Jump to content

Roosevelt Game (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

Roosevelt Game

ルーズヴェルト・ゲーム

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 27.04.2014

Директор: Katsuo Fukuzawa, Takayoshi Tanazawa, Kenta Tanaka

Сценарий: Jun Ikeido (новела), Hiroyuki Yatsu

Телевизия: TBS

Време на излъчване: Неделя, 21:00

Епизоди: 10

Субтитри: Английски

 

Каст

Toshiaki Karasawa - Takashi Hosokawa

Rei Dan - Arisa Nakamoto

Kanji Ishimaru - Fumio Mikami

Seiji Rokkaku - Makoto Asahina

Toru Tezuka - Daido

Kazuya Kojima - Taichi Toyooka

Akira Yamamoto - Kenichi Kamiyama

Kazuya Takahashi - Tetsu Koga

Masato Wada - Inuhiko Kataohji

Makita Sports - Ichigyo Nagato

Ryuta Mine - Bank Branch Manager Isobe

Danshi Tatekawa - Masahiko Bando

Yosuke Eguchi - Kotaro Sasai

Tsutomu Yamazaki - Tsuyoshi Aoshima

Kudo Asuka - Okihara Kazuya

Suzuki Noboyuki като Kisaragi Kazuma

Baba Toru

 

Плот: Компания Аошима е прецицен производител на машини, разположена в предградията на Токио и средна по големина корпорация. Всяка седмица при тях се провежда конференция за отчитането на постиженията и нови възможности за компанията. По време на тези конференции президентът Такаши Хосокава (Toshiaki Karasawa) гледа заплашително докато изпълнителните директори се надвикват. След като презодент Такаши поема длъжността си икономиката значително се влошава поради загуби в финансовият сектор. Така компания Аошима страда заради това и бива изправена пред трудности.

 

В последствие президентът Такаши дава заповед за премахването на бейзболният отбор. Изпълнителните директори са шокирани като президентът им дава обяснение с отказ на финансиране за следващият сезон от банката според слухове. Така за да покажат на банката, че се оптиват да си подобрят финансовата ситуация трябва да отрежат отбора си по бейзбол като за съществуването му са необходими 300 милиона йени и така са в тежест за компанията понастоящем.

 

Президентът трябва да убеди в това председателят и основател на комапнията Тсуйоши Аошима (Tsutomu Yamazaki) за да може да разпусне бейзболният отбор. Отивайки да говори с него, председателят го пита „Имаш ли “ism”като президент на компанията?” Такаши му отговаря, че няма “ism” в момента, но въпреки всичко ще защити компания Аошима и че това е неговият “ism”

 

Скоро компанията се изправя пред по-голяма криза!

 

Бележка: Специално за потребителката с най добър вкус за футболни отбори! (все пак в тея трудни времена росонерите трябва да се подкрепяме ^^)

Иначе сериалът действително мислех да му правя тема..спря ме доста обемното и специфично резюме съчетано с мързела ми. Тук е момента и да се извиня за грубия превод, но в този час и след изкарана смяна толкова..утре ще се помъча да го дооправя както и линковете за каста ако имат теми. И според мен се очертава като доста интересно заглавие дори и без присъствието на Катсуо Фукузава и Таназава, които седят зад едно от най стойностните заглавия в Япония за миналата година - "Hanzawa Naoki".

 

Свали тук: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, браво, докато го казах вчера, ти веднага си готов с темата. Много благодаря за жеста, ще гледам и ще коментирам. Дорамата ще бъде отново на много сериозна тема, отново от създателят на Hanzawa Naoki, но прави впечатление, че и бейзболът ще бъде вмъкнат по някакъв начин. Японците изведнъж, след години на затишие, решиха да се завърнат към любимият си спорт и показването му по всякакъв начин в дорамите им. Бейзболна (ученическа) дорама още сега, пролетта, филм на тема бейзбол със Сатоши Цумабуки и Соске Икемацу, а сега и тук. Това е отлично и много ме радва.
Йоске Егучи, Цутому Ямазаки, главна роля за Тошиаки Карасава, все страхотни японски актьори, доказали се с не една или две роли.

Така е, трябва да се подкрепяме в тези изключително трудни червено-черни времена, особено след като и снощи Тото Ди Натале надупчи отново мрежата ни. Прави го от години и явно ще го прави, докато не се откаже от футбола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те хубаво са се доказали ама тъй като гледам никой не им е направил теми тука или поне аз не видях, че да сложа един линк поне за цвят..Иначе Тошиаки като го гледам има доста заглавия зад гърба си и сигурно не е случаен човека, но тепърва ще видим как са нещата тук. Бейзбола не е точно моя спорт, но поне малко от малко ми е интересно да го гледам, а и японците винаги представят спортните си продукции в доста добра светлина.

