Jump to content

Recommended Posts

Поне има някакво обяснение за онзи линк-явно става въпрос за OVA-та. Няма лошо, това поне означава, че втори сезон ще е тази година :) Това ми изказване е породено от опит - анимето или продължението му обикновено тръгват сезона след ова-та, най-много през един :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Размазващ първи епизод на този сезон! Сега разбирам колко са ми липсвали тия скици. :lol: Страшни идиоти са, така съм се хилил! =)) 

Единственото, което ме притеснява, е че от следващия епизод ще вкарат няква нова пикла на ръста на Шойо да помага на мениджърката и се надявам да не се опитат да ни пробутат някъв romantic crap. Това е от малкото анимета, които са пощадени от блатното фенсървиз затъване и ми се ще това да си остане така.  

 

С няколко думи за епизода - отново са постигнали перфектната комбинация от добра анимация, монтаж и озвучаване. Като прибавим и лекият хумор, крещенето като на състезание за капацитет на белите дробове, надъхването и тренировките, просто няма как да не се хайпна. Да не говорим, че тялото ми си плаче за тренировки и може би е крайно време да направя нещо по въпроса. :lol: Имам големи очаквания за следващите епизоди... Дано се оправдаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доброто си е добро :)

Колкото до романтиката може да си спокоен или поне докато се придържат към мангата. Само се надявам да покрият повечко материал, а не само това от оупънинга. Има няколко мача дето нямам търпение да ги видя анимирани :D

 

П.С. Всъщност има времево изместване на една от сцените в този епизод, но не и промяна на плота...засега :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И втори сезон свършва. За сметка на проточилите се тренировки мача са Аоба Джосай беше перфектен :D . Остана това, което пише за трети сезон да излезе вярно, а не както намеква заглавието да е OVA.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да е ОВА. :Д Мача с "Шираторизава" е много дълъг в мангата и поне ще му отнеме 12 епизода, за да го направят. ТВ серии ще са си, споко. Може би даже ще е 25 епизода отново и ще ни покажат някои мачове от националното първенство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, не ми припомняй, имах чувството, че брада ще ми поникне докато свърши :D  Надявам се да си прав и наистина да включат и други мачове, защото 12 еп само за този поне на мен ще са ми  разтеглени, а ако е в 25...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза 12 епизода... Може и да са 12, само виж как са го озаглавили сезона. Но да ти кажа честно май 12 епизода ще е по-добрия вариант, защото от следващия сезон направо да почнат с мачовете от националното първенство и ако има някакви тренировки, лагери и т.н. Наистина май е по-добрия вариант. Нямам търпение за тоя мач, откакто споменаха за "Шираторизава" исках да видя мач срещу тях. Искам да кажа, че супер се изкефих, когато Кагеяма пусна топката и натри носа на Ойкава... Време беше да му го върне за първия мач. Мен лично Ойкава не ми допада, не знам защо :lol: Когато играя волейбол винаги съм разпределител и не ме кефи как вдига. :Д Късите и бързи на Кагеяма повече ме радват. И аз обичам да играя на късо с блокировач. :д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм само две спортни анимета, но и Куроко', и Висока топка' ми обраха точките. В първото пооплякаха финала, но второто ми се нарежда сред фаворитите в топ 5 от всички жанрове. Всичко ми е на ента степен. През 30 секунди се хиля като зелка. Кагеяма и Цукишима са ми любимите темерути, а като си и взаимодействат и направо си пускам повторение х4 минимум/'Нъф, мъф... Браво!' :Д/. Хубавото е, че всеки типаж си е уникален и строго индивидуален като характер. Често го вкарват или ни разкриват нетипични ситуации за него. Редуват и дават за всеки по нещичко. На някои от героите им липсва още екранно време, но това ги прави още по-интересни. Не залагат на великата провокация, но не спира да е интересно нито за миг. Даже се усещаш все едно си там на игрището. Някак неусетно те увлича, повлича, че и отнася даже. Диалозите, начинът по който е построено, изграждането на героите, философията на японците, техният стремеж към перфекционизъм на единицата към цялото, емоцията от играта. Включването на паралел с женския им волейболен тим, беше прелест. Малко рандъм въпрос: Спортни анимета само с пичове ли има? Как стои въпросът със заглавията с дамски отбори? И не говоря за ечи аниме дето ще ми се мандахерцат по къси бели тениски без сутиен и ще играят уж насериозно. Питам за нещо с интересна история.

Почти привършвам с първи сезон. Остават ми два епизода. Гледам нещо за ОВА пише, та после нея и втори сезон.

 

Благодарности на debil4e, която не се отказва и продължава да ми е гид за хубавите заглавия :*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквано добро начало на новите серии(не ми звучи като сезон с тва заглавие, ама хич :bee: ), а анимацията е добра както и в предните сезони. На оупънинга рядко обръщам внимание в началото, но също ми хареса. Интересно решение беше фокусирането върху публиката-съпоставката между черния кон и асът дори на ниво агитки не беше в полза на нашите :) . Разбира се, не минахме без обичайните гегове, но с единия вече сме свикнали, а другия при представянето беше бонус :D . С удоволствие ще гледам "арката" (макар че не е такава, да се чудиш що и отделят цял сезон :dunno: ) анимирана все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можех да повярвам, че втори сезон беше само тренировки. В първите няколко епа обмислях да го зарежа и да си остана с добрите впечатления от първи сезон, но те пък взеха, че развиха отношенията между героите на едно мн интересно ниво, па и най-сетне пропукаха тоя ръб Цуки. Появиха се и колоритни шматки от другите отбори. Идилията беше пълна. 

 

Трети сезон. Странно ми е. 'Карасуно' постоянно вадят нови аса от ръкавите, а 'Шираторизава' стоят само с

един левак със силни удари и един дето гадае 'тука има, тука нема'.

 При тях едно постоянно ниво, дето нз с кво ще ме изненада в 5-тия гейм. Въпреки това на 7-ми еп, душичката ми се е свила и тъкмо на нокти/честно, нз как го постигат тоя ефект, от нищо нещо правят/. Та както под пара си гледам изведнъж мениджърката с включване пак едно на милион. Със сълзи съм се смяла.

 

Продължава да ми е така любимо това аниме. Вече си имам и фигурка, на която да се радвам докато чакам новите епове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши. Очаквано добро и  не отстъпва по нищо на предните сезони, макар че според броя на сериите и представеното в тях изглежда по-скоро като анекс към втори за да има някакъв завършек анимето. Ще ми липсват , но мангата не е толкова напред, че да има с какво да направят нов. За наш късмет студиото няма практика да използва филъри и оставада чакаме и да се надяваме, че в бъдеще ще анимират и края на мангата, когато и да е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търпението се възнаграждавало или поне така съм чувала,но поне тук периодичното проверяване даде резултат:D Има обявен следващ сезон, макар и без година, но аз съм оптимист и стискам палци за есен 2019B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно аниме, не съм фенка на спорта, целият сериал акцентинтира върху мачовете и винаги има изненади. Още съм на втори сезон, но разбрах ,че скоро ще излезе 5-ти. Ако някой гледа, има ли въобще някаква любовна история в анимето? За първи път попадам на такъв тип идея като цяло, обикновено винаги намесват някоя двойка, но дори да няма пак е супер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Sunny1 , няма любовна история, наблягат на отборната игра в спорта и профисионално развитие на героите. Същата линия следват и китайците с анимации за бойни школи и прочие, но  някои вървят и с любовна история. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...