Jump to content

The Liar and His Lover (2013)


Recommended Posts

spacer.png

 

Kanojo wa Uso o Aishisugiteru (2013) 

 

Страна: Япония

Също така известен като: The Liar and His Lover

По мангата на: Kotomi Aoki - "Kanojo wa Uso o Aishisugiteru"

Премиера: 25 юни 2014 г.

Времетраене: 117 мин.

Жанр: Романс

Режисьор: Norihiro Koizumi

IMDB

 

Участват:

Sato Takeru - Ogasawara Aki

Ohara Sakurako - Koeda Riki

Miura Shohei - Sakaguchi Shun

Kubota Masataka - Shinohara Shinyi

Mizuta Kouki -  Ohno Kaouru

Asaka Kodai - Yakazi Teppei

Sorimachi Takashi - Takagi Soichiro

Aibu Saki - Mari

Tanimura Mitsuki - Nagahama Miwako

Yoshizawa Ryo - Yuichi Kimijima

Yamamoto Yusuke

 

Резюме: В "The Liar and His Lover" се разказва за 25-годишния Аки (Takeru Sato), тонрежисьор, композитор и член на популярната група "Crude PLAY", и влюбването му в 16-годишната ученичка Рико, добро момиче с красив глас...

 

През 2017 г. излиза корейски сериал, римейк на японски яфилм.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски превод :click:

 

Свали с английски субтитри The Liar and His Lover SIDE STORY :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го снощи и да споделя какво мисля.

Това е филм за дълбоко романтични души, но аз обаче не съм от тях и това не е моят японски филм. На моменти ми дойде прекалено много, но добра лента, не се оплаквам, най-вече заради отличният каст. Добър музикален филм, японците са правели не един такъв, само дето тук рекламата му беше много, а и всичко очевидно е заради имената в него. Героят на Йошизава-сан много кисел, беее, много кисел. Ехх, Рьо, Рьо, но се посмях с него.

Такеру си е Такеру, каквото и да играе - винаги е брилянтен и забележки към него никога нямам.
Девойчето в главната роля е дебютантка в киното, доколкото знам е избрана чрез кастинг за певици. Видях, че тя издава и сингъл, наскоро ми се мярна по японската телевизия с видеоклип, но така и не се интересувах повече. Филмът е отличен старт за кариерата й, а и тя се справи добре с ролята си. Браво, а е малка, на 18 години.

Парчето на Crude Play. Фен съм на тази "нова група" с членове - Шохей Миура, Масатака Кубота, Коки Мизута и Кодай Асака.



И парчето на Mush&Co. И двете са кратки версии, но така е при японците в ютюб, иначе парчетата ги има в цялата им версия при китайците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очарована съм! Поредният отличен избор на роля (и качулка) от страна на Рьо-чан. Великолепен дебют на Сакурако! Скоро не съм се радвала на толкова слънчева героиня. Доволна съм, че продължава да пее. Има ангелски глас.

Може би ми е липсвал музикален филм напоследък и този съвсем достойно запълни празнината.

Начинът на заснемане, цветовете много ми напомняха Соланин, а някои моменти навяваха полъх от аниметата на Макото Шинкай. Приятно, хипнотизиращо усещане, подплътено с размисли за живота от страна на главния герой.

Внимание, на 1:01:20! Ако не знаех, че гледам Рьо-чан, щях да си помисля, че чувам гласа на Рютаро от Plastic Tree. И мелодията беше в стила на бандата.

Юки Моринага ми стана страшно симпатичен с ролята си. Приличаше на брат-близнак на главната героиня. Толкова синхронизирани бяха действията им. Неслучайно неговият персонаж и този на Рьо Йошизава бяха най-добрите приятели на Рико.

Рьо може би прекаляваше със загрижеността и оттам идваха изблиците му (професионално изкривяване от времето на Метеорската изява). Нарече Рьо-чан ояджи - хаха!, но изгуби ума и дума, когато им предложиха запис в студио. Доказателство, че все още си е дете.

Асака и той можеше да се прояви по-осезаемо, но така и не му оставиха поле за действие. Единственото, за което съжалявам, е че не даваха повече кадри с отношенията между четиримата. Очевидно беше, че са имали страхотно приятелство.

Невероятно, но героят на Миура се оказа най-разумен от всички. Стабилен Масатака Кубота. Достойна роля за него.

