vivivan Публикувано 27 Април, 2014 Share Публикувано 27 Април, 2014 (Редактирано) Jeon се наричат многото като палачинка ястия в корейската кухня. Jeon се прави с различни съставки, като например нарязано месо, морски храни и/или зеленчуци в зависимост от стила и се смесва с брашно и яйца, а след това се пържат. В изписването на името на разновидностите на ястието, Jeon се поставя след наименованието на основната съставка. Jeon обикновено се яде като предястие, като banchan (малки странични ястия ) , или като anju ( храна, която се яде докато се пие). Jeon също така служи като важна храна за различни церемонии, поклонения и празници. Тук може да намерите повече информация за различните видове Jeon. White Fish Jeon (흰살 생선전, HuinSal SaengSeonJeon) - това е едно от многото разновидности на Jeon. За направата им се използва бяла риба. Рецептата съм я взела от тук (има и снимки на отделните моменти и клипче). Готовото ястие изглежда ето така: А ето и самата рецепта: Продукти: 350гр. бяла риба 2-3 моркова 1 глава лук 3 скилидки чесън 2 с. л. зелен лук 1 яйце 1/2 чаша брашно 1/2 ч.л. сол 1/8 ч.л. бял пипер олио за пържене по желание 1 ч.л. лют пипер Приготвяне: Рибата, морковите и лука се нарязва на парчета (около 1см). С кухненския робот смиламе рибата за около 5 сек. и след това прибавяме морковите, лукът, чесънът и 3 супени лъжици вода. Смелете ги докато стане като паста. Изсипваме сместа в купа и прибавяме ситно нарязания зелен лук, по желание лют пипер, брашно, яйце, солта и черния пипер. Всичко се разбърква. Трябва да се получи консистенция наподобяваша картофена салата. Сипваме по около 1 с.л. от сместа в нагрято олио и пържим докато стане златисто - кафяво. Приятен апетит Редактирано 10 Април, 2022 от vivivan 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.