Jump to content

Не ми омръзва да гледам...


Recommended Posts

"Време разделно"-любимият ми български филм и "Скорост"-любимият ми чужд филм. Обожавам ги и двата.

А иначе най-гледаният филм от мен е "Титаник" и не ми омръзва, засека ли го по телевизията, пак го гледам.

Има и още няколко филма, които съм гледала доста пъти  и пак бих го направила-Трансформърс, Сватбен сезон, Хрониките на Нарния 2: Принц Каспиян, Здрач, Великите патета, Властелинът на пръстените, Карибски пирати 2, Гордост и предразсъдъци/и филмът и сериалът/.

Колкото до сериали, той е колумбийски-"Вдовица на мафиятa", 142 сериен, но съм го гледала четири пъти вече, бих го гледала още толкова.

Иначе от азиатското, аз не гледам много филми, така че нямам любими, а от сериалите почти всичко ми харесва и бих го гледала отново, но не се е стигнало до там, защото има достатъчно нови неща и обръщам внимание на тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време попаднах на един филм "Ветровете на войната" - с участието на Робърт Мичъм. Този филм колкото и пъти да го гледам не ми омръзва. Други американски Стар трек, Междузвездни войни, Истинска кръв / за вампири - въпреки че книгите ми харесаха повече/ 

Български: Топло, историческите по различни поводи.

От японските ми хареса Гокушен дано така се пише на български.

От китайските филми и сериали: Дворецът 

От корейските: Честа на кавалера, Моето име е Ким Сам Сун и някои други.

Руски: Москва не вярва на сълзи, въпреки че книгата беше по-добра. Сега има една руска комедия "Кухня" много е забавна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не обичам да гледам сериал повторно, но напоследък не попадам на нищо, което да ми хареса, та може да се пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато си пия кафето се сещам набързо:

Филми: Гладиатор, Зеленият път,Матрицата, та покрай него се сетих и за Аватар!!! ООО и Американски пай 1 да добавя...как ще ти писне:)))

А от сериалите: Игра на тронове - НЯМА ТАКЪВ СЮЖЕТ, ей това е да имаш развинтена фантазия!!! Вярно с голям бюджет е, но нямат грешка. И други продукции сме гледали правени с не знам си колко милиона..пък накрая боза страшна...та...отплеснах се..От Корейските...Ирис (естествено)  - сюжета много ме радва, City Hunter - много силни драматични моменти, Personal taste - първите серии са страшнo забавни и BOF - няма как да забравиш тази жертвоготовност в името на приятелството:) Ха и да не пропусна и Breaking Bad:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, за Breaking Bad имаш право:) Още чакам приятелят ми да събере кураж да захапе нещо наистина зарибяващо от 5 сезона, за да го гледам пак:) Иначе смятай, пак 3 изгубени дни насаме с монитора... :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майка ми има навика да гледа всичко отново и отново до втръсване. Естествено, това ми се лепна и на мен. 
Имам си запаса филми, които съм гледала n на брой пъти (разбирайте двуцифрени числа). Точно вчера изгледах един филм, към който прибягвам, когато настроението ми има нужда от подобряване.(И понеже е артси, на всяко гледане откривам по нещо ново - някой кадър, който ми е убягнал, ново значение на някоя реплика, което съм подминала).  
  Сред тези филми има такива, които далеч не са натоварващи, напротив - някои са си направо несериозни. Ако някой ме попита какво откривам в тях, няма да знам какво да кажа.Имаше период, в който всеки ден гледах "Ван Хелсинг", например. "Огледалната маска", "Междузвездни войни", някои неща на Джан Имоу...и други, които вече слагам в графа ''злепоставящи'' (от типа Enter the phoenix, и разни неща с Даниъл У, "Ало, ало" ''Кафе принц'' и така нататък). 
Другото е, че съм от онази порода "изкопаеми", която си пази голяма колекция дивидита - те те предразполагат да гледаш повече от веднъж, дори и филмът да е глупавичък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Игра на тронове - НЯМА ТАКЪВ СЮЖЕТ, ей това е да имаш развинтена фантазия!!! Вярно с голям бюджет е, но нямат грешка. 

