Jump to content

Garo 4: Makai no Hana (2014)


Recommended Posts

Z8d5Of.jpg

 

GARO: MAKAI NO HANA

 

Държава: Япония

Излъчване: 5 април 2014 -

Епизоди: 25

Жанр: токусацу, фентъзи

Сценарист: Амемия Кейта, Тагучи Кей, Ера Итару, Фуджихира Хисако, Умеда Сумико, Кида Норио

Режисьор: Амемия Кейта, Йокояма Макото, Канеда Рю и други

Опенинг: Masaaki Endoh, Masami Okui, Hiroshi Kitadani - "Garo -Makai no Hana-" 

Ендинг: Faylan - "Yasashisa no Tsubomi"

 

Резюме: Гаро Макаи но Хана следва Саеджима Райга, синът на Саеджима Кога и Мицуки Каору, в стремежа му да запечата демонския звяр Eyrith, който, ако тя разцъфне ще причини завръщането на хорър Месия. Той трябва да се сдобие със специален инструмент за да запечата Eyrith веднъж завинаги, инструмент, който е в притежанието на мистериозно момиче на име Маюри.

 

Участват:

Накаяма Масей като Саеджима Райга

Мизуши Атоми като Кроу

Ичибаши Нацуми като Маюри

Акимото Саяка като Бику

Айкава Шо като Докуджима Ейджи

Осуги Рен като Шидоу

Хотару Юкиджиро като Курахаши Гонза

Мамору Асана като духовен съветник Джиру

 

СВАЛЯНЕ С ВГРАДЕНИ АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

 

Епизод 1

Епизод 2

Епизод 3

Епизод 4

Епизод 5

Епизод 6

Епизод 7

Епизод 8

Епизод 9

Епизод 10

 

Тв Нихон

 

ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН

Епизод 1

Епизод 2

 

 

П.С. Понеже и аз не знам какво стана, по погрешка ли съм изтрила темата, какво ли се наложи да я правя наново. Ако пък пак изчезне ще направя нова тема.

Редактирано от mrnkaloto
Нов постер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съвсем се отплеснах (срам ме е). Следя райдърите и там започна да става интересно.

Добре, че си направила темата. Поредицата даже е стартирала! Съвсем изостанах, а онзи ден попаднах на промо снимки.

Чудя се, дали първо да не гледам Атом в Тенимю и после да видя играта му тук?! Мюзикълът никога не ме е разочаровал. На късмет ще да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йей, страхотно за темичката, Ками-чан! Tъкмо си виках, че като влезна сега трябва да пиша в някоя от старите Гаро теми, някой да реши да направи нова, но.. ИЗНЕНАДА! Брависимо! Жалко, че компа ти е зле, дано не отнеме много време за поправка, че да може да коментираме епизодите веднага след като излезнат. Аз още не съм видяла епизода, но тази вечер ще го погледна и ще изкоментирам.. жалко (x2) че вероятно ще съм само аз, ако Укио не се вземе в ръце (хахах!) и не се реши да изгледа епизода също. Да си призная, това е единствената причина поради която влизам във форума вече, така че.. ако ще си говоря само аз.. :cry:

Така, сега малко за актьорите - първото нещо, заради което ми блеснаха очичките в листа е Акимото Саяка... дори и нищо друго да не ми хареса (малко пресилено, защото това е Гаро, все пак XD) само заради нея ще следя сериала докрай! За Масей не знам.. с него не се разбираме поначало, той винаги ми е бил смешник.. някак не мога да си го представя като син на Коуга.. давай, Масей, сега е времето да ми се докажеш :28558: Атом и Нацуми не ги познавам мисля, но винаги съм "за" свежа кръв, така че с интерес ще следя какво ще ни покажат. Интересна добавка, бих казала, са включването на Айкава Шо и Осуги Рен.. Какво друго да кажа, очаквам силен старт (или поне наравно с предходната поредица). Да видим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добър първи епизод. Върна ми атмосферата от първите два сезона и която ми липсваше в третия. Сега след нов прочит на серията със субтитри се чудя как са избрали Масей за ролята нещо ми стои леко дървен. Но пък за разлика от Кога поне се усмихва и издава някакви емоции. :) Другото голямо недорузомение за мен е как са сложили пак Гонза в сериите. Ами че той ще да е около двадесет и няколко години по-възрастен от предните серии, а не е остарял и ден. Не че не го харесвам де, но вместо Гонза можеше да сложат някой друг може някой племенник или нещо подобно. :D Маюри остава една голяма загадка. С тея очи ме плаши чак.Нямам търпение за следващия епизод дано го преведат по-бързичко.

