Jump to content

Border (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

BORDER (2014)

Страна: Япония

Също така известен като: ボーダー

Година на излъчване: 2013 – Април – 10 старт

Време на излъчване: Четвъртък 21:00-21:54

Формат: Renzoku

Жанр: Съспенс

Канал: TV Asashi

Епизоди: 9

Режисьор: Hajime Hashimoto, Takafumi Hatano

Субтитри: Български, Английски и Руски

                  

Участват:
Shun Oguri като Ango Ishikawa

Munetaka Aoki като Yuma Tachibana

Haru като Mika Higa

Kenichi Endo като Takuji Ichikura

Arata Furuta като Akai

Kenichi Takito като Suzuki

Toru Nomaguchi като  Hacker Garfunkel

Kenta Hamano като Hacker Simon

 

 

Резюме: Ishikawa Ango (Oguri Shun) е детектив с хитрост и усет за наблюдение. Той е в страхотна физическа форма, а също и много амбициозен. Но заради това личният му живот почти не съществува. В един обикновен работен ден бива прострелян в главата от убиец, спотайващ се на местопрестъплението. Но независимо от тежкото си състояние и невероятното си оживяване, Ango решава да се върне на работа веднага, дори с куршум, намиращ се още в главата му...

 

Свали с руски субтитри

 

Свали  :click:

 

Свали с български субтитри :click:

 

Български субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен първи епизод, а батко няма нужда от коментар за играта и представянето му. Отново блестящ, мъжкар.

Обичам подобни истории - полицай, който се връща буквално от другия свят, с куршум в главата и започва да вижда мъртвите, а с тяхна помощ разкрива извършителите на убийствата им и открива нужните доказателства, за да накаже виновните.

Шун и Мунетака Аоки ще направят отличен тандем, усещам. Браво, ще се следи до финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това римейк на Корейския детектив, който вижда призраци ли е? Или корейците са направили първи римейк на някоя история? Или е самостоятелно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това римейк на Корейския детектив, който вижда призраци ли е? Или корейците са направили първи римейк на някоя история? Или е самостоятелно?

 

За мен няма нищо общо между двата, освен че и двамата главни виждат духове. Корейският беше голямо разочарование, но този определено почва много добре. Надявам се да продължи все така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейският беше голямо разочарование.

Съгласна, макар че на мен и първата серия на този не ми беше истински зарибяваща, просто се радвам на Шун

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен и втори епизод днес. Шун е блестящ, а с героят на Мунетака Аоки явно ще имат и заигравка като колеги.

Самото присъствие на Шун пред екран, неговата харизма, изражението на лицето му, а и тази сериозна роля, която има тук - уникален е. Това не може да се изпусне. Поздравления и за Хару, която се справя отлично с ролята си.

Познавайки продукциите на TV Asahi в този часови пояс, мисля, че и тук епизодите ще са 9 на брой, не повече. Дори е възможно да ги направят и само 8, както бяха и с Iryu Sosa 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер, супер, и аз съм много доволна :) От корейския "говорещ с духове детектив" ми остана кофти вкус в устата, сериалът не оправда очакванията ми. Даже бях твърде снизходителна към него, преди да гледам първи епизод на "Border". Ето това е истинска крими-призрачна история - с добре подплатен бекграунд, блестяща игра, мрачна атмосфера, живи образи. На Шун само хвалби мога да му сипя - поредната отлична роля.

 

И още нещо, което особено много ми хареса - суровото, дори жестоко представяне на смъртта. Ако в подобни сюжети обикновено се говори за сносен загробен живот и за "светлина в края на тунела", то тук детективът още в първи еп. най-безкомпромисно срина всички надежди в този план - "Аз съм умирал. Не ми мина животът пред очите, не почувствах вселенска благословия. Усетих само болка от загубата на всичко - живота ми, спомените ми, бъдещето ми. А тримата убити никога повече няма да се усмихват заедно, както на тази снимка".

 

Силно! Ще се гледа и нататък :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коментирайте, коментирайте, белким се зазяпам зарад коментарите :). Те са бая заразителни :)

Честно не съм фен на Кости, От местопрестъплението и пр и това просто влиза в техния жанр, без да е нещо особено, та след втора серия реших да отказвам ако и Шун да е ... ами Шун. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това няма нищо общо с CSI (по тъпотии и фантасмагории тези серии разцепват мрака) и Bones (и тия са същата стока).
И днес отличен трети епизод и тъкмо идвам да споделя, след като го изгледах. Този японски сериал е такава човешка драма, че няма накъде повече. Интересно ми е - продукцията няма да е от много епизоди, но какво ще се случи и с героят на Шун до финал, защото съм убедена, че и той ще претърпи промени. До кога ще продължат тези видения, изобщо как ще развият всичко до край, а и дали японците няма да оставят отворена вратичка за втори сезон.

Скрийншот, който направих на батко от днешния епизод. Уникален е. Няма втори като него.

 

ea4dd6f0d0e2f187.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че няма нищо общо. Тук "духовете" не са сложени за "шок", "ужас", "романтика" или "фентъзи" - те са просто останки от реални хора и още една нишка от разследването, която трябва да се обясни достъпно (дори с фалшиви свидетели) на останалите ченгета :) Главният герой, изигран от Шун, е непоклатим - възприе си шизофрениите много сдържано, консултира се със специалист, за да се увери, че не се е побъркал, и просто започна да ги работи виденията като реални личности :) Разцепи ме във втори епизод

 

 

когато заплаши нарцистичния тип със съсипване на имиджа му... Велико! Нищо че не успя. Самият опит заслужаваше аплаузи.

