Jump to content

Американската версия на BOF


Donet

Recommended Posts

За любителите на BOF американците готвят изненада. Не е точно тук мястото на коментара но ако Наследниците е алтернатива на момчетата, американския сериал ще следва точно мангата. За повечето от вас това едва ли е новина, но ми се стори толкова забавно, че поисках да го споделя. Актьорите избрани за ролята на момчетата са убийствено различни и по американски "лъскави". За ролята на Зоуи (Джан Ди) която е танцьорка няма избрана актриса.Ще бъде забавно, смешно ще бъде, още повече, че пред себе си имат 3 сериала и ако броим и Наследниците, цели 4 за сравнение. Снимките започват на 21 октомври. Пригответе се за якото плюене, та това е любимия сериал на  няколко поколения любители на азиатските сериали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За любителите на BOF американците готвят изненада.Не е точно тук мястото на коментара но ако Наследниците е алтернатива на момчетата, американския сериал ще следва точно мангата.За повечето от вас това едва ли е новина, но ми се стори толкова забавно, че поисках да го споделя.Актьорите избрани за ролята на момчетата са убийствено различни и по американски "лъскави".За ролята на Зоуи (Джан Ди) която е танцьорка няма избрана актриса.Ще бъде забавно, смешно ще бъде, още повече, че пред себе си имат 3 сериала и ако броим и Наследниците, цели 4 за сравнение.Снимките започват на 21 октомври.Пригответе се за якото плюене, та това е любимия сериал на  няколко поколения любители на азиатските сериали :)

 

Не мисля, че американският БОФ ще отстъпва на азиатските, напротив, мисля че ще се хареса много на българския зрител като цяло, просто имат доста опит в този тип жанр и разкрепостеността и неподчинението им са в кръвта, така че очаквам доста добро представяне, остава да се оцени по достойнство от върлите фенове на азиатското сериалче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че американският БОФ ще отстъпва на азиатските, напротив, мисля че ще се хареса много на българския зрител като цяло, просто имат доста опит в този тип жанр и разкрепостеността и неподчинението им са в кръвта, така че очаквам доста добро представяне, остава да се оцени по достойнство от върлите фенове на азиатското сериалче.

 

Може ли линк да хвърля едно око на американския каст? :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума за можене и възможности а аз различни култури и натюрели. Има някаква логика в това, че пренаситените от американската арогантност и цинизъм се преориентират към азиатското кино. Но нека да не спорим за нероден Петко, и да изчакаме американската версия :)

Колкото до опита, нямат никакъв.Това ще им е първия "опит за летене" по пресъздаване на манга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждали сме редица версии на много сериали, не е чудо невиждано. Пък и говори добре за изходния материал  :)

Не мисля да поставям някакви предварителни бариери, да съм предубедена към поредния вариант. Всеки ще прецени дали ще гледа или не. И американците правят добри неща (друг е въпроса колко често им се случва). 

Гледала съм трите версии - корейска, японска и тайванска. Обичам ги и трите, във всяка от тях намирам нещо уникално и ценно.

Може пък и американската да им се получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума за можене и възможности а аз различни култури и натюрели.Има някаква логика в това, че пренаситените от американската арогантност и цинизъм се преориентират към азиатското кино.Но нека да не спорим за нероден Петко, и да изчакаме американската версия :)

Колкото до опита, нямат никакъв.Това ще им е първия "опит за летене" по пресъздаване на манга.

Не говоря, че имат опит в пресъздване на манга, а за жанра на сериала- училище, романтична комедия

Пресъздават манга, но и имат откъде да гледат, и то от няколко азиатски, квит щеш/сама си писала по-горе/. И...това са моите очаквания, не крайни становища, да се коригирам... или поясня...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека не ги мислим американците, За съжаление имат много опит в училищно-младежки сериали като "Клюкарката" и "Опасни тайни"/Българските заглавия не са удачни.../ и ако направят нещо по мангата, от злобари и интриганти няма да може да се види любовната история. Да не говорим колко по-американски поучения и нрави ще се опитат да ни втълпят :wacko:

 

Прегледах няколко сайта и феновете са в потрес най-вече от избора американското девойче да е танцьорка. Вярно, че във всяка версия е различно и само Джан Ди беше плувкиня, но те я бутат от спорта в друга област. Като го съчетаем с еротичните снимки от каста на главния герой, ясно че май за първи път в историята на мангата сексът няма да липсва  :blink:

Защо направо не си направят собствен сериал с червена точка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На американците ще им се получи, почти съм сигурен. Първо нещата им са поднесени наготово - куп версии преди техните, където да преценят откъде да цапцарапнат най доброто и второ за тази история са необходими средства и добри актьори, а те си имат и от двете. Най важните образи са Тсукаса (Джун Пьо), Руй (Джи Хо) и Макино (Джан Ди), а като гледам поне на визия особено актрисата за Макино на вид изглежда доста добре, дори малко прекалено добре, но ако я оставят без грим и я облекат възможно най ънфешън и работата ще стане. Единственият проблем поне според мен е че американците прекалено много обичат да цедят от идеите си дори при положение, че се  е стигнало до момент в който вече не ще да пуща. Ако го разтеглят в 5 сезона и почнат да странят от оригинала почти сигурно ще опропастят нещата както стана с един от любимите ми сериали One Tree Hill, който просто трябваше да свърши в 4-5-ти сезон, а те го пратиха да агонизира с куп ненужни неща и гонейки ключовите актьори. Така че ако са компактни както корейците и японците и не изглупеят този сериал може и да остави доста трайна следа по света. Понеже каквото и да си говорим, мястото където една идея в кино и тв индустрията може да достигне епогея си е точно Щатите, така е и в други сфери като музика, някои спортове и т.н. Лично аз бих убил човек (образно казано) ако можеше американците да хванат да правят техни версии на Peach Girl, Mirai Nikki или xxxHolic, говорейки почти 1:1 с японските им първообрази както трябва да е! Не разбрах обаче по коя телевизия ще е..надявам се за The CW въпреки, че точно те стоят зад гореспоменатият One Tree Hill и по принцип там са създадени доста добри заглавия ама едва ли..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХА-ХА-ХА Щяло да им се получи на американците. На тях нищо не им се получава като хората. Де що американски филми съм гледала /има, разбира се, изключения, които се броят на пръстите на едната ми ръка/ все се канят нещо да си поговорят и все нещо не им се получава. И като започнат да ни учат колко са хуманни, почтенни, умни и като вземат да спасяват света от злодеите гадни, започва да ми прилошава, драйфа ми се така да се кажа. Сещам се, как са изклали почти цялото индианско население, помня, че автобусите им бяха разделени за черни и бели, и тоалетните им бяха разделени, а не дай Бог, някой черен да погледне бяла, веднага идват ку-клус-клан с белите си островърхи шапки и бесят ли бесят и палят и кастрират. После се сещам за Виетнам, дето мятаха напалм и убиваха виетнамците като мухи, щото им пречат на интересите, а ако много се замисля си спомням бомбандировките в нашата съседка Сърбия, после Афганистан. А като се сетих за Афганистан си спомням оня Сталоун, дето помагаше на талибаните да дойдат на власт и да разсипят страната. И после като не стана на тяхната, айде после да трепем талибаните, щото пренасочиха пазара на наркотика в друга посока, а не в набелязаната от тях. А Сирия.......  айде пак се увлякох, уж за филми си говорим тук и то за азиатски. Та, ако им се получи на американците, ще е чудо на чудесата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като не им се получава защо се вдига толкова шумотевица около техните продукции? Сталоун може и да е дърво както и Шварценегер ама всеки ги знае и са икони в кино индустрията. За неща като рейтинг сигурно си чувала или да обяснявам? Да не всичко, което се харесва на мнозинството/масите е стойностно, но все пак има някакво значение, че милиони души по света ти гледат филмите и сериалите. Айде да сме обективни и на мен не ми харесват особено и затова съм в този форум ама това не означава, че ще пускам капаците като беше приказката за онова тревопасно, a американците имат и доста заглавия, които бих гледал отново с удоволствие особено, когато крадат чужди идеи. Излишно е да говоря за мегапродукцията Властелинът на пръстените или за един филм "Let me in", който е чудесна адаптация на шведски или датски кино шедьовър и става въпрос за приятелството между момиче-вампир и обикновенно момче.

 