Укио-чан спокойно можеш да гледаш серийката Атомчето ще се появи чак в следващата. ;)

 

П.С. Да питам някоя от вас двете гледала ли е другите серии на Амемия Кейта Shougeki Gouraigan, че си го изтеглих обаче в Интернет четох доста негативни коментари за него и се чудя дали да го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, аз го гледах Шоугеки-то.. или поне първите няколко епизода. Не го препоръчвам, освен на най-запалените Амемия фенове. То дори и за тях е леко безумно, но интересното е, че могат да намерят разни препратки към предни негови шоута (като Джетман). Преди да започне, очаквах нещо съвсем различно от това, което реално гледах..като цяло, едно голямо НЕ, не си струва от мен.

 

Колкото до Масей, и аз забелязах, че се усмихва много, което ме накара да се съмнявам дали наистина е син на Коуга..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи не е хубав. Може да загледам един два епизода по нататък и ако не ми хареса да го зарежа.

Колкото до Кога той нали не се усмихваш(и изобщо не показваше каквито и да е било емоции) заради случилото се с баща му и приятелите му. Но пък появата на Каоуру промени нещата. ;)  Мен ми е интересно какво се е случило с Кога и Каору мъртви ли са. Дано обяснят по нататък,а не ми оставят въпросителна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти предлагам да видиш поне един епизод от него, мисля, ще ти е достатъчно да прецениш дали става или не.. аз, за момента, съм го оставила, но сигурно ще го догледам сега след като пак съм в Амемия Кейта настроение, хихи. (Само да допредя, да се очакват nude сцени, повече more, отколкото less!)

 

Така, отне ми повече време, отколкото очаквах, но изгледах и аз най-накрая епизода. Ех, Гаро, Гаро.. слабост си ми ти, дори и Масей да те играе XD. Вярно, дървеничък си е той, но някак очаквам да се отпусне с времето. Вярно, усмихва се много, но пък ме нарадва накрая като каза това "одороита?" на хоръра и тая слай усмивка, която пусна ме разби.. може да е взел повече от емоциите на майка си, и малко от badassness-a на баща си, но определено като ги смеси се получава нещо Райгарашии, заради което си заслужава гледането.. дано продължава с такива изненади и занапред. Има надежда за Масей на хоризонта! Маюри, от друга страна.. ей, нея ще ползват за стълб, за разрешаването на плота и това си е.. само дано не се влюби нашия в нея накрая, ама сигурно това ще стане, щото усещам накъде върви историята.. прекалено позната ми се вижда ;/ За Гонза - хаха, да, права си, но на мен лично ми харесва това, че са го върнали, просто ми докарва тая носталгична нотка от първия Гаро..

Интересно нещо, че в тоя въведен епизод нямаха време за голотии.. чак се чудя това Гаро ли е наистина, ахах.. 

Какво друго да кажа, а, да.. върнали са пак Гаро костюма, който дори с тези сини светещи очи е още по-badass и от преди.. no more CG crap, yayay!

С нетърпение очаквам да видя Атом и Саяка, за последната сигурно ще дочакам повечко, понеже трябва да ми запазят интереса и опънат нервите докрай XD

 

ПП: Това е първата ЕД песен от франчайза, която не харесвам.. доста слаба на фона на всички останали. Оп, обаче, е епичен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак Масей е играл Инуй семпай преди това, а не Ейджи Кикумару. Как няма да е е дървен? Хаха!

