Jump to content

15th Musical Tennis no Oujisama: The Progressive Match Higa Chuu feat. Rikkai (2007-2008)


Recommended Posts

The Prince of Tennis Musical

 

Musical Tennis no Ohjisama

 

ミュージカル・テニスの王子様

 

spacer.png

 

Серията от мюзикъли е известна и под много други названия като "TeniPuri Musical," "Tenimyu," "GekiPuri" (Stage Prince). Стедйжовете са базирани на популярната манга и аниме поредица "Принцът на тениса". Сценичната адаптация по оригиналната история е направена така, че да пасне на формата. Женските персонажи са премахнати, неподходящите и кратки арки от сюжета също не са включени, за да се раздвижи действието. Всяко ново шоу обхваща една арка от историята на мангата.

 

Премиерата на първия Тенимю е по време на Златната седмица (началото на месец май) през 2003г. и невероятният й успех принуждава създателите да продължат със спектаклите. 

 

Продукцията стартира като експеримент, за който не се продават билети, понеже анимационният мюзикъл (анимю, мюзикъл, създаден по манга/аниме) все още е бил в началната си фаза. Но в рамките на 5г. той придобива достатъчно широка популярност, за да започне да се прави двоен каст, който да може да покрие обема на представленията и впоследствие да позволи задгранични изяви в Тайван и Корея. Някои от спектаклите дори са предавани на живо по телевизията, за да се компенсира липсата на места в театрите.

 

През май 2010г., след 7 години, 22 мюзикъла (през 2006г. излиза и филм, но той не се радва на такава популярност), 5 каста и около 150 актьори, първият сезон приключва с т. нар. Dream Live 7th (живо представление, което се прави обикновено на огромен стадион и представлява нещо като завършек на мюзикълите от даден каст).

 

Вторият сезон стартира малко след това, през 2011г. Спектаклите в него събират нови актьори, създава се изцяло нов сценарий, който обаче покрива същите арки от мангата.

 

От тази музикална продукция са стартирали кариерата си някои от най-известните идоли в Япония: Кимеру, Като Казуки, Ю Широта, Сето Коджи, Сайто Такуми, Мамору Мияно, Масуда Тошики. Европа показа интерес към Тенимю, когато през лятото на 2009г. покани трима от актьорите (Рьоске Като, Шинтаро Акияма и Хирата Юичиро) в Париж, на 10-то издание на Japan Expo. 

 

Историята:

Рьома Ечизен е 12 годишен гений в областта на тениса. След спечелването на Американския турнир по тенис за младежи цели 4 пъти, той се връща в Япония, за да живее с баща си. Записва се в Сейшун Гакуен (Сейгаку), училище известно с талантливите си тенисисти. Рьома се присъединява към тенис клуба и побеждавайки почти всички свои съотборници, си спечелва място в основния отбор на гимназията, който я представя на националните състезания. Целта е спечелването на Middle School Tennis Tournament. По пътя към славата, всички преминават през много трудности, но също така се запознават с нови приятели и придобиват ценни умения.

 

Wiki

15th Musical Tennis no Oujisama 

 

The Progressive Match Higa Chuu feat. Rikkai  

spacer.png

 

Жанр: мюзикъл

Година: от 12 декември 2007 г. до 11 февруари 2008 г.

Дати и зали: 

 

12 December – 25 December: Nippon Seinen-kan Dai Hall (Tokyo), 28 December 2007 – 6 January 2008: Osaka Mielparque Hall (Osaka), 11 January – 14 January: Kagawa-ken Kenmin Hall Small Act Hall (Kagawa), 17 January – 20 January: Chukyo University Center for Culture & Arts: former Nagoya Shimin Kaikan Chuu-Hall (Aichi), 25 January – 27 January: Komatsu Arts Theatre Urara Dai-Hall (Ishikawa), 31 January – 3 February: Momochi Palace Fukuoka-kenritsu Momochi Culture Center Dai-Hall (Fukuoka), 9 February – 11 February: Ichinoseki Cultural Center Dai-Hall(Iwate)

