Jump to content

Uchuu Kyoudai (2012-2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

Space Brothers

 

Заглавие: Uchuu Kyoudai

Алтернативно заглавие: 宇宙兄弟

Българско заглавие: Космически братя

Страна: Япония

Година: 2012-2014

Жанр: сай-фай

Епизоди: 99х24 мин

MAL

 

Резюме: Мутта има ужасен късмет. Уволняват го от хубавата му работа, заради малък инцидент с шефа му и трябва да се върне в дома на родителите си. През това време, брат му Хибито става все по-известен астронавт - нещо, което Мутта винаги е желал да бъде. Дали е твърде късно да последва мечтите си? Хибито не смята така и е въпрос на време да убеди брат си, че трябва да се опита.

 

:essub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, много се радвам, че вижда български превод! Сърдечно благодаря!

Вчера изгледах първи епизод и мога да кажа, че много ми хареса, а и да не говорим, че неща, свързани с космоса, са ми слабост.

Ще изчакам да попреведете повечко епизоди и го почвам по-сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, все още не съм се решила на тази стъпка, това са си 99 епизода все пак (отделно, че все още очаквам заявилият го за превод да пусне поне нещичко).

Но пък ако не ми остане нищо друго мога пак да се обърна към господин Мутта  :na2:

Той, Мутта, е главният вдъхновител на спонтанното ми решение да преведа два епизода... 

Иначе анимето тотално ме отказа от мечтата ми да се запиша за мисията на Марс  :28558:  Като видях каква подготовка пада и като се знам аз, не могат да ме измамят пичовете от рекламата, че всеки може да се запише и да кандидатства (всъщност, можеше, кандидатите май трябва вече да са избрани).

На моменти ми се виждаше малко разлокумено, честно казано, мноооого се проточват нещата... но пък от друга страна по-добре така, че пак си спомних за Captain Earth от този сезон :rofl:  - (аз съм ~13 годишен хлапак, правил съм откачени неща като малък, но когато усетих, че Земята е в опасност, веднага се качих на една ракета, без никаква подготовка, и подкарах робота, спасител на земляните! Кой си ти, Мутта, да ми казваш, че ми трябват милион тестове!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно превод няма да го огрее, затова си го загледах така... ииии... анимето е истинска златна мина. Въобще не им се чудете на тия 99 епизода, а го почвайте! Вече излапах първите 10-тина епизода и оценката ми е горе-долу така:

 

Сюжет - 8

Музика - 9

Комедия - 9

Герои - 10

Мопса - 10!!!!!!! /заслужава Оскар/ :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До 35-и епизод... Това сериалче не спира да ме забавлява. Страхотен прочит на неволите на астронавтите и хората с амбициозни мечти. Комедията продължава да ме радва, макар че в началото направо си ме съсипваше. Ех, защо не станах и аз астронавт, то голям купон било.  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май само аз ще си пиша в тази тема... oh, well.  :bee:

Най-сетне си откраднах достатъчно време да го догледам. Срамота е, че си остана без превод. Като гледам какви нелепици се подхващат - без никаква художества стойност и единственото им достойнство е, че са модерни, няма как да не ми стане тъжно, че не разполагам с необходимото време да поправя тази несправедливост.  :cry:

"Космическите братя" са наистина голямо аниме (pun intended) не заради броя на епизодите си, а заради уникалния емоционален заряд, който доставят на зрителя. Видях една изключителна спойка между комедия и драма, която не може да остави никого безразличен. Да си призная, когато показаха снимката на играчката астронавт на Браян Джей от Луната, почти се просълзих.  :cry: Но не това беше толкова важно. Заглавието успя да ми припомни детската мечта, която подобно на Намба Мута бях оставил зад гърба си с порастването. Запитах се дали бих могъл да зарежа всичко, което съм градил до този момент, и да се хвърля в преследване на невъзможното, за да я изпълня. Не съм от тези хора, уви - може би в някой друг живот.  :28558:

Сюжетно заглавието доставя много повече от очакваното на пръв поглед - семейни ценности, братска обич, която никога не се натрапва, романсът на мечтите и тяхното постигане, родителските странности и неочакваното приятелство. И не на последно място - 10-те причини да си вземете мопс за домашен любимец.  :28558: И понеже съм пристрастен (кучето ми Роно е от същата порода) - давам всичките си точки на четирикракия "астронавт" Апо. Просто няма от какво да се оплача. Космическите братя ми дадоха всичко, от което имах нужда. Жалко само, че основната сюжетна нишка с НЛО-то остана недовършена, може би защото са се надявали на продължение. Надявам се и аз, макар да е малко вероятно.

 

10/10 

 

1ed0fdec665bbd97.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживях положително мнение. Чак и сълзи щом са избили... Определено трябва да се види. Да живеят амбициозните мечти! Никога не е прекалено късно за тях...

Има и един игрален филм

 

А между другото какво мислиш за "Стар Трек"? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Стар Трек малко не му е мястото в тази тема, но иначе съм фен.

 

Знаех за игралния филм, но умишлено го избягвах, за да не си оспойля анимето. Сега мисля да го опраскам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро някой някъде питаше дали ще има още епизоди на български.

Ако случайно го срещнете, моят отговор е - не, липсва мотивация, много благодаря.

 

Иначе анимето си струва, макар че се съмнявам някой в днешно време да успее да изгледа 99 епизода, малко са смелите вече xD

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...