ПП

И защо да не направят BoF като хората при положение, че имат готов сюжет, който всички познаваме? Все пак не става въпрос за някакъв дълбокомислен сюжет от типа на Черният лебед или Пианото ами за шоуджо манга романтична история. Актрисата трябва да пресъздаде добре несгодите и душевните терзания на героинята си, а партньора й трябва просто да е надут пуяк с високо самочувствие. Говорим все пак за емблематичната роля на Мин Хо, който щом тук в тази версия и досега бере плодовете на това си изпълнение за какво си говорим изобщо?! :rolleyes: Не е като в този форум да просперират наистина можещите актьори сред мнозинството за сметка на визуално открояващите се или така наречените "сладури" както е модерно да се наричат напоследък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам какво е рейтинг, пък и да не знам, имам интернет ще проверя. Нямам "капаци" като същото това тревопасно, но имам очила. Написах горното на базата на интереса ми към киното въобще. За да си позволя да правя коментар, означава, че доста неща съм видяла и прочела, но да се възторгвам от американското кино не мога. Обожавам "Танцуващият с вълци", "Теория на конспирацията", "Смело сърце", "Хубава жена" и харесвам няколко други и това е всичко. Скандинавското и руското кино имат безспорни шедьоври, азиатците също се нареждат до тях, затова ги гледам с удоволствие, чета литературата на тези народи, защото качеството е много, докато при американците има количество и много рейтинг дето не знаеш откъде се е появил. Виж, обаче, американците си имат няколко качествени писатели, които препрочитам с удоволствие, но май напоследък нищо качествено не съм чела. Що тъй, не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно е да не си възторжена съвсем друго да отричаш нещо напълно, а ти точно натам биеше. Или аз не съм разбрал смисъла на „На тях нищо не им се получава като хората.”? :D Ако искаш да ти изброя няколко заглавия колкото да мина бройката на пръстите на ръцете и краката ти заедно с очите и ушите с които си ги гледала, ти кажи, че не стават и ги оплюй пък да видим дали ще ти е чиста съвестта след това? Американците бълват куп помии година след година, но имат и доста стойностни неща като почнем от зората на черно-белите филми и стигнем до революцията на кинотехнологиите и ефектите в наши дни. Да сега стойностните неща са по малко, но за всичкото това време шедьоврите са неоспорими независимо дали ти харесва или не. Актьори като Ал Пачино, Робърт де Ниро, Морган Фрийман, Антъни Хопкинс и Дъстин Хофман не са Шварценегер и Сталоун или и те и знаменитите им филми са за бунището погребани под азиатският талант и мисъл?! Знаеш ли колко са повлияни корейците и японците специално от същите тези американци и до какъв култ са стигнали първите особено? :896767:   По същият начин може да отричаш и плюеш по слънцето, че това и миналото лято ти изсушило доматите примерно ама то все ще си е там и ще си грее по целият свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лоша идея и ще е интересно да се види, макар че подхождам с леко притеснение към това, което ще се получи. От трите версии корейската ми допадна най-много, да видим и американската. Дано да не е типично комерсиална, като повечето им неща напоследък. Свършиха им вампирите и започнаха с мангите. От друга страна и к-драмите вече са страшно клиширани, така че съм раздвоена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любопитна новина. Обичам тази манга и много време се чудих защо ли не я екранизират извън Азия!? Все пак историите тип Пепеляшка са достатъчно популярни и гарантират успех на продукциите. И си спомних, че човек трябва да внимава какво си пожелава .

Зарадвах се и след това изтръпнах. Спомените ми от една предишна адаптация определено не са добри (Witchblade). Вероятните актьори постнати от вилпеда подсилиха страховете ми. Домьоджи и Макино - бели; Руи въпреки леко конската си физиономия също. Соджиро и Юки - афроамериканци и Соджиро ще е я спортист  я рапър. И Акира - латиноамериканец или мексиканец, при всички положения испаноговорящ :blink:-сигурно ще го изкарат син на наркобос <_< . Не обичам калъпите, а от тези снимки само това лъха -_- . Ще се зарадвам да ме опровергаят както се получи с китайската версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко ако следват точно историята с минимални преработки, колкото да се покрият демографски, географски и културни разлики би трябвало да се получи нещо доста прилично. Слушай ме мене аз ги надушвам хубавите работи! xD cigarl.gif Три са основните предпоставки:

1. запазване по възможност на най голям процент от оригиналната история

2. добра актьорска игра на главната двойка, другите може да са хванати от гората ама Макино, Тсукаса айде и Руй трябва да са бетон! :D

3. солидни средства, нискобюджетни изпълнения просто не вървят, трябва да има лукс! :D

 

Това е нищо повече..другото е ясно говорим за Boys over flowers! Само по себе си факта, че тази манга или ако щеш история е стигнала до щатите и ще върви по техните телевизии е огромен успех! Това е огромно признание за Япония и в частност мангите и аниметата! Колкото до това Witchblade то по начало не е японско, нормално да фейлне аз за това не го и гледах анимето. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с доста смесени чувства. Наистина ще се радвам, ако го направят както трябва, но все още изтръпвам при спомена за американската версия на My sassy girl, а и не само... Рейзъра е прав, че главната двойка трябва да се жеУезни, ни Руй не беше гений на актьорството нито в корейската, нито в тайванската версии (За Огури Шун, разбира се, нищо на въпреки не мога да кажа). Останалите си бяха с функциите на мебелировка, така че не ги броим. Плаши ме както идеята за актьорска игра на повечето американски актьорчета, които избират в подобни продукции, така и в разбиранията на сценаристите им за... ами за почти всичко. Та, дано ме изненадат. Дано, ама надали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каста им силно ме тревожи...лъха ми на латино сапунка :(. В моята глава американските версии на персонажите изглеждат доста по-различно, но дано успеят да променят перспективата ми някак си :)

Малко повече информация:

Въпроси от фенове и отговори от продуцентите: http://mydramalist.com/article/2013/09/21/boys-over-flowers-american-remake-ask-your-questions/page-3#.UkhvPH9JQ1J

Официален сайт на продукцията (доста аматьорски според мен): http://bbfseries.com/index.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. запазване по възможност на най голям процент от оригиналната история

Съжалявам да го кажа, ама едва ли!

И 5% ще е много при опитите на американците да се правят на много вещи в сериалите.

Напомням, че момичето е ТАНЦЬОРКА! Хора, не говорим за бални танци, тук ще има action  :kissy:

Втората цигулка ще си най-на място, нали към танците трябва и музика, и хореография.

 

А върхът ще е при три предходни версии да решат, че този път краят ще е друг :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...