Jump to content

Recommended Posts

 

spacer.png

 

Име: เล่ห์นางฟ้า / Leh Nangfah / Fairy Magic / Angel Magic

Държава: Тайланд

Жанр: Комедия, романтичен, фентъзи

Епизоди: 28

Период на излъчване: 7 Април 2014 - 8 юли 2014

Телевизия: Thai TV5

 

Участват:

Vill Wannarot Sontichai - Lallalit/Beauty

Push Puttichai - Teepob

Noos Nutsaba - Poramathewi (Angel 1)

Nicole Theriault - Lalita (Angel 2)

Egg Butsakon Tantiphana - Phaet

 

Резюме:

В тази романтична комедия Teepob и Lallalit "Beauty" са израснали заедно, но той я мрази. Така че, когато тя идва при него за помощ, за да си възвърне властта над компанията на семейството си, той я изпраща да върши най-ниско платената работа. Lallalit е разглезено и егоистична наследница, която е погълната напълно от собствената си красота. Поглеждайки надолу от небето два ангела решат да я научат на  един урок действайки като нейните приказни кръстници и правят магия върху нея. Само че тя не получи награда, а проклятието да прекара живота си като човек през деня и като птица през нощта. Само истинската любовна целувка може да развали магията. Разбира се Lallalit мисли, че това ще бъде фасулска работа да намери някой да я обича, но за нейна изненада тя чува хората да говорят лошо за нея. Ще преодолее ли Lallalit разглезено си поведение и ще намери ли истинската любов най-после?

 

 

Лично мнение: Айде още един сериал, който чакам с нетърпение да излъчат и преведат до край за да го гледам. А и много обичам такива сюжети. i%20love%20this.gif

 

Онлайн с английски субтитри: Тук

 

Онлайн с руски субтитри: Тук и Тук

 

*Свали с бг субтитри: :subs: Тук и Тук

 

*Онлайн с бг субтитри: :subs: Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Стана ми интересно от резюмето и го почнах, ама то само две серии има засега.

Главната надута и превзета, заслужава си урока и то да се превръща в птица, както има фобия от тях. А и като папагалче, вече чу какво мислят някои хора за нея, какво ли я очаква от тук нататък, никой не я долюбва . Идеята с амулета ми харесва/малко като в 49 дни/, но тук условията са други. И хич не са в кръвта й, да е в полза на хората, да върши добри дела. И да получи целувка, ама от кого, на нея и изглежда лесно,ама няма да е. Но поне и се дава шанс и всичко зависи от нея.И най-важното, да осъзнае защо и се случи всичко това. Колкото до главния герой, той от малък не я харесва, те до тук имаха само един сблъсък, чакам да видя какво ще стане за напред.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Гледам го аз, ама то от 4 серия до осма/последна засега/, няма все още превод, та карам повече на картинки и някои неща не са ми ясни. Но нищо, интересно ми е, затова гледам без буквички, пък после ще повторя. Като цяло не е нещо ново, но главните са ми много готини, особено като се награбят да се карат. Само, че имам чувството, че той вече я харесва, по-точно винаги я е харесвал, още от дете, но го прикрива и я поставя на място, защото тя го заслужава .Ама тя не се дава и вече започна да свиква и в работата.Като хора не се понасят, но като се превърне в папагал, тя ходи при него и той добре се грижи за птичката. Mного беше забавно, когато тя го видя да излиза от банята и си затвори очите, тоест се беше простряла, като умряла на земята. А той винаги слага папагалчето на гърдите си и така спят.А срещите на птицата с котката на главния просто са уникални :28558:
Дъщерята на вуйчото-много противно същество,баща и с интригите си нищо не представлява пред нея.Но Лит като птица, имаше шанса да понаучи някои неща за тях и съответно да се опита да ги спре.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сте го гледали? Грешка! Само ако сте романтици, разбира се! Интересно е що-годе като история, нищо особено, но едва ли може да се очакват чудеса в това отношение. Неизбежните гадове ги има, алогичност и разтегнати моменти, но главните компенсират и то много. Те са най-ценното, всъщност, заради Vill Wannarot Sontichai и Put Puttichai си струва отделеното време. Дали защото отскоро съм фен на Пуш, обаче и тук момчето се справи перфектно за иначе средностатистическия лакорн. Засега съм с впечатление, от изгледаните му дотук няколко сериала, че е не само поредният хубавец, но и много талантлив актьор, но това ще има още да видим. Изглежда страхотно, което се вижда и с просто око /и режисьорите не пропускаха да го събличат, къпят и показват много пъти с хавлия и почти без /, много чаровен, със заразителна усмивка и позитивно излъчване. Не съм сигурна дали съм гледала папагалката другаде, но ми хареса актрисата, изразителна е и с едни сладурски свежарски муцунки, правдоподобна беше във всичките си превъплъщения, които не бяха малко - човек и птица, добра и лоша, обичаща и мразеща, нагла, арогантна... Героинята и в началото е от тези най-противните деспотични егоистични богаташки, от които ти засърбява на пръста и все те влече към стрелка напред, но как иначе да се покаже нейното израстване? Куцаха ми страничните линии и второстепенните герои, но нищо. Двете животинки бяха много забавни - дебелия кот, колко смешно се разпльоскваше като легне и имаше майтапчийските си монолози, а папагалчето - браво на пилето, мислих си как са заснели толкова много материал с горкото, но сигурно са ползвали не само едно!

