Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Име: ビター・ブラッド / Bitter Blood
Страна: Япония spacer.png
Период на излъчване: 15 април - 24 юни 2014 г.
Тв канал: Fuji TV, вторник от 21:00 ч. японско време
Епизоди: 11
Жанр: криминале, комедия
Режисьор: Хиро Канай и Масаки Танимура
Сценарист: Шота Ояма
Адаптация по книгата на Шуске Шизукуй – Bitter Blood (2007)

Песен: Mayday - Do You Ever Shine?


В ролите:
Такеру Сато като Нацуки Сахара

Ацуро Уатабе като Акимура Шимао
Шиори Куцуна като Хитоми Маеда
Мицуру Фукикоши като Тошифуми Инаги
Тецуши Танака като Хисаши Кога
Кейджи (EXILE) като Коджи Такано
Сарутоки Минагава като Каору Тогаши
Кацуми Такахаши като Кенске Кагияма

Юта Косеки като Кота Кагияма

Фурукава Юки като Намерикава

Историята: Младият детектив Нацуки Сахара (Такеру Сато) не е виждал своя баща Акимура Шимао (Ацуро Уатабе), откакто родителите му се развеждат, когато той е бил на 13 години. Нацуки е назначен на служба в полицейското управление в Гинза, където работи и Акимура. Баща и син са в много обтегнати отношения, но въпреки това са принудени да работят заедно като един екип и да разрешават различни случаи.

 :essub:

 

Свали с :subs: :click: :click: :click:

 

Онлайн с :subs:  :click:  :click:  :click:

 

Свали епизодите:

Епизодите с английски субтитри spacer.png

Епизодите с руски субтитри spacer.png

 

Гледай онлайн:

С руски субтитри spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официалният постер излезе тези дни, добавила съм го (харесва ми, идеен е). Татко и син се очертават като забавен тандем.
Такеру му се отдава всичко светне ли пред него камерата, без значение дали е комедийна или сериозна роля, а Ацуро Уатабе е един от най-добрите японски актьори от своето поколение. С Еми Tакей бяха отличен тандем като баща и дъщеря в Tokyo Zenryoku Shojo и тук съм сигурна, че ще е така.
Дорамата стартира на 15 април.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рьо-чан  не е правил комедийна роля от Ден-О насам. Ще ми е интересно да се върне отново към щурото си поведение, тип Момотаро. Добре се сетиха да му разнообразят драматичните изяви.

3a6bbe5eab5f5f34.jpg

f8c053806fefd1e3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, каква голяма изненада! Мейдей ще пеят основната песен! Страхотно! Текстът е написан от Такеши Кобаяши, който стои зад много от парчетата на гигантите Mr Children. Трябваше да се досетя, че Мейдей ще излязат на японска сцена скоро. Миналата година направиха съвместен клип с Flumpool. Прекрасно сътрудничество! Нямам търпение да чуя новите им неща!

 

Охо! Видях името на Юта Косеки в каста. Ще си имаме още едно амюзче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен първи епизод, наситен с много действие и комични ситуации. Точно това очаквах и го получих. Смях се с глас в повечето време, но има и сериозни моменти, в които очевидно татко ще трябва да научи сина си как да бъде добър полицай. Ще му се реваншира за годините далеч от него. Браво на Такеру и Ацуро Уатабе, ще направят паметен тандем до финал. Шиори Куцуна е прекрасна, колежка е на Такеру, но не вярвам да завъртят линията към някаква любовна нишка. Тези японски комедийни продукции нямат подобна цел (а и слава богу).
Нещо, което ми направи много силно впечатление - Такеру е напълнял. Познаваме го като много слабичък, с крехка физика, но тук буквално е възмъжал, освен че очеизваждащо е качил килца. От снимките на "Рурони Кеншин" ли, не зная, но наистина е променен за мен, особено след Tonbi миналата зима.
И едно изненадващо включване за кратко в първи епизод на Юки Фурукава отбелязах на екран.
Утре, когато качат първи епизод, ще го добавя. Надявам се и на бърз превод, обявиха го - дано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен е по-добро от Border за момента, проблемът е, че толкова много ги чака човек тези последни епизоди, че направо не му се почва с първия... Всеки случай Сато гледа тъжно направо сърцераздирателно, дори и поплака мъъъничко, полицейския отбор е симпатичен и много ми допада суетния татко като образ, нещо ново ми е :).

