Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Say "I love you" (2014)

Sukitte Ii nayo

好きっていいなよ

 

Страна: Япония

Премиера: 12 юли 2014 г.

Жанр: Романс

Времетраене: 103 мин.

Режисьор: Asako Hyuga

По мангата на: Kanae Hazuki - Sukitte Ii nayo

 

Участват: 

Haruna Kawaguchi - Mei Tachibana

Sota Fukushi - Yamato Kurosawa

Tomohiro Ichikawa - Kai Takemura

Rika Adachi - Aiko Muto

Tasuku Nagase - Kenji Nakanishi

Rima Nishizaki - Asami Oikawa

Ryosuke Yamamoto - Masashi Tachikawa

Arisa Yagi - Megumi Kitagawa

 

Резюме: Тачибана Мей е 16-годишна ученичка без никакви приятели. Един ден Мей случайно наранява най-популярното момче в училище – Ямато Куросава. По някаква причина той е заинтересован от Мей и казва на всички, че са приятели. Но един ден Ямато я спасява от преследвачи, като я целува. С тази целувка започва тяхната любовна история.

:essub: 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Гледай онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:  :click: 

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click: 

Онлайн с руски превод :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето беше страхотно и ми е едно от любимите,така че очакванията ми към филма са космически. Актьорите изглеждат добре подбрани,остава да почакаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито съм чела мангата, нито съм гледала анимето, но филмът не беше зле за жанра си. Честно казано, очаквах нещата да стоят много по-зле, но исках да го изгледам най-вече и само заради Сота. Прическата му не ми хареса тук. Сега, в епизодите на Kyou wa Kaisha Yasumimasu, които се излъчват тази есен, е много по-добре, а и много му отива. Tук очевидно са се постарали максимално да се доближат до рисуваните герои.
Това си беше и като един Ken-On-филм. Харуна, Сота, Томохиро, Таску, Рьоске, основно актьори от тази агенция.
Томохиро Ичикава ми направи много добро впечатление, всъщност както винаги.

Доволно филмче, а по принцип не ги тача особено много подобни продукции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Явна среща на класа от агенцията са направили. Само Ирие и Рьо им липсваха.

Ох, отметнах и този романс, но сюжетът беше много скучен, въпреки че нямаше кой знае какви сътресения и съперничества между героите. Райдърското дуо беше добре, но пак се повтарям, че на тези двамата им е най-комфортно като супергерои. Повече ме впечатли Рьоске. Той е най-малък, с минимален опит в киното, а направи най-сериозните сцени. Стискам му палци с втората лента догодина!

Много харесвам и Рика, но за жалост нямам възможност да я гледам често напоследък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То на порно филм пишат субтитри и хората ги теглят , та на игрален ли  :D . Така без никакъв превод мога на дълго и на широко да описвам колко зле всъщност беше този филм, а и като не следя диалог имам твърде много време за размисли и страсти около и по филма. Оставям на страна, че вътре имаше едно хубаво хлапе, което би трябвало да събужда трепетите на 13 годишни девойчета, нали заради възрастната категория си го избрах, но освен чар се очаква да има и някаква спойчица . Никой не иска от тях великата игра, голямата химия, че да си кажеш „край намериха се, ще се обичат до живот“, но поне да можеше да им се повярва, че между тези хлапета има относителна близост, че наистина са Ямато, Мей, Асами..... дечурлига от едно училище . Оказа се, че трейлъра е сглобен много по-добре и по -интересно от самият филм. Трейлара е приятен и обещаващ.

Но проблема, основният ми проблем както винаги е централният женски образ, като не разбирах 95% от нещата дето Мей говореше я възприемах като сива повлекана без капка индивидуалност, без характер и без способност да изпита радост или да излезе малко от черупката си........безлична, безлична, безлична до побъркване безлична. Може и някакви мъдри думи да им е казвала, може и по-логично да ми прозвучи защо няма никакви приятели, кой знае - възможно е. Без текст убягват много неща. Думите са чудно нещо и са важни за един филм точно колкото режисьора, актьора, оператора и композитора - ако нещо куца , то и цялата постановка страда. Но лош музикален фон, не би могъл да съсипе така филм, както зле списан сценарии .