Човекът-музика - Такаши Соримачи беше поредният брилянтен избор във филма. Освен актьор, той се изявява и като певец, а напоследък страшно му отива да подготвя новобранци в дадена сфера.

 

П.П. Аз ли съм проспала участието на Юске Ямамото?!

П.П. Можеха да направят един истински клип и на Crude PLAY. Много красиви кадри от живото предаване, което записваха. Изглежда са снимали в някои от студията на Бункамура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам този филм! Харесва ми сцената, в която тя предвижда сълзите му. Сато Такеру е толкова добър в тази сцена. Човек може да види цялата изненада, самота, ужас, уязвеност, които преминават през него за секунди. Изражението му съдържа толкова много истински емоции, както и когато я напусна, опита се да преобразува мъката си в музика, но загубата за него беше толкова голяма, че просто този път не успя да се спаси по начина, по който винаги успяваше. Тези две сцени ми направиха ужасно голямо впечатление.  Наистина много добър млад актьор. Много естествен със страхотно, особено присъствие. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наближава Коледа, и все по-нежни филми ми харесват.

 А този си го бива по всички показатели. Музика, песни, история.

Кастът е...оф, брилянтен. Много са сладки и истински.

Музиката... трепет, любов, лъжа, лъжа и... обич.

Препоръчвам!!

Някой превежда ли го? Тъй, де. Като стана приказка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааа много е красив този филм, мен началото много ме грабна, музиката, групата и загадъчния и тъжен младеж Аки...много пленително и срещата му с Рико беше вълшебна, до този момент нямам забележки.

не знам защо после решиха да ги разделят по този начин, нещо не ми се понрави точно това и даже не ми стана ясен мотивът Аки да приеме това решение на мениджъра, че го изнудват ми стана ясно, но защо се съгласи на раздяла не разбрах /той беше най-борбения от цялата банда и отстояваше решенията и позицията си, а за раздялата се съгласи с лека ръка......

В "моята версия" на този филм двамата/Аки и Рико/  :emote_kiss3:  вървят хванати за ръка през цялото време и се пускат само, когато им се наложи да свирят на китара или когато излязат заедно на голямата сцена за концерт и дори тогава пак са там заедно и се държат за ръце.    /

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък очаквах

 

 

Рико да запее неговите парчета на дебюта си :) Някак прозаично и безизходно се разви "фаталната" им раздяла.

 

 

Никога не съм уважавала мотиви от типа "Аз знам по-добре какво е добре за теб и няма дори да го обсъдим", затова сценарият доста ме разочарова. Не ми стана особено ясно защо

 

 

с Мари може да бъде, а с Рико НЕ МОЖЕ да бъде, въпреки че са певици в една и съща агенция. Защото Рико е млада и дебютира ли? Ами че нали точно това им трябва на младите идоли - медийна раздувка? Малко съшито с бели конци беше това изнудване. Наглите подигравателни речи на продуцента също ми бяха противни. Язък за усмихнатите нахъсани момчета от училищната банда - разделил ги е и ги е превърнал в раболепно покланящи се музикални к*рви. Тъжно.

 

 

Като цяло филмът ме остави с приятно чувство,макар да не беше нещо особено. Ако в субтитрите не пишеше на два пъти да изчакам финалните титри, нямаше изобщо да видя финала :28558: Ама не съм сигурна и за какво ми беше да го гледам, като пак нищо не стана ясно.

 

 

И ко ся - цъфнаха налъмите, целунаха се. И той в крайна сметка заминава или не заминава? Остават ли заедно или не? Нищо не уточниха, освен че Такеру можел да изглежда и по-мъжествено, отколкото си го представях :28558: Особено на фона на 35-килограмова тинейджърка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко дни събнаха много интересна добавка към филма.