 

Режисьор: Юкио Уешима

Сценарий: Хидеки Мацуй

Хореографи: Юкио Уешима и Шиноске Мотояма

Музика: Тошихико Сахаши

Текст: Юуджи Мицуя

Създаден по мангата "Принцът на тениса"

Субтитри: английски

 

Участват:

Сейгаку

Шого Сакамото (ex Amuse) - Рьома Ечизен

Дайске Уатанабе - Кунимицу Тезука

Юя Тойода - Шуичиро Оиши

Юта Фурукава - Шуске Фуджи

Кьоуске Хамао - Ейджи Кикумару

Хироаки Огасавара - Такаши Кавамура

Юта Такахаши - Садахару Инуи

Тецуя Макита (D-boys) - Такеши Момоширо

Томо Янагишита (D-boys) - Каору Кайдо

 

Хига

Люк С (Йоске Крауфорд) - Ейширо Ките

Хиджири Шинотани - Юуджиро Кай

Такеши Хаяшино - Хироши Чинен

Яска Сайто - Рин Хиракоба

Ютака Мацузаки - Кей Таниши

 

Риккай

Рен Ягами - Сейичи Юкимура

Кентаро Канесаки - Геничиро Санада

Кенто Оно - Ренджи Янаги

Масатака Накагаучи - Масахару Ниоу

Тору Баба - Хироши Ягю

Генки Оокава - Акая Кирихара

Джутта Юки - Джакал Кууахара

 

Роккаку

Каната Ирей - Коджиро Саеки

 

Песни:

 
  1. Iyo Iyo Zenkokutaikai
  2. Yomigaerishi mono
  3. Brand new Seigaku
  4. Fight & Win
  5. Ore-tachi no Jisho ni Haiboku wa Nai
  6. Dark Horse
  7. Hitotsu yari nokoshita koto
  8. Maku wa Kitte Otosareta
  9. Be Cool
  10. Heat up
  11. Tennis to wa...
  12. Viking horn
  13. Kourin Suru Ouja
  14. Ore wa Koroshiya to Yobareru Otoko
  15. Hyakuren Jitoku no Kiwami
  16. Reunion ~ Heat Up II
  17. F. G. K. S

 

 

Резюме

 

Представям ви 15-ия мюзикъл по темата.

 

Защо избрах точно него? Въпреки че имам дълбок сентимент към втория каст, от който започна всичко за мен, все пак реших да ви покажа първо този спектакъл, понеже в него има повече песни и се гледа лесно, тъй като е по-кратък от останалите.

 

Историята покрива мачовете между Сейгаку и конкурентната гимназия от Окинава Хига.

 

Гостуващи са отбора на Риккай и Саеки Коджиро от отбора на Роккаку. Това е първият мюзикъл, който предава арката на Националното първенство от историята и дебюта на четвъртия Сейкагу каст.

 

Допълнително:

По време на това шоу, Томо Янагишита (той остава като заместник от стария каст и неговото изпълнение е записано в официалното ДВД) и Юичиро Хирата (новият Кайдо) се редуват да играят ролята на Кайдо в отделните спектакли. Поради здравословни проблеми, Хиджири е заменен временно от Цунемицу Имаи, но се връща за последните представления.

 

Приятно гледане!

spacer.png

 

 

 

Seigaku

 

a56ee53a64fdb949.JPG

 

 

Rikkai

 

 

88d3225d3f733395.JPG

 

 

Higa

 

 

5896a48a08b9e9dd.JPG

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава тема, укио-чан! Какви спомени ми върна само с този мю, но.. честно да ти кажа странен избор да представиш Тенимю точно с него.. XD

 

За разлика от теб, аз съм фен точно на третия каст, макар че се запалих по тенимю от втория (направиха най-добрите представления). Аз лично, ако гледам Тенимю, бих започнала от някой от Дрийм Лайв-овете. Понеже не следват историята на мангата/анимето, а са точно за забавление на сетивата, освен това най-лесно така ще се запознаят новите зрители с актьорите/героите. Аз започнах с втория и третия дрийм лайв - третия особено е доста добър, може би най-добрия до момента. Такъв смях в началото, такова пеене, такова танцуване удариха, такива скечове правиха.. а накрая толкова сълзи проляха - страхотен емоциаонален rollercoaster си беше за мен.

