глупостите на този пропаднал свят..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki, ти страдаш от тежка форма на шизофрения! Лекуват ли те с нещо, на пазара има много добри антипсихотици с малко странични ефекти. Не ми се връзват двете противоречиви позиции - едната че казваш, че си християнка и другата , че всеки трябва да спазва твоя идеал за красота,който е много близък до суетата, която е смъртен грях в християнството, въпреки че аз не съм християнин и смятам като цяло религията за вредна.   Мнението ти за европейците/американците е напълно тенденциозно, преекспонирано и изкривено. Западният свят е именно светът на разнообразието - тук се приема всичко, твоят идеал за красота също, но нищо не се поставя на преден план като единствен модел за подражание.    Прощавай, но не мога да приема идеала ти (светла кожа,малък нос и т.н.) що се отнася до мъжка физика - трябва да има всякакви хора, лично моят тип е мускулест, с умерен тен и по-мъжествени черти на лицето, другото ми звучи като педофилия. Странна ми е и корейската борба срещу хомосексуализма, при положение ,че повечето им идоли мъже много трудно можеш да ги различиш дали са мъже или жени, някой незапознат би казал че Сеул трябва да се прекръсти на Содом.

 

 

Да се върнем на религиите и да приключим тази тема, защото си е чист спам: В Китай по-малко от 5% от населението са християни. Опитай да говориш там тия неща за бог, за греха и страшният съд и най-много да те пратят във трудов лагер. Китай е една от страните, в които християните най-много са преследвани. Във Корея (южна) християните са не повече от 10 процента, а пък във северна атеизмът е държавна политика и единственият бог е "светата троица": бог отец (Ким Ир Сен) бог син: (Ким Чен Ир) и бог внук (Ким Чен Ун).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Корея (Южна) Християните достигат 30 (и няколко) % , което прави Християнството най-разпространената религия там, следвана от Будизма (28%) и Конфуцианството, но хайде, ще те оставя да мислиш каквото ти е угодно. ^-^

 

Това дори не е най-важното в случая. Важното е, че в духа и традициите им се съдържат много ценности и добродетели, които са присъщи И на Християнството. Така че дори хората без определена религия в Корея са възпитани с тези ценности. ^-^ Това на мен ми харесва!

Също така Южна Корея е на второ място в света по изпращане на Християнски мосионери в страни като Африка! ^-^

 

А! Сега звучиш като един себеуважаващ се, истински Западняк/Европеец, щом така бързо ме диагностицира. Бих желала да видя дипломата ти за завършено образование, което евентуално би ти позволило да даваш подобни диагнози на хората адекватно.

Страхувам се, обаче, че такова ти липсва и дори смея да подозирам, че нямаш завършено и средно образование..

Но пък да, то тук и в Америка, дори да имаш 2 висши образования, това не те спира да се изразяваш като последния... ^-^

Благодаря, че затвърждаваш впечатлението ми от Българина! (Европееца и Американеца, всички вече са еднакви)

 

Тук ми иде да кажа "Най-добре се смее този, който се смее последен." ^-^

 

Имай прекрасен ден и прекрасен живот! ^-^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата наистина доста заприлича на религиозна пропаганда B)

 

 


 

kcekce

 

С толкова крайно мислене мястото ти е не в християнската църква, а сред радикалните ислямисти, които се взривяват заедно със стотици невинни в градския транспорт.

 

Мда, това наистина не е добро или по скоро е неточно-просто трябваше да използваш ИРА вместо радикални ислямисти и щеше да се получи, методите им не са кой знае колко различни :rolleyes:  . 

 

П.С. Да не е прекалено офтопик харесвам естествените корейци или поне онези, които не са се престарали с операциите. Тоест, лицата им не приличат на маски и мога да ги разпозная визуално от масата идоли. Когато подобно бижу е подкрепено и с талант се получава истинската печеливша комбинация :D   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki 

ти изобщо за какъв точно Корейски морал говориш извинявай че те питам?  Ще взема да изтрия това тук, че да не вземе да гопрочете някой под 18...

 

 

И се извинявам на всички, че се включих .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mina, моля те първо посети Корея или поне поговори с Корейци или ПОНЕ с хора, които са били там и после говори. Нивото на цинизъм и абсурдността в поста ти счупиха тавана.. Не знам какво да ти кажа. :|

Запознай се малко по-обстойно с Корейската култура. Недей да прехвърляш неща присъщи на Запада на Корея. Не знам колко пъти трябва да повтарям, че за разлика от вас, аз не черпя информация за Корея само от драмите и музиката или въображението си.

 

Дори не съм способна да имам такива мисли като вашите.. Мислите, че щом "звездите" по света стават известни по този начин, в Корея също е така. Много сте далеч от реалността.

 

Разбирам да твърдите, че ги принуждават да си правят пластични операции, което е факт и самите Корейци си го казват, разбирам да твърдите, че ги преуморяват от малки, още като "trainee" с безкрайни упражнения, танци и пеене, разбирам да твърдите, че не им позволяват да имат приятели/приятелки кажи речи докато групата не се разпадне или не хванат някого на среща, или докато някой не се ожени, или ако не е Юна, защото на нея всичко и е простено :D, за да запазят чистия и невинен имидж на групата, но това което твърдите е толкова отвратително, цинично и смешно, че ако го кажете на някой Кореец само ще мига с очи и ще ви каже "Ооо, Мигук, Мигук!" :D превод: "Оо! Америка, Америка!" :D

 

Хах. Там за тези неща се изразяват така "О, брат ми/сестра ми са били в Америка, така че знам за тези неща ㅋㅋㅋ"

-_-

 

Май много ви се иска и в Корея да няма морал и да цари пълна анархия и порнография ама ц.. ядец.