Ето това ми липсваше в кадрите, които гледах - Side story, която да обяснява подробно някои моменти от лентата, останали недоизказани. В този случай ни показват всеки един от героите. Можем да надникнем в начина на живот на всички други образи, да разберем по-ясно възгледите им и те да ни станат още по-близки. Особено ценни ми се сториха училищните кадри, за които мрънках в горния пост. Престъпление щеше да бъде, ако бяха оставили настрана историята на това приятелство. Напълни ми душата. Особено реакциите на Шохей, който е просто неотразим. Преводачите дори са си направили труда да се изкажат по въпроса. Хаха! Сцената с гьозата беше фантастична!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз я гледах добавката, но без субтитри. Сега ще повторя, за да се насладя пълноценно. Филма за мен си остава един от любимите ми. Много стилен, емоционален, истински, красиво заснет със страшно магнетични герои. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го зарязах на 30 минута, твърде скучно ми се видя, че да се тормозя 2 часа без субтитри на български - главоболието , което ми причинява  ми се стори неоправдано. Проблема е, че от този филм очаквах много и тука предварителната нагласа ми изигра лоша шега. Бих го гледала, но само ако е преведен и вече с далеч по-снижени критерии. Тогава може би, евентуално, може и да ми хареса, най -малкото заради актьорският състав, музикален филм е- обичам ги, обичам и японските такива  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Keva,яхнала метлата :D

Филмчето е страхотно.Насладих му се напълно.А младата актриса и певица ме зареди с положителна енергия за доста време. Не бъдете такива критици.Това си е романтика все пак ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кев,  добре , че писа. Филмът го преведох отдавна / изчервявам се/,

но заради заглавието и песните е останал  в небитието.... и съм го забравила, тотално.

Ще гледам да го пусна тези дни. Дори да не му дадеш шанс, много е романтичен.

 Изчакай дивият момент,  в който ще разстреляш всички и всичко, това ще те успокои. Приятен и силен е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давам му шанс и още как  :D . Тоя път обаче ще съм настроена подозрително, ще е в момент в който имам нужда от захарен памук и нищо повече, пък и обичам Сату Такеру - липсва ми когато не го гледам на някакви равни интервали,  Кубота  Масатака съм си го заплюла от сума ти време за проследяване, някак много странно ми напомня на Каната Хонго  - хипнотизира ме по същият начин , с малката Миура ( Шохей ) съм свикнала и чак му се радвам като го видя. Освен всичко, този филм може завинаги да затвърди отношението ми към две от сценаристките  му . 

Mi6lece, вещерската ми природа прави неизбежна и критиката , и метлата. Но честно казано, това „романтика е все пак“ ми звучи като снизходително оправдание. Жанра е слаб, не бива да се очаква от него кой знае какво .С това, обаче съм тотално несъгласна и не обичам да оправдавам филм с жанра му .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно романтично и нежно филмче. Двамата главни много ми харесаха - подхождат си и са красавци, но главно ми допадна играта им - достоверна и естествена. Браво на момичето, което било дебютантка, разбирам, освен това съм очарована от кристалночистия и глас. Впечатлена съм от маниера и при изпълнение - пее с изключителна страст, влага сякаш цялата си същност и всичко, което е, като за последно. Този филм е един от малкото японски, които ми харесаха и с музиката си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саундтракът го има тук :icon_sunny: а филмчето е много добро. Рьо чан може да го усетиш какво чувства във всеки един момент, а и момичето за дебютантка се справи много добре.
Обезателно го гледайте!

 

 

 

И аз си помислих, че на дебюта Рико ще пее песента на Аки, но жалко, не стана така..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две неща ми направиха впечатление.

Първо-страхотния глас на момичето и страхотната визия и игра на ГГ.

Другото бледнее...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, ама още се чудя защо. Ще ме прощавате с тези суперлативи, ама не схванах за какво са.

 

Първо за Гъбата. Вярно пее хубаво момето, ама такива ги има много. За мен лично, ич я нямаше.

Сато си е красавец, спор няма. Играе блестящо. Може би това е причината да го изгледам...

Сюжетът абсолютна щета. Можеха да развият драмата с онзи диоптър, ако щете, да развият връзката между 4-мата, отношенията му с Мари - трапчинката и т.н.

 

Две неща ми хареса, Сато и ост-а. 

 

 

1. П.С. Благодаря за превода.

2. И ся ко?

Той тръгна или не? :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм боса в японското кино, затова не съм някакъв критерии за ''читаво" мнение. Този филм буквално ми се натресе на компа и нета ме остави без избор. За мен мацето е като корейските гъбки -  и на визия и на игра. Но момчето направи страхотно присъствие - усещането за дълбок, многопластов човек, беше изиграно невероятно. Впечатли ме. Сюжетът не е някакъв прекалено напудрен и това още повече ме кара да му симпатизирам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...