Та така, препоръчвам го сериалчето!  

На руски тук и тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно сериалче - приказка! :wub: Много романтично, много радва! Напълни ми душата. Тук за първи път гледах Пуш и му станах голям фен. Страхотен е! Много е талантлив и чаровен! С Вил са страхотна двойка, много химия, много нещо. Така чудесно си паснаха, че тайно се надявам да направят отново сериал двамата някой ден. Дано! Пуш наистина много се постара и чудесно си изигра ролята. А допълнителен бонус за феновете беше, че и така често го къпеха, разсъбличаха... :896767: Вил също и станах фен покрай този сериал. Сладурана голяма е и много добре изигра ролята на разглезената богаташка, която си получи урока и си взе поуката. Много съм се смяла на сцените, когато тя ставаше папагалче и котака искаше да я изяде. :D Много готина беше тази котка и папагалчето също. Определено го препоръчвам и аз този лакорн. Романтичен, забавен, приказка! :)

 

7d321383e380b1da.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С това сериалче Пуш се изстрелва на върха на звездната си слава. Станало е толкова хитово, че през 2015 год. не е спирало да се върти по тв каналите. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, Пушчо, Пушчоооо...... голямо откритие си за мен. Ей, голям сладур!!!

Много, много съм доволна от лакорна. Дълго време го избягвах, заради резюмето. Все си мислех, каква ще е тази история с превръщането на птица вечер, скучно ще е. Но..... о, изненада, точно това време вечер беше с най-забавните и мили моменти. Пълна изненада.

Разкошни Пуш и Вил, много си ходят като двойка. Вил съм я гледала преди това в два сериала и ми е любимка.

Какви физиономии правеше като папагал...  сладурана.

Пуш пък едни усмивчици дръпваше....

Благодаря на сценаристите за това, че събличаха Пуш доста честичко.... хиххии! Милата Бюти защо си затваряше очите?Гледай, бе, гледай!!!Красота!

Въпреки многото епизоди, лакорна си струваше. Въпреки че сцените с второстепенната двойка ги превъртах, скучни ми бяха!

 

Усещах се как усмивката ми не слизаше от лицето. Наистина се забавлявах страшно много!

И най-важното е, че нямаше вечните за тайските сериали викащи, квакащи, прекалено ревниви ужасии.

Абсолютно бижу!

Ооо, забравих костюма на птичето Бюти, абсолютна шестица направо за него. Абе Вил се справи чудесно, невероятна добре представен образ!

За край мога само да си пожелая някой ден и аз да стана птичка и да спя на гърдите на Пуш, ох, мечти, мечти! :slap:

Пробвах се преди този лакорн да гледам     Roy Leh Sanae Rai , но там нещо главната не ми допадна и като актриса, и като героиня и го спрях още на първа серия, но май ще се върна да го пробвам пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм харесва ми, харесва ми сериалчето. Въпреки нотката на приказка е много приятно, разпускащо и романтично( обичам да ми е розово и сладко). С нетърпение чакам и преводите на следващите епизоди.:inlove:
Само Орн ми идва малко в повече от всички образи, но пък картинката нямаше да е пълна без които и да е от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм планирала да го гледам като излезне превода на български. Малко странно ми е като похват на заснемане. Пуш тук е свеж. Главната, с тази перушина по нея, не можах да я възприема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко в комплект броя.;) Отдавна гледах сериала, но ако не ме лъже паметта, тя е с пера само когато е преобразена в птица, а през останалото време си е съвсем нормална. Там където Пушчо, я е гушнал си няма и на идея, че е мацката.:D Вижда само едно мило и сладко папагалче, което милва и гушка. Надявам се да ме разбра

сега, надявам се, че и аз малко се омотах.:lol2:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А откъде може да се свали сериала с български субтитри? Виядх, че в Мастерса много странно е качен - от 1 до 3та серия, и после 10 и 11та серия. Както и да го мисля не намирам логика.

