Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Crows EXPLODE (2014) 

Страна: Япония

Също така известен като: クローズ EXPLODE

По мангата на Hiroshi Takahashi "Crows" 

Премиера: 12 април 2014 Г.

Жанр: Екшън

Режисьор: Toshiaki Toyoda

:imdb:

               

Участват:

Higashide Masahiro - Kaburagi Kazeo

Saotome Taichi - Kagami Ryohei

Katsuji Ryo - Kenichi Ogisu

Iwata Takanori - Shibata Hiroki

ELLY - Yamashita Gohei

KENZO - Takagi Tetsuji

Yabe Kyosuke - Katagiri Ken

Nagayama Kento - Fujiwara Hajime

Yagira Yuya - Goura Tooru

Fukami Motoki - Hayashida Megumi (Rindaman)

 

Резюме: Един месец по-късно Генджи Такия е завършил. Нови боеве започват, за да се реши кой ще изкачи върха на гимназия "Сузуран". Междувременно започва битка срещу близката гимназия "Куросаки"...

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руско озвучаване :click:

 

Линк към Crows Zero :click:

Линк към Crows Zero 2 :click:

Редактирано от bealonenomore
Обновяване.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тойода ни надъхва за Гаргите с носталгия.

тук

Излезе клип към песента Man with a mission, включена в ОСТ-а на филма.

 

Уоу! Какъв рейтинг е получила лентата в IMDB!

Редактирано от mrnkaloto
Покрит линк.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като изгледах първа и втора част направо нямам търпение за третата ще се радвам на лик и ще чакам sub... Може и английски :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДВД-то излиза на 22 октомври. Ще си почакаме.

0a1b58d4b9d434cf.jpg

Една много стилна фотосесия на Масахиро от март тази година, отразяваща участието му във филма:

Nihon Eiga Magazine, vol. 39 [March 2014]

ecbf5990aa8b5c1e.jpg

Масахиро и Рьо

 

9106545f6cc67a52.jpg

Датата на премиерата, изписана върху гърба на Масахиро

3666b2090af40bda.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото искат, стига да имат качествени режисьори. Хаха! Сигурна съм, че Тойода се е постарал. Знаем на какво е способен. Казват, че в тази част е заложил на повече реализъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма Междузвездни войни без Лукас, няма гарги без Миике и Генджи :). Очевидно обаче продуцентите са на друго мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като факт е, че дори Лукас може да поопляка Междузвездни войни...

Не, иначе и аз съм настроена носталгично за гаргите, гледат ми се, но да не бях гледала вече доста.... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велик! И още как! Знаех си! Гаргите не разочароват! Тойода е човекът! Този филм задължително трябва да се гледа на голям екран, за да се усети максимално въздействието му. Не само на битките, страхотно монтираните кадри и реализмът, но и на музиката, която и този път е култова! Носталгията по старите филми, както и по по-ранните творби на режисьора, като Аои хару, връхлита неусетно...

 

За съжаление, субтитрите не са добри, но да се надяваме на по-качествен превод скоро!

Не издържах. Просто трябваше да видя, как се е справил Тойода, понеже страшно го уважавам като режисьор. Знаех, че няма да ме разочарова. Колко пъти съм се доверявала на неговия усет да прави необикновени неща - различни и запомнящи се. И в този случай не е сгрешил като се е заел с продължението на Гаргите. О, не! Тъкмо напротив. Старите герои вече си бяха изпели песента. Дойде ред на новите, които превзеха екрана с гръм и трясък! Още ме държи еуфорията и това е.

Връзка с предходните филми имаше. Не 1, а цели трима герои. Разбира се, главен сред тях беше този на Ябе Кьоуске (останалите - Цутому Такахаши и Мотоки Фуками), който се яви разумът в историята. Човекът, преживял същите безсмислени боеве като ученик, сега се беше върнал отново близо до старото училище, но само за да води спокоен и достоен живот. За жалост, в наше време това не е никак лесно, но борбата е ключът към живота.

