Jump to content

Border (2014)


Recommended Posts

А на мен пък точно финалът не ми хареса. Очакваше се така да постъпи още от средата натам, трябваше да намерят по-интересно решение.

 

 

Например да полетят двамата, така или иначе не му остава много живот с тая глава. Или пък да постигне възмездие, но не на такава цена.

Не ми допадна и убиецът на детето. Беше нагъл, но някак не успя да ме убеди. Сигурно трябваше да изглежда на пръв поглед нормален, но мотивите му не бяха достатъчно силни и откачени, за да го карат да върши това.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огромни благодарности за най-добрите субтитри, на които съм попадала напоследък! Поздравления, kcekce!!!

 

И благодаря на ukio за коментар №53!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Донякъде очаквах този край, все пак

''Който се бори с чудовища, нека внимава сам да не се превърне в такова'', но Ницше е бил само наполовина прав. Този който се бори с чудовища трябва да  стане като тях или да е чудовище по начало иначе само рискува, със извинение, да му бъдете сритан за*ника. Това е фундаменталният проблем със опита да бъде прекарана границата между добро и зло. Истинският избор е между хищник и плячка, без значение от коя страна попаднеш. Може би не е правилно, може би не е честно, но и със живота е така. Само трябва да се огледаме за да го видим.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко влезе в кожата на главния герой;)

 

 

Според мен посланието на сериала беше, че човечността и правосъдието са извън границите, които човекът си е поставил - или пък границите се местят СПОРЕД човешкото възприятие за добро, а не обратното. А тоест - колкото повече хора поддържат справедливостта в различните й разновидности, толкова повече наказани злодеи ще има. Показа се, че законът не успява да изпълни наказателната си функция. Но пък главният герой се почувства сринат, когато изпълни наказанието лично. Не беше избор между хищник и плячка - беше избор между стереотипите за добро и зло, които наистина не работят в съвременното (а и векове наред) общество;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотна новина. Ако се водим по модела при аниметата, където напоследък спешъла се явява като опипване на почвата за цял сезон или продължение, нещата звучат още по-добре:).

Лично мнение:

Off Topic

В моя случай си е направо приказката за гладната кокошка, но това беше най-открояващото се и запомнящо заглавие последните години и няма нищо чудно, че се надявам на втори  сезон.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В анонса пишеше спешъл, но тази двойка в заглавието наистина може да значи втори сезон. Ще видим. Аз много се надявам скоро да събнат пролетната дорама с Шун (Crisis), понеже от нея очаквам да е на нивото на Border.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

      Това е един от филмите, които дълго ще останат в съзнанието ми. Гледах го отдавна, още в годината на излъчването. Това, струва ми се е единственият филм, който съм гледала с английски субтитри. Руснаците не бързаха да го превеждат поне в началото. Започнах го заради уникалния актьорски състав, и естествено участието на Огури Шун, който ми е фаворит. Тази роля, така му пасва, че имаш чувството, че е създадена специално за него. 

       Споменът за филма  е по-скоро болезнен. Това, което видях в драмата, е откъсване на човека от света на живите. Бавно и упорито героя на ОШ престана да разбира наложените от обществото понятия за добро и зло. Движейки се между тъмнината и светлината, по ръба на бездната, той постепено загуби ориентир и се насочи по посока на тъмнината. В последния епизод изглеждаше повече мъртъв, отколкото жив. Не спирам, обаче да си задавам въпроса дали куршумът в мозъка накара героя да премине границата или безнаказаността на престъпленията? Всъщност знам отговора.

        Радвам се, че ще има продължение, спешъл или каквото и да е там. Ще го гледам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тъкмо изгледах тазгодишната му крими дорама - Кризис, която ми дойде много добре. Имаше някои допирни точки между двата героя на Шун. Най-вече идеята с прекрачването на тази тънка нишка между доброто и злото.

Радвам се, че ще си припомним Бордър. Надявам се на бърз превод!

22279708_1165903193541805_12126311205824

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...