ПС. Сега видях, че от 4та до 9та не е добавено към линка, но го има в Мастерс, когато го потърсиш. Моя грешка. Последно преведена е 11-та серия, очевидно. Просто връзките и линковете са напълно неактивни, вероятно нещо се е променило. Съществуват си, но няма връзка към тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Преди 2 часа, aria написа:

А откъде може да се свали сериала с български субтитри? Виядх, че в Мастерса много странно е качен - от 1 до 3та серия, и после 10 и 11та серия. Както и да го мисля не намирам логика.

ПС. Сега видях, че от 4та до 9та не е добавено към линка, но го има в Мастерс, когато го потърсиш. Моя грешка. Последно преведена е 11-та серия, очевидно. Просто връзките и линковете са напълно неактивни, вероятно нещо се е променило. Съществуват си, но няма връзка към тях.

 

И субтитрите не мога да изтегля, но пък в момента го гледам с руски такива. И страхотно се забавлявам. Наистина актрисата е чудесна, толкова превъплъщения, толкова емоции, направо ме поглъщат. А Пуш си заслужава да го гледаш и да си "палкнеш очите":D. Играе момчето, с голямо желание играе :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що, cucyta написа:

 

 

И субтитрите не мога да изтегля, но пък в момента го гледам с руски такива. И страхотно се забавлявам. Наистина актрисата е чудесна, толкова превъплъщения, толкова емоции, направо ме поглъщат. А Пуш си заслужава да го гледаш и да си "палкнеш очите":D. Играе момчето, с голямо желание играе :D

Пращам ти ги в съобщение. От 1 до 11 са на български. Не намирам следващите обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С активни субтитри тук:

Тук

 

 

/Някой може ли да ми каже, след промяната в сайта и оптимизацията му, защо не мога вече следното: да сложа скрит линк/връзка, и да се отварят, но да не седи връзката така наплескана грозно?; да редактирам ако съм цитирала грешно, и да вмъквам поправки и да трия цитатът?; Да коригирам собствения си офтопик /спойлер? Идея си нямам защо след промените вече не мога, а преди можеше..../

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

Въпреки, че този сериал е „старичък“ и превеждан от конкуренцията, се надявах да има тема за него. И ей на, наистина има. Само, че не сте сложили едно bg отгоре, както обикновено правите и, ако някой го гледа изброен само в каталога, ще си мисли, че няма превод. А връзки гледам има сложени в първото мнение. Темата е започната от човек носещ същия прякор като преводача и се предполага, че е един и същ.

 

Не бях гледал тайвански сериал. Лакорн ли се наричат? При майките много ги хвалят, колко шарени и забавни са. Но някак не ми се започваше с F4. Оригинала е скапан, какво ли ще е копието?

 

На този попаднах случайно в списъците за изпълнение на дебитната Мария, която силно подозирам е Lovetose. И си казах: Тук ти е шанса момче. Дванадесет серии, идеалка. Дванадесет, ама дванадесетта серия свърши и не беше до никъде. Попитах search?vbox_q и се хванах за главата. Двадесет и осем. С таен уплах, че може да има нещо изтрито от праводържателите. Оказа се, всичко е там.

 

Бях го почнал, трябваше да довърша.

 

Отне ми три дни, но гледах на средна скорост около две. Когато няма дълги диалози, перфектна. Дългите са по два на серия.

 

За музичка, вдигам скоростта, три, четири.

 

Уплаха ми от многото серии се потвърди отчасти. На моменти силно заприличваше на сага. Но поне се бяха постарали да има материал.  И аз като коментиращи нагоре бях възхитен, колко много са успели да заснемат с птичето. Защото една птичка, горката почти нищо не умее. Природата я е наказала. Но бяха успели преъзходно да се справят. За разлика от това с котето имаше много малко. А с кученцето пък съвсем нямаше.

 

За разлика от нагоре коментиращите, харесах останалите млади актриси много повече от главната. Намазана, изкуствена, грозна. Едни големи очи и едни бедра са всичко в нея. Ама тая, дебела, очна линия я превръщаше във вампир. А бедрата изобщо не ги показваха, но за сметка на това онзи гей целия сериал го изкара гол. Както би се изразил майната, тази сто процента прави турболенция в леглото, но това не е порно, че да я оценявам по този показател.

 

Крайната ми оценка е, че щом съм го догледал, ми е харесал. Цялото врещене, едно бях предупреден за него, че го има, второ, че звукът беше лош, а аз гледах на бързи обороти и не ми пречеше. А според горните мнения, не се е врещяло изобщо. Ако тази истерия е нищо, се чудя, какво е в останалите им сериали.