За мен по-възрастните бяха другата противоположност на младите. Вече улегнали, те имаха съвсем различни мечти и надежди. Не се стремяха да завземат училищния връх, а живееха за доброто на близките си. 

Много съм доволна от разделеното екранно време на всички. Наричам го така, понеже няколко души наистина изпъкнаха осезаемо сред Гаргите и това не бяха единствено героите на Масахиро и Тайчи Саотоме, които се водеха ключови. Както предполагах, Юя Ягира остави ярка следа и тук. Този път игра не само с очи, но и с тяло. Другото момче, което непременно трябва да отлича, е Таканори Ивата от J soul brothers. Това е филмов дебют за него, а той не трепна и направи повечето от бойните сцени, без да му мигне окото. Останах поразена от вида му. В момента го гледам в сериите Dear sister и се чудя, дали това е същия човек?! Сега изглежда като детенце, а в Гаргите е тотално преобразен.

Не знам, какво му е направил Тойода, но ето ги двете лица на Ивата:

2ac190b4be52cdad.jpg25f0539897de2bb6.jpg

 

Още един негов колега успя да се прояви с почти същата сила на екрана - Еlli. Другото важно име в каста беше това на Кенто Нагаяма, братът на Ейта. И той с фантастична изява, рамо до рамо с Шунтаро Янаги! Юя Ендо също мога да отлича. Неговата роля беше по-малка, но осезаема. Той е толкова изразителен, а напоследък много му отива да играе гангстери. От старите му спокойни роли няма и помен. Остана Рьо Кацуджи, когото обожавам да виждам във всякакви превъплъщения, само за да ми усмихне деня. И още: Кензо от Da Pump, Ицуджи Итао-злодеят, Рики Миура, Рейна Асами и дори Сузу Хиросе (този път я познах).

Масахиро Хигашиде определено изглежда добре в подобна роля. Тя затвърждава стремежът му към сериозното кино. Финалната битка с героя на Тайчи противопостави двама ръстово несъвместими играчи, но трябва да призная, че Саотоме-кун показа зъбите си и наученото от последните години на сцената. Знаем, че преди време той изрази своето желание да се откаже от ролите на оннагата и започна да поставя изключителни самурайски пиеси. Игра дори образа на Хиджиката в Хакуоуки. Още там забелязах, че много е научил, а движенията му се подобряваха с всяка нова постановка.

Саундтракът е разбиващ! Ако сте фенове на Тойода, или най-малкото, ако сте гледали негови творби, ще знаете, че той е луд поклонник на рок музиката и винаги подправя филмите си с такива мелодии. Тук също е безапелационен: Man with the mission, Dragon Ash, The street beats, Odd Bowz, dip, Oledickfoggy...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Вярвах, че ако някой ще се заема с трета част на този филм, това трябва да е именно Тойода. Бях изключително доволен, когато точно това се случи и очаквах този филм с оптимизъм и надежда, че ще надмине Миике двулогията, най-вече с повече доза реализъм, акт.игра и сценарий...уви не получих абсолютно нищо от това. 

    Реализъм на битките - никакъв. Миике на места ги беше хиперболизирал, ала поне оставяха удоволствие на зрителя да ги гледа...тук обаче, Тойода е решил да смекчи нещата, като в същото време да се придържа към първите два филма...и е станал един безвкусен хаос, какъвто всъщност бе и самия сценарий.

    Актьорската игра - никаква. Не че съм очкавал да се играе, като за наградата на Японската академия, но като изключим играта на Кенто Нагаяма (който поне бе развит, до някаква степен), всичко останало бе смешно перчене, диалог от типа " Ше тъ смачкам" и театрални отигравания. Не обичам да сравнявам филмите, особено като са на различни режисьори, но Миике бе успял да направи образите на Огури и Ямада запомнящи се и емблематични, въпреки всичко. Тук нито Масахиро бих запомнил, нито който и да е от десетките герои появили се в лентата за по няколко реплики, изяли боя и изчезнали нанякъде.