Свалила съм всичко излязло по въпроса и скоро очаквайте включване. Добре, че ги няма глупавите голи сцени. Дано да се вразумят и да не ги използват повече, че съсипват сериите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jojo и аз съм на мнение, че между Райга и Маюри ще има нещо. Дали не са новите Кога и Каору? :28558: За Саяка дам сигурно ще се появи доста по нататък в превюто за серията я нямаше. Останалите герои (с изключение на Атомчето разбира се) сигурно и те ще се появят по нататък, а защо  не само в две-три серии, както направиха във втория сезон. <_<  Ендинга и аз не го харесах, но пък опенинга носталгично ми върна спомените за първия сезон. :D

Ех Укио-чан, че без голите сцени за какъв Гаро говорим изобщо. :lol2:

 

Edit: Хайде и втора серия със субки, ама те почти магически ги изкараха субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Over-Time обикновено са доста бързи с рилийзите. С първи епизод се забавиха, защото все пак е ново шоу, трябва да превеждат ОП/ЕД песен и т.н. но след това са редовни. Много по-добри от Тв-Нихон в много отношения.

 

Колкото да самия епизод - ми "ок" епизод беше, макар и леко скучен на моменти, признавам.. особено битката., Нещо й липсваше този път, въпреки че не знам точно какво. Атомчо и той беше ок, нищо кой знае какво невиждано вече, но оттук-нататък има много време и ниша да развият героя му. Бързо се "сприятелиха" с Райга, макар и Гарванчо да не е от най-разговорливите/приятелско настроените типове. Крие нещо, а и видяхме как се отнесе към Маюри.. естествено нашия веднага я защити.. хлътна много бързо, хаха. Понаучихме и нещо за историята и като цяло това беше. Интересно, че в следващия епизод хоръра ще е гайджинка май, хихи. 

 

ПП: Ендинг песента може да не ми хареса, но изненада беше, че самият ендинг не е статичен като този в Ями но терасу моно примерно.. а (ще) включва различни моменти с героите, което е найс бонус за мен!

ПП2: Втори епизод без голи сценки в него, ако продължава така, укио сигурно ще е най-доволна от всички. XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз таман изгледах втори епизод. Права си леко скучен беше на моменти, а и на битката определено й липсваше нещо. Честно казано даже и поведението на Гонза ми е някак различно от преди. Кроу ми  напомни на Кога, май на него по му ходи да е негов син, а не Райга. :D Ама пък Райга очевидно е наследил повече от характера на Каору. Доста бързо се предаде в плен на любовта. :lol2: Чудно ми е сега кой пуска Хорърите на свободата по думите на Кроу е

свещенник

но ще видим по-нататък.

И този епизод няма голи сценки и аз почвам да се чудя това Гаро ли е изобщо. :lol: В сравнение с първия сезон дето ощв в началото лъсна една засукана мацка. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наваксах всичко, но дори без голотиите, пак нещо ми липсва. Според мен проблемът е в сценария.

Обаче Масей ми хареса и то много. Героят му е толкова дружелюбно настроен. Очаквах някакъв сърдитко от него, по подобие на Кога, а той излезе пълна противоположност. И аз запомних с добро това "одороита". Забравила съм, колко хубав глас има. Доста време не се беше появявал никъде.

Атомчето го видях (наскоро е завършил училище и вече може да се съсредоточи изцяло върху ролята), но за момента не показа кой знае колко. Трябваше да го гледам първо в Тенимю. Там играе абсолютен любимец - Ренджи от Риккай, на мястото на Оно Кенто. 

eb18c87b7a9cfb47.jpg

Оп/Ед не са това, което бяха, но кадрите на финала са интересна идея.

 

П.П. Какво става с първия пост? Не ми се появява инфото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забавиха се малко с превода покрай празниците, но изгледах най-накрая и трети епизод. Въпреки че беше маааалко по-добър от предния пак си му липсваше нещо. Битката си ми беше пак скучна и някак набързо скалъпена, а голотии пак няма. Ако продължава така този сезон ми се очертава да е най-слабия от всички. Райга взе да ми допада как само защитава Маюри. :D Какъвто бащата, такъв и сина. :lol2: Все пак трябва да си призная, че си ми беше страшничка серията с това "изкуство" и начина да се представя смъртта като изкуство и красота. :blink::swoon: Абе всякакви неща има на тоя свят. :)

Надявам се по нататък да оправят сериала, че даже трети сезон ми беше къде къде по-интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, поне откъм страшни елементи и странни герои беше по-изпипана серията.