-----

И втори епизод ми допадна :). Сато все повече го взимам на сериозно, истината е обаче че бащата е по-добър за момента, даже ей сега ще погледна и как се казва.... Ацуро Уатабе ... найс, ще си отбележа. много е жив дръвника :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И вчера много добър трети епизод. Татко и синчето се учат как да работят заедно в екип, а и да се държат като истинско семейство. Героят на Такеру е по-емоционален (дали от младостта и опитът, който все още не е придобил в професията) и със сигурност не се е метнал на татко си в това отношение. Ацуро Уатабе е с поредното си блестящо изпълнение. Усетих, че Такеру заглежда нещо Шиори (страхотна е), но не зная дали ще завъртят и в тази посока сериала, може би съвсем малко, като колеги.

На финал, с кадрите от това, което предстои следващата седмица, видях, че вече включват и Юта Косеки. Явно ще участва от 4-ти епизод до финал, защото не е изписан само с епизодично участие. Порасна Юта, виждам го и редовно в блога му, какво публикува - детето се превърна в прекрасен млад мъж. Ще бъде отличен, сигурна съм и очаквам с нетърпение следващият вторник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги е приятно да видиш две Amuse-момчета, заедно в една продукция. Ооо, Юта Косеки. С батко му Такеру бяха страхотен тандем в днешния изпълнен с доста неприятности 4-ти епизод.
Ммм, интересно, че явно ще включат все пак някаква романтична нотка, която за радост не е водеща, но Такеру вече го виждам, че е на "пързалката" с Шиори. Юки Фурукава след като се появи за няколко секунди в първи епизод го направи отново и днес. Странно, не се появи във втори и трети, но очевидно ще се включва отвреме на време до финал.
С татко има много смях, но от това, което предстои следващата седмица, видях, че ще имаме изненада, за която не подозирах, че ще включат толкова рано и най-вече по такъв начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това все забравям да го гледам последните (на 5та съм) серии... което е бая показателно... не само не го чакам, ами и като излезе го забравям... Лошото е, и че спряха да превеждат и два от предните полицейски/екшън сериали (Макабе и малката лейди нинджа ), вероятно за да превеждат този ... и от трън та на глог... че е по-висок...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах първите 5 мин. и спрях, за да асимилирам всичко, което се случи в тях. Определено започна на високи обороти.

Изгледах наведнъж и 7-те излезли епизода! Искам ощеееее!

Джуниър Рьо-чан и Ацуро са уникален тандем! Много се радвам, че върнаха старата изпитана формула крими плюс комедия, а този път със семейна комбинация. Определено е завладяващо. Случаите са интересни, а хуморът - свеж и приятен.

Поддържащият каст също е на висота. Целият екип, като започнем с шефа, преминем през Шиори и стигнем до Кейджи, който стои доста добре на екрана. Браво на него!

Гостите със супер интересни включвания. Юта Косеки колко е пораснал! Станал е по-висок е от Сато, при положение, че на мен Рьо-чан също ми се стори поне с 1см. по-голям. Хаха! И бузи е направил, сякаш. Рие е права. Юта беше много убедителен в ролята на наплашен младеж. Все виждах в него малкият Ейджи Кикумару, а той много се е променил.

6738ae0017b5bc0d.png

Обаче попадението, което бяха направили в еп.6 с включването на Ацуши, няма равно! Трето амюзче в каста е добре дошло. Знам, че има още малко епизоди до финала, но ще очаквам още подобни изненади. Един Кимито, например...

Да не забравя отличното представяне на Мицухиро Ойкава. Изглежда екипът на Ханзава Наоки този сезон се е пръснал в няколко дорами, за да вдига сериозно рейтингите им.

