Jump to content

mike

Recommended Posts

52075l.jpg

Космическият пират капитан Харлок

Жанр: Фантастика
Година: 2013
Режисьор: Шинджи Арамаки
Актьори: Аяно Фукуда, Ю Аои и др.
Държава: Япония
Времетраене: 115 мин.

Резюме:

Откакто капитан Харлок се вдига на бунт срещу Обединените сили преди близо век, той плячкосва космически кораби. Защо ли се е обявил против мощната организация? Как ли е оцелял цели сто години? Oбзети от страх, треперещи пред безмълвния ужас, който сее Харлок, от Обединените сили издават заповед за покушението му.


:essub: 

 

Онлайн с български субтитри

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Артът просто с-м-а-з-в-а!!! Много мрачно и красиво аниме, докато го гледах на няколко пъти бях така :yes:
Дизайнът на столицата, на костюмите (на пиратите леекинко напомняха на Биошок, ама няма лошо), на пиратския кораб - все неща, които си струва да се видят.
Това беше хубавата част, сега лошата - сценарият. След първия час става :slap::dunno: . Някои герои по четири пъти сменят страната, капитанът от заглавието всъщност не е главен герой, има и други неща, но няма да ги изреждам. В крайна сметка не пречат чак толкоз на кефа, а изживяването си струва всяка минута.

Вече и със субтитри: http://zelka.org/details.php?id=387496 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да предупредя - изобщо не си правете труда да теглите релийза Space Pirate Captain Harlock BRRip XviD AQOS  , ако попаднете на него. Това е някаква цензурирана, погрешно преведена и ужасно дублирана версия за братята хамериканци. Добавяли са си някакво озвучаване на места, където такова няма. Слагали са репликите на когото искат и както искат, без да гледат японския оригинал. Няма начин моите субтитри да се нагласят за това нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах вчера - първо, благодаря за субтитрите. Второ - определено визуално е изключителен, поне на повечето неодушевени предмети, на хората малко им куцаше реализацията, но явно повечето кинти са отишли за ефектните сцени и космическите битки. Хареса ми, макар и да спадна темпото във втората му половина, където историята стана малко разпиляна и се опитаха да вмъкнат малко повече странични нишки отколкото можеха да си позволят за времетраенето на филма. Но безспорно красив филм, с леко безлични герои и множество намигвания към пиратските книги и филми :) Да дерзаят японците и да се развиват - да има конкуренция. Бих му поставил една лична 7/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасна анимация! Просто ми напълни и окото, и душат

Точно този тип анимация ми е любима, но си е рядкост, пусти пари. Предполагам, че баш геймърите са свикнали на такова качество в някои игри/ казвам го съвсем наивно, доскоро нямаше как да тегля игри, не съм ги и сънувала тези филми. Дори и този филм не бих могла да гледам, със старият ми, слаб комп/

Като история и съдържание- също нямам забележки. Фантастика + фентъзи... Добро + лошо + още по-лошо. Няма много варианти на това, и репликата "Това е банално" ме разсмива всеки път. Банално за кого..? Много добра история, която по средата ме изнерви с въпросите " Кой- кой е, и за какво се бори", Накрая си намери прекрасен финал. И то такъв, че остава "мегдан" за продължения. За което много се надявам. Всъщност, Майк, тръгнах да благодаря за превода...то стана едно излияние. Благодаря ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започва като междузвездни войни! Впечатляваща анимация, направо неописуемо зрелище за окото. Всичко е като истинско. С богата фантазия. Да си призная никога не съм гледала нещо подобно. И с тоя маниашки красив и леещ се превод е живо удоволствие да се гледа.

п.с

Като цяло е тъмен, защото най-вероятно е правен за 3D. Прилича по много неща на Холивудска продукция, но си личи, че има доста японско в него. Тези образи на главните са размазващи. Воля и сила. Шопенхауер пасти да яде. Аз - дето не гледам никакви битки и военни действия се захласнах. Хареса си ми доста филмчето, колкото и да сме ги виждали подобни работи и на други места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го гледал още това филмче, но едва ли ще е нещо особено откъм история, иначе откъм артлайн, ефекти, ще е доста красиво. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път гледам такава анимация, но нямаше как да пропусмен 3D. Адски зрелищно, всички детайли изпипани, до най- малката подробност. Закачките с пиратските книги ми харесаха и като цяло се забавлявах. Истински момчешки филм. Принципно си падам по корейски драми, какво ми стана сега?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...