Jump to content
mike

Space Pirate Captain Harlock (2013)

Recommended Posts

465151Space_Pirate_Captain_Harlock.jpg

Космическият пират капитан Харлок

tt2668134.png

Жанр: Фантастика

Година: 2013

Режисьор: Шинджи Арамаки

Актьори: Аяно Фукуда, Ю Аои и др.

Държава: Япония

Времетраене: 115 мин.

Резюме:

Откакто капитан Харлок се вдига на бунт срещу Обединените сили преди близо век, той плячкосва космически кораби. Защо ли се е обявил против мощната организация? Как ли е оцелял цели сто години? Oбзети от страх, треперещи пред безмълвния ужас, който сее Харлок, от Обединените сили издават заповед за покушението му.


http://www.youtube.com/watch?v=gCea94LRtPY:essub: 

Сваляне:

  :click: ,  :click: :click: :click:

:click: ,  :click: ,  :click:

 

Онлайн с български субтитри

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Артът просто с-м-а-з-в-а!!! Много мрачно и красиво аниме, докато го гледах на няколко пъти бях така :yes:
Дизайнът на столицата, на костюмите (на пиратите леекинко напомняха на Биошок, ама няма лошо), на пиратския кораб - все неща, които си струва да се видят.
Това беше хубавата част, сега лошата - сценарият. След първия час става :slap::dunno: . Някои герои по четири пъти сменят страната, капитанът от заглавието всъщност не е главен герой, има и други неща, но няма да ги изреждам. В крайна сметка не пречат чак толкоз на кефа, а изживяването си струва всяка минута.

Вече и със субтитри: http://zelka.org/details.php?id=387496 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да предупредя - изобщо не си правете труда да теглите релийза Space Pirate Captain Harlock BRRip XviD AQOS  , ако попаднете на него. Това е някаква цензурирана, погрешно преведена и ужасно дублирана версия за братята хамериканци. Добавяли са си някакво озвучаване на места, където такова няма. Слагали са репликите на когото искат и както искат, без да гледат японския оригинал. Няма начин моите субтитри да се нагласят за това нещо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз го изгледах вчера - първо, благодаря за субтитрите. Второ - определено визуално е изключителен, поне на повечето неодушевени предмети, на хората малко им куцаше реализацията, но явно повечето кинти са отишли за ефектните сцени и космическите битки. Хареса ми, макар и да спадна темпото във втората му половина, където историята стана малко разпиляна и се опитаха да вмъкнат малко повече странични нишки отколкото можеха да си позволят за времетраенето на филма. Но безспорно красив филм, с леко безлични герои и множество намигвания към пиратските книги и филми :) Да дерзаят японците и да се развиват - да има конкуренция. Бих му поставил една лична 7/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прекрасна анимация! Просто ми напълни и окото, и душат

Точно този тип анимация ми е любима, но си е рядкост, пусти пари. Предполагам, че баш геймърите са свикнали на такова качество в някои игри/ казвам го съвсем наивно, доскоро нямаше как да тегля игри, не съм ги и сънувала тези филми. Дори и този филм не бих могла да гледам, със старият ми, слаб комп/

Като история и съдържание- също нямам забележки. Фантастика + фентъзи... Добро + лошо + още по-лошо. Няма много варианти на това, и репликата "Това е банално" ме разсмива всеки път. Банално за кого..? Много добра история, която по средата ме изнерви с въпросите " Кой- кой е, и за какво се бори", Накрая си намери прекрасен финал. И то такъв, че остава "мегдан" за продължения. За което много се надявам. Всъщност, Майк, тръгнах да благодаря за превода...то стана едно излияние. Благодаря ти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хареса ми, съвсем прилична фантастика, добри ефекти, нелош сюжет. Изобщо отлично си изкарах с филмчето.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Започва като междузвездни войни! Впечатляваща анимация, направо неописуемо зрелище за окото. Всичко е като истинско. С богата фантазия. Да си призная никога не съм гледала нещо подобно. И с тоя маниашки красив и леещ се превод е живо удоволствие да се гледа.

п.с

Като цяло е тъмен, защото най-вероятно е правен за 3D. Прилича по много неща на Холивудска продукция, но си личи, че има доста японско в него. Тези образи на главните са размазващи. Воля и сила. Шопенхауер пасти да яде. Аз - дето не гледам никакви битки и военни действия се захласнах. Хареса си ми доста филмчето, колкото и да сме ги виждали подобни работи и на други места.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не съм го гледал още това филмче, но едва ли ще е нещо особено откъм история, иначе откъм артлайн, ефекти, ще е доста красиво. :28558:

Share this post


Link to post
Share on other sites

За първи път гледам такава анимация, но нямаше как да пропусмен 3D. Адски зрелищно, всички детайли изпипани, до най- малката подробност. Закачките с пиратските книги ми харесаха и като цяло се забавлявах. Истински момчешки филм. Принципно си падам по корейски драми, какво ми стана сега?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...