Сега гледах нещо като промо и там пишеше 27-ми април, че ще е старта ама няма да го поствам тъй като е прекалено постно..дават само лицата на актьорите. Като излезе трейлър като хората тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, сериалът стартира на 27 април, ще бъде както и Hanzawa Naoki от 10 епизода и ще приключи на 29 юни.

Ето информация и за книгата на Джун Икейдо, на английски е, ако някой иска да прочете и да се запознае малко повече.
Както подозирах и заради името на книгата (и екранизацията), не случайно е използвано името на американския президент Франклин Делано Рузвелт и е пряко свързано с бейзболната игра. Рузвелт е обичал бейзбола, виждала съм и негови снимки как открива сезона в САЩ, преди началото на войната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любопитно! Наистина, това ще е едно от най-очакваните заглавия тази пролет. 

О, Тошиаки Карасава има страхотен опит с киното и телевизията. Гледала съм го във всякакви роли. Най-пресният ми спомен е от миналата година, когато с ирония и стил играеше неуловим крадец. Заслужава да има тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще има много бейзбол, гледах снимки тези дни. Още една много приятна изненада за мен в каста в лицето и на Нобу Сузуки. Той ще е в ролята на питчер на бейзболният отбор. Тору Баба също е там и също като част от бейзболният отбор, както Масато Уада и Цуйоши Хаяши от Amuse, а роля в дорамата има и любимката ми Алис Хиросе. Много приятни изненади в каста, освен отличните японски актьори от по-възрастното поколение.

Razzormaw, можеш да обновиш темата. Има вече повече инфо, дата на старта (отдавна), постер, който се появи почивните дни.

b0781c1e5187b45d.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много бейзбол тази година! Миналия месец пуснаха и един доста любопитен филм на бейзболна тема, копродукция между Тайван и Япония. 

Пожелах си роля за Цуйоши, още докато гледах Silver season. Дано да е по-голяма, както и тези на останалите. 

Снимка с Тору и Юки Сато

80ae1cd5fdcc17bf.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна новина за Хаяши, Тору и дядо Уада, хахах. Хаяши, особено, не е никак нов за бейзбола, направи много добра роля в екранизацията по бейзболната манга Astro Kyudan преди години.. а освен това се появи и Rookies. Не знам колко точно ще са големи ролите им, но само заради тях си струва да прегледам драмата. Иначе, като цяло, не съм фен на Ханзава Наоки, не мога да разбера защо толкова много шум се вдигна около нея..

 

А японците може да са в застой в спортните си драми, но при аниметата в момента е рай на такава тематика. Само в послените два-три сезона (и в предстоящия) имаме адаптации на поне 5-6 различни спорта (бейзболното аниме за момента е най-добро, според мен, макар и рейтинга му да не е блестящ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен първи епизод днес, надминаха дори очакванията ми. Изпълниха ми душата и чакам с нетърпение превода на английски, за да разбера всичко дума по дума. Бейзбол, но нищо общо с учениците от Yowakutemo Katemasu. Историята е много сериозна, както и предполагах, наситена е с действие и много, много yakyu (бейзбол). Класическа японска дорама в жанр човешка драма.

Нобу Сузуки е впечатляващ питчър, но героят му е отрицателен. Той обаче го играе впечатляващо, а Масато Уада е без думи до тук, хаха, няма такъв смях.

И най-важният може би герой от всички бейзболисти в тази история, ще бъде именно героят на Асука Кудо, който наричат Оки, от Окихара. Знаех си, че това момче ще блесне, знаех си още когато го видях миналата година, в ролята на брат на Харука Аясе в Yae no Sakura (2013) и го отбелязах в темата на сериала. Това момче е един от младите японски таланти и само при вида му няма как да останеш безразличен. Има невероятно присъствие пред камерата, чудесен актьор е, а тук отново обра овациите ми. Около него вече се заформя интрига, освен на игрището. Той ще бъде един от главните герои, още повече, че усетих и някаква романтична нишка между него и героинята на любимата ми Алис Хиросе.

Теруюки Кагава от Hanzawa Naoki също участва и тук. Отлични японски актьори, а Йоске Егучи и Цутому Ямазаки са без всякакъв коментар. Браво.

Очаквам с нетърпение превода на английски тези дни. Този пролетен сезон при японците започна повече от отлично за мен. Получих това, което исках.