Че то Kimi ni Todoke е същото , но не съвсем, защото е добре направено и се е получило нещо сладко и приятно. А актьорите вътре ( една част от тях) показват класа и стоят достоверно................ И все пак , това не е от най-коректните ми коментари, защото има някаква възможност диалога поне мъничко да коригира към по-добро отношението ми. Вярно с диалог или не, ми беше скучно и кухо

 

П.П. Не знам как успях, но публикувах мнението си наполовина, докато все още пишех, ако някой е налетял на тази недовършена каша се извинявам - просто техническите ми възможности са за награда „идиот на годината“

Май трябва да се сложа на японска диета  :28558: , защото се стреснах, че не само разбирам отделни фрази, но и цели диалози 

Редактирано от keva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ръста не ги прави по-малко хлапета, ако беше така , аз все още щях да имам моралното основание да се наричам дете  :D .  За Сота ( Ямато ) говоря, имам чувството, че него са натоварили да пръска чар, а всички останали трябваше да му служат като фон..... Вярно е, че обичам дълбоко и силно този жанр, та с повод и без повод се обяснявам колко блудкав, скучен и отегчителен е, обаче има и добре направени , интересни и сгряващи истории.  Заради това не съм склона да подценявам и оневинявам  :D . А това с преценката е малко относително, беше ми скучно, а на едно друго място надълго и широко нищехме осакатената версия на човека -жена в Япония, но при наличието на спойка, дори и това може да се преглътне  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си пръска чара като райдър. Тези романтични филми изобщо не са му в категорията. 

Тук просто историята и героите са скучни. И анимето е подобно. Гледах 1 серия и нямаше за какво да се хвана, за да продължа. Наистина се надявах Сота и Харуна да раздвижат нещата, но не стана, колкото и да са симпатични те самите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харуна вече е старичка за подобни филми, пък за пръв път ми се случва грам да не ми харесва как стой на екран. Мей ли беше толкова безлична, че тя да изглежда толкова бездарна ? Истината е, че заради Харуна реших да дръпна филма, отдавна си я бях заплюла ( харесала ми беше как седи на заден план).

Не че Kimi ni Todoke е нещо велико, но далеч по - плътен и приятен филм се е получил. Малко муден в началото, но достоверен и приятен и на мен ми беше интересно да го гледам. Заради протестите на аниме гледащите дръпнах и анимето. Изгледах го с интерес и ми беше приятно докато го правех, а това ми се струва като лошо негово копие :).

На дълго бихме могли да поспорим дали, подобни роли са за Сота. Аз си твърдя, че добрият актьор трябва да е хамелеон или поне да може да влиза в повече от два типажа, а подобни идиотщини биха могли да откроят конкретен актьор. Защото таланта си е талант и не може да се скрие дори в посредствена среда. Е да, обидно е , добър актьор да участва в треторазрядни филми или да е на заден план  в девета глуха за сметка на красив бездарник , но рано или късно нещата си идват на място. идеята ми е, че няма лошо да натрупа разнообразни роли момчето :) А за другото

 

Който е гледал филма „Подпалвачката“ ще ме разбере. Там ефектите са плачевни - дори за времето си, много от актьорите са трагични като диалозите, но историята на Кинг сама за себе си носи достатъчно заряд, а детенцето - Дрю Баримор играе зверски добре. Слага всички в малкият си джоб и рязко се откроява, а най-хубавото е, че каквото и да изрича не звучи изкуствено или преиграно. Та това талантливо детенце успява да спаси целият филм :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сота е преди всичко модел, а актьорския талант тепърва ще го развива. Той не е самороден такъв. Има дадености за определени роли, но чак хамелеонски превъплъщения, едва ли можем да очакваме от него. Ще ми е интересно да видя Миике как го е шлифовал.