 

Наскоро (преди няколко месеца) установих, че ми се гледаше нещо там тенимю и се върнах пак на тия лайвове.. макар че последно не бях гледала мюзикъл от 2008-2009та може би.. още с първата песен сърцето ми затуптя и те думите сами си тръгнаха. Оказа се, че не съм забравила текстовете на нито една от песните вътре, дори танците някои още помня движеинията и стъпките XD.. Aoku moeru honou, Good Combination, Courage vs Will .. да не говорим за хармоника изпълнението на Кенн, което ме оставя без дъх винаги -  ах, златни прекрасни момчета за мен. Жалко, че в момента в Япония не са останали добриииии млади.. да го наречем ентъртейнъри.

 

Хубави спомени с този Мюзикъл!! Страхотно поколение бяха второто и третото.. аз до четвъртото гледах, ама тях дори не дочаках да "завършат", просто не беше същото вече. А сега дори ме е страх да гледам новите, не искам да си развалям невероятните спомени, които ми остави периода от 2005та--2008-9та някъде. :)

 

ПП: Между другото, ако (случайно) има и други запалени фенове, нови или стари, ето едно нещо, което писах преди много време, по случай "завършването" на третия каст.. и любовта ми към гореспоменатия мюзикъл, като цяло:

 

http://kururinrin.wordpress.com/2007/12/11/top-of-the-stage-or-a-dream-for-part-i/

http://kururinrin.wordpress.com/2007/12/11/top-of-the-stage-or-a-dream-for-part-ii/

 

(интересно, че все още е оцеляло след толкова години, хах!)

 

 

Одеве забравих да спомена но, ако някой гледа мюзикълите, след това ако може, задължително да гледа и бекстейджовете след тях. Веселбата с щуротиите, които правят момчетата по време на тренировки, след или преди това, е гарантирана! ;) Освен това, приятна добавка са и ДВД сериите, посветени на първия, втория, третия.. и мисля и 4ртия каст успяха да обхванат. Но не знам дали се намират още из нета.. ^^;;

Редактирано от JoJo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ме питаш, на мен всички ми харесват. Единствено новият отбор на Хига не ми вдъхва доверие, но него все още не съм го видяла в действие. Хахах! Третият каст ме разсмиваше най-много. Минами Кей-чан беше най-забавният Тезука, който някога съм виждала, но пък Дайске със солидните си изяви и прекрасния глас ми обра симпатиите. Тук има фенове на Дайске и Мао. Нека да видят, откъде са тръгнали.

Дори Сакурада от третия каст беше заменен от Шого в четвъртия. Все талантливи амюзчета, които се представиха великолепно. Но Д-бойс също не им отстъпват. Трябва да видиш Рюки колко е добър в петия каст. Обожавам Янаги, който за мен е перфектното визуално копие на Ечизен. Отличен избор бяха направили с включването му, а той мина през ада, за да успее да си изиграе ролята. Как да не му се възхищава човек?! 

Желанието ми беше да пусна мюзикъла, с който започнах преди години - вторият каст, но линкове вече почти не се намират, а този мюзикъл е качен в ютюб, преведен е и е достъпен за всички. Мисля, че е добър за начало. 

 

Не очаквам много коментари, въпреки че си говорихме с някои съфорумци по темата и съм навита следващия представен мюзикъл да бъде Саюки, стига да го има някъде за гледане.

 

П.П. Бекстейджовете наистина са хит! Не мога да си представя мюзикълите, без тях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...