 

Не очаквах да го обърнат в криминале, а според третото условие, явно трябваше. Но поне до последните няколко серии имаше точно една сълза, направена с ацетон и вместо тъга предизвиква усмивки с нелепостта си. В последните серии си пореваха бая, изключих звука, но пак ми дойде много. Ако искам да съм разстроен, деня ми да е скапан и да се чувствам гадно, ще си пусна индийски или турски сериал, а не нещо наречено комедия. Как да е, успях някак да изтърпя.

 

Жена ми ме хвана, че гледам без нея и ме попита, какво е. Обясних с няколко думи, че се разправя за една, която е проклета от някаква неназована богиня нощем да се превръща в птичка. Смръщи вежди и каза, че щом ми харесвало да гледам. По тоя въпрос не можем да се разберем. Аз обожавам приказки, а тя не. После погледа малко зад гърба ми и вика, че тези ѝ приличали на цигани с дръпнати очи. На това се засмях, защото индокитайците са точно това. И започнахме да разглеждаме Википедия за държавите в региона и да ѝ казвам по няколко думи за тях. Щото горещата тема последната година, нали е бившата Бирма? А има и други интересни неща наоколо. Само, че откакто не са английски и френски колонии, не ги наричат Индокитай. Във Википедия са дадени с безличното Югоизточна Азия. Чак се присетих, как за най-великата „сценаристка“ в историята Югоизточна Европа е място населено с негри пишещи на гръцки.

 

И стигнах до там, че все не ми се щеше да казвам в прав текст неща за сериала, като това, че братовчедката твърдеше, че нямала синоптички (сини птички), пък в предпоследната серия се оказа, че изобщо не е така. Заяждане на дребно си е. Такова са имали, такова са сложили в кафезите. Но все пак не мога да се стърпя да не кажа за двете лелички.

 

Те през цялото време плещеха меко казано досадни глупости, но чат-пат казваха нещо приличащо на правилно. Но в последната серия успяха да ме накарат да ги гледам ококорено, след като през целия сериал се чудех, тези защо изобщо участват. Стара поговорка казваше, че ада на земята ще настъпи, когато мъртвите реват за живите. Доживях да видя мъртвата майка да плаче за живата си дъщеря. Почти изглеждаше искрено. И аз не знаех да заплача ли на подобна тъпотия.

 

Но пак, спрямо пълните идиотщини и откровен сатанизъм в корейските сериали, тази сцена беше направо приятна. Аз затова се навих да го гледам това (освен заблудата за дванадесет серии). То и това се оказа заблуда. Нямаше никакви ангели и не вършеха никакви магии. Неназованата богиня твърдеше, че майката се е преродила в ангел, но единственото магическо, което направи, е да спъне дъщеря си. И за този напълно незначителен момент, кръстиха целия сериал. Тя тая си беше достатъчно невротична да се спъне и сама.

 

Извън това сериала потвърди някои от очакванията ми. Тайланд е малка (за Азия) и бедна страна, издържаща се основно с туризъм на достъпни цени. Очаквах не особено разкошна обстановка и обикновени гледки, получих ги. Нямнат парите, за да заснемат нещо скъпо. Но въпреки това във всеки кадър си личеше, че много са се старали. От почти нищо са направили чудеса от геройство да изглежда добре. Даже два пъти бяха успели да снимат в скъпи апартаменти и докараха и едно беемвенце. Чудесийка. Вероятно са събирали бюджет пет години. Малко се изхвърлих, но наистина бяха успели донякъде да направят да прилича на скъпа продукция. Явно затова е станало и хит.

 

 

С две думи, ако някой харесва романтични комедии, има тридесетина свободни часа и не е гледал това, значи е изпуснал. Ако вече е гледал други, тайландски сериали, може би няма да види нищо особено. Но нагоре има почитатели на такива и дори те го намират за интересен. Значи все пак има, какво да се види.

 

Повечето писаници сложих зад етикет, не, че издавам сюжета. Внимавах да не го правя. Просто са празни приказки и не си заслужават четенето. Те са само за някой, на който му е много скучно и няма друго за правене.

 

 

 ~~~~~~~

 

 

On 7/11/2017 at 4:44 PM, Dani said:

Само Орн ми идва малко в повече от всички образи, но пък картинката нямаше да е пълна без които и да е от тях.

 

На мен ми беше най-симпатична и я съжалих, че трябва да е с лошкото по сценарии. Не, че накрая не го извъртяха и него добряк.

 

 

  

On 8/26/2017 at 3:23 PM, NETI88 said:

Вижда само едно мило и сладко папагалче, което милва и гушка.

 

Точно тези сцени бяха най-изкуственото нещо. Милички са, но по принцип никой собственик на птици не прави нито едно от нещата, правени от този. Въпреки това без точно сцените с него и нея като птичка този сериал щеше да загуби много над половината си чар.

Редактирано от k-drama-monk
разни правописки
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...