Права си, че някои филми изглеждат по-добре на рекламен клип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наречи го алчност, но ми се иска всички в киното да са самородни таланти :) Гледам филми не за да плакна очи. Сота знам, че не е актьор, но щом Миике го е избрал, явно има потенциал. Или поне аз твърдо вярвам в избора на този човек, подбира и събира класа и за най-безумните си филми. От друга страна в Япония пък колко от снимащите са само актьори? Каменаши Каззуя все още е музикант, но има и актьорска дарба и ми се иска да го гледам все по-често на екран.

 Гледах още веднъж трейлърчето и пак ми се стори интересно  :icon_sunny: .

Мисля, че е време някой рицарски да вземе да защити филмчето  да върне баланса в темата, а мен да накара за пореден път да се почувствам като хейтър  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е. Мисля, че Миике е уловил способностите му и ги е използвал в правилна посока. Надявам се да съм права! Фактът, че Сота получи за отрицателно време доста роли и в киното, и в телевизията, говори достатъчно красноречиво за възможностите му. Но в Япония конкуренцията е зверска, особено при актьорите. Постоянно се появяват талантливи деца, които имат какво да покажат на екрана.

Аз писах и позитивни неща. Рьоске и Рика ми харесаха, кокто и райдър Бийсто, който търчеше насам-натам и разведряваше обстановката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въх, въх, в един момент - това японско ли е, пък в следващия - ами да, те точно си е японско. Неочаквано приятно впечатление ми остави след противоречивите отзиви. Нищо особено като сюжет, няма напрежение и действието е бавно, но изобилства от високи и красиви момичета и момчета, които играят добре и, о, чудо, учениците не се мелеха през пет минути със столове, чинове, табели и други тежки предмети. Само дето изглеждаха старички за ученици, ама няма да ги уваряме, я... Неистински целувки, но доста, пък и креватни сцени в ученическа тематика май само веднъж съм засичала. Впечатлена съм от момчетата, пак да се повторя. Всички са изключителна наслада за окото, може би и заради това, че малко ми се различават от визията на япончетата напоследък, дето мъжко и женско е като правено по един калъп, с едни черти, все едно са всички братя/сестри. Сота има още да се учи, но седи добре в романтични роли /не, че съм го виждала в други  :28558: /, естествено му се получават, само без най-широката му усмивка, тя ми е фалшива. Много впечатляващ Tomohiro Ichikawa, не видях тука да има тема, а и останалите двама, аз ли не мога да ги намеря? Малко резерви към главната, хмхм, по-скоро към героинята й, но явно не могат да излязат от това клише за женските образи - от Садако към ангелче. Филмът много ми хареса, заслужава да му се направят едни български буквички...  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, Томохиро е голямо дръвце, както биха се изразили някои. И ролите му съвсем изчезнаха след Клонингите. Добре че поне го оставят изрусен, за да изпъква с нещо на екрана, освен с височина. Аз бих заложила в бъдеще на развитието на Рьоске. Той е най-малък от актьорите във филма, но с доста по-добри шансове за прогрес, при все че е и най-висок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вложих доста старание да харесам филма, но не ми се получи. Нареждам го сред средностатистическите ученическо-поучително-любовни истории. Може би ще е интересен от 13+ до 17+.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като фен на анимето,мога да кажа,че съм леко разочарован от филма. Към актьорския състав нямам претенции,но някак си действието ми беше разпокъсано,нямаше емоции,изобщо сякаш душата на филма беше отлитнала нанякъде и на екрана беше останало само голото,празно тяло.

И не съм очаквал ,толкова сухо целуване. Когато и показваше разликите в целувките,беше толкова лапешки направено. В рисувания вариант,имаше много повече емоция.

Жалко,можеше и много повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и това филмче и не мога да кажа, че успя да ме грабне с нещо. Сюжетът ми беше скучен, действието се развиваше много бавно и целувките много куцаха тук. Актьорите се справиха сравнително добре с ролите си но никой герой не успя да ми допадне. За убиване на времето филмчето става, защото не натоварва с драма но и емоции не предизвиква (или поне при мен така се получи). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...