Истински пир за самурайската ми душа, страхотни и смислени дорами, за пореден път.

 

Скрийшот на Нобу Сузуки, който направих от днешния първи епизод (много е лош Нобу този път, така нехарактерно за него)

 

577bea1ee20a4ff1.JPG

 

и Асука Кудо

 

ba2f1b10b04a5d73.JPG

 

П.П. Очевидно Razzormaw от доста време вече отсъства от форума, затова ще помоля модератор да добави постерът на сериала, който съм сложила в темата преди месец и да добави датата на старта - 27 април. След време ще дам и друга информация за добавяне в първи пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз може и да не пиша ама присъствам духом! xD Бутнахме магаренцето от ряката и оправих темичката сега като го пуснат и по тракерите понеже в азията все още го няма ще добавя и линкове. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа-ха, добре, значи си тук, но защо си написал, че епизодите са 27? Датата на старта на сериала е 27 април, а епизодите са 10 на брой, както написах и през март. Оправи го, разсейваш се, сигурно ще е от късния час, в който си го писал.
И мани го този торент-тракер, който споменаваш - ето тук ще качат сериала първо, свободно е и се тегли без регистрация, а и сайта е на най-големият ъплоудър на японско. Не ги мъчи хората с линкове от сайтове с регистрации, точки за рейтинг и ала-бала.
Мен от снощи малко ме притеснява превода, след като погледнах картата на това, което е предвидено. Потребителят, който превеждаше Hanzawa Naoki е поел този сезон друг сериал, но се надявам, че може би е предвидил да работи по два проекта едновременно. Първи епизод е страхотен, ще е истинско подценяване, ако не започнат веднага превод. Надявам се, че все пак има човек, но просто все още не е отбелязан в картата за преводи.
Първи епизод е стартирал вчера с рейтинг от 14,1 %.

Забъркаха интригата, особено тази и на бейзболното игрище, а героят на Асука Кудо, усещам, че тепърва ще ме изненадва. Много интересна личност, още повече, че се оказа и голям бейзболен талант, с Нобу Сузуки ще бъдат конкуренти. Затова са подбрани и двамата за ролите - еднакви на ръст, силни физически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От описанието на Rie за първи епизод ми стана още по-интересно. Надявам да се появи желаещ да направи превод.

 

Радваме това, че отново ще може да видим Асука Кудо, защото в Yae no Sakura присъствието му, противно на моите очаквания, беше малко. Не съм изненадана обаче, че се справя много добре като бейзболист, все пак имат гена в семейството. :D  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми сложих ги и двата линка пък вече който откъдето иска да тегли. В последствие ще добавя и за онлайн гледане ама нека му изкарат субтитрите първо, че както всички добре знаем дорамите ги мъчат бая време. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обещаващ първи епизод. Хареса ми балансът в историята между кадрите с бейзболните отбори

 и интригите между компаниите.

Актьорският състав, като започнем от младите и стигнем до по-възрастните, са го подбрали чудно.

Определно ще се следи!

 

Английски субтитри - Тук

Дорамата им е страничен проект, но поне са я започнали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закъснях с една година, но се радвам, че я изгледах, макар в началото приликите с Ханзава Наоки да биеха доста на очи. Бейзболната тема обаче превзе екрана изцяло и ме погълна, за да изведе отново важни поуки и теми. 

Уха! Браво на Кудо Ас`ка! Признавам го за голям талант! Показа изключително присъствие на екрана и доста добре се вписа в ролята.

Аз обаче, като сериозен фен на Тенимю, се разчувствах най-вече на кадрите с Тору и Масато. Знам, че Тору имаше само 3 серии участие, но си получи минутите слава и поради тази причина съм страшно благодарна на сценаристите. Този негов удар - до последно дебнех, дали героят на Кудо ще го направи.

Хаха! Цуйоши Хаяши със супер малка роля, но пък онази усмивка на финала струваше много. Дори Нобу се увлече след нея и в един момент забрави злобното си изражение. Сега говори току фенът в мен и отбелязвам, че освен Хаяши, на сцената се прояви и Юки Сато. Скоро не съм го гледала никъде. Един бивш райдър не бива да се оставя да скучае! Добре му стоеше бейзболната униформа.

Останалите - стабилни. Големи артисти, които направиха сериите още по-впечатляващи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тю да му се не види, тъкмо се заинтригувам от нещо и няма как да го гледам:(Никой не е проявил интерес да преведе тази дорама или може би аз не намирам такъв на разбираем за мен език, жалко. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...