 

 

Още не съм гледала трети епизод, но съм сигурна, че ще ми хареса :) Насоката е ясна и е игра за ума и за чувството за отговорност, а не за най-тънките струни на сърцето ;) Което не може да не ме накефи на фона на милионите бози :)

 

EDIT: Rie, къде го гледа този трети епизод? Суровко ли го изгледа?:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам гo по TV Asahi пряко или в японските онлайн сайтове, веднага след излъчването.
Хората могат да бъдат изключително жестоки, а този сериал показва точно тази друга страна на японското общество. Затова споделих, че тази продукция е такава човешка драма, че няма накъде повече. Харесват ми разговорите му с героинята на Хару. Много силен момент на детската площадка, както и обяснението й дали децата на убийци, също биха убивали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С всеки изминал епизод този сериал става все по-добър. И днес, с 4-ти епизод беше така. След сълзите в очите на Шун миналата седмица, днес видях и още една страна от характера на героят му, от която се изненадах много приятно, а и виждайки накъде вървят събитията и как се развива действието, може би очаквах този момент. Хару за пореден път ще получи похвали от мен за образът на героинята, която пресъздава тук.
От превюто за следващата седмица, отново видях, че ни очакват интересни моменти и нямам търпение да дойде четвъртък. Браво на японците, браво на Шун. Голям е батко, класа. Имам чувството, че този герой е писан само и единствено за него и никой друг японски актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както предположих, ще направят само 8 епизода, както беше и с Iryu Sosa 2. Това означава, че остават още четири до финал. В този часови пояс на TV Asahi винаги е така или осем или девет епизода, не повече. Дорамата с всеки изминал епизод отчита и по-висок рейтинг, а следейки редовно епизодите - никак не се учудвам. Толкова много му се радвам на Шун тук, то си ми и личи по коментарите, че не ми се иска да свършва. Това е ролята за него, а не участия в някакви безсмислени романтични сериалчета.

4319dec01c983dff.jpg
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е за вярване колко бавно върви превеждането на този сериал на английски! А моите нещастни познания по японски не ми стигат, за да оценя смислените диалози без субтитри...

 

Трети епизод пак беше добър и пак се споменаха и мъдри мисли:) За верижната реакция от насилие и "Нали това е твоята работа - да прекъснеш тази верига?".

 

Rie, на Шун наистина му приляга идеално тази роля, в своята си кожа е, с леко разпасаното сако и покер-файса, който вкарва в употреба, когато вижда призраците или си прави сделки с кримките;)

 

Надявам се превода на 4 еп. да го чакам не повече от седмица... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За субтитрите избързваш с това, което си написала и упрека към преводачите, защото 4-ти епизод е преведен от събота (през нощта го качиха). Това, че онлайн сайтовете и останалите не качват епизодите с превода е друго. Много бързо се превежда тази дорама, а на мен ми направи впечатление, че други хора не си вършат работата и не качват епизодите, но ако беше някоя корейска боза щяха да изровят нета. По друг начин обаче се постъпва с японските дорами. И миналата седмица направиха този номер с трети епизод и го качиха пет дни след като той беше преведен.

Ето тук се превеждат епизодите на Border.

 

Иначе сериалът е повече от добър за мен, повтарям се, но заслужава всяка минута. Нямам търпение да дойде четвъртък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поклон (по японски) ти правя за линка, аз следях само онлайн-ресурсите и субтитрите в daddicts:) Много благодаря! Изглежда "азиатските" порталчета наистина не следят какво се случва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, моля, за нищо. Трябваше по-рано да сложа линка в темата.

Изгледах и днешния пети епизод, а когато и ти го изгледаш, обърни внимание на преследването по улиците, което ще направи Шун. Гледах и буквално не отделих поглед от екран. Впечатляващо. Ще си го изрежа този откъс, той е за колекция, направо ми се прииска да ми каже и на мен "Keisatsu desu." и да извади значката от сакото си. Изгледала съм доста неща с Шун, но този герой, който пресъздава тук, категорично е най-добрият му за мен.

Интересно дали ще се реши на операция за изваждането на куршума... Остават ни още три епизода до финал, за да разберем.
И ти благодаря, че се включваш с коментари в темата, за да има някакъв диалог.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, аз дори в оня бозав корейски "виждащ духове" детектив се изказах, пък тука ли да си мълча? :) Щом излезне преводът, ще го видя батко как препуска по улиците :)

 

Впрочем в 4 еп. за малко си помислих, че лекарката ще се гътне и ще започне да съпътства нашия човек в безтелесен вид :28558: Май съм предозирала с корейско...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между двамата има привличане и ми харесва начинът, по който го представят, т.е. не наблягат на това, а само се загатва с отделни сцени, погледи, жестове и думи между тях. Тя е като него, приличат си, затова и се усеща това привличане. Владее емоциите си (също като него, когато е на служба), сериозна е, работата й го изисква, но пък ние виждаме и другата емоционална страна на героят на Шун, когато около него няма никой (ще разбереш какво имам предвид с тези думи, когато видиш финалната сцена от днешният пети епизод). Много интересни образи са и той и тя (изключително реалистично представени), макар че действието не се фокусира върху нея, заради по-малката роля на героинята й в историята.

 

В събота вечерта или направо неделя сутринта търси превода на пети епизод, там където ти посочих. Утре ще качат епизода, а преводът ще е факт до ден-два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...