Jump to content

Secret Love Affair (2014)


Recommended Posts

Абсурд- боза, залагам на айрян-  пак  върви с баницата ;)

 

Знаят слабото място на аджумата- пианиста и там ще е атаката.Тя от своя страна ще направи всичко ,за кариерата му и за да го спаси ще направи компромиси,заради него, за своя сметка.Та колко ще е разреден айряна- остава да видим.

 

Чингулинке, не съм песимист, предпочитам боза, ала Погорелич и с кеф бих загубила залога, но за Корея, това ми звучи като фантастика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Назад си, Злати - пуснали са ни грешна инфо. 16 ще са. Ох, нямам търпение!

Лавандулке, мисля, че върви надобре, макар че изглежда да е на зле

 

Нали плужекът се беше зарекъл, че нямало да се развежда за нищо на света, ама сега като изскочи аферата наяве го принудиха! Това всъщност е много добре за нашта бозица - аджумата ще е фрий за сватба с пианиста!

Тя ми се струва, че го юрка да се разкара от Корея, че да не й пречи да си довърши игричките и да може после да отиде при него в чужбина да си живеят необезпокоявани от корейския фалшив морал...

 



Хайде, още една пародийка да се посмеем преди трагедията:

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Революционна за Корея 15 серия.Ако има мераклии за гледане без превод тук , при мен, любопитството надделя.

 

Акъла ми взеха- целувки и прегръдки по улицата и разходки хванати за ръце,после прегръдки пред всички изроди накуп и афиширане на връзката, разбира се след като ги изловиха.Жалко ,че не разбрах в самия край, дали отказа да признае и се съгласи да е прелюбодейка, или обратното.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно страхотна 15 серия! Как да не съм оптимист след това?! :wub:  

 

Тя направи някаква сделка с адвоката и той свали обвинението, и в крайна сметка ще има развод без обвинение. Не се знае каква е сделката - в 16 еп. ще разберем. Но превюто показва нея и шефката й - жената на главния богаташ - в затворнически дрехи, а СонДже й се усмихваше в тълпата одобрително и окуражително...ще я чакааа!!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живеем в 21ви век и дори и  във фалшивия и консервативен морал на Корея  нещо трябва да се променя и вероятно изкуството  е това което макар и трудно ще пробива остарялата система.

Всяка личност би трябвало да има свобода на избор,освободена от подобен лицемерен ,'загрижен' морал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сон Дже, прекалено идеален за тоя свят, така ,че не знам.

Толкова идеален, че чак неприспособим- не знам колко компромиси може да приеме. Тя пък на другия полюс.По -скоро ми върви към полу-хепиенд и отворен финал,което все пак ще е нещо- да напусне мъжа си и да се изправи открито срещу скрупулите, семейните ценности и да започне начисто, зачерквайки почти всичко, което е градила, било то и лошо, но като не сме видяли 15 със субтитри е трудничко да гадаемВ превюто за 16,в самия край иде реч за самолетни билети...ще я чака:).

 

 

Английски субтитри- тук 15 епизод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свършииии! 

Никой не умря и завърши обнадеждаващо. Много ще ревете обаче на признанието на главната в съда. И това без да разбирам корейски! Чакам да излязат субтитрите на английски да си дорева!
СонДже е идеален и си остана такъв докрай! Само дето не показаха как се събраха отново, но стана ясно, че ще я чака.
Лошите бяха наказани и влязоха в затвора. Имаше страхотни моменти с целувки и прегръдки на главните!

 

Злати, давай баницата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключителна драма, изключителни актьори.Каквито и суперлативи да напиша, няма да са достатъчни.Звучи емоционално, но не мисля, че нещо корейско, ме е впечатлявало  толкова- наслада за сетивата.

Обещаха в началото актьорите, че ще видим нещо невиждано и наистина, не излъгаха.

Не бих казала, че драмата е за зрители до 20-25 години.Необходим е житейски опит, за да се асимилира.

Най-голямата изненада за мен беше краят- толкова балансиран, смислен, истински, предизвикателен и на място.Браво!Всичко друго би било или боза, или корейски- мелодраматично съзливо наводнение.

 

Да, героят е прекалено идеален(защо пък не,нима всички трябва да са средностатистически) но точно това провокира лавината, преобърнала живота на аджумата.И полутонът за край, както и полутоновете в музиката, бяха реални, та нима и в живота не е така, няма черно и бяло.Срещата в затвора и думите между двамата- да нищо сигурно няма, но докато не се изпита и види, няма как да знаеш кое е правилно и кое не.Правим нашите избори и си носим последствията, много по-добре, отколкото друг да ги прави вместо нас и да се носим или  по течението, или да робуваме на принципи и норми.Дневната светлина в самия край, на фона на тъмнината през цялото време е едина прекрасна метафора.
Отдавна не съм гледала, такава хармония и химия между герои в драма, вярвах им всяка минута.Всичко това на фона на прецизно  подбраната класическа музика, искаше ми се да не свършва.
И тук още едно достоинство на драмата- не я разточиха и съсипаха, предвид небивало високия за кабеларка рейтинг, напротив-съкратиха я.

 

Може да се изпишат страници, кой как, защо и какво, но е безмислено.Драмата не може да се разкаже дори, защото е изпълнена от първата до последната минута с чувства и музика, просто трябва да се види и да се усети.