 

Оупънингът е страхотен. Кара те да заобичаш песента на Мейдей още повече. Не знам защо, но въпреки липсата на текст в по-голямата си част, парчето влиза под кожата, без проблеми и аз продължавам да си го тананикам вече няколко седмици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много забавно сериалче, определено ме разсмива доволно:) Екипът е едно голямо фрийк-шоу, ама точно това го прави по-интересен;) Радвам се да попадна на поредната добра японска дорама, че след онова недоразумение Starman ми идеше да се откажа от японското кино завинаги...

 

Не бих го сравнявала с Border, тъй като са просто жанрово несъвместими - Border е убийствено сериозна и дори мрачна драма, докато Bitter blood е ситуационна комедия с гротескни елементи на места. Нещо като да сравняваш турското кафе с пържените картофи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата е комедия/ пародия и е наистина забавна. Много съм доволна, получавам това, което и очаквах и следя най-редовно епизодите всеки вторник, а сега направих отново същото, с осми епизод. Хаха, не е приятно, когато разбереш, че жената, която те привлича, харесва всъщност татко ти, хаха, но все пак изглежда ще се разберат с Шиори. Много смях имаше днес, особено със сцените в асансьора между тримата.
Има още три епизода до финал, очаквам с интерес и тях. Никакви забележки нямам - криминална японска комедия, типична за жанра си, непритенциозно заглавие, чиято цел е да забавлява. Всеки сезон японците изкарват поне едно подобно заглавие и гледам с интерес, а и ме разсмиват, въпреки нелепите ситуации, в които изпадат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Шиори не съм съвсем сигурна :i love this:

 

 

В предните епизоди го гледаше накриво нашия човек, че се зарибява по заподозряната, а после го покани на ресторант, чакаше го до последно и си оправяше причесчицата в тоалетната... Не знам дали е искрена относно мераците си към таткото (но и още не съм гледала 8 еп.);)

 

 

От гротескните образи Скункса бие всички по точки, особено с обяснението, че измъква бързо самопризнания от заподозрените с лошия си дъх :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах! След 8-ма серия и аз съвсем не съм сигурна за Шиори. Така ги оплетоха тримата, че накрая кой знае какво ще излезе от цялата тази работа. 

Интересно ситуирана серия. Действието се развиваше на ограничено пространство, а нашите герои отново успяха да постигнат динамизъм и комизъм в изобилие. И опасен престъпник издирваха. Юта Накано, мисля, беше това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Догледах си го (преди седмица всъщност...) и съм доволна:) Приятно сериалче, достатъчно предсказуемо, но с добре поставени смешни моменти, готина атмосфера и екшънче за подправка:) За актьорите копче не мога да кажа - идеални бяха;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълни "nonsense" бяха! Хаха! Добре е да знае човек, че има за какво да живее на този свят, макар това да е само заради един концерт на Perfume.

 

Сато Такеру, Шиори Куцуна и Шохей Миура на гости при Домото Кьодай - 8 юни 2014г.

 

За малко да пропусна хубавата музика от последната серия: Franz Schubert: Erlkönig.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм ни най-малко пристрастна, това тук ме разсмя, натъжи, изнерви/ в критичните ситуации/

 Не ми допадат японските криминалета, по принцип.

Този сериал, освен, че си има интересна криминална нишка, си има и всичко останало.

Много му се зарадвах, пет пъти прочетох мненията, казах си, ЗАЩО ТОЛКОВА МАЛКО хора.

Може би Такеру Сато ми остана като звездата в "Готвачът на императора", но и тук е добър.

Много симпатично и позитивно нещо. Има и идиоти полицаи, дразнещи караници, но е минимално.

Но има толкова запомнящи се сцени. Симпатични диалози, добро действие.

 Това е просто сериал, но ми е номер 1 за тази година от японските.  да не кажа и повече.

Е, без " Готвачът на императора".

Те просто са различна бира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...