Jump to content

Recommended Posts

Няколко уводни изречения от мен... Да призная отдавна знам за сериала, но някак на първо четене реших да го оставям за по-късен етап. Като жанрове го нареждам 60% драма, 30% романс и 10% комедия, така че имайте предвид преди да започнете. Това не е лек сериал и има много тежки моменти, ако се оставите атмосферата да ви потопи изцяло. Искам да доуточня, че под "лек" в предишното изречение имам предвид на емоционалнно ниво. Самите епизоди се гледат лесно и стоят много добре навързани - като едно цяло. Преминавам към плюсовете и минусите:

 

+ Прекрасна химия между главната двойка! И двамата изиграват ролите си по невероятен начин.

+ МНОГО силен и запомнящ се саундтрак и добра звукова обработка! Препоръчвам да се дръпне целия, понеже масата песни са прекрасни.

+ Хубави декори, костюми и заснемане. Стои много професионално и нямате чувство, че гледате нещо "евтино"

+ Трогваща до сълзи история, почти няма скучни епизоди и всичко стои като един цял филм. Много качествен сюжет за азиатските стандарти!

+ Сериалът е изключително земен и посланията му са много човешки.

+ Притежава собствена атмосфера и емоцията е толкова водеща, че ако се оставите наистина ще ви потопи изцяло в историята на героите.

- Има доста крещене в сериала. На мен лично не ми намали удоволствието по никакъв начин, но на някои от вас според мен няма да допадне.

- Фактологията на сериала определено не е на 100%. Истината е, че някои аспекти от сюжета са по-скоро неосъществими в реалността. (Това е за тези, които гледат всичко под лупа. Аз не съм от тях, но просто за да бъдем обективни исках да го спомена.)

- Страничните истории и персонажи остават доста в сянка на основните. Не че е кой знае какво - все пак са "странични" - но определено можеше да се вмъкнат моменти.

 

Личен коментар:

 

Много силен и запомнящ се за мен сериал. В началото мен лично ме грабна химията между двамата. Просто изглеждат страхотно заедно - секси и сладко, сериозно и на шега в същото време. За разлика от много други актриси тази тук стои действително като жена, а не като дете. Той от друга страна е красив и харизматичен като визия и характер. Страхотно си паснаха просто.... Не знам с какви думи повече да го опиша. Като химия между двамата главни актьори бих казал, че ми се нарежда без проблеми в топ 3. Сюжетът е драматичен и трогателен, ако оставите чувството да ви води. Самата история е такава, че засяга много общочовешки проблеми и теми. От любовта, през отговорността до вътрешната хармония на всеки от нас. Лично аз отрких много близки до мен послания... Музиката е прекрасна - стои нежно, песните са хубави и няколко от тях определно са за колекцията. Като обработка сериалът по мои виждания почти няма минуси. И гардеробът, и сцените, и декорите са на топ ниво и ви позволяват да се потопите на макс в атмосферата. Малкото "минуси" съм ги споменал по-горе и няма да ги обсъждам повече, понеже действително не ми направиха впечатление докато гледах и не ми развалиха удоволствието по никакъв начин. Сериалът е много емоционално натоварен и има много тежки моменти. На няколко пъти ми се насълзиха очите, признавам... Драмата е водеща и няма много-много комедия, така че имайте предвид. Сериалът не е "лек материал". Ако сте насторени за много качествена драма-романтика с леки комедийни моменти сте на правилното място и няма да бъдете разочаровани. Аз лично мога само да го препоръчам! За мен си заслужаваше на 100% и се нарежда имежду топ-сериалите ми. Без никакви скрупули:

 

 

9/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимите ми сериали! Въпреки, че съм го гледала доста отдавна, си спомням че сюжета, играта, химията м/у главните...изобщо всичко, си беше на ниво и се гледа на един дъх...Много свеж и различен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто не мога да опиша колко силен е саундтракът на този сериал. Месеци вече след като съм го изгледал слушам песните с такова удоволствие сякаш съм ги чул вчера. Много филмова музика ми е минала през ушите, но това, което са успели да сътворят тук, е несравнимо... Повечето заглавия имат по една-две хубави мелодии, някои дори и толкова не предлагат. Това тук има поне 10-15 парчета, които спокойно могат да бъдат главни песни на който и да е друг сериал. Такова качество на избора в никоя друга кор. продукция не съм срещал. Удивително просто! Световна класа OST, почти влизащ в графата ми "timeless"... :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обновен плейлист за гледане във vbox: :click:

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, felicyti написа:

Обновен плейлист за гледане във vbox: :click:

Започнах да го гледам вчера, не знам как не съм попаднала на него до сега, но за съжаление именно от този плейлист не тръгват всички видеа (напр. E03 2/2), а в замунда няма сийдъри.. Май ще трябва да се откажа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти да видиш! Пак аномалии с vbox7. :D  

 

@aneli_pan Не знам къде може да е проблемът. При мен тръгват всички видеа и точно защото няма сийд вече по бг тракерите се опитваме да правим достъпни за гледане поостарелите заглавия, и да запазим труда на преводачите. Добавила съм ново видео с целия 3-ти епизод в същия плейлист. Приятно гледане!

 

Off Topic

spacer.png :dunno: 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.01.2021 г. at 12:24, felicyti написа:

Ти да видиш! Пак аномалии с vbox7. :D  

 

@aneli_pan Не знам къде може да е проблемът. При мен тръгват всички видеа и точно защото няма сийд вече по бг тракерите се опитваме да правим достъпни за гледане поостарелите заглавия, и да запазим труда на преводачите. Добавила съм ново видео с целия 3-ти епизод в същия плейлист. Приятно гледане!

 

  Покажи скритото съдържание

spacer.png :dunno: 

 

 

 

 

Много благодаря за съдействието! :)

Изгледах го и много ми хареса - имаше химия между актьорите в главните роли, а и сюжетът беше интересен, някак много човешки, разбираем и топъл. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала се оказа по сериозен отколкото очаквах. За болката от психическите болести върху болните и техните близки.  Нивото на психологичната тема беше много по висока от  Kill Me, Heal Me  например. Тук лекарката наистина приличаше на психолог,  в  Kill Me, Heal Me  беше някаква пародия.  Gong Hyo Jin  великолепна както винаги, не е най голямата красавица, но е много очарователна.  От четиримата в къщата само писателя не ми беше познат.  Романтиката беше на ниво. Като бонус беше участието на  Lee Sung Kyung(първия и сериал).  За мен работата на сценаристите беше доста добра. Действието се развиваше много спокойно, нямаше сложни геометрични фигури. 

Off Topic

Имаше типичното корейско обръщане на 180 градуса в нейното семейство когато се разбра , че той е болен.  До преди това майка и беше влюбена в него, след това настояваше тя веднага да скъса с него. Сестра и също така.  А това при начина по който той се грижеше за баща и.  Не знам дали загубата на човечност може да бъде оправдана само с тежестите през които бяха минали за да я направят докторка.  Все пак тя беше купила на майка си ресторанта , и тя му плащаше кредита.  Ама така е в Корея , децата се изхранват за да могат после да се отплатят на родителите.

  Докато в другите сериали героите си менкат дрехите при всяка сцена, тук главния си сменяше Мерцедесите като носни кърпи.  Сериала беше доста спокоен, имаше тъжни моменти , но доставяше удоволствие. Не е за изпускане. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз харесвам и двата сериала: този и Убий ме, изцели ме. Според мен третират съвсем различни въпроси, както и коренно различни психични заболявания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много отдавна го заобикалям този сериал, защото постера и ревюто ми създаваха доста погрешни очаквания. Но той се оказа един от добрите. Куриозно, въпреки че тематиката е за психиатри и психични заболявания, героите имат много нормални и естествени взаимоотношения. Най-много ми хареса динамиката между тримата съквартиранти в къщата. Относно медицинската страна на сериала - хората си подчертаха, че заболяванията са измислени, респективно и лечението ще да е такова.

Конг Хьо Джин винаги е много естествена пред камера, но до сега не са ми допадали ролите, които изпълнява. Тук беше много добър женски образ, доста извън корейските стериотипи. Чо Ин Сонг показа безупречна актьорка игра в болницата. И с главната имаха добра химия. Най-много ме изненада Сонг Донг Ил, защото до сега съм го гледала само в отрицателни роли и не очаквах, че има толкова магнетично присъствие прад камера.

Сериала е добър с приятна атмосфера и добър актьорски състав. Благодаря на екипа за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...