Силно ти препоръчвам прочети книгите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм... За "Играта на тронове":

 

 

Аз пък като зарибен литературоман изобщо не бих препоръчала поредицата "Игра на тронове" :/ Сериала го зарязах още в средата на първи сезон, но филмираната версия отнема по-малко време от четенето на цялата "сага". Първите три книги от цикъла ми счупиха тъпомера от ненужен пълнеж. Дори "Колелото на времето" беше по-динамично и наситено (макар и мнооого по-обемисто!) от този преимуществено фактологичен и умишлено разпокъсан ЕПОС. От книгите останах с впечатлението, че многото сюжетни линии са измислени САМО с целта да има къде да се оставят неизвестни за следващия том. Поредния дългосрочен и добре рекламиран проект за продажба на хиляди екземпляри безкрайна историческа хроника в стила на "Пътеводна светлина" :28558: Авторът ВИДИМО си е направил график как да редува различните истории, прекъсвайки ги в най-сюблимния момент, за да изчетат читателите и отегчителния пълнеж. Въпросният пълнеж, съставен от излишна и измислена фактология, позволява няколко достатъчно прости сюжета да набъбнат до 300 страници лишена от посока, поука, емоция и смислено съдържание псевдо-хроника, която просто да кара читателите да си купят следващата книга с мисълта "А какво ще стане с ОНЗИ герой?!". По мое мнение - злееее! Световната библиотека е пълна с къде по-стойностни четива, дори и във фентъзи-жанра.

 

 

Вече по темата - гледах наскоро за трети път "The perfect host":) Един филм, в който на първо гледане те поразяват безбройните изненади в сюжета, на второ - начинът на представянето им, а на трето - просто целият сладък сарказъм на общата картина. Едно е да изненадаш зрителя - друго е да го накараш да гледа ПАК, за да се наслади на това как и с какво си го изненадал ;) Японският "Fish story" има същото очарование :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и в книгите има доста пълнеж съгласна, но поне ги изчетах, а филмите след първа серия бягам в ужас като видя сериала. Виж ще е интересно ако направят на филми книги на тери пратчет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е единственият, но е най-прясно повтореният:

 

W.E.

 

Има някои отклонения от реалната история, но много добре сниман. С мрачни подтонове и abusive relationships (не между Уолис и Едуард); в крайна сметка едната прави правилния избор, другата плаща цената за нейния повече от половин век.

Най-силен момент ми е обявяването на абдикацията му. 

 

Хубав саундтрак и добър стилист. И голямо браво на Мадона, въпреки че бокс-офиса казва друго.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Българските - Топло, Два диоптъра далекогледство, Дами канят, Васко да Гама от село Рупча, Войната на Таралежите,  С деца на море.

Underworld, Междузвездни войни, Love and other Drugs, Mongol.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не повтарям принципно.Няма ли я тръпката от неизвестното и мен ме няма.

Но нали винаги има изключения. Има  един филм  на Карлос Саура- "Кървава сватба", който заради  Антонио Гадес(тоя човек е магия, магнит) гледах десетина пъти. "Хубава жена" пък, заради любимката ми Джулия Робъртс, колкото пъти го хвана случайно, го гледам, а нещото дето действително не ми омръзва и ще гледам сигурно докато съм жива, е  сериалът "Приятели".Която и да е серия, който и да е сезон, винаги с удоволствие зяпам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама мъже и половина! Най-любим. Приятели е следващия. Но макар да съм фен на корейците не се сещам за сериал който да мога да гледам с такава повтаряемост, така като тези двата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.02.2020 г. at 13:16, Lawandula написа:

...а нещото дето действително не ми омръзва и ще гледам сигурно докато съм жива, е  сериалът "Приятели".

Която и да е серия, който и да е сезон, винаги с удоволствие зяпам. 

 

И аз така :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...