Наистина пълен хаос бе сценария. Плосък, предвидим и най-вече безинтересен, в това да пресъздаде старата песен на нов глас. (Че и саунда същия, в по-голямата си степен, колкото и да го харесвам.)

   И най-лошото е, че въпреки заглавието точно "екплозията" липсваше на всичко това. Сюжетът се влачеше протяжно, с безсмислени битки по заведения, басейни и къде ли не, колкото да покрият над 2-та часа екранно време...и като настъпи момента за "експлозивната" финална битка, тя протече повече от безлично и равнодушно за зрителя. 

   Мотоки Фуками отново се появи и отново не му бе отделено никакво внимание. Ако целта на Тойода е била да го вмъкне за да надрънка само тези 2 безсмилени и плоски реплики в края на филма към протагониста, че да го накара да си промени възгледите...е, не е било нужно, защото бе повече от комично. Ако идеята е била да го вмъкне за финала на филма, както Миике в предходния....е, определено нямаше нужда.

 

Имам чувството ,че ми стана прекалено хейтърски коментара ( а той определено не е) и се чудя какво положително да вмъкна, но просто не намирам. Може би единствено това, че се бяха постарали в заснемането. Визуално бе приятен, но сравня ли го с Yurusarezaru mono, който гледах преди него...

 

  Променил се е Тойода. Загубил е едно, за сметка на друго (или просто не може да уцели баланса). За съжаление в филмите му след Hanging Garden (2005-та) липсва характера на предходните му. Определено е подобрил визията и техническата част в филмите си, в това отношение Monsters Club бе страхотен , но уви не може да измъкне емоцията у зрителя, както го направи със " Синя пролет", "9 души" и "Порностар". Последният, от които, колкото и нискобюджетно да бе заснет, колкото и подтискащ да бе сюжета и колкото бездушни да бяха лицата на героите, караше зрителя да превключва емоциите през цялото време, а на финала да остане с бучка в гърлото. Уви тези филми отминаха, може и да е бил прав Китано, Укио. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китано винаги е прав. А Тойода че се е променил - променил се е. Няма начин. И той търси място под слънцето на съвременното кино (след Hanging Garden нали знаеш, какво е правил известно време?).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Алфонс. Въздържам се 2 дена, че ми писна все да съм контра.

а при това, нямах против да погледам Масахиро, никак даже...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след Hanging Garden нали знаеш, какво е правил известно време?.

  Това ми бе мисълта. Несъмнено точно това му е повлияло. То и няма как иначе. От върха до дъното се пада бързо, уви следващото изкачване е още по-трудно, но Тойода е все още млад и вярвам, че ще намери ритъма. Положението на Ким Ги Док и Gakuryu Ishii бе подобно навремето, макар и да нямаха имане-даване с властите, но успяха да се отърсят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам, че се е справил и има добра прилика с оригиналните образи. Тая манга е точно толкова безумна.

Ето, вижте:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми допада това, че е станал по-мек и умерен. Не прекалява с някои неща, както го прави Миике понякога, но пък има интересни идеи в повечето филми, които снима след завръщането си. Но всичко е до зрител и настройка. Аз почувствах този филм на другата крайност. В даден момент ми повдигна духа. Без съмнение, си има недостатъци, но главната му мисия е да забавлява и на мен ми се отрази доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Носеше си своя собствена енергия. Не може да бъде сравнен с другите две части. Просто е различен. Тук героите бяха разгледани като личности малко по - задълбочено, не беше наблегнато толкова на боя, имаше повече от трима интересни и водещи персонажи. Героите в тази част не бяха толкова зрели както в предните две, но и това си имаше своя чар, даже реалистичност. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(след Hanging Garden нали знаеш, какво е правил известно време?).

Какво е правил? В Уикипедия пише ,че е бил арестуван за наркотици малко преди излизането на Hanging Garden.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...