 П.П. Имам поздрав за вас тази вечер в предаването по радио Реакция от 20.00ч. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста се забавиха с превода на четвърта, но слава боги най-накрая я преведоха. Ох, най-накрая тоя епизод беше далеч по-добър от трети дори битката ми беше по-реалистична. Страшен беше епизода

хорър филми, зомбита дет хич не ги обичам  :28558: 

Горещо се надявам да продължават по-добре сериала нататък, че да не се разочаровам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пета серия вече наистина взе да ми прилича на Гаро. Дори не превъртах на скучни моменти. Ама тъй като различни хора пишат сценария за всеки епизод. :unsure: Хубаво беше, че в този епизод отделиха повечко време на Кроу.Време беше и той да се поизяви. Ох, и това негово изражение неиздаващо каквито и да е емоции. :wub: Надявам се с него да не стане като със Зеро в първия сезон дето го показваха от време на време. Все ми е на акъла,

че Кроу може да е негов потомък (макар че я няма Силва де) :896767:

Но да не впрягам каруцата пред коня може и да ме изненадат.

 

П.П. Някой друг няма ли да пише? Взех да се чувствам малко самотна. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубави седма и осма серия. Райга взе да става по-сериозен. Най-накрая се разбра какво е станало с майка му и баща му

- когато е бил малък са били засмукани в друг свят. Сигурно накрая на сериала все пак ще ги намери. :)

Осма серия ми напомни за тази с дървото от Макаи но Хана, въпреки че нямаше дърво, а съд за готвене. :896767: Но общо взето примамването беше подобно.

Другите герои още ги няма пак ще ги покажат накрая. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз май го позарязах (както и почти всички азиатски сериали, които гледах). Някак губя прогресивно интерес, не само към аниме и драма адаптациите, ами и към току нещата им вече, сами са си виновни, че идеите им залязват ;/

 

4ти епизод само го попрескочих оттук-оттам, че ми се видя безкрайно скучен, макар идеята за филм във филма да ми хареса... Нататък, честно казано, не знам кога ще гледам, тъй-като така се случва, че и свободно време почти не намирам вече никакво. ТТ

 

Значи, да разбирам, че героинята на Акимото Саяка не се е появила все още ли? :0 Ще помоля, който го следи, да ми пише какво става с нея.. няма да се ядосам на някой и друг прехвърчащ спойлер тук и там ;).. всъщност, тя (макар че още дори не съм я видяла XD) и Кроу са ми най-интересните персонажи до момента.. Райга започна добре, ама след "влюбването" му нещо не ми харесва толкова... а тая куклата просто не мога да я търпя.. от типичните японски лиглички ми е.  Ще ме извините за ранта, но точно с такива "таланти" се пълни в момента драмаленда в Япония.. "звезди" като Такей Еми, Гоурики Аяме и компнания, които са ми от трагични та чак комични, просто  ме изнервят до краен предел и като ги видя в драма, която преди това си мисля да гледам.. накрая нищо не гледам.

 

Както и да е, дано поне на Акимото Саяка й дадат да покаже каквото го може. Тя е фурия, знам, че ще се справи..но всичко зависи от сценариста и режисьора.. дано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз таман изгледах девети епизод. Никой от другите герои не се появи.  Като гледах превюто за следващия и там няма да има ново лице. Но - изненада - най-накрая лъсна гола мацка. :lol2: Вече се бях отчаяла, че типичните похвати за Гаро все пак няма да ги има. Колкото до епизода скучничък беше, ама в сравнение с първите епизоди си е цвете. Маюри продължавам да я мисля за кукла без чувства. Райга все повече взе да ми харесва. За жалост Кроу се появява само от време навреме иска ми се да му дадат повече екранно време.

И ще е хубаво, ако другите герои вземат и те да се появят, то мина почти половината сериал. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...