Един нетипично корейски прочит на една история на пръв поглед за забранена любов,  а всъщност, на  много, много  повече... 

 

P.S.

От 59 мин-.в затвора,разговора на съкилийничките, гледах в четири различни варианта на превод и навсякъде беше различно преведено за годините на наказанието.Най ми допадна тоя,в който се казва,че може да получи 1,5  до 10 години, но понеже е сътрудничила, ще има сигурно споразумение за срока.Вие как го разбрахте?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До-вол-на съм! Многооооо! Лавандулката е казала всичко много добре.

По въпроса накрая:

Аз разбрах, че ще бъде най-много година и половина, тъй като им сътрудничи

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала страшно ми хареса, изпълнен с много емоции и красива музика.Химията между двамата главни, независимо от разликата във

възрастта си я имаше и успяха да ме убедят в истинността на чувствата си. Наистина силата на любовта е голяма и върши чудеса.

 

А краят е такъв, какъвто трябваше да бъде, всеки си носи последствията от действията си, но все пак в края на тунела се вижда светлинка.

Може и да е след години, но се разбра, че той ще я чака и остатъка от живота си ще го изживеят заедно.

 

Наистина прекрасен сериал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрият сериал за 2014 и един от най-добрите за всички времена! Невероятна режисура и кинематография, интересен и необичаен сюжет и завладяваща игра на актьорите! Няма бодящи очите клишета. Краят е щастлив след малко драма и сълзи разбира се. Усещането за сериала е като че гледате филм, а не Кдрама. Музиката е главно действащо лице - подбрана е специално и може книга да се напише само с анализите на музикалните произведения и тяхното изпълнение и значение.

По въпроса за годините,

това за от 1 до 10 години ако е от срещата на главните в затвора, всъщност не се отнася за присъдата, а СонДже има предвид колко време може да живеят заедно, когато се мъчи да я убеди, че трябва да опитат, независимо дали ще е за 1, 10 или 100 години. Иначе за присъдата, проф. ИнСео говореше със СонДже и му каза, че е максимум година и половина (тоест, може и по-малко, но не повече), а както знаем има намаляване за добро поведение, амнистия и т.н.

 

Никаква боза накрая, нито капка - Злати ще се наложи да донесе специално с баницата.



tumblr_n5k1gc3Wy11s8t96qo9_1280.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой се интересува - Сумпитата направиха блог за Любовната афера и там превеждат сценария (сценаристката го е дала на публиката да го разнищва)    :yes:

Блог за Любовната Афера  :click:  :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Корейските филмови награди Пексанг спечелиха сценаристката и режисьора!!!

ЮАИн не спечели нищо, но той и без това беше в Китай на промоция на Аферата там.
Но той наистина заслужаваше да спечели тази награда! Интересното беше, че я даваше партньорката му от Аферата и преди да отвори плика с името тя каза, че за нея ЮАИн трябва да спечели, и ако не са му дали наградата, тя ще му даде лична награда от нея като се върне от Китай  :wub:
През цялото време на наградите пускаха шегички от Аферата - щипна по бузките другия водещ, заплаши, че щяла да накаже младежите сериозно, ако не си вземели поука от сериала :xaxa:

9QszqAz.jpg

 

 

А тя самата взе награда за фешъниста - беше със страхотна рокля!

GMbcD3c.jpg

 

2y2OSnH.jpg
 



 

Превод на английски от cecilia от Soompi:

Oh I've come up on the stage too (laughs)..thank you
Fashionista award..thank you for giving me such a cool award
Thank you Jung Yoon Gi ssi, if it wasnt for you, there is no way I could receive this type of award
I was really lucky meeting you, it seems that this award was given to me because of my drama role of Oh Hye Won
In our drama, because I had a cool love relationship with someone 20 years younger (Fans yelling Yoo ah in!), Yes, with Yoo Ah In,
we had to show the appearance of a woman who was in love,that feminine appearance and also the appearance of a teacher
on top of that, there was the appearance of a business woman... the clothes had to show these 3 things altogether and I thank Choi Ah Reum and Da Kyeom who did this perfectly
Because it seems like I wont be coming up on stage again (laughs)
I want to sincerely thank the viewers of SLA who sent us so much love
and i'm more thankful because it seems the viewers understood our true heart
To the viewers who cheered Sun Jae and Hye Won on til the end, I really wanted to greet you on behalf of the cast and crew
To everyone who is currently living as Oh Hye Won, and also to the young people who want to become Oh Hye Won
I hope that through our drama, you were able to have a time to focus more on yourself and love yourself more
If not, I will give you a severe punishment (laughs)

 

 

 

 

 

 

 

Това е втората част на наградите. КХЕ раздава награди от 36 мин до 41 мин.

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чингу, благодарско за инфото.Блогът е също толкова голяма зарибявка, колкото и сериала, а наградата-  видя се навсякъде по форумите оценката и обичта на феновете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде да постна и видеото с пощипването, че е забавно.

Лавандулке, ний феновете рИвем, защото искахме да видим наживо как го пощипва и му дава наградата! Сега ще му я даде тайно и ще изпуснем! Пу! Да му се невиди! :mad2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...