Jump to content

Recommended Posts

 Наистина се забавлявам с коментарите за сериала. Уточнение-аз съм от тези, които го харесват, въпреки клишетата и гореизброените недостатъци. Това е едно от заглавията, които съм си свалила и запазила на харда, защото в даден момент съм преценила, че бих могла да го гледам някой ден пак. Всъщност това важи за повечето проекти с участието на Ким Сун А - харесвам я като актриса, същото важи и за Бини.

От разстоянието на времето, помня основно тях двамата и някои откъслечни моменти или въпроси, които са ми направили впечатление тогава.Например какъв ли е еквивалента на името на Сам Сун на бг за да разбера защо толкова не си го харесваше. Колко трудно и беше да си намери работа просто защото не е на 20 и няма анорексичен моделски вид. Колко зависми бяха и двамата -  и от общественото мнение , и  от роднините си. Как макар и вече пораснали и доказали се професионалисти бяха принудени да правят простотия след простотия просто за да се впишат в общата картинка. И едно последно уточнение, много харесах финала

- да заедно са, но и двамата са наясно, че може да не е завинаги, но тук и сега са щастливи и им е достатъчно, а по нататък...каквото дойде, нали така :) 

 

Всъщност, май му е дошло времето за следващ прочит, ще взема да си го пусна пак и да видя дали още я има магията :)  

П.С. Клозетния хумор никога не ми е харесвал и помня сцената от тоалетната, просто защото обяснението за кръвните групи и тн ме отврати, сега с чиста съвест ще го превъртя този момент :896767:

П.С.2. Понеже това "Вер и Зара" нищо не ми говореше се наложи да питам чичко Гугъл за подробности :28558:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре ми действа този сериал, създател на клишета и обобщител на клишета.... Истински антидепресант! Обичам ги всичките герои... И шаблоното им поведение. Пресъздадено по уникален начин от актьорите. Не ми харесва когато някой говори лошо за него, но нищо не мога да направя. Не мога да променя нечие мнение, което е изградено на база няколко новоизлезли сериалчета. Затова пак ще си кажа наум "този нищо не разбира" и ще си пусна антидепресанта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За именцето ѝ - няма еквивалент. "Сун" навремето често се е ползвало в женските имена, но е доста остаряло и звучи, как да кажа, селско. "Сам" обозначава, че е третата дъщеря. Т.е. Сам Сун = Сун №3. Пак нещо подобно е и Сам Шик, мъжката версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала го гледах доста одавна и определено не е сред любимите ми. Обичам романтиката но тук и тя ми беше скучна. Главните герой, изиграха добре ролите си но и това не помогна. Липсваше ми баланса, а прекаленото беше в повече. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За разтоварване и смях наистина действа добре, но от към романтика не точно.

Въпреки това на мен ми хареса и бих го препоръчала. За пореден път се 

убеждавам защо харесвам Бини - невероятен е и от към игра и от към всичко останало.

Каката я гледам за пръв път, но и на мен както и на останалите ми хареса комедийната

й игра - наистина беше блестяща.Само едно не ми хареса - непрекъснатото й тъпчене :28558:

но то при корейците си е присъщо и искаш или не свикваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каката я гледам за пръв път, но и на мен както и на останалите ми хареса комедийната

й игра - наистина беше блестяща.

Вярно ли? Ще е загуба да не я видиш в The City Hall (2009) и особено в I Do, I Do (2012). Ама аз съм по фенски пристрастна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно ли? Ще е загуба да не я видиш в The City Hall (2009) и особено в I Do, I Do (2012). Ама аз съм по фенски пристрастна...

Благодаря за препоръката. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше лошо, но ... От толкова крясъци и бой над ГГ  направо ми "гръмна главата". От време на време главната ми ставаше интересна с по-сериозното си поведение. И от време на време виждах някакво привличане между главните. Все пак го изгледах от началото до края без прекъсване, а това за мен означава, че не ми е досадил прекалено. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от далечната 2005г.. как ли ще го видя през 2019.. според вас.., има ли много овехтял вид видеото, дрехите, телефоните.., че понякога тези неща ми съсипват възприятието.., иска ми се да го пробвам за гледане от двама :D, аз съм си го заплюла за гледане така или иначе, ама как ще се отрази на половинката.., на историческите сериали по не им личи освен по вида на картината на видеото, но на съвременните понякога бодат и други неща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, според мен много от тези неща ще ти избодат очите - дори на мен, дето не ми правят впечатление, ми привлякоха вниманието. Което не ми пречи от време на време да си го пускам пак сериала, но е въпрос на вкус :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с противоречиво мнение за сериала. Първите серии се гледат на един дъх, допадна ми майсторенето на разни сладки неща, но след 6-7 нататък е доста зле.