 

Както каза Чон Сонг И - Човешката психика е устроена така, че когато видиш някой, който е по-нависоко от теб не си мислиш "Аз също трябва да се кача там!," а си мислиш "Как да го смъкна долу при мен?"

Дори има виц, че в ада, казана на българите никой дявол не го пази, защото те сами се дърпат едни други и не дават на никой да се измъкне.

 

Жалко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kyeoptatokki,

Ама аз наистина не схващам две основни неща:

1. Ти така като четеш всички изписани постове не се ли замисляш, че тук вече форума отдавна не е в дискусионен вид, а непрекъснат опит от твоя страна да уязвиш, категоризираш и размахваш като флаг псевдо-христианските си убеждения?! Любовта към ближния е в ОСНОВАТА на тъй пропагандираната от теб религия, както и факта, че НИКОЙ човек не МОЖЕ да съди ближния си!!! И случайно не ти ли минава през ума, че няма НИТО ЕДНО мнение в твоя подкрепа, което е достатъчно показателно за умните хора / особено когато не можеш да обвиниш опонентите си в лично отношение? А тук липсва такова, тъй като огромна част от потребителите на този форум всъщност не се познаваме помежду си. /

2. Кой ти каза, че ние НЕ ХАРЕСВАМЕ корейците?! И не уважаваме тяхната история, бит и култура?! В грешка си, моето дете - просто сме достатъчно толерантни, за да не лепим етикети, когато нещо не ни хареса и достатъчно широко скроени, за да успяваме да се насладим еднакво на Metallica например и на Bi Rain.

С голямо прискърбие бих могла да отбележа, че няма как да кажа същото и за теб - един млад човек, който е в пъти по - задръстен и от най - възрастните съфорумци.

Та така - бъди здрава!

Щото с тези разбирания не знам колко пълноценно ще живееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"... просто сме достатъчно толерантни, за да не лепим етикети, когато нещо не ни хареса " - освен че 5 страници говорите против Корейските стандарти за красота и ги наричате "стадо овце", "роботи" и не знам какво още. ~

 

Разбира се, че няма да има нито едно мнение в моя подкрепа, не се изненадвам. Личното ви отношение се проявява в това, че всъщност не възприемате различните мнения от "общоприетите", а уж защитавате точно това! Различността!

Когато обаче се появи някой, който мисли напълно различно от мнозинството хора, тогава вече нещата се променят.

Когато става дума за неща, които са ви непознати, различни или не можете да притежавате (като в случая много от физическите, а и духовни черти на Корейците) тогава разбира се, че всички ще сте против тях.

И хората са като лисицата- когато гроздето е високо им киселее.

 

Разбира се, че любовта е в основата на Християнството. Мисля, че казах достатъчно за това и как не е лесно да угодиш едновременно и на Бог и на атеистите, които трябва да обичаш. Но всеки Християнин е длъжен да защитава това в което вярва и да не прави компромиси с вярата си. Аз обичам хората, което не означава, че когато правят лоши неща, трябва да им ръкопляскам. Аз също греша и не съм съвършена, но поне се старая..

 

Отговарям ви в същият тон в който ми отговаряте вие от самото начало (а може би и доста по-учтиво).

Все пак никого не съм нарекла още "шизофреник","фанатик" или "задръстеняк", за разлика от вас, което също е показателно и говори достатъчно ясно..

За сметка на това пък се извиних безброй пъти ако съм засегнала някого.

 

Мисля че бъркаш интелигентността ми със "задръстеност". Може да звуча "задръстено" за възрастта си, но ако се видим в реалния свят, едва ли ще ти изглеждам задръстена.. Просто в днешно време е рядкост някой на моята възраст да има морал, идеал и ценности, защото това се счита за отживелица и не е модерно.

Ако в днешно време не се напиваш, не пушиш, не използваш наркотици, не харесваш татуировки и пиърсинги, не слушаш определена музика и т.н. значи си задръстеняк? smh..

Аз пък мислех, че това да вярваш в доброто и красотата, да си невинен и красив и да вярваш в Бог е хубаво?

Не се притеснявай за това как ще живея пълноценно. Аз съм много по-свободна и щастлива от вас и хората, които наблюдавам около мен.

А когато отида в Корея щастието ми ще е пълно! ^-^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само да вметна, че от любопитство пробвах да пусна търсене "korean porn" в Гугъл :28558: И любопитството ми бе удовлетворено с доста любопитно изобилие от резултати...

 

kyeoptatokki, ""Стадо овце", "роботи" и не знам какво още", викаш? Ами и аз "не знам какво още", защото роботите и стадото овце бяха единствените обидни изказвания в темата по адрес НЕ НА КОРЕЙЦИТЕ като цяло, а на ЕДНОТИПНО ОПЕРИРАЩИТЕ СЕ КОРЕЙЦИ. А и тези изказвания бяха достатъчно метафорични. Хората в този форум преимуществено харесват и обичат корейската култура.

 

Проблемът в комуникацията на всички с теб е, че още от първото си мнение заплю с пяна на уста и анатемоса Запада, Европа, боята за коса, попа, рока, пиърсинга, бирата, плюс какво ли още не - и без никой да те е питал и без никаква връзка с темата изписа над страница проповед, за да ни обясниш, че "ние, останалите освен теб" сме долна утайка, затънала в греховност и порок, а ти, пресветата невинност, ще отидеш в Обетованата земя при благочестивите корейци. ЗАТОВА не получаваш нормален диалог. Ние всички МНОГО се стараем, но ти продължаваш да ни сипваш предълги проповеди от висотата на своята неземна мъдрост на нас, юродите неразумни.

 

Да те пази Всевишният от флудване и лудване!

 

Прав ти път към Корея и амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...