Избутах го заради Бинито, който беше невероятно сладък и заради Секретарката. Уникален образ, такъв отчаян от живота човек не бях гледала скоро. Само като я видех с този вял, отегчен поглед и чуех монотонния й глас, ме напушваше на смях отвсякъде. Сам Сун ако трябва да я определя - дива селянка. То не бяха крясъци, викове, удари, смаза си гаджето от бой, а за капак и щеше да го удуши да й каже, че я обичал. Нищо против по-бойните характери, но това нейното ми дойде нанагорно. Хубаво си отстоява позицията, но ми беше преекспонирана репликата, че видиш ли, той бил последният й мъж в живота. То цялото им гаджосване беше в рамките на хипотезата, така че можеха да ни спестят ниското й самочувствие. Смях се като колежките й се чудеха как може Бини

Spoiler

да си е паднал по нея с тази физиономия на ракун. :lol2:

Даниел Хени много слаб актьор, иначе на вид го докарва. 

Ще го запомня с ямата за кимчи, домашното караоке,

Spoiler

и обяснението в любов в мъжката тоалетна. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро изгледах отново сериала. Припомних си защо харесвам корейските филми. Еми това е. Храна, любов ( типично по корейски), забавни случки. Строги родители и всичко което правят корейците за да ги харесваме! Разтоварващо и весело настроение оставят в теб! 

Още веднъж :thanks:на преводачите и админите, за да е достъпно всичко това до нас!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен сериал. Ким Сун А просто прави сама целият сериал.  И другите и романтични драми(I do I do; City Hall) много ме впечатлиха, наистина голяма актриса. Интересно е как през 2005 , да си  на 30 години , ти си стара мома. Сега да си на 35-36 години в сериалите - Няма проблеми, още си млада. Как се е променяло общественото мнение с годините. "Дебела" корейка = нормална европейка = анорексична американка. Иначе тя беше 5-10 кг над нормата, но не беше нещо отблъскващо. Може би специално за сериала беше качила теглото. Като я гледам в скорошни сериали, направо не мога да я позная, те всичките така се изменят с възрастта де. Което натъжава. 

Off Topic

Та да се върнем на наивната, доверчива, силна, влюбчива Сам Сун. Самия и вид ме  кара да се усмихна. Цупенията и, детските тръшкания на земята, когато не става нейното. Танците изобщо не и се отдаваха, това нещо трудно се забравя. Наистина насилието беше доста в тоя сериал.  Явно трябва да си кореец за да го приемеш това. Главния герой май няма жена дето не го би. Отново се потвърди факта че освен за бой , ръцете на корейките се ползват за дърпане  в необходимата посока. Който ги хване ги дърпа на където си иска, а който ги покани те тръгват след него. За съжаление с другата сестра на Сам Сун изобщо не се запознахме.  Сигурно и тя е голям образ. Двете сестри в сериала бяха доста опърничави и често се сблъскваха в мненията си.  Не очаквах сестрата толкова лесно да преспи с готвача, но явно и тя е имала нужди( за което и му плати). Знаменитата реплика за бебето и кафето , беше използвана отново в "Моя съпруг има семейство", което превръща тоя сериал в легенда. Това бебе много го ползваха в сериала. Отношенията между главните бяха нагорещени. Имаше събирания, разделяния, недоразумения. На моменти предателства, въпреки че връзката им беше фиктивна.  Признанието в любов в тоалетната не бих казал че е верния избор. Края бих казал че беше отворен , нямахме някакво финализиране на отношенията. Неговата майка не одобряваше връзката им(което щеше да трае явно до нейната бременност). 

За мен основното в този сериал беше не толкова самото развитие, колкото самата игра и образ на Сам Сун. Образ който ще запомня и сигурно ще искам да видя отново. Голяма пухкавелка. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...